Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi | Android kullanımına sınırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amerika'da yürürlüğe giren başkanlık kararnamesi uyarınca, Amerikalı şirketlerin Huawei ile ilişkisi askıya alınıyor. Bu doğrultuda Google, Huawei'in Android erişimini sınırlandıran yaptırıma başladı. Tüm detaylar videomuzda.

Bu video kapsamında;

- Amerika ve Çin arasındaki ekonomik savaşın temel nedenleri; Ekonomik büyüme
    - Huawei'in cep telefonu pazarındaki agresif yükselişi
    - Huawei mobil iletişim altyapısında dünya geneli liderliği
    - Amerika'daki Huawei yaklaşımına yönelik temel argümanlar
    - Google'ın yaptırım kararı ve Android özelindeki etkileri
    - Huawei cihazların bu durumdan nasıl etkileneceği
    - Diğer Amerikalı şirketlerin yaptırımları ve yansımaları
    - Alınan kararın Türkiye'ye etkileri  

gibi konu başlıkları üzerinde detaylara giriyor, gelişmeleri aktarıyorum. 

• Bu olay Trump meselesi değil aslında. Çinli markaları ne kadar sevsem de, Amerika'da haksız diyemem. Çinliler sadece mobil teknolojiler değil, askeri teknolojileri bile yıllarca yürütmüş, devşirmiş, kopyalamış bir geçmişe sahip. Amerika kendi içinde, kendi güvenliği için kesinlikle haklı. CEO'su Çin Kurtuluş Ordusu mensubu, Çin başkanıyla yakın ilişkiler içinde. E bu zamana kadar yaptıkları bazı şeyleri de Erdi bey videoda söylemiş. Amerika haksız mı diyelim yani şimdi? Amerika mavi emperyalistse, Çin'de kızıl emperyalist.

Şu an Türkiye'nin ağ altyapısı da neredeyse komple Huawei'nin elinde. Bütün alt cihazlar, ISS'lerin sunduğu hizmetlerin içinde hep Huawei var. Amerikalılar Google, Intel'le bizi dinliyor da, Huawei mi dinlemeyecek. Umarım bu iş uzlaşmayla çözülür. Bu olay sadece ABD ve Çin'e zarar vermez çünkü.
  • Adam kral, istediğini yapıyor. MAAAAAALESEF

• qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt
    Buna katılmıyorum

• saol Erdi REYIZ, açıklama için.

• Benim naçizane fikrim, bu yaptırım kararı ile hesapsız olarak Amerika ayaklarına sıktı, QC'un en büyük müşterileri Çinli firmalar, eğer çinli firmalar, Kirin TSCM üretimi chipsete geçerse, Qualcomm için iflas çanları çalar, büyük müşteri kayıpları borsada ani düşüş demek. Ayrıca AMD gibi QC 'da sessiz olmuş olsaydı, QC 'da hedef olmayacaktı, eğer Çin büyük bir karar verir de, Çinli firmalar da USA malı üretimleri boykot ederse, bu işin zararını iki ülke çeker, en büyük zararı USA yaşar...

• dolbykoray kullanıcısına yanıt
    Google'ın bu haraketi ile, kendisine çok güvendiğim bir firmaydı, tamamen algılarımı yıktı ve çok şaşırdım, demek ki bütün verilerimizi Google'a güvenerek arkamızı dönmememiz gerekir, yarın tek bir tweet atarak, bütün Google hesabımın verileri " Google Photos, Gdrive " erişimini engelleyebilir, propagandadan başka bir şey değil, Google da benim için bitti.

