Şimdi Ara

HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.518
Cevap
98
Favori
667.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

• ß@R!$ ß kullanıcısına yanıt
    Sıcak sıcak bir örnek atalım
    HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

• caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Bu kadar zoom yaparak normal kullanıcalardan kaçı böyle foto çekiyor,gereksiz bir özellik.
    Bunun yerini rakipsiz pil performansı,60fps video,en yüksek kalitede ekran çözünürlüğü ile stereo hoparlör olsa işte budur 7000₺ verilebilir deninir.

• radko kullanıcısına yanıt
    50x zoom olayını değil ama 5x ve 10x olayı gayet kullanışlı.
    Pil performansı ve hızlı şarj olayı piyasadaki en iyilerden.
    Stereo hoparlör ve 60 fps olayında haklısın 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Bu kadar zoom yaparak normal kullanıcalardan kaçı böyle foto çekiyor,gereksiz bir özellik.
    Bunun yerini rakipsiz pil performansı,60fps video,en yüksek kalitede ekran çözünürlüğü ile stereo hoparlör olsa işte budur 7000₺ verilebilir deninir.
    Normal kullanıcıların kaçı 4k 60 fps video çekiyo ?
    Yüksek çözünürlüklü ekran olsa bile emin ol kullanıcıların %70i fhd+ da kullanır.Kaldıki s10 plus tan geçmiş biri olarak p30 pronun ekranı bana çok daha güzel geldi renk tonları.
    Streo hoparlörde kimine göre ihtiyaç kimine göre değil,ben şahsen telefonun sesini anca zil sesi olarak duyuyorum,Telefondan son ses müzik video açıp dinleme gibi bir takıntım yok
    Huawei güncelleme açısından nasıl? (Daha once hiç Huawei kullanmadım) (iphone 7 ve Nexus 6p önceki cihazlarımdı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kadinli fotografta yine ayni rezalet oyle. Ayrica EXIF bilgilerini de goremedim sana yakistiramadim :) ... Gerci sen EXIF nedir onu da bilmezsin belli ki onemsemiyorsun paylasimlarindan belli oluyor ... Kadininin sadece yuzu degil herseyi ile sari tonlama surekli var. Zaten bu durum her kosulda vardir . Malum Sony den almis oldugu RYYB kamera sensoru . Bu sensor gece veya karanlik ortamlara ozel uretilmis SARI ile %40 daha fazla isik alma prensibine dayalidir lakin bu sensoru gunduz gundelik kullanimda pek kaliteli anlamli sonuclar veremiyor.

Uslubuna dikkat et " yirtiniyorsunuz" kelimesi anca kadinlarin agizna alacagi seylerdir bir erkege yakistirma . Cogul ifadesini de kullanmak nasil bir ruh halinde oldugunu genellestirdigini kendi algina gore vahemetini sezmekteyim gerci ayen beyan ortada yazdiklarinla ....

Huawei kendi adinba ne gelistirmistir bir bahset ? Sony in kamera sensorlerini pazarliyor o gorsellerde bahettigin Sony RYYB kamera sensorudur. Samsung ta Snapdragon varyantlilarinda kaliteli ustun genel manada Sony kullansa da yine Exynos lu modellerinde kendi gelistirdigi Kamera sensorlerini kullanmaktadir yillardir da boyle :)

Huawei toplamadir Sony den Laica dan filan... Laica yi da bence rezil ediyor. Sonucta bir butun olarak bakildiginda Laica in espirisini goremedim :)

Gece cekimlerinde Samsung f/1.5 bir kullanmaya baslasin sen o zaman gor :) Yani yazilimsal bir sorundur. Gerci Google Camera Mod var kimse orali olmuyor nedense :) .

Sulu boya ceya camur diye ifade ettigim fenomeni bildigi uzere noise/ grain reduction agresif yapilmasina ek olarak yazilimsal keskinlestirmenin de agresif fazla yapilmasi iledir . Yani detay kaybi olusturmaktadir. Profesyonel fotografcilar noise li kumlu kalsin ama detay kaybolmasin diye cekerler sonra bilgisayarlarda ozel profesyonel uygulamaalrla seri sekilde veya ince ayarlarla daha kaliteli basarili noise azaltilabilmektedir. RAW devreye giriyor ...

