Şimdi Ara

HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.513
Cevap
100
Favori
664.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saitates

3-4 yıl çok rahat götürür. İçiniz rahat olsun.güzel bir seçim yapmışsınız.
    Teşekkür ederim.

Smart baya gömmüş telefonu ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.
  • 3 Günlük kullanımımdan kısa notlar

Mate 10 pro dan geçince öncelikle ekranın kavisli olması Premium cihaz kullanma algısında önemli bir rol oynuyor. S7 egde kullanırken de kenarlara değerdi avuç içim bunda da aynı durumu yaşadım.
    Cihazı daha 2 kez tam şarj döngüsünde kullandım ve bu haliyle bile mate 10 pro dan iyi, ileride çok daha uzun gideceği aşikar.
    Ekran ışığını açınca tekrar otomatiğe almak için ayarlara gitmek çok kötü, bildirim çubuğuna acilen eklenmesi gerekli.
    Yüz tanıma özelliği mate 10 pro'da ki gibi gayet iyi çalışıyor, parmak izi tanıma özelliğinin fiziki olandan bir farkı yok. Fiziki olarak yer alan parmak izi okuyucu belki 0.5 ms daha hızlıdır tüm fark bu.
    Ahizenin ekranın altında olması olayı muhteşem olmuş. Ekranın üst orta kısmından telefonun orta yarı kısmına kadar kulağınızı dayadığınızda sesi net şekilde duyabiliyorsunuz.
    Hoparlör sesi gayet yüksek. Cihazda mono hoparlör olması en büyük eksi kısım. Benim gibi telefondan video tüketiminiz çok ise eksikliğini fazlaca hissedeceksiniz. Diğer cihazım olan İphone 8 plus da video izlemek hoparlörlerden dolayı çok daha zevkli.
    Ekranın çözünürlüğü gayet yeterli, zaten tükettiğimiz video çözünürlükleri full hd 60 fps seviyesindeyken fazladan çözünürlük hem sisteme yük hem de batarya tüketimini arttırmakta. Fazlası olsa neden yok denmez ama olan da gayet yeterli.
    Menüde oturmamış parçalar söz konusu,
    Örneğin kamera uygulamasının çökmesi ve sonrasında yeniden başlat yapana kadar çalışmaması can sıkıcıydı. Eminim bu hatalar en kısa zamanda güncelleme ile çözülür.
    128 gb hafıza ve 6 gb ram konfigürasyonunda kirin 980 farkı Emuı 9.1 ile farkediliyor. Mate 10 pro'ya birçok şey sonradan güncelleme ile verildiğinden eğreti duruyor bir türlü yerli yerine oturmuyordu. P30 pro da böyle bir durum söz konusu değil.
    Gelelim kamera özelliklerine ve merak edilenlere.
    Öncelikle elime p20 pro yada mate 20 pro hiç almadım, onlardan ne kadar iyidir bir şey söyleyemem ama Mate 10 pro dan çok daha kaliteli. 40 mp çektiğim fotoğraflarda beyaz dengesi ve renklerin doğruluğu gayet iyi.
    10 mp çözünürlüğe alınca zoom ve geniş açıyı kullanmanıza izin veriyor. Geniş açıyı bir çok cihaz sabit odaklı lens ile yaparken p30 pronun bunu autofocus ile yapması en büyük artısı. Yakında çekeceğiniz cisimleride geniş açı ile kadraja alabiliyorsunuz.
    Gelelim zoom olayına. Bu kısımda oturmayan ve çözemediğim bir sorun var. 5x zoom yaptığınızda kamera arayüzü yada yapay zeka işin içine girerek fotoğraf kalitesini düzeltiyor. Arayüz işin içine giremediği yani düzeltme yapamadığı durumda fotoğrafları çok kötü çekiyor. Sanırım bu durum 3. Kameradan kaynaklanıyor. Eğer zoom olayını örneğin evin içinde yapıyorsanız netleme olayı aşırı sıkıntı. Doğru düzgün netleme yapamadığı gibi yapay zeka işin içine girdiğinde sulu boya tarzı fotoğraflar ortaya çıkıyor. Eğer devreye girmezse de gayet kumlu fotoğraflar oluşuyor. Canon kullandım uzun süre. Bu zoom olayının bir şekilde oturmadığını net olarak söyleyebilirim. Bununla ilgili bir örneği aşağıda paylaşacağım.
    Ön kamerayı kötüleyenler oldu. Ama çektiğim örneklerde gayet hoşuma gitti. Net ve doğru renkler veriyor. Daha iyisi eminim vardır ama bu cihazda bulunan gayet iyi.
    Video kısmında bana 1080 p 60 fps yettiği için 4k 60 fps olayına hiç girmiyorum. Evet bence de 2019 da çıkan bir cihazda olmalıydı, olmaması eksiklik ama benim için değil. Ben daha çok fotoğraf çektiğim için video kısmıma yorumu o kısımla ilgilenen arkadaşlara bırakıyorum.
    Sorularınızı ve merak ettiklerinizi yanıtlamaya devam edeceğim,
    Saygılarımla.
    HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gerçekten kaliteli telefon yapıyor huawai

