Şimdi Ara

Hukuk okuyorum çünkü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hukuk okuyan insanların diğer bölüm okuyanlara göre çok daha zeki olması gerekiyor. Bu zekilik iq'dan değil eq'dan olması lazım. Yani sosyal zeka. İnsanları anlayabilme, durumun koşullarını kavrayabilme ve ona göre hareket etme. Eq'su yüksek olanlar bu meslekte daha başarılı oluyor. Muhalefet yeteneğinizi takdir ediyorum ve bana da yurtta arkadaşlarım bir şeye de muhalefet olma diyorlardı. Konuşulan bir muhabette özellikle siyasi meselelerde, arkadaşlarımı köşeye sıkıştırırdım ve sonunda muhabbeti sonlandırmak zorunda kalırlardı o yüzden bir süre sonra bıraktım. Düşüncelerin eksik veya yanlış olduğunu anladığımda dahi söze karışmıyordum içimden gülümsüyordum. Parantezi kapatacak olursak hukukçuların hem sosyal hem dışa dönük hem de gerekiyorsa kurnaz olmaları lazım. Bu sebeple diğer bölümlere nazaran sırtımıza daha çok yük biniyor. Mühendis, mühendislik bilgilerini öğrenip bir şirkete girip suya sabuna dokunmadan işini yapabiliyor. Ama hukukçu bunu yapamaz. Hukukçunun meselesi zaten insanlar ve insan ilişkileri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Mesleki İngilizce'nin bizim okulda yani Marmara'da dersi yok diye biliyorum. Başka üniversitelerde olabilir ama mesleki ingilizce işi kişinin kendisine kalıyor gibi biraz. Çünkü hukuku öğrenirken türkçe öğrenince tüm terimler türkçe akılda kalıyor oysa ilk öğrenirken ingilizce öğrenince doğrudan ingilizcesi akla geliyor. Yapılması gereken ingilizce hukuk makaleleri okumak bence. Ama öylesine bir okuma olmamalı. Spesifik olmalı. Örneğin Medeni Hukuk'taki soybağının reddi davası hakkında bir ingilizce dilekçe yazman gerekiyor. O dilekçeyi yazarken sana lazım olacak terimleri çekip alman lazım. İlk başlarda böyle nokta atışı başladığında ilerde birçok konuda net ingilizce terimlerin olacaktır. Bunun aksine öylesine bir makale okumak işine yaramayacaktır.

• Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    İsimden belli zaten sizin, sormaya gerek yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

Hukuk okuyan insanların diğer bölüm okuyanlara göre çok daha zeki olması gerekiyor. Bu zekilik iq'dan değil eq'dan olması lazım. Yani sosyal zeka. İnsanları anlayabilme, durumun koşullarını kavrayabilme ve ona göre hareket etme. Eq'su yüksek olanlar bu meslekte daha başarılı oluyor. Muhalefet yeteneğinizi takdir ediyorum ve bana da yurtta arkadaşlarım bir şeye de muhalefet olma diyorlardı. Konuşulan bir muhabette özellikle siyasi meselelerde, arkadaşlarımı köşeye sıkıştırırdım ve sonunda muhabbeti sonlandırmak zorunda kalırlardı o yüzden bir süre sonra bıraktım. Düşüncelerin eksik veya yanlış olduğunu anladığımda dahi söze karışmıyordum içimden gülümsüyordum. Parantezi kapatacak olursak hukukçuların hem sosyal hem dışa dönük hem de gerekiyorsa kurnaz olmaları lazım. Bu sebeple diğer bölümlere nazaran sırtımıza daha çok yük biniyor. Mühendis, mühendislik bilgilerini öğrenip bir şirkete girip suya sabuna dokunmadan işini yapabiliyor. Ama hukukçu bunu yapamaz. Hukukçunun meselesi zaten insanlar ve insan ilişkileri.

Teoride hak veriyorum ancak Türk hukuk sistemi tahmin ettiğiniz gibi amerikadaki gibi "Your honor, i object!!" yapabileceğin bir yer değil, tamamen düz kurallar gerektiren bir yapı, haliyle başarılı avukat= En çalışkan avukat, en tecrübeli, en bilgili avukat, he tartışmak, savunmayı sevmek, haksızlığa tahamülü olmamak, bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna asla giremeyecek insanlar için hukuk okumak kısmen daha kolay olabilir ancak hukuk icra etmek öyle değil benim düşüncemde, ama hukuk icra etmenin tabi yarısı insanlarla ilişki dediğin gibi o konuda haklısın oraya girmiyorum hiç.

Bu arada sosyal zeka olayına katılıyorum, zaten bunu üniversitede herkeesin öğrenmesi lazım sadece hukukçunun değil, eq olayı da doğuştan gelen bir şey mi bilemem ancak ben tecrübelerim gereği karşımdaki insana haksız bile olsam bir şeyleri kabul ettirmeyi yavaş yavaş kaptığımı düşünüyorum, örnek veriyorum birisiyle tartışırken sürekli ona haklı olduğunu "ama" deyip kendi düşüncenizi vermeniz gerektiği, sürekli olarak empati kurarak konuşmanızı yapmanız gerektiği gibi şeyler tartışmanın temel elementleridir.(Örneğin kendinizi %100 haklı sanmamak, karşınızdaki de kendini öyle sanıyor haliyle bu çıkmaz bir muhabbet haline gelebilir, her zaman haksız olma ihtimalinizi düşünüp ben tartışma kazanacam diye inatçı keçi olmamak, yer yer empati kurup karşındakine onu anladığını hissettirmek.)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.