Şimdi Ara

Hukuk fakültesine giriş - Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
6
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklıma gelenleri yazacağım, öğrenci ve meslekte olan hukukçular da eksikleri eklerse sevinirim.

- Fakülteye girdiğinizde bi hukuku severek seçmiş grup bi de sevmeyerek gelen grup olur, sizi geliştirecek olanlar genelde ilk grup olacaktır. İkinci grup okula pek gelmez, derslerle ilgili değildir, sizi aşağı çeker.

- Devam zorunluluğu yoktur ama ipi en başta kaçırmamaya bakın, hukuk unutulabilen bi şeydir ve hukuki bilgiye dair aklımda kalan çoğu şey, kütüphanede çalıştıklarım değil hocalarımdan işittiğim bilgilerdir.

- Pratik kitaplar ve kanunlar konuları anlayabilmek ve sindirmek açısından çok kıymetli, mutlaka bulundurun. Fakültede pratik kitap kullanmayan birçok kişi gördüm, mutlaka bulundurun.

- YouTube kanalından hukuk öğrenmeye çalışan gördüm:D yapmayın dostlar, birçoğunuz çok kıymetli hocalara sahip olacak, onları dinlemeyip YouTube’dan dinlemek hocalarınıza hakarettir.

- Seçmeli derslerde mutlaka borçlar hukuku ile alakalı bir ders seçin, o dersi seçtikten sonra tüm derslerimde sıçrama yaşamıştım:D Zordur ama hem ikinci sınıfa zemin hazırlar hem de hukuku anlamanızda çok faydalı olacak. (Ör: vizede çok çalışmama rağmen 45-50 aldığım romadan, borçlar temel kavramlar seçtikten sonra 92 almam, ama borçlara çok çalışmıştım ve notum 93tü.)

- Üst dönemlerle samimi olmayı unutmayın, fakülteyi hocaları sınavları onlardan tanıyın, bazen altın değerinde oluyorlar, başarınız için üst dönem dostlukları çok kıymetli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yani özetle hukukçu olmaya çalışın, çabalayın okuduğunuz bölümün hakkını sonuna kadar verin. Roma Hukuku mu okuyorsunuz mesela 1.sınıfta, Romayı anlamaya çalışın öğrenmeye çalışın merakınız oluşsun. Medeni hukukta makalelere göz gezdirin mesela doktrinde neler tartışılıyor bakın. Anayasa hukukunda da aynı şekilde. Ne olursa olsun mesela ingilizce öğrenin derim. Ben Boğaziçi Üniversitesinin ingilizce kursuna gittim 2 kur aldım maddi sebeplerden bu dönem gidemeyeceğim ama birdahaki döneme muhakkak devam etmeyi planlıyorum. İngilizce sizin fark yaratmanızı sağlayabilir ayrıca ingilizce kaynaklara da ulaşabilirsiniz,hem karşılaştırmalı hukukta ama ondan öte araştırma yaparken size çok büyük bir esneklik sağlayan bir şey.
  • Kıymetli bir konu tesekkurlerr hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kemal Gözler'in Hukuka Giriş kitabını alın. Bu kitapla başlayın.

• Faydalı hocam teşekkürler UP

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Dersler başlamadan şimdiden biraz okusak abartı olur mu ?

• onur2021 kullanıcısına yanıt

siz nereyi kazandınız hocam

• Sağ olun hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ales için ege üniye geldim
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kanunları pdf olarak çıkartıp kanundan çalışmayı ihmal etmeyin, ayrıca ilgisi olanlara mümtaz soysal anayasaya giriş kitabını tavsiye ederim altın değerinde bir kitap. youtubedan çalışma olmaz kısmına katılıyorum ama zorlamayan dönemlik bir apartman ünisindeyseniz bu şekilde çalışabilirsiniz baya baya geçiyorlar böyle çalışarak. roma ve medeni beraber götürülebilir hatta hocaya bağlı olarak hukuk başlangıcı bile. son olarak fakültedeki tek kolay ve en güzel senedir birinci sınıf.

• bat34 kullanıcısına yanıt
    İstanbul hukuk, siz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur2021 -- 16 Ağustos 2022; 13:31:54 >

Yalova Hukuk hocam aynı unide falan olsak kaynatirdik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bat34 kullanıcısına yanıt
    Aynen ahsjadjwjjw başarılar hocam

hayır ne abartısı, okunmalı bence hatta. Çok iyi bi is yaparsin.

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    İlk fırsatta kitabı edineceğim. Teşekkürler

• -dersleri düzenli takip edin 2 günden devam zorunluluğu yok diye salarsanız daha 1.sınıftayken sınıfta kalma ihtimaliniz çok olası.

-pratik deyip geçmeyin konuyu anlamadığınızda pratik size yardımcı olur. sınav formatı da pratik şeklinde zaten çoğu zaman.

-ortalamayı sağlam tutun ki ilerleyen senelerde zorluk yaşamayın.

