Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi | Android kullanımına sınırlama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kına yak içimizdeki amerikancilar belli olmaya başladı savaş çıkınca kim dost kim düşman merak etmeye gerek yok .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yorumu bence dikkate alınmalı aynen dediğin gibi olacak .içimizdeki amerikancilar dikkat etsin bu yoruma g mail şifreli maile reklam gösteriyorsa Apple veri topluyorsa,NSA bunlardan talep ediyorsa verileri Amerikan şirketlerinin pekte masum olmadıkları ortada.

• Hiç bişe olmaz adamlar sade pirinç yer olay biter sadece Amerikan şirketlerine ürün üretmiyorlar dünyanın geneline Çin'de ürün üretiliyor.hindistan Amerikan şirketlerine üretim yapmadığı için halkımız aç diyormu .Amerika son kozlarını oynuyor .

• WikiLeaks in kurucusunu ve eski NSA çalışanını neden ısrarla istiyor lar kuyruk açıları var yaptıkları pislikler ortaya çıktı ,ben Amerika'nın hiç biseyine güvenmiyorum Facebook , Twitter gibi platformlari çin yasakladiysa NSA e veri sizdirdigi için .Çok çabuk unuttuk Intel ve AMD nin spectre ,maltedown açıklarını bence bilerek yapılan arka kapılar yersek yalandan hatalı olduklarını kabul ettiler ,bu açıklar veri toplamak için zero day açiklariydi daha ortaya çıkmayan açıklar ne olacak.

• Yorumcular genel olarak "Çin çalıyor da ABD çalmıyor mu?" diyor...Hangi ülke olursa olsun böyle bir risk var...İlla ki "bi yer" seçmek gerekiyor...Bir tarafta demokratik olmayan kominist Çin diğer tarafta batı değerleri ve o değerlere bağlı olduğunu iddia eden ABD...yeterli paranız olsa ve yurtdışına gitmek isteseniz ABD ye mi yoksa Çin e mi gidersiniz?(başka seçenek yok diyelim)....cevabı hepimiz biliyoruz boşuna yalan konuşmaya gerek yok....

• Demek ki neymiş,dünyanın en kral cihazını,makinasını,robotunu da yapsan ,yazılımın yoksa hepsi çöpmüş.Devir yazılım devri.

• quote:

Orijinalden alıntı: rastomm

Kına yak içimizdeki amerikancilar belli olmaya başladı savaş çıkınca kim dost kim düşman merak etmeye gerek yok .
    Ver mehteri verrrr ab vatandaşıyım savas cıkarsa kaçarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes, Trump'ın kişisel kararı zannedip Trump'ı suçluyor ama bu tür kararlar Trump'dan ziyade Cumhuriyetçilerin kararı. Trump sadece Cumhuriyetçilerin bir sözcüsü, basınla muhatap olan yüzü.

ABD'de işler bu şekilde yürüyor. Başkanı o konuma getirenler başkanı parmağının ucunda oynatıyor. Türkiye'de ise başkan kendini o makama getirenleri parmağının ucunda oynatıyor. Hangisi iyi tartışılır. Sonuçta bir ülkede başkanlık sistemi varsa o ülkede halk çokta söz sahibi değildir.
  • Adam Thanos çıktı... !

• Emperylist güç olan USA'in yok olduğunu ve tam ve bağımsız Türkiye'nin kendi ayakakları üzerinde durabildiği günleri umarım kısa sürede hep beraber görürüz...Kahrolsun USA ve yandaşları...Kan emiciler...

• çin'e atıp tutanlar çin ucuz elektronik üretmese en az 3 kat pahalıya alırsınız o telefonları

• serafon kullanıcısına yanıt
    çinin öyle bir şansı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Google servislerinin kullanılmaması çok büyük bir durum değil. Youtube dışında hiçbir servisini kullanmıyorum onu da video içerik üreticileri onu tercih ettiği için mecburum(z). Bana kalırsa Youtube'dan başka platformlar tercih edilmeli. Vimeo sanatsal, profesyonel içerik olarak daha iyi. Ama amatör olarak çoğunluk Youtube'u tercih ediyor. Hatta kendilerine video içerik üreticisi demek yerine Youtuber diyorlar...

Huawei Çin dışında da uygulama marketi kurması gerekecek. Youtube bir şekilde internet tarayıcısından, üçüncü parti uygulama olarak izlenebilir. Bana kalırsa kendi işletim sistemlerine geçmeliler. Android'i el birliğiyle büyüttüler. Açık kaynaktı bla bla ne oldu Google top benim dedi. Olacağı buydu, akılları başlarına gelmiştir bütün telefon üreticilerinin de.