• Surada cevap verdiklerimi bir zahmet okuyup takip etseydiniz ya

18:30 daki cevabimdan bir kesit :

"Senin paylastiklarin uzerine yazdim ayrica dikkatli okursan gercek hayatta daha farkli kullanim ve ayarlarla degismektedir. Ama bu tur testler yuzeysel ortalama veya ortalama disi gibi bazilarinca gorulse de KABACA bir fikir vermektedir. Bu acidan da kendi verdiginiz youtube video incelemesindeki kiyaslama batarya testi aslinda anlamlidir anlam ifade eder :) . "

Yillardir bircok konuda da yeri gelmistir detaylica da bahsetmisimdir neler olabilir diye ...

S10 Ailesindekilerde ozellikle Exynos lulara asiri pil tuketimi zaten sikayetlerce tespit edilmistir ve yine major guncellemeler sonrasi da Exynos islemciler pek verimli optimize edilmedigi de kaynaklariyla da paylasmisligim vardir ama son yillarda Note9 la beraber Samsung genelde iyi cikarmaktadir.

Yine senin de unuttugun birkac detay : Huawei aslinda agresif isletim sistemi kullanimi ile liderlerdendir yani surekli arka planda uykuya almaktadirlar bu konuda Cinli markalar lider Huawi Nokia Xiaomi gibi .... SAmsung ta kismen oyle . Bu konuda bir arastirma makalesi de vardir Note9 Anakonusunda sonralari da Huawei MAte 20 PRo veya P20 PRo Anakonulairn birinde gecen yil bir ara paylasmistim :) Aklimda geldi birden ...

Huawei de WhatsApp gibi sosyal aglarla cok SIK olan veya olmayanlarda neden WhatsAPP Facebook neden Kirin 980 li Huawei cihazlarinda sorun yapiyor derseniz ? Cunku Huawei o uzun batarya surelerini surekli agresif uygulama kapatmasi veya uykuya almasindan sebebiyle.

Birkac gorsel kanit Kirin 980 lilerden 2019 yilin ait sicak sicak taze rezaletlerden :

HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

BEnzer sekilde baglantilarda koplamlar yasanmasi ve buna esasli cozum olmamasi anca arka plan agresif optimizasyon gazabina ugradigi icin haric tutulmasi ile aslinda Huawei de donanim yazilim tam bir uyum kerameti filan da yoktur. Yuksek bataryali olusuna sukretsin bir de ekran parlakligi manuel bir ayarda tutulsa bile yine kendisi kendi kendine otomatik parlakligi kismasi da kimseyi yaniltmasin.

Bu tur ozellikler Samsung dahil bircok markada guc tasarruf modlariyla elde edilebilmektedir.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç kere huawei kullandınız? Benim kadar kullandınız mı ya da ? Mate 9, Mate 10 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro benim kullandığım huawei telefonlar. Nasipse salı ya da çarşamba koleksiyonuma P30 Pro da eklenecek... Kullandığım bu telefonların hiçbirinde hiçbir şekilde bildirim alamama gibi sorun yaşamadım. Sorun yaşayan arkadaşlar var ise bence ayarlardan kaynaklı bir sıkıntı yaşıyorlar... Hiçbir markanın Fanı değilim ayrıca. İşime ne gelirse onu alır kullanırım.. Samsung 'ta da S6,S7,S8,S8 Plus Note 8 ve son olarak S10 kullanmış biri olarak söylüyorum bildim bileli Samsunglarda beklemede şarj sorunu var. Ne olursa olsun Huawei harika bir iş başarıyor. Yapabiliyorsa Samsung 'ta yapsın biz de görelim

Bir de okuduklarını sırf biliyorum demek için uzun uzun yazmana gerek yok. Bir şeyleri bilmen için denemen lazım. Nacizhane tavsiyemdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 7 Nisan 2019; 23:27:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alcarinquue

Teşekkür ederim.