Her kamerada sulu boya efektif vardir ozellikle los veya dusuk isik veya gece karanlik mekanlarda ama Samsung da nispeten daha azdir .

WB beyaz dengesi eskilerde kaldi Samsung bu konuda kendisini son yillarda gelistirmistir bizzat sahidim :) Sendeki bilgiler eskimis referanslar anilar vs... Ya da gercekten farkinda degilsindir Samsung kullanmana ragmen ki o zaman daha da vahim olur :) ...

Benim icin mesele memnun olmak veya olmamak degildir :)

Gercekler neyse artisi eksisi odur. Pixel 2 XL de ustun ozel Intel uretimli Visual Core hem donanim hem de yazilimda ozellikle fotograf ve vcideo da Huawei den hatta rakiplerin yapay zekalarinda daha basarili is cikarmaktadir bunla ilgili kayankli paylasimlarim P20 PRo konusunda da paylasmistim gecen yil.. Note9 cihazimda donanim olarak : 8 GB RAM 5125 GB dahili depolama yuksek cozunurluk essiz telefonda yuvasi olan gelistirilmis ustun S-Pen kalemi ...

Hizli sarj adaptoru almak dert olmasa gerek ucuzdur zaten. Dert ettigin seye bak :) . Kilif parasina sarj adaptoru zaten ...

Samsung u ben de elestiriyorum AMOLED tne vazgecmeli Pentile ile nereye kadar.... 8 bit panel kullaniyor. S9 Note9 S10 aileleri hepsi HDR panel denilse de aslinda HDR8 si destekliyor HDR10 ve HDR10+ denen seyler ise oynatma denilmektedir ekrani 10 bit panel yapmiyor. Tipki telefonlarda 4K kamera kaydi yapip cihazda 4K cekimi oynatilmasi ile ekrani 4K nasil ki yapiyor S10 Note9 S9 modellerini de HDR li ekran yapmiyor ama HDR li materyalleri oynatiyor ... Elbette 10 bit lik cihazlar da vardir Dolby Vision LCD paneller 10 bitlik mobilde bircok markada var 2-3 yildir hatta 4K cozunurluklu ekranlarda bile ....

Yine atladin S10 tum modelleri 10 bit genis renk paneliyle kayit etmektedir beta denilse de fena degil en azindan ustun. Samsung gecte olsa Sony den sonra telefonlarda 10 bit fotograf ve video ya gecmistir.

Sen o 10 bit lik Samsung gorselleri fotograf ve videolari 8 bit lik Huawei P30 PRo ile mi kiyaslayacaksin ? Kiyaslayamazsin kulvarlari farkli Samsung boyut atlamis resmen :)

Bunca zamandir gorebildigim kadariyla fotograf bilgin iole mobil fotograf kabilyetleri ve guncel bilgilerden pek haberdar olmadigini cahil kaldigini tespit edebilirim ... Sahsen yillardir bu tur detaylari bircok konuda bahsetmekteyimdir :)

FULL FRAME kulvarlarinda degildir elbette ama mobil cihazlarda neler yapiliyor cok iyi bilmekt gerekir. Rakipleri nice seyleri yapiyorken Huawei bircok alanda hem fotografga hem de video da ciddi geride kalmistir. Huawei megapiksel artirmakla ve optik zoom artirmakla odaklanmis baska birsey yaptigi da kayda deger yoktur. Elbette hizli sarji vardir ama Oppi vs baska markalarda Dash Turbo vs cok daha hizli sarj edebilen modelleri yillardir vardir ki Huawei pek bu konuda iddiali degildir. Snapdragon QC4 Plus hakkiyla veren markalar da vardir ( Samsung yine geride son guncellemedeki hizlanma da tam potansiyel degil en azindan Snapdragon varyantillari icin :) ) .

P20 PRO da kamerasini nasil batirdilar guncellemelerle yapay zekayi varsayilan acik iken kapatilmasi ( yine manuel acilsa da sikayetler yuzunden varsayilan olarak iptal edilmistir ! ) . YApay renk tonlamasi vasat video coklu kameralar herbiri birbirinde farkli olmasi ile birlestirmeler esnasinda bao koselerdeki gorsellerde sekil bozukluklari vs sorunlari hicbir zaman cozulemedi !

Benzer kader diyelim P30 PRo da da olacak gibi ...

So cumlende kin ofke kusmussun. Yazik sana ...

