Şimdi Ara

hukuk okumak..... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
24.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kirpinti
    ...
    çok temiz, rahat para kazanmak da mümkün hukukta. ama ben nacizane şahsi görüşüm hukukçı cambaz gibi olmalıdır. cümlelerini panyalı basket atıyomuş gibi kullanır. direk potaya sallamaz topu. asosyal bile olunsa yine benim naçizane gorusum geometrisi kuvvetli olanların hukuka yatkınlıgı vardır. kosullara gore konum alma, cozum bulma yetisi onemlidir.

Yani "asosyal" derken, düşüncelerini rahatlıkla ifade edemeyenleri, çekingen olanları, pek konuşmayı sevmeyenleri belirtmek istemiştim.

Yoksa adamın ağzı iyi laf yapar, duruma göre taktik belirler ve çözüm bulur; ama pek sosyal etkinliklere girmez, insan içine karışmaz. Ancak kurduğum bu cümledeki "ama" bağlacının solunda ve sağında belirttiğim durumları aynı bünyede taşıyan insanlar pek göremedim açıkçası.

Tabii ki çok temiz, daha rahat durumlarda para kazanmak da mümkündür ve önceki iletimde söylediğim gibi, okuyanlar ve mesleğini icrâ edenler işi daha iyi bilir; ben açıkçası gördüğümü, duyduğumu ve düşündüğümü söylemiştim. Yani TM'ci olsaydım, bir sayısalcıyken tercih kararı verirken tıp fakültesi için nasıl çok düşünüyorsam, bir hukuk fakültesi için de o derece düşünürdüm. Sırf "para, gelecek kaygısı, popülerlik" gibi şeyler için tercih edilebilecek mesleklerden görmüyorum.

Neyse, @bandenas'ın konusunu daha fazla dağıtmayayım.

• @ cardiacus

O arkadaşında o istisnalardan olması dileğiyle..
    benim anlatmak istediğim bu yönde değildi neyse..
    hayırlısı..
  • yok estağfurullah ne konu dağıtması ben böyle bilgileniyorum...yani bilgi her tarafta var bana gerekli olan sizin yorumlarınız siz devam edin
  • 4 senede bitiremeyen zaten savcılığı falan düşünmesin hiç.
  • Bu arada savcılık için ÖSYM'nin Adlî Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Seçme Sınavı'na girmek gerekiyor.

2009 Adlî Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Seçme Sınavı sorularına şuradan ulaşabilirsiniz:

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A7968B8229EA01286E253

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Eylül 2009; 23:55:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandenas

peki okulun kapağı hukukta ne kadar etkili mesela marmara huhuk kırıkkare hukuk filan vs............... çıkınca iş bulmada etkisi ne kadardır?

quote:

peki savcılık hakimlik sınavları nasıl çok zor diyorlar ....bide benim aklıma takılan şu bu sınavlar bitince torpil ne kadar etkili yoksa iş yine kendindemi bitiyor.

Eğer serbest avukatlık yapacaksan pek önemi yok, çünkü müvekkillerin diplomana değil yaptığın işe bakarlar; ama hakim savcı olacaksan tabi ki etkisi olur, mesela yazılı sınavı kazandın ve mülakata geldin ama sen kırıkkaleden mezunsun başkası ankaradan sonuca etkisi olacaktır. Gerçi buna pek gerek kalmaz merak etme, referans konuşur...

quote:

düşünüyorum işte hedef belirleyin diyorlar eşitağırlığın favorisi hukuk başka popüler meslek yok parası düşündürücü cebinde milli piyonga bileti war gibi dolaşacan işte

Ya diyoruz işte öyle kolay değil çok kazanan bir avukat veya hakim-savcı olmak. Bu yönden bakma, her şey para değil. Afedersin ama dini allahı para olan avukatlar var ama ne memlekete ne insanlara ne de kendilerine bir yararları yok. Bu güzel bir şey mi sence? E havalı arabaları, evleri var çevreleri var vs. Mesleğini seçerken ana hedefin insanlara faydalı olmak olmalı yoksa mutlu olamazsın inan bana.

quote:

Çok kararsızım mesajları okuduktan sonra tekrar düşündüm vazgeçmeli miyim diye çünkü çok ciddi meslek.Ama hukuk için Tm seçtim artık,bölümdeki mesleklere de bakınca hiç bir şey yok ki ...

