Şimdi Ara

Huawei P8 Lite Kullanıcıları (Sorularınızı Cevaplayabilirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
19.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android 6.0 Haberi.
    Huawei 2015’in en çok satan (satmaya devam ediyor) akıllı telefonlardan biri olan P8 Lite modelini çok yakında Android 6.0 Marshmallow sürümüne yükseltecek. Aralık ayında bu yana güncellemenin beta sürecini sürdüren Çinli teknoloji devi, son dönemde düzenlenen kampanyalarla ülkemizde de büyük rağbet gören Huawei P8 Lite yeşil robotun son sürümüne yükseltmeye hazırlanıyor.
    Konuya ilişkin açıklama Huawei Avusturya’nın resmi Twitter hesabından geldi. Huawei’in geçtiğimiz aydan bu yana test dağıtımını gerçekleştirdiği güncelleme görünüşe bakılırsa sorunsuz bir süreç geçirdi.

    Gelişmiş uygulama izinleri, daha uzun süreli pil süresi, RAM verimliliği ve sistem alt yapısında önemli gelişmeler içeren Android 6.0 güncellemesinin ocak ayı içerisinde P8 Lite kullanıcılara ulaşması bekleniyor.


    Merhaba arkadaşlar. Huawei P8 Lite marka model telefonumu vodafone aracılığı ile 30.12.2015 tarihinde satın aldım ve daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hak eden bir telefon olduğunu düşündüğüm için bu konuyu açma gereği duydum. Öncelikle telefonun teknik özellikleriyle başlayalım.


    Boyut

    Yükseklik
    143.0mm
    Genişlik
    70.6mm
    Kalınlık
    7.7mm
    Ağırlık
    131 gr. (batarya dahil)

    Renk
    Siyah/Beyaz/Altın
    Ekran
    1280 x 720 HD
    İşlemci
    Hisilicon Kirin 620 CPU 8 X 1.2GHz
    İşletim Sistemi
    Android 5.0 + HUAWEI EMUI 3.1
    Hafıza
    2GB RAM + 16GB ROM

    FDD/TDD/WCDMA/TDS/UMTS/CDMA/GSM
    GPS
    GPS/AGPS/Glonass
    Bağlantı
    LTE Cat4/Wi-Fi 802.11 b/g/n /Bluetooth 4.0/NFC seçili versiyonlar için
    Sensörler
    Hız ölçer/ Yakınlık sensörü/ Işık sensörü/ Pusula
    Kamera
    13 MP BSI arka kamera+5 MP ön kamera
    Ses
    *****, *.mid, *.amr, *.3gp, *.mp4, *.m4a, *.aac, *.wav,*.ogg, *.flac, *.mkv
    Video
    *.3gp, *.mp4, *.webm, *.mkv
    Emotion UI arayüz
    HUAWEI EMUI 3.1
    Batarya
    [size=3]2200mAh
    Kutu
    Şarj adaptörü/USB kablosu/3.5mm kulaklık/Hızlı başlatma kılavuzu

    [size=3]Çok fazla teknik bilgi birikimim olmadığı için teknin özelliklerini malesef size yorumlayamayacağım. Ancak kullanım sonucunda elde ettiğim verileri sizinle paylaşabilirim. Sırayla gidelim.
    Boyut
    Telefonun boyutları gerçekten çok hoş. Kullanırken elinize kaba gelen bir durum söz konusu değil. Oyun oynarken fotoğraf çekerken ve mesajlaşırken rahat bir kullanım sunuyor. Özellikle kılıfla kullanınca daha tatlı bir kullanım imkanı sağlayacak gibi. Ağırlığı 131 gr ki gerçekten hafif telefonun kapalı teşhir ürününü incelerken bataryası takılı mı bunun diye sorma gereksinimi duydum :)
    Renk
    Ben siyah rengi tercih ettim gayet şık duruyor. Beyaz rengi biraz replika telefonları andırıyor desem yalan olmaz. Tabi ki renkler ve zevkler tartılışılmaz.
    Ekran
    5'' bir ekrana sahip. Çok fazla yorum yapamam bu konuda :)
    İşlemci
    8 çekirdek işlemcisi gayet başarılı bir çok uygulamayı peş peşe kullanabiliyor ve uygulamalar arasında seri bir şekilde geçiş yapabiliyor.
    İşletim Sistemi
    Android 5.0 ile geliyor ve firmanın kendi üretimi bir arayüzü kullanıyor. Bir çok android telefon kullandım arayüzü gerçekten başarılı ve geliştireceklerini düşünüyorum.
    Hafiza
    2 GB RAM gayet yeterli ve 16 GB depolama alanının yanı sıra 128 GB'a kadar hafıza kartı desteği bulunuyor.

