Şimdi Ara

HUKUK BİTTİ DİYENLER!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
9.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsinin biteceğini reddetmedim ki? talep yokken arzı sonuna kadar açarsan hepsi patlar. Türkiye'deki tüm meslekler için geçerli bu.

• insanların bir bölümü tercih etmesi, yazması bölümün bittiği gerçeğini değiştirmez hatta neden bittiğini siz yazmışsınız çok fazla mezun var çok :)

• 2000-2017 yıllarında inşaat mühendisliği yazanlarla aynı sebeplerden yazıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Posta güvercini P kullanıcısına yanıt

hukukta kendini geliştirebilirsin fakat inşaat mühendisliğinde kendini geliştirip, göstermen zor olur.

• "neden her yıl 16-17 bin kişi hukuk yazıyor?"

Çünkü avukatlığın ne durumda olduğunun farkında değiller.

"Düşük puanla falan da yazmıyorlar EA'da gayet de yüksek puan alıyorlar. "

EA'da tercih edilecek doğru düzgün bir bölüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 25 Aralık 2020; 21:20:32 >
  • Troll bu adam her 2-3 günde bir aynı konuları açıyo😂😂
  • türkiyede öğrenciler bilinçli tercih mi yapıyor sanıyorsunuz siz

• Kendini geliştirme koca bir rehber hocası yalanı sen geliştiriyorsan herkes geliştiriyor bir meslek hakkında bilgi istiyorsan o mesleği yapanlara sor.

• Zerathull kullanıcısına yanıt

farkında değiller diyorsunuz ama ben hukuk fakültesinde okuyan kişilerle, yeni kazananlarla konuşuyorum. yaptıkları seçimden memnunlar. hakim-savcı olmak isteyen ve olacağını düşünen birçok kişi var. özel büro açıp ordan kazanacağını düşünenler de var. bu kişiler tamamen hayal aleminde mi? okula girdikten sonra da mesleğin önünün kapalı olduğunu anlamazlar mı?

sanki bazı kişiler çok karamsar bakıyorlar hukuka. gereğinden fazla karamsar..

• elyansto E kullanıcısına yanıt

Okula girdikten sonra nasıl anlayabilirler ki? Okuldan piyasası nasıl anlayacak? Stajı bitirip mesleğe başlamadan zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 25 Aralık 2020; 21:40:41 >
  • Liseli çocukların bölüm seçimi yapması ile bir mesleğin durumu arasında bağlantı yok. Puanlar tamamen öğrenciler arası popülerliğe bağlı. Okullar arası farklar da aynı şekilde.
  • Bitti diye bahsedilen hukuk senin anladığın hukuk olmasa gerek.

• "neden her yıl 16-17 bin kişi hukuk yazıyor?"

Yahu çünkü kontenjan o kadar da o yüzden.
    Üstelik senin buna üzülmen gerekiyor kardeşim, çok ciddi bir mesleği ne hâle getiriyorlar ve hâlâ bu durum devam ediyor, kontenjan sayısı artmaya devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apotemiyi çok seven tmci -- 25 Aralık 2020; 22:31:0 >
  • Avukattan, hakimden ziyade yapay zekanın vereceği savunmaya / karara çok çok daha güveneceğimden eminim..

Umarım bu konuda atılan adimlar tez zamanda gelisir de herkes adalet terazisinde eşit olur..

• Bence şu an itibarıyla tıp hariç tüm bölümler bitik durumda. Tıpın da eli kulağında. Bu benim görüşüm, katılmayanlar olabilir tabii.

Okumak elbette güzeldir fakat Türkiye'de okudukça iş bulma şansınız azalır. Lise mezunu ön lisans mezunundan, ön lisans mezunu lisans mezunundan, lisans mezunu yüksek lisans mezunundan daha rahat iş bulma şansına sahiptir. Şimdi birisi çıkıp, "Saçmalama, bizim arkadaş doktora mezunu ve çok iyi bir yerde." diyebilir. Elbette istisnalar vardır. Ben genel pencereden olayı özetliyorum.

Şimdi izlenecek en mantıklı yolları sizler için yazıyorum.

Liseyi bitirin ve KPSS'ye girin. KPSS ile bir yere yerleşmeye çalışın. Ondan sonra da açıktan okumak istiyorsanız okuyun.

İlla lisans okumak istiyorsanız da tıp kazanmaya çalışın, Boğaziçi, Bilkent gibi yerlerde mühendislik kazanmaya çalışın ya da yazılım ile ilgili lisans bölümleri okuyup kendinizi geliştirerek ilerleyin. Uzun dönem iş aramış birisi olarak, karşıma en çok çıkan iş ilanının yazılım olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• elyansto E kullanıcısına yanıt

öğrenciyken herkes o kafada ama torpili sağlamsa dedikleri doğru

bilgisayar mühendisliği öğrencileride kendilerinin milyoner olacağını sanıyor mesela

• Zaten yoktu. Devlet partiler cumhurbaşkanlık gibi makamları yargılanamayan yargı yargı değildir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.