Smart baya gömmüş telefonu ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Bana göre birşeyi kullanmadan,denemeden yermek ya da gömmek suyu olmayan havuza balıklama atlamaya benzer :) Sadece okuyup araştırma yapmak yüzeysel bakış açısından öteye gidemez... O yüzden siz kullancıları dinleyin. Pişman olmazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Hocam kaç kere huawei kullandınız? Benim kadar kullandınız mı ya da ? Mate 9, Mate 10 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro benim kullandığım huawei telefonlar. Nasipse salı ya da çarşamba koleksiyonuma P30 Pro da eklenecek... Kullandığım bu telefonların hiçbirinde hiçbir şekilde bildirim alamama gibi sorun yaşamadım. Sorun yaşayan arkadaşlar var ise bence ayarlardan kaynaklı bir sıkıntı yaşıyorlar... Hiçbir markanın Fanı değilim ayrıca. İşime ne gelirse onu alır kullanırım.. Samsung 'ta da S6,S7,S8,S8 Plus Note 8 ve son olarak S10 kullanmış biri olarak söylüyorum bildim bileli Samsunglarda beklemede şarj sorunu var. Ne olursa olsun Huawei harika bir iş başarıyor. Yapabiliyorsa Samsung 'ta yapsın biz de görelim

Bir de okuduklarını sırf biliyorum demek için uzun uzun yazmana gerek yok. Bir şeyleri bilmen için denemen lazım. Nacizhane tavsiyemdir..
    " Kullandığım bu telefonların hiçbirinde hiçbir şekilde bildirim alamama gibi sorun yaşamadım. Sorun yaşayan arkadaşlar var ise bence ayarlardan kaynaklı bir sıkıntı yaşıyorlar..."
    Sadece şu yazdığınız cümleye katılamadım, siz bildirim sorunu yaşamayan şanslı kişilerden sayabilirsiniz kendinizi, bu kadar kesin ve net.
    Pil süresi kasmak için, Emui'nin agresif arka plan uygulama sonlandırması çok aşikar ve bilinen bir durum, kaldı ki daha önce kullandığınız modellerden birini şu anda aktif olarak kullanıyorum ve aldığım günden beri bildirim almayı başaramadığım uygulamalar var. Buradaki yanılgı; ayarlarla ilgili bir sorun olması değil, zaten bu konuda yapabileceğiniz ayarlar belirli, eğer genelden farklı bir ayar yaptığınızı düşünüyorsanız, bizimle de paylaşın ki ayarlardan kaynaklı sıkıntı biz de yaşamayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 7 Nisan 2019; 23:43:24 >

• Lomax. kullanıcısına yanıt
    Şuan elimde huawei marka bir telefon yok. Geldiği zaman ayarları paylaşırım sizinle. Bildirim sorunu yaşıyor olabilirsiniz tabi ama bence uygulamadan kaynaklı bildirim sorunu da olabilir... Sahibinden gibi dandik uygulamalarda sorun yaşanabilir ki Samsung 'ta bile yaşadım ben o bildirim sorununu.. Bu arada farklı bir ayar yaptığımı düşünmüyorum.Sadece Nasıl olurda ben bildirim sorunu yaşamazken çoğu kişi yaşıyormuş onu anlayamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 8 Nisan 2019; 0:6:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Bana göre birşeyi kullanmadan,denemeden yermek ya da gömmek suyu olmayan havuza balıklama atlamaya benzer :) Sadece okuyup araştırma yapmak yüzeysel bakış açısından öteye gidemez... O yüzden siz kullancıları dinleyin. Pişman olmazsınız

Alıntıları Göster
    Hocam peki uzun ömürlü olur mu? Yani 4-5 sene kullanabilir miyim? Çünkü ben bu zamana kadar, o an çıkan en iyi telefonlardan birini alıp 4-5 yıl kullandım. P30 Pro'nun işlemci sentetik testlerde A12 ile SD855 in biraz gerisinde kalmış.