Bence sen gece cekimleri icin cihazi kullan gunduzleri icin baska bir cihaz ...

Ya da daha yukske optik ( 50x karma zaten gercegi 10x P30 Pro da ) icin ucuza 5-10$ kaliteli 100x optik zoom lu bir de dijital zoom la artik 10binx zoom filan cozumler de elde edebilirsin.

Yakindan gidip cekmektense uzaktan cekmeye devam et ama zoom isinde 10x dogal yakinlastirma da zok tatmin edici degil en az 100x optik olmali derim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 9 Nisan 2019; 21:7:3 >

• Arkadaslar bu telefonu almayı dusunuyorm düz olanı. Yanındaki saati açmadan satacak olsam kaca gider. Eğer burda alıcı çıkarsa telefonu alcam ve saati hemen vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 9 Nisan 2019; 21:48:57 >
    f1.5 lu kamera derken hangi kamerayla çekiyor s10+ f1.5 la çekmiş diğer iki kamerasının f değerlerini zaten hergün yazıyorsun önceki sayfadaki fotoların exifleri, hassasiyetini anlıyorum fakat exifleri uçuran dh, foruma eklendiğinde yok. p30 da gece modu aktif.

HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

p30 pro s10 plus xs max

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 9 Nisan 2019; 22:31:6 >
    Intel Core Ultra 265KF / Asrock Taichi Z890 OCF / G.Skill Trident Z5 2x24GB 8000C40@9000c44/ Nvidia RTX 5090 FE / Samsung 990 Pro 2TB / Lian Li Hydroshift 360 / Seasonic TX1600 Noctua Edition / Lian Li O11 Vision Compact / Lian Li Uni Fan TL Wireless / Samsung Odyssey Oled 32G80SD / Razer Huntsman V3 Pro/ Razer Gigantus V2 / Razer Deathadder V3 Pro / Philips HUE Ambient Kit / Logitech Z906 / DXRacer King Series

• Arkadaşlar kısa öz soruyorum şimdi bu telefonda ois özelliği yok mu yada buna benzer başka özellik ekli mi kafam çok karıştı. Teşekkürler

• 10 yıllık IOS macerasından sonra bakalım nasıl alışacağız :) Hello android.

yalnız şuna cevap vermeden duramayacağım. "Uslubuna dikkat et " yirtiniyorsunuz" kelimesi anca kadinlarin agizna alacagi seylerdir bir erkege yakistirma" ne bu cinsiyetçilik yaklaşımın? bu devirde hala cinsiyetçilik yapan örümcek kafalı kaldı mı ya. kelimelerin cinsiyetçiliği olmaz. ayrıca kadınların söylemesinde ne var? kaldı ki o kelimeyi bile yanlış anlamışsın o kadar da gelişmiş zekan var ama velev ki sana göre "kadınların" kullandığı bir kelime olsun. ne var bunda. bunun ayıbı mı var. unutma! senin annen de bir kadın aslan parçası
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

Sony Playstation 5 Pro / Xbox Series X / Nintendo Switch

• fotoburak F kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk sayfalarda yazdık detayını kısaca anlatayım size. Teknksadan telefon kredisine başvuru yapın ne kadar çıkarsa size kalanını da nakit veya kart ile ödeme yapınca kalan miktara da bir daha indirim yapıyorlar. Sonra çıkan krediyi gidip kapatın 6300 küsür liralara almış oluyorsunuz p30 pro yu. P30 da 5400 civarı bişeye gelir. Teknosanın sisteminde bir gariplik var. Bizde aldık forumda bu şekilde alan başka arkadaşlar da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: djangobjk

Yahu Allah aşkına birisi yazsin takıldım kaldım bu telefon ois denen özellikleri destekliyor mu
    Alıntı :
    www.gsmarena.com
    Huawei P30 Pro - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/huawei_p30_pro-9635.php

40 MP, f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7", PDAF, OIS
    20 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/2.7", PDAF
    Periscope 8 MP, f/3.4, 125mm (telephoto), 1/4", 5x optical zoom, OIS, PDAF
    TOF 3D camera

Geniş açı ana kamerada ve periscope zoom 3. kamerada ois var, ultra geniş açı olan 2. kamerada ois yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 10 Nisan 2019; 1:20:15 >

• Lomax. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim s10 plus ile kıyaslama yapılınca samsung da tüm kameralar da mı var ois

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.