Şimdi Ara

***Huawei P40 LİTE Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü*** (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.660
Cevap
43
Favori
236.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Video 4k bence güncelleme ile gelir. Google yi o kadar dert etmeyin olmaması daha iyi gereksiz google uygulamaları yok arka planda çalışıp güncelleme isteyen sürekli..

Kafamdaki sorular arka kapak ve kasanın plastik olması ne kadar sağlam acaba. Ve ekran da gorilla glass kaç var bilen varmı yoksa mi note 10 Lite bakacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Zarar verecek bir iş değil sadece bir kaç apk kuruyor o kadar. Denemekte kesinlikle yarar var. Fixlense bile başka bir yolu elbet bulunacak. Dediğim gibi belki p40 lite, lite e gibi modellerin kullanıcıları için yeterli olabilir, harcanan para fp düşünülüp ilerleyebilir, tarayıcı kullanır vs. Ama 7-10k arası para harcayıp böyle dez avantajlari olduğunu bilerek kimse p40, p40 pro almaz. Findx2 alır, s20 alır. Huawei sevdasına düşüp yok ben illa google ekosistemi dışında telefon kullanacağım diyen birinin olduğunu sanmıyorum.

• Richards Covers kullanıcısına yanıt
    Malzeme hissi oldukça kaliteli. Kamerası oldukça başarılı. Batarya ömrü ve hızlı şarjı harika.

Ama google zannettiğiniz gibi bir amaaan olmasa ne olacak diyebileceğiniz bir iş değil. Çözümü henüz %100 bulunamamış. Marketi yeterli değil yeterli olsa bile gidip geliştiricilere arka planda google servisin var diye apkni benim telefonum açmıyor bana google servisi olmadan uygulama yapar mısın demen lazım. Çoğumuzun sürekli kullandığı temel uygulamalar bile "google play servisi olmadığı için çalışmıyor" hatası alıyor. Google tabanlı uygulamalar zaten kurulmuyor alternatifleri elbet bulunur ama ne gerek var bu çabaya.

• Hocam calismayan uygulamalardan birkac ornek verir misin? Belki cozumlerini bilen arkadaslarimiz yardimci olurlar.

• pepewb kullanıcısına yanıt
    Ben de operatörde çalışıyorum. Zannettiğiniz gibi bir politika için yapılmadı. Tamamen Huawei'nin istediği doğrultuda tasarlanmış bir strateji bu. Bu cihazı internetten alan, sadece spec okuyup alan, reklamda görüp alan daha kurulum aşamasında patlar.

Bir bakalım;

Cihaz android bir cihaz "ama" uygulamaları oradan değil buradan indiriyorsunuz. O da yetmiyor tarayıcıya giriyor orada bir apk servisi var oradan indirebilirsiniz. Indirmek yetmez o apkyi kurmanız lazım. Her uygulama yine olmuyor biraz beklemeniz gerekecek. Phone clone ile eski telefonunuzu aktarırız ama her şeyi değil. Iphone ise zaten sadece rehber resimler alıyoruz.

Bunları bir makale ile anlatsan kimse okumaz. Video çeksen alıcıların çoğu bunlarla uğraşmaz. Işi tamamen satıcıya aktarıp bunu sat her işini de peşin peşin yap müşterinin kafasında soru işareti bırakma. Nerede ne kadarsa ben senden 300-400 ucuza sattiricam yeter mi müşteri konuyu anlasın. Bu kolay bir iş değil. Özellikle mağazacılık yapanlar bilir herkes anlayış sahibi olmayacaktır. Kotu satıcı kötü bir izlenim yaratırsa iş yine bozulur.

Huawei güzel bir strateji oluşturmuş. Hazır zincir kapalı bu durum ekmeğine yağ sürmüş. Harika bir cihaz harika bir donanım harika fiyata ama bir eksiği diğer tüm artılarına soru işareti bırakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle3673

Hocam calismayan uygulamalardan birkac ornek verir misin? Belki cozumlerini bilen arkadaslarimiz yardimci olurlar.
    Çözümü google play servislerini kurmak. Başka bir çözümü yok. Google play servisi ile çalışıyorum diyen uygulamanın geliştiricisi değilseniz uygulamayı kandıramazsınız. Youtube oturum açamıyorsunuz, vanced reklamsızı mesela arkadaşlar çalışıyor demiş, çalışmasından kasıtları videoları oynatıyor olması ama oturum açamıyorsunuz. Sizin için bir sorun olmayabilir ama benim takip ettiğim yüzlerce sayfa var oturum açmak tabiki isteyeceğim. Tam 8 senedir tüm fotoğraflarımı google fotoğraflar, dosyalarımı google drive'a yedekliyorum. Şimdi bunun için tarayıcıdan oturum açmam gerekecek. Cihaza google ile alakalı sadece gmail kurulumu yapabiliyorsunuz o da kendi mail app'i üzerinden. beIN Connect mesela çok kullandığım bir app ama açılırken telefonuma google play servislerinin kurulu olmadığını bu yüzden çalışmayacağını söylüyor. Temel applerin çoğuna onlarca alternatif var ama *neden* böyle bir alternatif aramak alışkanlıklarımı değiştirmek zorundayım?

