| 

Huawei Watch 5, Watch Fit 4 ve Freebuds 6 Türkiye’de satışa sunuldu (2. sayfa)

- 

- 

Watch fit 4 pro düşünüyordum ancak fiyatının yüksek olmasından dolayı madem 10 binlere çıkıyorum 6-7 bin daha veririm Garmin vivoactive 6 alırım diye düşünüyorum. Hala karar vermedim bakalım.
3 senedir saati hiç çıkarmadan tüm iklimlerde, denizde, duşta, tüm sıcaklıklarda GT runner kullandım, çok memnundum ve geçen haftalarda denize girdikten sonra bozuldu bir daha açılmadı. Garantisi bittiği içinde öylece duruyor. Memnuniyetim 10/10.
Benim gibi Spor, whatsapp mesajları, aramalar, hava durumu, kronometre, titreşimli alarm ve el feneri gibi temel özellikleri kullanacaksanız bundan daha memnun eden bir saat özellikle batarya süresi ile piyasada yok.
Huawei'nin Strava ile bir entegrasyonu var ama ben ilk Huawei hesabı açtığımda endonezya mıydı filipinler miydi oradan hesabı açıp Strava ile bağlamıştım. Hala öyle mi bilmiyorum. Ben ileride ekosistem değiştirirm diye Strava entegrasyonunu önemsedim ancak sadece Outdoor aktivitelerimi Strava'ya atıyordu, indoor aktivitelerini Strava'ya yazmıyor. Bunun bir çözümü var mı bilmiyorum. Buna benzer bazı kısıtlamalar var.
Size tavsiyem bir saat alacaksanız Huawei veya Garmin bakın. 10 günden aşağı pil süresi veren saat adı altındaki çöplere para vermeyin. Halihazırda telefon taşıyorsunuz birde saati şarj etmek hiç mantıklı değil, zaten bir süre sonra kenara atıyorsunuz 1-2 günlük şarjı giden saatleri. Boşa para kaybı.

Dunyada Iphone 16e gibi urunu alani enayi oldugu surece bu saati alan da cok olur malesef.
_____________________________  - 

Watch Fit 4 Pronun fiyati iyi. Bazi arkadaslarin kurlar ve vergilerden haberi yok herhalde. 
9199 Tl 500 tl indirim var ve 300 tl de youtuberlarin hepsi kupon dağıtıyor.
Oldu 8900 Tl . Sanırım 3 de taksit yapiyorlar faizsiz.
Ayrica, yurtdisi fiyati 279 euro. Bizde sanırım ozel fiyatlandirma var ki, 205 euroya veriliyor.
Yanlış hatorlamiyorsam Trt payi da var ekstra üstelik %20 kdv disinda. Yani ben fiyati beğendim en azından alınabilir fiyat malzeme kalitesine gore Ayni seyleri watch fit 4 ve watch 5 icin soyleyemem. Turkiyeye sim kartlı model getirmenin mantığı da yok zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________  - 

Alan garantisinin olmadığını bilip alsın. Bozulursa bişey olursa çöpe atıyorsun. Göstermelik garantinin gerçek hayatta bir karşılığı yok. 
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________  - 

Fit 3'ün Fit 4'den hiçbir farkını göremedim. Eski kasanın makyajlı hali gibi olmuş. Pro güzel olmuş ama renk seçeneği çok az.
Yeşil rengi çok beğendim ama örgü kordon kaşındırır mı bilemedim. Onun yerine kauçuk olsa alırdım ama mavisi güzel bir tık.
Kırmızı, turuncu,pembe,yeşil,lila renklerde pro gelmeli.
Fit 4 zaten fiyasko. 3 renk içinde en güzeli lila olmuş. Ten rengi olanı terden sararmış gibi duruyor.
Siyahlara bir şey demiyorum ama bence siyah akıllı saat güzel durmuyor.
Siyah saat özel günlerde davette falan mekanik güzel duruyor. Takım elbisenin yanına takmalık.