    Bu telefondan önce AVEA inTouch 4 marka model telefonum odamdan kablosuz interneti çekmezken bu telefon gayet verimli şekilde interneti kullandırtıyor.
    Bağlantı
    Yeni gelecek olan 4.5 G desteği var ve NFC özelliği mevcut.
    Kamera
    Gerçek bir fotoğraf çekme meraklısı olarak( ki daha önce sırf kamerası için satın aldığım Sony Z2 marka telefonum vardı (Çalındı) ) beni tatmin etti diyebilirim. Gece çekimlerinde verimli bir performans gösteriyor ve video çekerken bir donukluğa rastlamadım. Ön kamerasında önceden tanımladığınız yüz güzelleştirme özelliği sayesinde selfie çekimlerinde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Detayları aşağıda vereceğim.
    Ses
    Müzik dinlemeyi seven kullanıcılar asla pişman olmayacaksınız. Çok güçlü ve temiz bir ses veren bir hoparlöre sahip.
    Batarya
    Geldik benim için pek problem olmasa bile bir çok kullanıcının "hadi yaa" diyeceği bölüme. Bataryası gerçekten hızlı dolup malesef hızlı tükeniyor. Sosyal medya fenomeni ya da aşırı telefon bağımlısı birisi değilseniz gününüzü kurtarabilirsiniz. Ben sürekli çanta ve içinde bir powerbank taşıyan birisi olduğum için çok fazla problem olmadığını düşünüyorum.
    Kutu
    İçinden çıkan kulaklığın mikrofon ve kulaklık performansı hayran bırakacak derecede. 45 liraya satın aldığım philips marka kulaklığımı bir kenara attım. Zevkle bu kulaklığı kullanıyorum.

    Elimden geldiğince özelliklerini tanıttım şimdi de hoşuma giden özelliklerini açıklayayım. Hatırladıkça ekleyeceğim.
    Kamera Özellikleri
    Bahsettiğim gibi güzellik modu sayesinde önceden yüzünüzü tanımlayabilir ve hoş fotoğraflar çekebilirsiniz.
    Gece çekimleri çok güzel.
    Ayarlanabilir özelliği sayesinde ekran kilitliyken ses kısma tuşuna iki kez üst üste basarak yaklaşık 1.3 sn içinde görüntü yakalayabilirisiniz.
    Odak hızı çok iyi ve tüm odaklar modu sayesinde çektiğiniz bir fotoğrafın odak noktasını istediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün.
    Ekstra Özellikler.
    Ekrana tıktık yaparak dokunup tuş kilidini açabilirsiniz.
    Süper tasarruf moduna alarak güç tüketimini minimuma indirebilirsiniz. (Sadece arama yapabilir ve mesaj gönderebilirsiniz 3310'a dönüşüyor)
    Menüsü yok her şey ana ekranda. Bekletme düğmesi özelliği sayesinde iPhonelarda gördüğümüz menü ekranı kilitle özelliğinin bulunduğu ufak bir düğme ekrana geliyor. Ayrıca bu menüde optimize et tuşu da yer almakta. Yani telefonun uygulamalarını kapatan güç tasarrufu sağlayan bir özellik.
    Video izlerken aynı anda başka işlemleri de yapabilirsiniz ekranın bir bölümünü size bir bölümünü videoya ayırıyor.
    Eldivenle kullanabilme imkanı sunuyor.
    Tek elle kullanım için, menü tuşlarının olduğu kısmı sağa veya sola sürükleyerek, ekranı 3.5'' kadar küçültüp tek elle rahat kullanım imkanı sunuyor.
    Çok fazla ücretsiz tema mevcut. Her zevke göre imkan sunmuşlar.


