Şimdi Ara

Huawei Watch GT6 PRO NFC FİYASKOSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • GT6 PRO cihazımla NFC temassız ödemelerde aldığım ilk günden beri ve gelen onca firmware ve Huawei Health App güncellemelerine rağmen hala sorun yaşıyorum! Daha fazla ücret ödeyerek GT6 pro modelini satın aldım fakat düz GT6 kullanıcıları temassız ödemelerini kredi kartı gibi dokundurduğunda anında öderken ben arkamda kuyruk oluşana kadar kendimi garip bir pozisyonda pos cihazı okusun diye bekliyorum!

Garanti BBVA uygulamasını sil - tekrar yükle, saate tekrar tanımla, saati onlarca kez sıfırla, firmwaresini güncelle sıfırla tekrardan her şeyi kur... Kısaca her yolu denedim fakat bu saat kaplumbağa hızında temassız ödemesini gerçekleştiriyor.

Garanti BBVA markasının resmi desteği varken ne Garanti BBVA ne de Huawei yardımcı olmuyor. Bu konu için Huawei Global ve Huawei Türkiye ekiplerine ulaştım fakat tek geri dönüş tamamen boş bir "pohpohlama" oldu.

Sorunun önemsenmesi için Huawei'nin Youtube paylaşımlarının altına bile yorum yazdım ama hala bir geri dönüş yok.

Yokmuş gibi davranılan bu sorun için GT6 Pro'nun NFC anteninin düzgün tasarlanmamasından kaynaklı yani hardware problemi olduğunu düşünmeye başladım.

• Gt6 pro da Sanırım titanyum alışımdan dolayı nfc de sorun oluyor dü gt 6 da saniyesinde ödeme yapabiliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu NFC algı hızındaki değişiklik neyden kaynaklanıyor diye araştırdım ama Huawei bu konuyla ilgili pek bilgi paylaşmamış webde.

GT6 Pro'ya geçeyim diyordum hatta daha hızlıdır belki diye ama iyi ki geçmemişim. Düz GT6 alırım belki ileride.

Çok can sıkıcı bir konu ama. Apple pay kullananlar bilir, onun hızı çok iyidir.

Hız konusuna ek olarak bir de limit konusu var Garanti tarafında. Onu da artırsalar çok iyi olur

Mühendisliğini düzgün yapsalardı, titanyum olsa da olmasa da sorun var. Olması gereken dediğin gibi tık diye ödeme yapması. Bunu düzelttirene kadar ya da kabul ettirene kadar elimden geldiğince her yere bu şikayeti yazacağım herkes ürününün arkasında duracak.

Tabiki haklısın üstelik senin kullandığın daha pahalı yani bu konuda da daha iyi olması gerekiyor ama malesef nasıl olduysa bunu çözememişler üstelik aynı şekilde bir önceki jenerasyon da gt5 pro da böyle yani ondan beri devam eden sorun.

Daha Fazla Göster
  • GÜNCELLEME (20.01.2026): HİÇBİR ÇÖZÜM YOK

Üzerinden daha da fazla zaman geçti, saat ve uygulama birkaç güncelleme daha aldı (sırasıyla v6.0.0.173 ve v16.1.1.300). BU ISRARCI VE KRİTİK SORUN HALEN AYNEN DEVAM EDİYOR. HİÇBİR İLERLEME KAYDEDİLMEDİ. Temassız ödeme işlevi—ki bu modelin ana satış noktalarından biri—temelden bozuk olduğu için "PRO" ibaresi anlamını tamamen yitiriyor. Huawei'in bu kusuru ele almaktaki süregelen sessizliği ve başarısızlığı, son derece hayal kırıklığı verici ve kabul edilemez durumdadır.

Bence video çekin ve tüketici hakem heyetine başvurun. Yani gerçekten sıkıntılı bir durum. Bazen ben de kullandığım ürünlerde sıkıntılarımı söylerken o konudaki arkadaşlar destek olmak yerine köstek olup bana firmayı övüyorlar. Ama ben sizi anlıyorum ki şu anda GT6 saatim ile 1 saniye altında sorunsuz ödeme yapabilmeme rağmen hatta size bununla ilgili videolar çekip atabilirim tüketici hakem heyetine göstermeniz için kıyaslanmış olur.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.