Yazılım önemli yoksa akıllı bileklikten öteye geçemiyorlar. Ben de fit 2 var kaç adım yürüdüğüme bakıyorum, gelen bildirimleri görüyorum o kadar. Bunu 500 liralık akıllı bilekliklerde yapıyor. Samsung a adam spotify kurup şarkı dinliyor, wp den gelen mesajlara cevap verebiliyor vesaire. Tabi onların da şarjı az gidiyor. Ekg özelliğinden falan bahsedilmiş belki öyle şeyler iş görebilir. 
Bazı saatlerde de E-sim özelliği var mesela çok bilgim yok ama telefona gerek kalmadan saatini al çık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 17 Mayıs 2025; 7:44:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________  - 

içindeki chipsetin eskiliğinden dolayı bluetooth sürümü neredeyse senelerdir 5.2'de kalan huawei'in (çakma) akıllı saatleri, yine bir kaç kozmetik değişiklikle sanki yeniymiş gibi devrim niteliğinde ürün kategorisinde gösterilmeye çalışılıyor.
asıl dikkat çeken ise; dünya genelinde belki de en çok Türk youtuberların, huawei ne zaman yeni bir ürün çıkarsa en çok yalayanlar sırasındaki 1.yeri koruma azmi.
her lansman sonrası yalama savaşları başlıyor.. biri huawei'den dünyanın en iyi akıllı saati, diğeri artık hastaneye gitmenize gerek yok bu saat check up bile yapıyor falan.. böyle bir omurgasızlık sadece bizde olur.

Bu omurgasizlik malesef her reklam alan youtuber da var ama Turkiyede diger markalarin urunleri o kadar pahali ki Huawei saatleri daha iyi satiyor. O yuzden turk Youtuberlar da Huawei uzerinden reklam alip millete abarta abarta anlatiyor. Ben zaten cok buyuk bir yenilik beklemiyordum ama en azindan Fit serisinde su cerceveleri simetrik yapip inceltselermis. Cok dandik duruyor bu sekilde.

Fiyatları bana da çok absürd geldi. Hani watch d2 gibi ekstra tansiyon da ölçebilen saat 14-15 bin gibi iken, 28 falan bize özel fiyat mı? Yani hükümetin yarısı da benim dediği fiyat mı yoksa gerçekten dünyanın geri kalanında da bu fiyatlarda mı? 
 - 

Samsung saatlerin en saçma tarafı, standart band'lerin dışındaki tüm özellikleri kapatıp, band gibi kullansan da yine şarjı 1-2 günde bitiyor. Yahu o özellikler ile band'ler 14-15 gün gidiyor. Hani kalkıp saatten youtube izlesem, diğer özelliklerini kullansam anlayacağım. Ama tüm özellikleri de kapasan 2 günde bitiyorsa o işte bir gariplik var. 
 - 

Gt serisinde olmayan Watch 3 de olan düşme algılama özelliği Watch 5 de var mı acaba ? Apple Watch 3 den sonra bütün serilere koydu ki çok önemli bir özellik. Tansiyonunuz düştü , basınız döndü bir anda yere yigildiniz, sensör acil sos aktif eder ve acil aramalara eklediginiz kişileri arar . 30 bin tl lik saatte yoksa bence diğer özellikleri bu fiyata hiç bir şeye yaramaz . Gt 5 pro da yok mesela 14 bin Tl lik saatte o sensör yok . Garip 
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Hayat Seninle Daha da Güzel Canım Oğlum Mustafa Buğra,Evine ve Dünyaya Hoşgeldin Canım Kızım Zeynep Duru..
 - 

Evet ama işte işlemcisinden ramine çalışan wear os sistemine kadar farklı bir olay. Şöyle 3 güne çıkartabilseler çok iyi olacak da.

Samsung saatlerin pil dezavantajı kadar sensör kalitesi de sıkıntı. Şarjı 3-4 gün seviyesine getirip sensörleri de huawei kalitesine getirirlerse o zaman zirveye çıkabilirler. Bunu yapmadan huawei karşısında şansları yok. Bu saatlerin amacı sadece video izlemek ve Spotify dan müzik dinlemek değil. Önemli olan sağlık ve spor ölçümleri ayrıca şarj. Mesaj bildirimleri arama cevaplama zaten çoğu cihazda var. 
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoleStar83 -- 25 Mayıs 2025; 14:13:15 >

İstediği kadar şık sağlam saatler yapsın, yazılım sıkıntılı net, dediğiniz gibi 14k verdiğin de ayni 28 k verdiğin de, basit bi durum uygulaması hem saatten hem telefondan adım sayıyor mesela, ve telefonu devre dışı bırakmak gibi bi seçenek yok, yani yazılım aşırı sıkıntılı 
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 5 Haziran 2025; 14:41:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > 

Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı