Şimdi Ara

hukuk okumak..... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
24.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kardeş peki açıklarmısın vakıf üniwersitesi burslu kazananlar salaklar mı ki hem üniversite hayatından mahrum kalıyorlar hem burslarını kaybetme riskini göze alıp seçiyorlar.......
  • aytax'a katılıyorum.Bu zor bölümleri okuyanlar çok çok üstün zekalı insanlar da ondan mı okuyorlar,hayır çok çalışıyorlar sadece,işin sırrı sabırla ve azimle ders çalışmakta,korkmaya hiç gerek yok.

Bir bölüm hakkında fikir edinmek istiyorsanız,o bölümü okuyanların abartılı-korkutucu açıklamalarına çok da kulak asmayın,imkanınız varsa gidip fakülteyi görün,izin alın birkaç dersine girin,hocalarıyla görüşün,ders kitaplarını karıştırın.Emin olun çok daha sağlıklı bilgiler elde edersiniz.
  • hacı ankara hukuktan 2 bilkent kukuktan 3 kişiyle konuştum dedikleri tek ortak şey "burda çalıştığım kadar öss deçalışsaydım %100 birinciydim"yani ister istemez yusuf yusuf oluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandenas

Bunnymn
    kardeş peki açıklarmısın vakıf üniwersitesi burslu kazananlar salaklar mı ki hem üniversite hayatından mahrum kalıyorlar hem burslarını kaybetme riskini göze alıp seçiyorlar.......

Bak dostum seni küçümseme anlamında demiyorum bunu, sen daha hukuğu hedefliyosun, ben üniversitedeyim. Benim burslu hukuk okuyan arkadaşım da var Ankara hukuk okuyan arkadaşım da.

Ankara Hukukta arkadaşıma hocasının söylediği sözü aynen aktarıyorum sana " Bu okulu bitirdikten sonra işe giremiceğiniz tek sektör sağlıktır. Onun dışında her yere girersiniz. "

Malesef bu imkan vakıf üniversitelerinde yok. Kaldı ki o üniversitelerde okutulan kitapları Ankara Hukuk hocaları yazıyor.

Ayriyetten bursun kesilme gibi bi durumu yok. Kazanılmış hak söz konusu, kesemezler onu. Vakıf üniversitesi okulu bitirdikten sonra seni kendisi kullanır, devletten bişey bekleme. Ama devlet üniversitesinde durum böyle değildir. Araştır biraz büyüklerine sor, devlete kadrolu olarak girmek hiç bişeye değişilmez. Ölene kadar maaş + sigorta. Özel sektörde adamın anasını ağlatırlar, 3 kuruş fazla kazanırsın ama belini doğrultamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bandenas

hacı ankara hukuktan 2 bilkent kukuktan 3 kişiyle konuştum dedikleri tek ortak şey "burda çalıştığım kadar öss deçalışsaydım %100 birinciydim"yani ister istemez yusuf yusuf oluyoruz.

Bende bunu görünce yusuf yusuf oldum :P

HUKUK OKUYANLARDAN ARKADAŞLARDAN DAHA FAZLA BİLGİ İSTİYORUZ DENEYİMLERİNİ ANLATMLARINI İSTİYORUZ BİZİ MAHRUM BIRAKMASINLAR...
  • bir arkadaş hukuk fakültesi olarak 4 üniversite saydı ve bu üniversiteler dışında okumanın anlamsız olduğunu belirtti bence yanlış benim bizzat son sınıf öğrencisi olduğum bahçeşehir üniversitesi hukuk bölümü kaliteli hocalar ve asistanlardan oluşuyor hukuk okumak elbette okuduğunu anlama pratik olayda sorun çözme mahkeme kararı inceleme yorum yapma gibi çeşitli olasılıkları içeriyor kısaca sözel yeteneği iyi olmayan ve hafızası güçlü olmayan biri bu bölüme girerse sonu çok feci olur o yüzden girmeden önce iyi düşünmek lazım etrafımda çok pişman olan insanlar gördüm okulu uzayanlar zaten gırla gidiyor 4 senede bitireni alnından öpüyorlar ama bu meslek insana çok şey katar çok zevklidir anlayana ama anlamayana kabus gibidir okumak isteyen arkadaşlara iyi düşünmelerini ve eğer sözel alanda başarılılar ise bu bölüme girsinler yoksa hayal bile etmesinler .....

• Bu işler arz-talep meselesi rabet olmasa bu bölümde zirvede olmaz ya da benzeri bölümler, tabiykide bölümü kötülediğim falan yok sadece ulaşamayacağım, yapamayacağım, yapanlar farklı insanlar vb. gibi düşüncelere dalmaktansa çalışmayı yeğlerim, sende bunu yap, hayalinse tabiykide ulaş bazıları şunu söyler hayale ulaşmayın bırakın yaşamınız boyunca bir kenarda dursun, bu cümle saçmalıktan ibarettir. Kısacası sen çalışmana bak!
  • ankara hukuk 2.sınıfım.neyse nedenlerini yazsam uzayacak.bu sene polis akademisine istediğim mesleğe geçeceğim inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

ankara hukuk 2.sınıfım.neyse nedenlerini yazsam uzayacak.bu sene polis akademisine istediğim mesleğe geçeceğim inşallah

her sene aynı muhabbet
  • Biri hukuk okuyan mı dedi ? İstanbul Hukuk öğrencisiyim.Herkes hakimlik blabla istiyor en azından yakın arkadaşlarım hep öyle ama ben avukatlıkta kararlıyım.Hukuk u herkes okuyamaz.Stresler üzerine stres olursun.Meslekte iyi bir yerlere gelmek için mezun olman kesinlikle yeterli değil bir sürü avukat var işsiz.Geliştirmek önemli..Adliye ortamlarını seviyorsanız okuyun.Çok prestijli bir meslek çok karizma oluyorsun.Arkadaşlarımla ayrı eve çıktık kirada oturuyoruz sırf hukuk okuduğumdan bilgili olduğumdan falan yönetici ben seçildim Her yerde bir havam oluyor tabii.

• Arkadaslar bende lise 3 e gidiyorum meslek lisesi okuyorum ama inanılmaz bı sekılde matematıge kafam basıyor gersı yalan hukuk okuyup savcı olmak ıstıyorum bana bahsedermısın ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım kac puan almam lazım nerelerden nası bılgı alabılırım hukuk u bıtırınce nasıl savcı olabılırım bı yardım :)) beklıyorum sımdıden ılgınıze tskler ...
  • lise 3 öğrencisiyimm hukuk okumak istiyorum. Yalnız yok pişman oldum çok zor diyenleri dikkate alıyorum fakat hedefimden vazgeçmem. Matematikle aram iyi dğeil fakat ygs ye kadar çok çalısıp halledicem. Avukat olmak istiyorum ..kazanırsamda okuduğum dönemde staj yapmak istiyorum iyi bir avukatın yanında ...sorumm şu hukuk okuyanlarr biraz aydınlatırsa sevinirim biraz morall verin amaa su ana kadar hep kötü yorumlarr gerçekten zor bir meslek ama imkansız değil iyi bir yerede gelinebilir.. neysee biraz bilgi istiyorumm mesela suan sınavlar ne durumda çok zor herkes kalıyor bu dersten dediğinz şeyleri fln paylasırsanız sevinirimm :)))
  • lise 3 öğrencisii L kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben de şuan lise 3 öğrencisiyim aradan 2 sene geçmiş ama şuan nerede okuyorsunuz merak ettim? Bu arada hukuk okuyanların ders saatleri erken başlayıp geç bitiyormuş sosyal hayatı olmuyormuş bu doğru mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.