Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
32.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
  • Yahu siz ne değişik insanlarsınız ? Çinliler Uygur TÜrklerini öldürüyorlar diye Huawei batsın diyorlar. ABD ülkemize yaptırım uygularken, papaz davasında yaptıkları sonrası hanginiz ABD ürünlerini protesto etti ve ediyor ? ABD'nin her alandaki tekel anlayışının yıkılması dünyanın sağlıklı büyüme ve gelir adaleti açısından önemli. ABD'nin bu kararını Huawei telefon almaya devam ederek protesto edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samura92000 -- 20 Mayıs 2019; 16:40:41 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların çok doğru ama bilinen konular.
    Kullanıcı datası çok önemli, herkes çalıyor.
    Hem askeri istihbarat için hemde ticari reklamlar için.
    Bir taşla iki kuş.
    Ben yargılamıyorum,
    yargılarsam Nokia 3310'a geri dönmem,
    Tüm sosyal medya hesaplarımı,
    mail adreslerimi kapatmam vs.vs. lazım.
    O yüzden o tarafı geçelim.

Asıl söylemek istediğim, hepsi aynı.
    Amerikalı şirketler de NSA ile bilgi paylaşıyor.
    ABD bu konuda Çin'den hem teknoloji hem de data büyülüğü olarak fersah fersah önde.
    Ben bu ikiyüzlülüğe kızıyorum,
    ben çalarım sen çalamazsın diyor adamlar.
    Kimsede masum değil, kimseyi de savunmuyorum.
    Bu habere özel mi bilmiyorum ama,
    Ama senin Huawei karşıtı tavrın dikkatimi çekti sadece.
    Bana göre, piyasadan bu güçlü rakibin kalkması rekabeti olumsuz etkiler.
    İyi değil.
    Dediğim gibi karar tamamen ticari.
    Casusluk falan fasa fiso.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 20 Mayıs 2019; 14:4:52 >

• ben sahsen güncellemeden hoşlanan bırı degilim o yuzden bence guncelleme gelmemesi iyi iç uygulama guncellemesınıde apk ındırıp yuklersın olur bitir

• Apple , Google > Huawei
    zaten çöp bir markaydı öyle olarak kalıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Android'e soğuk baktı da ne oldu, gitti başka bir Amerikan firmanın işletim sistemini kullandı...
    Doğru fakat şöyle bir şey var, diğer markaları android'e gitmesini önleyebilirdi. sistemi daha açık bir eko sisteme çevirip desteklese en azından android'e bir rakip çıkabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesut çevik ve erdi abi den video bekliyorum

• "Huawei kendi işletim sistemini yapar, açık kaynak andorid kullanır, vs." demişsiniz ama mesele işletim sistemi değil ki. Mesele, bir mobil işletim sisteminin uygulama marketindeki uygulama sayısı ve uygulamaların kalitesi.

Google zaten, Huawei'in sadece markete erişirimini yani Google Play Store'a erişimini engelledi ve buradan uygulama indiremedikten sonra Huawei yaşlı insanlar dışında kimseye telefon satışı yapamaz.

Bir mobil işletim sisteminin can damarı marketidir ve inşa edilmesi en zor, en zaman alan yerde bu uygulama marketidir. İşte, Google efendi Cumhuriyetçilerin baskısıyla Huawei'in bu can damarını kesti attı.

Ne yazık ki burada kaybeden Huawei olacaktır. Çünkü, uygulama marketi olmayan telefon bir hiçtir. Bir uygulama marketinin inşa edilmesi yıllar yıllar alan bir süreç ve mobil uygulama geliştiren en parlak beyinler genelde batı bloğu ülkelerinden çıkıyor. Çin'in hali hazırda kendi pazarı için geliştirdiği uygulamalar, Huawei'in yeni kuracağı uygulama marketine hemen entegre edilse bile, kullanımı alışılagelmişin dışında olan bu garip uygulamalar global pazarda tercih edilir mi? Yüzde kaçlık bir kitle tercih eder? Bunu zaman gösterecektir ve bu süreçte zarar edecek olan Huawei, uygulama marketi oturana kadar cepten yemeye ne kadar dayanabilir? Batı bloğundaki gençleri, parlak beyinleri kendi marketine uygulama geliştirmeye ikna edebilecek mi? Hatırı sayılır kazanç sağlayacaklarını vadedebilecek mi?

Microsoft'un kendi uygulama marketini inşa etmek için ne kadar çaba sarf ettiğini ve sonunda hüsranla sonuçlandığını çok yakın zamanda gördük.

Bence, Cumhuriyetçiler Huawei'in fişini çekti ve kaybeden Huawei olacak. Elinizden Huawei telefonları çıkarmaya çalışın. Kararda bir değişiklik olmaz ise Huawei telefonlar dünya genelinde 2. el piyasalarda inanılmaz değer kaybedecek.

• grupima kullanıcısına yanıt
    Arkadaş şu amerikan ve çin firmalara hayran olup destek olduğunuz kadar yerli bir firmaya destek olsanız bizden de iyi firmalar çıkacak ama nerede.

