Şimdi Ara

Hukuk kazanmak istiyorum ne yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar benim gireceğim üçüncü ygs olucak netlerim ve ortalamam kötü netim 40 - 45'den yukarı yükselmiyor matematik , geometri ve fenden hiç temelim yok. Sizce sayısal derslerde temel yapıp daha sonrada sayısal için özel ders alıp hukuk için dördüncü ygs'ye de hazırlanmalı mıyım ? Yoksa bu sene puanım ve lys'em ne gelirse tercihe yazmalı mıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• 150 bine giremiyor musun ?
  • Kaç puan yada kaç nete denk geliyor ?

• Sana gereksiz umut vermek istemiyorum bence 3 seçenek var önünde bu tamamen kendini iyi tanıyıp vermen gereken bir karar.

1-Bu sene elinden geldiği kadar çalış öncelikle ygs temelini sağlamlaştır.Bunun için bu seneyi es geçip direk ygsye devam etmen gerekir.Ancak unutma ki seviyen çok düşük gerçekten çok çalışman lazım devlet hukuk kazanmak için.

2-Yukarıda yazılanları aynen uygularsın devlet hukuk kazanamazsan özele gitme durumun varsa gidebilirsin bu en azından en kötü durumda özele giderim dersin.

3-Kendinde çalışma azmi görmüyorsan 4.yıla kaldığına değecek bir potansiyel kalma bir yıl daha bu tamamen kişiye bağlı ben 2.yılım olmasına rağmen inanılmaz bunaldım ama sende böyle olmayabilir tabi.

Özetle gerçekten istiyorsan ve belki günde 10 saat ders çalışabileceğine inanıyorsan sakın elinden geleni yapmadan hukuk için başka bir yere gitme.En azından ileride pişmanlık yaşamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Niklaus Mikaelson

Kaç puan yada kaç nete denk geliyor ?

tm3-314 matematiksiz edebiyat ile yapılacak bir puan
  • Puanzaya bak bi hocam ona gore yorumlayak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de sınava üçüncü kez gireceğim. Daha önce dört yıllık bir dil bölümünü bıraktım. Bu senenin başında da dil bölümlerinden birini istiyordum ama içimde hep tıp okumak kalacak biliyorum. Sözel derslerle bir problemim yok. Sayısala ağırlık verirsem olmayacak gibi de değil aslında. Sana tavsiyem hocam istemediğin bölümde yıllarca okumaktansa hedefinin peşinden git. İstemeyerek yazdığın bir bölümde okumak psikolojik olarak bitiriyor insanı.

• 14binde tm arkdaşlarım var sınıfta. Deu psikoloji. Hukukta büyük eksiler olduğundan gitmemişler. Bizik lisenin en akılsız kızı kkü hukuk kazandı o dk den sonra zaten hukuk banada bitti gibi gelmişti. Ben unideyim sayısalım zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: intexo

Sana gereksiz umut vermek istemiyorum bence 3 seçenek var önünde bu tamamen kendini iyi tanıyıp vermen gereken bir karar.

1-Bu sene elinden geldiği kadar çalış öncelikle ygs temelini sağlamlaştır.Bunun için bu seneyi es geçip direk ygsye devam etmen gerekir.Ancak unutma ki seviyen çok düşük gerçekten çok çalışman lazım devlet hukuk kazanmak için.

2-Yukarıda yazılanları aynen uygularsın devlet hukuk kazanamazsan özele gitme durumun varsa gidebilirsin bu en azından en kötü durumda özele giderim dersin.

3-Kendinde çalışma azmi görmüyorsan 4.yıla kaldığına değecek bir potansiyel kalma bir yıl daha bu tamamen kişiye bağlı ben 2.yılım olmasına rağmen inanılmaz bunaldım ama sende böyle olmayabilir tabi.

Özetle gerçekten istiyorsan ve belki günde 10 saat ders çalışabileceğine inanıyorsan sakın elinden geleni yapmadan hukuk için başka bir yere gitme.En azından ileride pişmanlık yaşamazsın

Bende öyle yapacağım hocam kendim hakkında bir gerçeği söyleyim düzenli ders çalışma alışkanlığım yok 1 - 2 saat çalışıyorum çalışmıyorum. Fakat bunları değiştirmek istiyorum hem son senem olduğundan hemde hukuk istediğimden biraz daha sıkıp kendimi ygs temelini yapıp sayısallardan da özel ders alıp netlerimi daha fazla arttırmak istiyorum. Özel gitme şansım hiç yok buarada mecbur devlet..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ailuros

Ben de sınava üçüncü kez gireceğim. Daha önce dört yıllık bir dil bölümünü bıraktım. Bu senenin başında da dil bölümlerinden birini istiyordum ama içimde hep tıp okumak kalacak biliyorum. Sözel derslerle bir problemim yok. Sayısala ağırlık verirsem olmayacak gibi de değil aslında. Sana tavsiyem hocam istemediğin bölümde yıllarca okumaktansa hedefinin peşinden git. İstemeyerek yazdığın bir bölümde okumak psikolojik olarak bitiriyor insanı.