Ayrıca bu Google Windows Phone marketine de Youtube uygulamasını getirmemişti! Çirkeflik her yerde çirkeflik.
    Sadece Google servisleri (Google Haritalar, Google Earth, YouTube, Gmail, Google Drive, Google Fotoğraflar, Google Translate, vs.) değil. Google Play Store vitrininde duran ABD menşeli Android uygulamaların tamamı çalışmayacak. Çünkü, Cumhuriyetçiler bununla ilgili yasa çıkardılar ve şirket merkezi ABD içinde bulunupta Android işletim sistemi için uygulama geliştiren tüm şirketlerin bu yasaya uymasını bekliyorlar. Aslında batı bloğu ülkelerinin uygulama geliştiricilerinin tamamından bunu bekliyorlar ama o iş öyle kolay değil.

İşin özü, sadece Google servisleri değil, ABD menşeli oldukları için Facebook, Twitter, Instagram ve nice ABD merkezli uygulama Huawei ürünlerinde çalışmayacak. Zaten, Google Play Store çalışmayacağı için resmi olarak yüklenmek istenen hiç bir Android uygulaması çalışmayacak. Uygulamalar APK olarak yüklenip bir şekilde çalıştırılsalar bile Google Play Store bağlantıları olmadığı için güncelleme alamayacaklar.

Google servisleri ve bir çok ABD'li uygulama Çin'de yasaklı olduğu için, bu uygulamaların Çin pazarı için oluşturulmuş alternatifleri var ama global pazarda rağbet görür mü? Bence görmez. Örneğin; IOS ve diğer Android telefon kullanıcıları ABD'li Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Haritalara, vs. girerken Huawei kullananlar bunların Çinli alternatiflerine mi girecek? Bu durumda ortak sosyal platfomda buluşmadıkları için iletişim kuramayacaklar, birbirlerini takip edemeyecekler.

Çin hükümeti ve Huawei, ABD'deki Cumhuriyetçiler ile masaya oturmazsa işleri çok ama çok zor. Öncelikle, Google servislerinin Çin'deki yasağının kaldırılması gerekiyor. Senin uygulama geliştiricilerin ABD'de hizmet sunabilsin ama ABD'nin uygulama geliştiricleri senin ülkende hizmet sunamasın, öyle bir dünya yok. Madem komünizmi bırakıp serbest piyasa ekonomisine geçti, madem küreselleşme hoşuna gitti, o zaman oyunu kuralına göre oynamalı.

İşin casusluk boyutuna karışmayacağım. Mobil sektörde herkes casusluk yapıyor. Casusluk mobil sektörün fıtratında var. ABD'li şirketler Çin'de Çinli şirketler ABD'de casusluk yapmaya devam edecektir. Çin, ülkesinde Google Servislerini yasaklayarak bunun önüne geçemedi. ABD'de GSM altyapısını Huawei'ye teslim etmeyerek bunun önüne geçebileğini zannetmiyorum.

Bir de Çin'in telif hakları ve patentlere saygı göstermemesi durumu var ki. Şahsen bu durum bizim gibi dar gelirli ülkelerin işine geliyor. Çin'in telif ve patentleri ihmal etmesi sonucu ucuza ürün alabiliyoruz. Zaten, patent ve telif haklarına saygı gösterseydi Çin bugün ki Çin olmazdı ve batı bloğu bizim gibi ülkeleri iliğine kadar sömürmeye devam ederdi.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    "....Zaten, patent ve telif haklarına saygı gösterseydi Çin bugün ki Çin olmazdı ve batı bloğu bizim gibi ülkeleri iliğine kadar sömürmeye devam ederdi. "
    Aynı nedenden ülkemizdeki üretimi/gelişimi de engelliyor ama. Şahsen kendimce bir şeyler geliştirmeye çalışıyorum çin malları yüzünden zorluk yaşıyorum. Ya direkt geliyor ya yarı mamül gelip burada marka basıp piyasayı kalitesiz mala ve haksız rekabete boğuyorlar. Yaptığın ürün para etmeyince millet de sanayiye değil faize ve ranta parasını yatırıyor. Yani tüketici bazında ya da kısa vadede karlı görünse de bence bize de zarar veriyor. Herkesin ve her işin hakkını vermek lazım!
  • ABD ve trump'u destekleyenlere soruyorum. bu güne kadar neden peki huawei herhangi bir yaptırımda bulunmadı? boynuz kulağı geçti onlarda farkında ve bu savaştan galip çin çıkacak bundan korkuyorlar ve yıldırma politikasını başlattılar.

• pikalos kullanıcısına yanıt
    sadece yazılım yeterli olsaydı en büyük pazar payı iphone'nun olurdu. Marifet uygun fiyatlı ve yüksek performansı bir arada sunabilmekte

• Huawei'nin Kurucusu açıklama yapmış

https://www.log.com.tr/huawei-kurucusu-ren-zhengfeiden-son-gelismeler-hakkinda-resmi-aciklama/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu videolar bir tek bende mi sorunlu. hiç biri açılmıyor. Şurada işe başlamadan bir 15 dk vaktimiz var onu da video açılsa da beklesek diye geçiriyoruz. :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.