-kitapları 2.el alın şahsi fikrim daha ucuza gelir. ayrıca anayasayı mümkün olduğunca güncel almaya dikkat edin. kitap almadan önce üst sınıflara mutlaka sorun bazı kitaplara hiç gerek yok paranızı boşa harcamamış olursunuz.

-sadece dersi dinleyip ders kitabını okumayın araştırın öğrenin yoksa sadece dersi geçmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalkülüslüDiferansiyel -- 19 Ağustos 2022; 14:3:59 >
  • - Fakülteye ilk başladığınız gün Yargıtay başkanı gibi takılan birinci sınıflardan olmayın, mütevazi olun üst dönemlerden arkadaşlık edinmenin faydası tartışılmaz.

- İyi bir ortalama yapmaya bakın ve alttan ders bırakmayın ilerleyen senelerde süründürür.

- Sosyal olup hukuk etkinliklerine katılın, akademisyenlerle aranızı iyi tutun ileride hiç beklenmedik konularda referans olabiliyorlar.

- Haftalık düzenli çalışın (özellikle medeni hukukta sistemli takip etmezseniz zorlanabilirsiniz)

• savcınız kullanıcısına yanıt
    Hukuk etkinliklerine katılma kısmı da önemli. Kulüplerin etkinlikleri hariç barolar ve adliyeler de ziyaret edilebilir, baroların ve avukatların etkinlikleri oluyor (workshop tarzı yapılıyordu izmirde) ve genelde öğrencileri kabul ediyorlar.

• Öğrenci kulüplerine muhakkak katılın. Bu kulüplerde nitelikli etkinlikler düzenlenir muhakkak kaçırmayın sadece bununla da sınırlı kalmayın, etkinlik kovalayın sürekli İnternetten veya Ankara, İstanbulda veya İzmirde ya da yakın bir yerde okuyorsanız muhakkak oradaki etkinliklere katılın. Ben Kocaeli'de okuyorum bu nedenle sık sık İstanbula giderim.
    Sizi ileriye taşıyacak idealist kişileri çevrenize alın. Bu insanlarla belki ekip kurup dava yarışmalarına katılabilirsiniz veya ortak makaleler yazabilirsiniz.
    Dersleri ihmal etmeyin. Özellikle adaptasyon süreci bakımından 1.sınıf, gerçekten çok çok önemli derslerin olması sebebiyle 2. Ve 3.sınof çok önemli. Dersi dersinde dinlemeye gayret gösterin benim 2.sınıf derslerimizin online olması ve hocalarımızın da bir kısmının bu sistemi becerememesi sebebiyle zor geçti bu anlamda ama bu seneden itibaren sıkıntı çekmezsiniz bu konuda.
    Sorgulayın, hukukçu olmaya gayret gösterin önünüze gelen bir kararı veya okuduğunuz bir kanun maddesine şüpheyle bakın daha iyi nasıl olabilir hep aklınızda olsun
    İyi ortalama yapmaya bakın, derslere sınavdan geçerim için değil öğrenmek için çalışın. Tabi sınavlar da çok önemli ortalamanızı yüksek tutmaya gayret gösterin
    Dava izlemeye gidin Adliyelere. Bir vatandaş olarak bu hakka sahipsiniz, ki uygulamada da hukuk fakültesi öğrencisi olduğunuzu belirttiğinizde çoğu davaya girebiliyorsunuz, bu size bakış açısı kazandırır kesinlikle.

• Onun dışında uluslararası dernekler de var ELSA gibi veya etki alanı yüksek olan üniversitelerin de etkinliklerinin bir kısmı herkese açık olabiliyor bunlara da katılabilirsiniz, ben ILSA Istanbul Üniversitesinin etkinliklerine katılıyordum ara sıra, çok da verimli geçmişti benim için.

• Yani özetle hukukçu olmaya çalışın, çabalayın okuduğunuz bölümün hakkını sonuna kadar verin. Roma Hukuku mu okuyorsunuz mesela 1.sınıfta, Romayı anlamaya çalışın öğrenmeye çalışın merakınız oluşsun. Medeni hukukta makalelere göz gezdirin mesela doktrinde neler tartışılıyor bakın. Anayasa hukukunda da aynı şekilde. Ne olursa olsun mesela ingilizce öğrenin derim. Ben Boğaziçi Üniversitesinin ingilizce kursuna gittim 2 kur aldım maddi sebeplerden bu dönem gidemeyeceğim ama birdahaki döneme muhakkak devam etmeyi planlıyorum. İngilizce sizin fark yaratmanızı sağlayabilir ayrıca ingilizce kaynaklara da ulaşabilirsiniz,hem karşılaştırmalı hukukta ama ondan öte araştırma yaparken size çok büyük bir esneklik sağlayan bir şey.

• Melihsen2000 kullanıcısına yanıt
    Hocam kurs online mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.