Kesinlikle hocam istemediğin bir bölümde okumaktansa gerekirse 4 sene kaybet , senin netler nasıldı hocam ? Sözelim iyii diyorsan sayısal'a yüklen her türlü yaparsın bence sözel'den de bir kaç netin artarsa o sırada senin yararına.

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Diyorsun ki imkansız değil dostum ?

• Tıp kazanmak için altı yılını harcayan tanıdıklarım var. İstedikleri yerde olmanın keyfiyle diğer yılları kayıp olarak görmüyorlar bile. Söz konusu hukuk bir de şansınız çok çok daha fazla. En son yaptığım denemelere göre Türkçe'den 36, Sosyal'den 35 -zorluk derecesine göre- en fazla 8 Matematik, 10 civarında da Fen'den yapıyorum hocam.

• quote:

Tıp kazanmak için altı yılını harcayan tanıdıklarım var. İstedikleri yerde olmanın keyfiyle diğer yılları kayıp olarak görmüyorlar bile. Söz konusu hukuk bir de şansınız çok çok daha fazla. En son yaptığım denemelere göre Türkçe'den 36, Sosyal'den 35 -zorluk derecesine göre- en fazla 8 Matematik, 10 civarında da Fen'den yapıyorum hocam.

88 net gayet iyi hocam ama bana göre iyi benim 40 - 45 net olunca tıp içinse bir 120 - 130 net'i görmek şart sanırım , askerlik sıkıntı olmasa bende 6 sene hazırlanırım hocam tıp için ama malesef ki öyle bir sıkıntı var..

• Askerliği AÖF ile uzatabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. Hiçbir şey için geç değil, hiçbir şey imkansız değil. Sağlık olduğu sürece her şey olur hocam dert etmeyin. Üniversitedeki bölüm profesörlerinden bir hocam yaklaşık 50-60 yaşlarında vardı. "Profesörüm ama antropoloji okumak içimde kaldı. Şu an o günlere dönebilsem keşke antropoloji okurdum." demişti. Bizler keşkelere yer vermek istemiyoruz bütün mesele bu sanırım.

• quote:

Askerliği AÖF ile uzatabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. Hiçbir şey için geç değil, hiçbir şey imkansız değil. Sağlık olduğu sürece her şey olur hocam dert etmeyin. Üniversitedeki bölüm profesörlerinden bir hocam yaklaşık 50-60 yaşlarında vardı. "Profesörüm ama antropoloji okumak içimde kaldı. Şu an o günlere dönebilsem keşke antropoloji okurdum." demişti. Bizler keşkelere yer vermek istemiyoruz bütün mesele bu sanırım.

Uzatırız hocam onda sıkıntı yokta sonuçta yerleştiğimiz için puanımız gidiyor böyle bir durum da var. Ben kendimi biliyorum hocam istemediğim bir bölümde okumaya kalkarsam o bölümü gene bitiremem en kötü 4 sene kaybederim ama istediğim bölüme girerim daha iyi hocam , inşallah ki istediğimiz bölümlere girmek nasip olur..

• Doğru ya puanın yarısının gittiğini unutmuşum. Kesinlikle, istemediğiniz bölümde yıllar harcamaktansa istediğiniz bölüm için harcayın daha iyi. Umarım istediğimiz yerlerde oluruz hocam. Sınav için şimdiden başarılar.

• Ailuros kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam , sağol hocam sana da başarılar sınavda inşallah olur bu sene yada seneye :)

• Ygsde 160bin yapan adam uludağ hukuka girmiş yök atlasta var lys kas bence hemen pazartesi günü

• Hocam okumanın yaşı yok,yaşın taş çatlasa 20 dir,tıpa-hukuğa çalışıp da 28-30 yaşında kazanan tonlarca insan var ülkemizde.
    Eğer arkanda maddi olarak destek olacak ailen varsa,seneleri dert etme,çünkü istediğin hayatı yaşayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 12 Mart 2016; 19:58:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.