FP amacıyla, ikinci telefon olarak kullanacaklara, büyüklerine hediye olarak alanlara vs diyecek çok bir şey yok ancak main telefonu yapacaklar her şeyini bu telefondan yönetecekler, iphone, samsung, oppo, oneplus gibi telefonlardan geçecekler eski bir huawei cihazı olanlar bocalayacak. Bu işlere çok emek harcamayanlar/anlamayanlar ciddi bocalayacaklar. Söylemek istediğim o.

• quote:

Orijinalden alıntı: bosunaokuma21karakter

Onu ozellikle sordum
    Online bir alışveriş yaptığım için 14 gün iade hakkimiz kanunen var

Cihaz ve kutusu sağlam ise kabul etmek zorundayız diye belirtti müşteri temsilcisi
    Sorun yok haklarımiz var umarım iade ile uğraşmak zorunda kalmayız cihazın fiyatını düşeceğini biliyordum ama bu kadar agresif bir fiyat düşüşü beklemiyordum ekstra içinden çıkan kulaklıkta fos olunca yakarım gemileri eski mezarciyim ben yedirmem buradaki kimsenin hakkını biz Huawei güvenip cihazı alıyoruz bu fiyata cihaz eline geçmeden şu mesajları okuyacak insanlar var içimizde kargoya verilmemişti bazılarimizin ürünü belki eline yarın gecicek yada pazartesi

Edit içinden çıkan kulaklık dediğim freelace bu arada
    bir mesajında müşteri hizmetlerini kötülüyordun şimdide müşteri temsilcinin belirttiği şeye dayanarak arkasına sığınıyorsun. Öyle dünya yok 14 gün iade hakkın var diye ürünü kullan gönder öyle dünya mı olur koşullar var cihaz kullanılmamış olacak (mesela hat takılmamış YADA Wi-Fi ağına bağlanılmamış olmalı.)

• Arkadaşlar P40 lite'da bildiğim ışığı var mı bilgisi olan deneyimleyen söyleyebilir mi?
  • Richards Covers kullanıcısına yanıt
    Commandonter kullanıcısına yanıt
    @richards covers
    bence mi10 lite kaçak fiyatı 3000 tl olarak garantili 4000 tl olur
    gorilla glass 5 diye bilmekteyim

müşteri temsilcisi embesilse tabiki kötülücem cihazın e olmadığını söylediğim halde yok o fiyata e dir e biz serbest satış politikası bu gibi gerizekalı beyinsiz cümleler kurarsa ben diyorum siz bu ürünün satıcısınız cihaz sadece 128/6 üretildi yok olamaz 2679 düşük özelliktedir o diyorsa maldır bir önceki müşteri temsilcisi iade edebilirsiniz dedi iade işlemi gerçekleştirmiştim cihazı kendime alsaydım dediğiniz gibi yok wifi yok sim takılmamış gibi şeyler istenmedi gönderin iade alalım dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commandonter

Arkadaşlar P40 lite'da bildiğim ışığı var mı bilgisi olan deneyimleyen söyleyebilir mi?
    Yok. Çerçevesiz bir ekranı var.
  • Musketeer. kullanıcısına yanıt
    bence sosyal medya kullanan ve fotoğraf çekip alo diyen insanlar için çok yeterli bir cihaz f/p hızlı şarj ve pil süresi çok fark atıyor fotoğraf kalitesi de klasmanlarına göre iyi yeter video çekmesede olur
    kız arkadaşım 3 gündür kullanıyor çok memnun
  • quote:

bence sosyal medya kullanan ve fotoğraf çekip alo diyen insanlar için çok yeterli bir cihaz f/p hızlı şarj ve pil süresi çok fark atıyor fotoğraf kalitesi de klasmanlarına göre iyi yeter video çekmesede olur
    kız arkadaşım 3 gündür kullanıyor çok memnun
    Diğer şeyler lazım olursa başka telefon alırsınız :)
  • https://www.gizchina.com/2020/02/26/how-to-install-google-apps-on-huawei-phones-a-new-method/

Burada bişey buldum, doğru olup olmadığını p40 lite kullanıcıları deneyebilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musketeer. kullanıcısına yanıt
    Telefonla büyük beklentilerim kalmadı 20k foto çeksin 40k video çeksin pubg 4k açsın gereksiz o hatayı bir-iki kez amiral gemi cihaz alarak yaptım cihaz eskidikce malzeme fiyatı artıyor şuan Xiaomi note 5 aldım kaçak 1200 TL ye 2018 den beri 4kere ekran kırdım 100 liraydı ekranı şuan 150 lira pili 50 TL kasmadan çalışıyor benim için yeterli insanlara hava aticam diye cihaz almam 3 sene kullan asgarî ücretin yarısında cihaz al yine bir 3 sene kullan gerek var mı fazlasına bilmiyorum

• catkara C kullanıcısına yanıt
    Youtube da p40 lite çalışmadığına dair yorumlar var nasıl düzeltiriz diye sormuşlar
    muhtemelen fixlendi

• Güncel kalacak derken? Bu cihazlara adam akıllı güncelleme verileceği bile şüpheli. Verilse bile ne kadar güvenilir olduğu konusunda açıkçası büyük şüphelerim var. Mis gibi 9T dururken geleceği belirsiz bir cihaza yatırım yapmazdım ben.

