Bildirim
HUB mı alacam SWITCH mi???
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
hup 10 mb bağlantı paylaşımı sağlar switch 100 mb.kesinlikle switch al muhabbeti bile olmaz.. -
Kesinlikle SWITCH almanı tavsiye ederim.
Detaylı bilgi için..
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=19&soru_id=568 -
3 sistem kuracaksan hiçbirşey almana gerek yok zaten 4 port modemin var -
quote:
Orjinalden alıntı: ewelfener
hup 10 mb bağlantı paylaşımı sağlar switch 100 mb.kesinlikle switch al muhabbeti bile olmaz..
Dostum benim internet cafede bilgisayarlarda 10 mbps olarak bilgisayara ağ hızı gösteriyor. Demekki benim hub16'lı.
Switch alsam bana 100 mbps olarak mı gösterecek ağları ve hızda herhangi bir faydası olurmu? -
swich alman yeterli olucaktır aralarındakı fark daha cok bılgısayarın oldugu zaman hub a ıhtıyacın olucaktır -
Sanırım bir bilgi yanlışlığı var..
Switch bir hub gibidir fakat bağlandığı bilgisayarın IP adresini kayıt eder. Bir mesaj aldığında bunu yalnızca gönderilmesi gereken bilgisayara yollar. Switchler gereksiz yayın trafiğini engeller ve uygun fiyatlı yüksek performanslı bir network kurmanızı sağlar.
O yüzden bilgisayar sayısı arttıkça hub yerine switch tercih edilmelidir...3 bilgisayar için hub yeterli ama biraz daha parana kıy switch al bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis2004 -- 19 Temmuz 2006; 1:07:20 > -
quote:
Orjinalden alıntı: computeron
3 sistem kuracaksan hiçbirşey almana gerek yok zaten 4 port modemin var
+1(nokta atışı)
-
bence az bilgisayarla kurulacak sistemlerde swicht yada hub olaması bişey farketmez. Zaten piyasadaki hublar son zamanlarda switch-hub diyerek satılmakta. Hub olunca illa 10mb çalışır diye bişeyde yok. Artık tüm hublar 100mb çalışıyor. 10 Mb lık hublar tarihe karıştı. üzerinde switch-hub yazan basit bir cihaz senin bu işini rahatça çözer bence. Çokta kasmana gerek yok switch olsun diye. -
quote:
Bilmemek yanlış bilmekten iyidir. Lütfen birbirimizi yanlış bilgilendirmeyelim. ZOOM X4 modeli router bir modeldir yalnız tek ethernet ve tek USB çıkışları vardır dolayısıyla direk olarak 3 pc bağlantısı yapılamaz. Gelelim konu başlığına eğer 3-5 pc kullanılacaksa hangisini almam lazım diye bir endişe yaşamana gerek yok çünkü şu anda piyasadaki ürünlerin hemen hepsi 10/100 mbps 'dir. -
quote:
Orjinalden alıntı: ErsanAVCI
bence az bilgisayarla kurulacak sistemlerde swicht yada hub olaması bişey farketmez. Zaten piyasadaki hublar son zamanlarda switch-hub diyerek satılmakta. Hub olunca illa 10mb çalışır diye bişeyde yok. Artık tüm hublar 100mb çalışıyor. 10 Mb lık hublar tarihe karıştı. üzerinde switch-hub yazan basit bir cihaz senin bu işini rahatça çözer bence. Çokta kasmana gerek yok switch olsun diye.
tek başına hub 10 mb çalışır dostum switch-hub olursa orayı bilmem kullanmadım ama bir sürü hub ve switch kullandım ben hublar 10 mb ten yukarı bağlanmazlar.son zamanlarda dediğin gibi switch-hub modasıdan daha hiç denemedim switchler tek başına yeterli geliyor çünkü..
arkadaşa önerilen 3 bilgisayara hub yeter muhabbetide hoş değil çünkü hub ile switch arasında fiyat uçurumu yok yarın bir gün switch lazım olduğunda hub elinde patlar arkadaşın..
not:teknik servis değilim o yüzden şuan piyasadaki sistemler hakkında atmak istemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewelfener -- 19 Temmuz 2006; 10:07:14 >
-
s.A dostum hub gereksiz ağ trafiğini yoğunlaştırır aptal bir alettir...switc ise kesinlikle5 ve üstü sayıda bulunan ağlarda kullanılmalıdır..bence hiç yoktan switch al derim.. -
cicso router al dostum en iyisi -
Switch... -
quote:
Orjinalden alıntı: @r@gon
quote:
Bilmemek yanlış bilmekten iyidir. Lütfen birbirimizi yanlış bilgilendirmeyelim. ZOOM X4 modeli router bir modeldir yalnız tek ethernet ve tek USB çıkışları vardır dolayısıyla direk olarak 3 pc bağlantısı yapılamaz. Gelelim konu başlığına eğer 3-5 pc kullanılacaksa hangisini almam lazım diye bir endişe yaşamana gerek yok çünkü şu anda piyasadaki ürünlerin hemen hepsi 10/100 mbps 'dir.
konu bu kadar bence de arkadaşlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: [KingPin] ©
quote:
+1(nokta atışı)
bencede hiç bişi almana gerek yok zaten snn 3 bilgisayarlık bir ağ oluşturacak bir modemin var
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X