• İnadına trump ulan

Sonuna kadar trumpçuyum. bizim dünya liderini nasıl izaya getirdi ama ayrıca Çinlilere güvenilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN -- 20 Mayıs 2019; 21:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her şey bir elma için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Bro, Hollywood Amerikanın biliyorsun dimi? Bu ülkenin oyunları çok sağlamdır (ABD) CIA bilgi paylaşmıyoruz deniliyor, arka kapılardan baya baya şeyler dönüyor. Bence bütün ülkelerin yaptıkları şeyler, bu konuda taraf tutmak doğru değil. Amerika çok iyi Çin daha kötü diyemeyiz. Taktir edersin ki, IOS için bir çok açık bulundu "Arka Kapı" derecesinde açıklar. Şuan IOS açık kaynak olmuş olsa, arka planda verilerin nereye gittiğinin kontrolünü sağlayabilirler, ama jeilbreak yapılamayan bir yapı.

• Durum Amerika' lehine görünse de uzun vadede bu durum her iki tarafı da etkileyecektir diye düşünüyorum. Çin ne olursa olsun büyük bir pazar. Bence biraz Huawei'in burnu sürtülsün diye yapılıyor ve Çin' e bak biz böyle yaparız ona göre davran mesajı veriliyor.

TSMC, (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). karıştırmayan yoktur. Peki Globalfoundries hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kimse Çin kurbanmış gibi davranmasın yıllardır kendi içlerine dışarıdan kimseyi almıyorlar Google komple yasaklı ülkede Çin bunu yapınca bir şey yok Amerika karşılık verince mi suçlu. Nedense şöyle bir algı oluşmuş Amerika hakimiyetini kırınca Çin dünyaya iyilik güzellik getirecek. Azıcık Çin’i takip eden biri Amerika’dan çok daha korkunç bir tiran olarak dünyanın başına çökeceğini tahmin edebilir öyle ki Amerika’ya rahmet okuruz. Daha birkaç ay önce hmd yani Nokia telefonların Çin’e veri gönderdiği ortaya çıktı. İngiltere yaptığı araştırmada huawei nin 5g altyapısının sorunlu arka kapılara müsait olduğunu söyledi ve huawei gibi şirketlerin devlet destekli olduğu işbirlikleri yaptıkları biliniyor. Amerika da elbette masum değil ama Çin’e masum muamelesi yapmasın kimse hele hele kurban muamelesi. Sonuç olarak Çin Amerika’dan çok daha büyük bir tehdit dünya için. Huawei muhtemelen bir şekilde anlaşma yoluna gitmek zorunda kalacak Microsoft ki huawei den çok daha büyük bir yazılım şirketi mobil işletim sistemi piyasasında elini yüzüne bulaştırdıysa huawei hiç bir şey yapamaz. Ki dünyanın en çok kullanan uygulamaları hep Amerikan menşeili kimse kullanmaz. Bu son yıllardaki Çin sempatisi nereden geliyor anlayamıyorum hele ilişkilerimiz gerginken Uygur Türkleri yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 20 Mayıs 2019; 21:29:43 >

• Globalfoundries çok mükemmel olmuş olsa şuan intel ile ortak çalışıp Hi-end CPU birimlerini 7nanometre den üretirdi, 7nanometre üretime geçen bence yarıiletkenin lideri TSMC'dir

Bu arada benim için Taiwan=China...

Taiwan zaten china. Resmi adı Çin Cumhuriyeti..

Orijinalden alıntı: dolbykoray

Globalfoundries çok mükemmel olmuş olsa şuan intel ile ortak çalışıp Hi-end CPU birimlerini 7nanometre den üretirdi, 7nanometre üretime geçen bence yarıiletkenin lideri TSMC'dir

Bu arada benim için Taiwan=China...
    Tayvan ve Çin kanlı bıçaklı kavgalı daha yeni Tayvan lideri Amerika ile askeri işbirliği anlaşması imzaladı. Çin Tayvan’ı işgal planları yapıyor özlerinde Çinli de olsalar Çin devleti ile kesinlikle dost değiller

• Bu olay Trump meselesi değil aslında. Çinli markaları ne kadar sevsem de, Amerika'da haksız diyemem. Çinliler sadece mobil teknolojiler değil, askeri teknolojileri bile yıllarca yürütmüş, devşirmiş, kopyalamış bir geçmişe sahip. Amerika kendi içinde, kendi güvenliği için kesinlikle haklı. CEO'su Çin Kurtuluş Ordusu mensubu, Çin başkanıyla yakın ilişkiler içinde. E bu zamana kadar yaptıkları bazı şeyleri de Erdi bey videoda söylemiş. Amerika haksız mı diyelim yani şimdi? Amerika mavi emperyalistse, Çin'de kızıl emperyalist.