Hukuku neden seçtin bunu belirtir misin? Para içinse iyi bir işletme-iktisat mezunu olan biri de parayı kırabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smokinli Şövalye

quote:

Orijinalden alıntı: bandenas

peki okulun kapağı hukukta ne kadar etkili mesela marmara huhuk kırıkkare hukuk filan vs............... çıkınca iş bulmada etkisi ne kadardır?

quote:

peki savcılık hakimlik sınavları nasıl çok zor diyorlar ....bide benim aklıma takılan şu bu sınavlar bitince torpil ne kadar etkili yoksa iş yine kendindemi bitiyor.

Eğer serbest avukatlık yapacaksan pek önemi yok, çünkü müvekkillerin diplomana değil yaptığın işe bakarlar; ama hakim savcı olacaksan tabi ki etkisi olur, mesela yazılı sınavı kazandın ve mülakata geldin ama sen kırıkkaleden mezunsun başkası ankaradan sonuca etkisi olacaktır. Gerçi buna pek gerek kalmaz merak etme, referans konuşur...

quote:

düşünüyorum işte hedef belirleyin diyorlar eşitağırlığın favorisi hukuk başka popüler meslek yok parası düşündürücü cebinde milli piyonga bileti war gibi dolaşacan işte

Ya diyoruz işte öyle kolay değil çok kazanan bir avukat veya hakim-savcı olmak. Bu yönden bakma, her şey para değil. Afedersin ama dini allahı para olan avukatlar var ama ne memlekete ne insanlara ne de kendilerine bir yararları yok. Bu güzel bir şey mi sence? E havalı arabaları, evleri var çevreleri var vs. Mesleğini seçerken ana hedefin insanlara faydalı olmak olmalı yoksa mutlu olamazsın inan bana.

quote:

Çok kararsızım mesajları okuduktan sonra tekrar düşündüm vazgeçmeli miyim diye çünkü çok ciddi meslek.Ama hukuk için Tm seçtim artık,bölümdeki mesleklere de bakınca hiç bir şey yok ki ...

Hukuku neden seçtin bunu belirtir misin? Para içinse iyi bir işletme-iktisat mezunu olan biri de parayı kırabilir.

para ön plandaysa iktisatda okuyabilirsin.

• Evet para ön plandaydı...Şimdi bakıyorum iktisat ve işletmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHKAR_LORD

yah işte bende bu yüzden lise 3 ün başında TM den FEN e geçtim. 3 tane sorumlulukla beraber (Lise 2 fizik,kimya,biyolojii) millet bana deli gibi bakıyordu o aralar .. :) her neyse arkadaşlar hukuk bölümü okuyacaksanız kendnizi ona adayacaksınız benden söylemesi. yalan konuşurken yüzü kızaran bir insandan hukukçu olmaz. bu mesleği seçtikten sonra en önemli mesele yükselmek. çevrenizde varsa o da kolay olur zaten. Yatağa yattığında ne kadar rahat uyuyabiliyorsan o kadar iyi hukukçusun demektir!...

• Neyse sanırım hukuktan başka çarem yok.Belki çok sıkıcı da değildir.İktisat ve işletmenin pek farkını göremedim.Asgari ücretle çalışıyorlarmış :))
    Hem hukuktakiler yalan söylemek zorunda mı ? Ben sanırım aslaa söyleyemem çok pis huyum vardır hemen gülmeye başlarım.Kesin kendimi ele veririm yani.
  • quote:

Neyse sanırım hukuktan başka çarem yok.Belki çok sıkıcı da değildir.İktisat ve işletmenin pek farkını göremedim.Asgari ücretle çalışıyorlarmış :))
    Hem hukuktakiler yalan söylemek zorunda mı ? Ben sanırım aslaa söyleyemem çok pis huyum vardır hemen gülmeye başlarım.Kesin kendimi ele veririm yani.

hukuk okursan asgari ücretle çalışmak hayalin olabilir.. her hukuk okuyan para kazansaydı kimse diğer bölümlere yönelmezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: todorov_44

quote:

Neyse sanırım hukuktan başka çarem yok.Belki çok sıkıcı da değildir.İktisat ve işletmenin pek farkını göremedim.Asgari ücretle çalışıyorlarmış :))

hukuk okursan asgari ücretle çalışmak hayalin olabilir.. her hukuk okuyan para kazansaydı kimse diğer bölümlere yönelmezdi

Yok asla küçümsemek amaçlı söylemedim.Yani parası iyi falan denince en azından aylık 3 bin alıyordur dedim.