Yerli firma olsa beter olsun sürünsün dersiniz yabancı olunca iyilik meleği kesilirsiniz.

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Çinliler orta asya da uygur türklerine soykırım yapıyorlar. Forumdakilerde 7/24 huawei övüyor, yazık. Ne hali varsa görsün bu çinli firmaların, alayı casuslukla meşgul.

Edit: Sokakta iphone kıranlar, portakal bıçaklayanlar nedense uygur türklerine yapılan zulme ve soykırıma sessiz kalıyorlar, görmezden geliyorlar. Araplar için yaptığınızın çeyreğini türk kardeşleriniz için yapmadınız.
    Ne saykirimi?

Facebooklarda Ruanda katliam fotarini paylaşan dinci sayfalar altına Uygurları diri diri yakiyorlar ümmet yetişin diye başlık atıyor sende buna inanıp gaza gelip burada bunu mu yazıyorsun?

Çin'de bazı şeyler var ama soykırım yok , soykırım çok başka birşey

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Arkadaş şu amerikan ve çin firmalara hayran olup destek olduğunuz kadar yerli bir firmaya destek olsanız bizden de iyi firmalar çıkacak ama nerede.

Yerli firma olsa beter olsun sürünsün dersiniz yabancı olunca iyilik meleği kesilirsiniz.
    Hocam ben şahsen birbirlerini yemelerini bekliyorum öncelikle huawei y batsın

• quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

tekelleşmek suçtur. Sırf daha fazla satabilmek, daha fazla kazanabilmek için rakiplerini ticaret dışı yöntemlerle yok etmeye çalışmak ta tekelleşme hamlesidir ve suçtur. kendi işletim sistemi isterse verir vs. global dünyada böyle bir şey diyemezsin. Piyasa düşünce , herkesin ihtiyacı olan malı sırf piyasa düşük diye stoklayanlar da suçsuz o zaman..dimi kim karışır mal onda..bu şekil tekelleşme de , diğer türlü tekelleşme de suçtur. ve sonuçta biz son kullanıcıların zararınadır.

bakalım tüm bunlar Apple 'i kurtarabilecek mi. 2019 apple in çöküş yılı olacak diye yorumlar yapılıyordu geçen sene..diğerleri pazardan çekilsin millet Apple almak mecburiyetinde kalsın. ABD istediği fiyattan koysun piyasaya alternatif olmadığından ve günümüzde de artık ihtiyaç olduğundan satışları artsın. ABD'nin yapmaya çalıştığı bu gibi..

Açık açık savaş açar ve ambargo uygularsan o ayrı. Ambargoda dahi örneğin tıbbi malzemelere ambargo konulamaz. bir hastalığın tek ilacı sendedir ambargo koydum , ilacı ben üretiyorum istediğime satarım istediğime satmam, artık bu ilacı vermeyeceğim diyip bir çok kişinin ölümüne yol açmak biyolojik silah kullanmaktan farksızdır.

ABD tehdit ediyor. Bu arada günün sonunda bir şekilde anlaşırlar gibi geliyor bana. ama huwaei bir şekilde pazar kaybeder..
    Neden öyle birşey yok anlamadım, önceden stok falan demişsin ama ikisi tamamen farklı şeyler, adam kendi üretmiş kendi emek vermiş, dünyaya kendisi sunmuş, ekmegini başkasının yemesine neden izin versin, evet ilaç üreteb firma o ilacı sana vermem diyorsa sen gidip neden vermiyorsun diyemezsin, tekelleşme dediğin olay zaten android, huawei değil, birsürü telefon markası var hepsi android kullanıyor, huawei ye android vermedi diye tekelleşmiş mi oluyor, Çin tekelleşmeyi engellemek istiyorsa yeni işletim sistemi kuracak whatsapp instagram gibi sosyal medya uygulamaları üretecek bunları tüm dünyaya sunacak falan bu da imkansız gibi şu zamanda, ama kalkıpta sen neden kendi ürettiğin sana ait olanı bana vermiyorsun demeye kimsenin hakkı yoktur

• Mate30 Pro' larınız değerinden alınır

Orijinalden alıntı: Curimo

Çünkü bahsi geçen işletim sistemi ile birlikte telefon tüm dünya tarafından kullanılıyor, son tüketici mağdur ediliyor, ne yapmamızı bekliyorsun, alkışlayalım mı?
    Tüketicinin mağdur edilmesi googleın suçu mu, apple kendi sistemi olan iosu artık güncellemicem derse o applenın suçu olur, ama amerika baş düşmanı çinlilere kendi sistemimi vermicem derse bu bir suç değildir, ha şuna emin olun ki çinin elinde imkan olsa androidi bitirmek gibi, inanın ki o kadar android kullanan bir tane insanı düşünmez androidi bitirirdi, bu işler hep çıkar işidir, kimse babasının hayrına üretmiyor o telefonları o sistemleri

• İyi olmuş yeyin birbirinizi

• paldov P kullanıcısına yanıt
    suan 3 adet güncelleme var yapmıyorum güvenlik vs diyıp daha cok rem ve daha cok hafıza yemekten baska bısey degil güvenlik için mobil antivurus iş görür bende
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.