Şu an Türkiye'nin ağ altyapısı da neredeyse komple Huawei'nin elinde. Bütün alt cihazlar, ISS'lerin sunduğu hizmetlerin içinde hep Huawei var. Amerikalılar Google, Intel'le bizi dinliyor da, Huawei mi dinlemeyecek. Umarım bu iş uzlaşmayla çözülür. Bu olay sadece ABD ve Çin'e zarar vermez çünkü.
    Siyasi yönüyle hiç bilgim yoktu, bilgi için teşekkürler, ama ticari pazarda, ben Çin'in , Tayvan ile ticari birlikteliğini üretim aşamasında birlikte olduklarını düşünüyorum, Hislicon'un üretimlerinin büyük kısmı TSMC ile üretiliyor diye biliyorum. Çinli Firmalar kol kola girerse (ki bu tür ataklarda kol kola girerler) Diğer firmaların QC 'ye boykot edebilme ihtimalini yüksek görüyorum, ayrıca bu boykotun sınırı aşıp Apple'a da bi üretim darbesi gelebilir. Bi yönden de, Çin'in bu güne kadar "Kartları Açık" strateji yaptığını görmedim, daha derin etki yaratabilecek bir hesap yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolbykoray

Siyasi yönüyle hiç bilgim yoktu, bilgi için teşekkürler, ama ticari pazarda, ben Çin'in , Tayvan ile ticari birlikteliğini üretim aşamasında birlikte olduklarını düşünüyorum, Hislicon'un üretimlerinin büyük kısmı TSMC ile üretiliyor diye biliyorum. Çinli Firmalar kol kola girerse (ki bu tür ataklarda kol kola girerler) Diğer firmaların QC 'ye boykot edebilme ihtimalini yüksek görüyorum, ayrıca bu boykotun sınırı aşıp Apple'a da bi üretim darbesi gelebilir. Bi yönden de, Çin'in bu güne kadar "Kartları Açık" strateji yaptığını görmedim, daha derin etki yaratabilecek bir hesap yapabilir.
    Hocam şöyle ki muhtemelen Amerika özellikle bunu yapmalarını istiyor olabilir şundan dolayı Trump uzun süredir özellikle Çin’de üretim yapan Amerikan firmaları için ülkeye dönün Amerika da üretim yapın diye baskı yapıyor eğer öyle bir şey olursa evet Amerikan firmaları maliyet açısından zarar girer ama Amerikan firmalarının Çin’den çıkması ile işsiz kalacak yüzbinlerle çinliyi Çin devleti nasıl doyuracak. Yüzbinlerce aç insan Çin’e Amerika’dan çok daha fazla zarar verir. Çin bu işten çok daha zararlı çıkacak.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum, da üreten ülkeler bir yıl sıkıntı çeker ikinci yıl toparlanır. Üretmeyen hep Sekis silindir cor cor cor gezen halk'ın ülkesi 5 yılda toparlanamaz. Anyway umarım Huawie 'den Android'e rakip bir OS geliştirirde kurtuluruz her şeyin bir altarnatifi olması iyidir.

• Huawe nin arkasında kimler var. O para ,Teknoloji ve sermaye kimin bir araştırın ondan sonra olayın gerçek nedenini anlarsınız. Neyse ben bunları deyince komplo teorisi diyorlar. İyi akşamlar :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.