• Ben 2009 ÖSS'de 325.920 EA2 puanı yaptım. Bana yalvardılar hukuk yaz hukuk yaz diye. Yazmadım. 19 Mayıs Üniversitesi Psikoloji bölümüne yerleştim.
    Neden hukuk yazmadım söylim.

Özel üniversiteler ve bu üniversitelerin burslu bölümleri hariç, sadece devlet üniversiteleri toplam 5100+ hukuk öğrencisi alıyor. Nereye gidiyor bunlar? Hepsi devlete giremediği için avukat oluyorlar. Yaşadığım 60.000 nüfuslu ilçede bile 1km'lik bir cadde üzerinde en az 10 avukat var. Yani sen git 4 yıllık hukuğu zar zor bitir 5 senede, anan ağlasın kavanoz dibi gözlükler tak, sonra sıradan bişey ol. Çok acı bi durum.

Ben puanımla Kırıkkale İ.Ö veya Erciyes Hukuk'a girebiliyordum. İyi ki de yazmadım.

Hedefi hukuk olan arkadaşlarım, eğer hukuk okuyup iyi bir yere gelmek istiyorsanız şu üniversitelerden başka yerde hukuk okunmaz;

1-) Galatasaray Üni.
    2-) Ankara Üni.
    3-) İstanbul Üni.
    4-) Gazi Üni.

gerisi fasafiso.

Edit: puanı yanlışlıkla 225.920 yazmışım 325.920 olcaktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunnymn -- 22 Eylül 2009; 2:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

http://forum.donanimhaber.com/m_33036566/mpage_1/key_//tm.htm#33036566

burada hukukla alakasız birçok yorum var. Hukuk hakkında bilgi isteyenler yukarıdaki başlıktaki paylaşımları okumalıdır, kafalarına takılan sorular varsa da ancak doğru yanıtı orada alabilir.
  • bizim bi avukat vardı çok dürüsttü yalan filan söyleyemezdi 2 sene avukatlık yaptı sonra sitresten mide ameliyatı filan oldu sonra öldü.
    ben kendi adımdan bakıyorum bu işe benim kız arkadaşlarıma aileme söylediğim yalanları duysanız dudağınız uçuklar işin özü ben iflah olmaz bi yalancıyım...
    bide diğer konuya geleyim tabi ki anadoluda bi üniversitede hukuk okunmaz ben olsam bende yazmazdım ya vakıf üniversitesinde burslu okuyacam ya ankara gerisi hikaye.......
  • quote:

Evet para ön plandaydı...Şimdi bakıyorum iktisat ve işletmeye.

işletmeye bakma herkez işletme mezunu , işletme okuyupta daha sonra kendimi geliştiricem diye ugraşma. İktisat oku olmadı maliye müfettişi ol o da olmadı hukuk oku. EA nın max. para getiren bölümleri.
  • @bandenas

dostum geç sen o vakıf üniversitesini. hukuk vakıf üniversitesinde okunmaz. gidip ankara istanbul gibi üniversitelerde okicaksın, bitirince de paranın annesiyle beş taş oynican
  • Tamam zor olabilir ama abartmayın , insalarında moralini bozmayın.

"Düzenli ve iyi bir çalışmayla herşey başarılır..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytax -- 22 Eylül 2009; 15:16:00 >
  • Ea olduğu için fazla kasmıyorum.Fizik-kimya-biyoloji girseydi işin içine işte o zaman bu kadar yüksek puanlı meslekten vazgeçebilirdim.Bence de düzenli çalışmanın sonu iyi bir fakülteden iyi bir fakülte ise iyi paralı bir meslekten geçiyorsa çalışılır :) Ama yinede biraz korkmadım değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.