• Alcarinquue A kullanıcısına yanıt
    Adı üzerinde sentetik test. Bana göre sentetik teste bakarak telefon almak hiç mantıklı değil... Full HD ekranda 7 nm ile üretilmiş bir işlemci var... Bu telefonun açamayacağı oyun ya da uygulama yok ve bence en az 3 sene boyuncada rahat rahat kullanırsınız ..

• 8gb ram ve 128gb versiyonu ne zaman gelir sizce ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Bende i8plus dan geçmeyi planlıyorum. Note 4 den beri android kullanmadım. 6/8gb arasında fark Yaşar mıyım ? Video ile işim yok. Yani 60 fps benim için yeterli. Bu içeri gömülü titreşim ile ses iletiyor olayına kafam takıldı. Telefon konuşmalarında hiç problem yaşadın mı ? Mono çıkış olması benim için problem değil telefonda video izlemiyorum.

Birde ben kalın bir kılıf ile i8plus kullanıyorum ve telefonun kullanımı rahatsız ediyor ama düşünce kırılmasından veya kenarlarının çizilmesin diye bu şekilde kullanıyorum. Kılıfla kullanımı zorluyor mu ?

İçerisine yükleyeceğim sadece teknik çizimleri gösteren program olacak tek amacım fotoraf aslında sıf bu yüzden almayı planlıyorum. Bu ve aklına gelen i8 plus dan geçeçek birinin kafasında soru işaretleri giderebilecek başka söylemeğin varsa bekliyorum.

• Bildirim sorunu mu var mış? Hmm mate 20 pro, mate 20 kullandım ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Hangi uygulamalar mış bi söyleseydiniz deneseydin mesela??

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    8/6 arasında fark vardır ama bizim günlük kullanımda anlayacağımız bir durum olduğunu sanmıyorum. Ekrana gömülü ahizede hiç sorun yaşamadım aksine fiziki ahizeden daha kaliteli ve net şekilde ses duyuluyor. Kılıfla kullanımı gayet iyi hatta yanlışlıkla egde ekrana dokunmayı engelliyor.
    İphone 8 plus dan geçecek birine Android de kullanabileceği birkaç cihazdan bir tanesi olduğu ve kamera olarak fazlasıyla memnun edeceğini söyleyebilirim.

• P30 serisinde ekran koruması ile ilgili bilgi verilmedi sanırım, gorilla glass koruması var mı? 2 gün sonra çizik ekranlara gemzeyelim:)))

• quote:

P30 serisinde ekran koruması ile ilgili bilgi verilmedi sanırım, gorilla glass koruması var mı? 2 gün sonra çizik ekranlara gemzeyelim:)))
    Gorilla glass bana göre göz boyamaktan öteye gitmeyen bir şey. Full body kaplama yaptırın hocam bulabilirseniz. Cihaz yeni olduğu için belki şu aralar bulamazsınız ama yine de bakın etrafiniza.

• Öyle olabilir ama yine psikolojik güven veriyor :) şu an ekranda hiç bir koruma var mı o bile muamma.. Keşke üzerinde jelatin le gelseydi bari.

• quote:

Öyle olabilir ama yine psikolojik güven veriyor :) şu an ekranda hiç bir koruma var mı o bile muamma.. Keşke üzerinde jelatin le gelseydi bari.
    cihazda ahize ekranın altına gömülü geldiği için uygulanacak ekran koruyucuların ses iletimini nasıl etkileyeceği de ayrı bir soru işareti.

belkide huawei sırf bu yüzden ekran jelatini kullanmamış olabilir.
  • İlk tam sarjdan sonraki değerler
    Tam 24 saat kullanım
    1 saat sesli görüşme
    70 civarı foto ve 7 tane kısa video çekimi
    Wifi ve 4g karma
    Aod hep açık. Çift tıkla uyandırma, parmak izi açık.
    Hiçbir kısıtlama yok, her uygulamanın bildirimi açık
    Bluetooth 1 saat filan kullanıldı
    Film, YouTube vs yok. hep tarayıcı, sosyal medya uygulamaları..

Yapay zeka kullanımı tanıyınca değerler dahada yükselecektir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.