@Musketeer. Hocam farklı konularda aynen sizin söylediğinizi anlatmaya çalıştım ben bu konuyla alakalı ama gerekse troller gerekse cihazı kullananlar sanki her iş apk ile halloluyormuş gibi algı yarattı. Maalesef öyle olmuyor, Google altyapısına ihtiyaç duyan pek çok oyun ve uygulama var. Hatta bazı uygulamalar Google'a ihtiyaç duymasa bile doğrulanmış bir şekilde yüklenmesi gerektiğini belirterek apk ile kurulduğunda kabul etmiyor ve mağazaya yönlendiriyor. Neyse trolleri geçiyorum ama cihazı kullananlar neden bu şekilde eksik bilgi veriyor anlamıyorum. Öğrenmişler appgallery, moreapps.. Öyle olmuyor maalesef kardeşim daha bazı bankaların uygulaması yok bile o dediğiniz mağazalarda. Youtube yok ama vanced var diyorlar. O bugün çalışıyor ama yarın çalışacağının garantisi yok. Google istese onun fişini anında çeker zaten Google hesabıyla giriş yapıyorsun. Vanced gibi oynanmış uygulamalara giriş yapanların hesabı anında bloke edilecektir diye bir politika belirlese bitti gitti. Her gün yeni hesap açıp tepe tepe kullanırsın vanced'ı Ha o zaman da tarayıcıdan girebilirsin derlerdi onlar gerçi

İşin açığı şu; Cihazın eksikliğini söylememek ve yerine alternatif göstermek için sanki herkeste özel bir çaba var. Herkeste dediğim yukarıda bahsettiğim kişiler, isteyen üzerine alınabilir. Ama şunu unutmasınlar insanlar yanlış yönlendirme sonucu bu cihazı alıp sonrada illallah edince bir daha Huawei markasının yanına yaklaşmaz, düşman olurlar. Yani siz kısa vadede kaş yapayım derken uzun vadede de göz çıkarmış olursunuz.

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Vanced çalışıyor diyen de youtube çalışıyor diyen de düz girip video izliyor. Bir izlediği videoyu favlayamıyor, kanalı takip edemiyor kısacası üyeliğini giremiyor ne anladım o işten. Ben google servisleri kurucam bu cihaza :) Kuran kurmuş telefon için typec girişli flashlardan lazım.

Google istese diye bişey yok yapacağını yapmış zaten bundan sonrası kendisine de zarar verir diye girmezler. Daha ötesi de yok zaten. Bu cihaz %100 son kullanıcıya hitap etmiyor. Geliştirilmesi çözülmesi gereken sorun ise büyük.
  • quote:

@richards covers
    bence mi10 lite kaçak fiyatı 3000 tl olarak garantili 4000 tl olur
    gorilla glass 5 diye bilmekteyim

müşteri temsilcisi embesilse tabiki kötülücem cihazın e olmadığını söylediğim halde yok o fiyata e dir e biz serbest satış politikası bu gibi gerizekalı beyinsiz cümleler kurarsa ben diyorum siz bu ürünün satıcısınız cihaz sadece 128/6 üretildi yok olamaz 2679 düşük özelliktedir o diyorsa maldır bir önceki müşteri temsilcisi iade edebilirsiniz dedi iade işlemi gerçekleştirmiştim cihazı kendime alsaydım dediğiniz gibi yok wifi yok sim takılmamış gibi şeyler istenmedi gönderin iade alalım dediler
    sanmıyorum alacaklarını ıadeyı o embesıl dedıgın tarzda bırı gonderın demıs bellı kı cunku ıncelencek tekrar satamayacakları ıcın eger kullanılmıssa cıhaz ondan ıadeye uygun gorulmemıstır dıyecekler cunku cıhaz 2ncı ele dusuyor o sekılde ama kutu acıldı tele sım kart takılmazsa vs sorun olmuyor genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Musketeer.

Yok. Çerçevesiz bir ekranı var.

Alıntıları Göster
    ama reıs vıdeolarda ahızenın yanında bıseyler yanıp sonuyor bazı vıdeolarda gordum ayrıca cercevesız gıbı durmuyor altta ustte kasa boslukları mevcut
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Konu cihazı almak isteyen merak eden insanların bilgilendirilmesi ile açılmıştır. Kimse burda diğer konu başlıkların da olduğu gibi Huawei trollüğü yapmıyor. Deneyim paylaşıyor. Bir kullanıcı ben şu oyunu oynuyorum varmı mağazada yada apk olrak indirebiliyormuyum diye sorduğun da ona destek amaçlı bilgi verilir. Banka uygulamarı sorusu sorulduğunda bak bunlar var şunlar yok diye cevap verildi. Burda kimsenin derdi Huawei övmek yada herşey çözülüyor bak havası yaratmak değil. Ayrıca konu bağlığı Mi 9t mi p40 lite mi alayım da değil.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.