    [size=4]Şimdilik bu kadar aklıma gelenler ama ilerleyen günlerde çeşitli güncellemeler yapacağım. İlginize teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExisexeN -- 12 Ocak 2016; 4:32:24 >







  • Akıllı kapak kullanılıyor mu? ben de aldım ancak kapak kapandığında çıkması gereken ekran alanında özel ekran çıkmıyor.
    onu nasıl aktif edebiliriz?
  • djmatrak D kullanıcısına yanıt
    Dostum gerçekten hiç onu deneme fırsatım olmadı senin için ayarları biraz kurcaladım ama bir sonuç yok. Bulursak birbirimizi haberdar edelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam olarak ne kadara geldi telefon? 24 aylık tarifeylemi aldınız önerir misiniz en önemlisi?
  • Osvajac kullanıcısına yanıt
    Çalışır halde olan ve Çin malı olmayan herhangi bir telefonu alıyorlar ben eski bir LG telefon verdim 360 lira saydılar 35x24 TLxAy maliyetine gelmiş oldu ayrıca mevcut telefonumu da 400 lira gibi bir fiyata satarım diye düşününce almaktan hiç çekinmedim eski telefonumu kardeşime verdim ama satsam çok daha ucuza geliyordu. Yukarda özelliklerde belirttim her kullanıcıya hitap eden bir telefon değil ama benim için çok kullanışlı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende eşime aldım bir hafta önce,

    şarj konusunda biraz sıkıntılı gibi geldi bana? sizin düşünceleriniz nedir bu konuda,

    ayrıca kullandığım kapak ile fotoğraf 📷 çekince çok net çekim yapmıyor gece ortamında kapaksız çekimlerde gayet iyi sizinde böyle bir sorununuz oldumu?

    cihazdan genel olarak memnun musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • User name fazıl kullanıcısına yanıt
    Şarj konusunda sıkıntılarımın, sıkıntı olmadığını yukarıda yazdım zaten ilk mesajımda. Evet çabuk tükeniyor. Genel olarak fiyat performans bakımından çok memnunum. Gece çekimi kaliteli kapak varken flashlı mı çekim yapıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExisexeN -- 7 Ocak 2016; 0:02:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ExisexeN kullanıcısına yanıt
    evet gece ev içerisinde normal bir ortamda çekimler kapak varken çok sıkıntılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hiç kapakla kullanmadım ama tahminim flashınızın açısı kapağın bir kesimine denk geliyor ve merceğe vuran ışık kötü çekimlere sebep oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.
  • zenfone laser5 ile teknik olarak aynı gözüküyorlar.
    standart bir kullanıcı için sizce nasıldır bu telefon.
    sosyal medya, youtube, basit online saçma oyunlar.
  • Sürekli snapchat instagram facebook twitter youtube kullanıyorum. Aralarında geçiş yapıyorum ama hiç bir uygulama için durdurma görmedim. Sadece modern combat oyununda oyundan atıyor ama telefonla alakalı olmadığını düşünüyorum yorumlarda herkes aynı şeyden şikayetçi. Bu sıralar traffic rader a sardım ısınma falan yok gayet akıcı. Ayrıca Android 5.0.1 güncellemesi ile şarj sıkıntısı fark edilir derecede düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu cihazı 5 gün önce Vodafone kampanyasından aldım. Cihazda kendime göre yaptığım ayarlamalarla optimum hale getirdim.

    Ancak bilgisayara taktığımda sürücüleri yüklenmiyor. Huawei'in kendi sayfasında da sürücülerle ilgili bir şey bulamadım.

    Telefonun sürücülerini nasıl ve nereden bulurum?
  • kardesime aldık bakalım. umarım memnun kalırız. ama tasarımı çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    O sürücüyü ben de yükleyemedim ama özellikleri de bir işe yaramıyor sürücünün fotoğraf müzik falan almak ya da göndermek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce ne kullandınız? Ben eski telefonuma göre çok fark etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackberry vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu vodafone gereksiz uygulamalarla doldurmuş mu? Eğer doldurulmuşsa telefonun performansına etki ediyor mu?
  • Huawei P8 Lite kullanıcısıyım ve telefonumu vodafone kampanyasından aldım ve telefona güncelleme geldi bende güncelledim fakat bundan sonra google play 'e tıkladığımda ekran bembeyaz oluyo ve kalıyor ve bazı oyunlara girmeye çalışınca ekran siyah olup kalıyor ve uygulama durduruldu demiyor telefon böyle kalıyor bu problemle karşılaşan ve çözüme ulaşan arkadaşlar varsa iletişime geçebilirmi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.