Şimdi Ara

Huawei Nova 9 ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam

    Baktım forumda konu yok, yazan eden yok . Bari ben açayım edim konuyu.

    Huawei Nova 9


    GENEL ÖZELLİKLER

    BOYUT

    Genişlik: 73.7 mm | Yükseklik: 160 mm | Kalınlık: 7.77 mm | * Ürün boyutu, ürün ağırlığı ve ilgili özellikler yalnızca teorik değerlerdir. Tek tek ürünler arasındaki gerçek ölçümler değişiklik gösterebilir. Tüm özellikler gerçek ürüne tabidir.

    AĞIRLIK

    Ağırlık: Yaklaşık 175 g (Pil Dahil)

    EKRAN

    BOYUT

    6.57 inç * Ekranda yuvarlatılmış köşeli tasarımla, standart dikdörtgene göre ölçüldüğünde ekranın köşegen uzunluğu 6,57 inçtir (gerçek görüntülenebilir alan biraz daha küçüktür).

    EKRAN TÜRÜ

    OLED

    RENK

    1.07 milyar renk

    ÇÖZÜNÜRLÜK

    FHD + 2340 x 1080 | * Standart bir dikdörtgen olarak ölçülen çözünürlük, delikli ekranda yuvarlatılmış köşeli tasarıma sahip, etkili pikseller biraz daha azdır.

    İŞLEMCİ

    İŞLEMCİ

    Qualcomm Snapdragon™ 778G 4G GHz

    HAFIZA

    HAFIZA

    8 GB RAM + 128 GB ROM | * CPU işlem gücündeki sınırlamalar, işletim sistemi tarafından kullanılan bellek ve önceden yüklenmiş uygulamalar nedeniyle, kullanıcılara sunulan gerçek alan belirtilen bellek kapasitesinden daha az olabilir. Gerçek bellek alanı, uygulama güncellemeleri, kullanıcı işlemleri ve diğer ilgili faktörler nedeniyle değişebilir.

    KAMERA

    ARKA KAMERA

    50 MP (Yüksek Çözünürlüklü Lens, f / 1.9 diyafram) 8 MP (Ultra Geniş Açılı Lens, f / 2.2 diyafram) 2 MP (Makro Lens, f / 2.4 diyafram) 2 MP (Derinlik Lensi, f / 2.4 diyafram) | *Görüntünün gerçek çözünürlüğü, çekim moduna bağlı olarak değişebilir.

    ÖN KAMERA

    32MP (f / 2.0 diyafram) *Görüntünün gerçek çözünürlüğü, çekim moduna bağlı olarak değişebilir.

    PİL

    PİL

    4300 mAh (Standart Değer) | *Standart değer. Gerçek kapasite biraz değişebilir. Her bir telefon için gerçek pil kapasitesi, ölçülen pil kapasitesinin biraz üzerinde veya altında olabilir. | **Çıkarılamaz pil. Pilin çıkarılması aygıta zarar verebilir. Pili değiştirmek veya onarmak için lütfen yetkili bir HUAWEI Servis Merkezi'ni ziyaret edin.

    BAĞLANABİLİRLİK

    BAĞLANABİLİRLİK

    Wifi 2.4 GHz & 5 GHz I Bluetooth 5.2

    SENSÖRLER

    SENSÖRLER

    Parmak İzi Sensörü | Yakınlık Sensörü | Ortam Işığı Sensörü | Dijital Pusula | Yerçekimi Sensörü | Jiroskop

    SES

    SES OYNATMA

    HUAWEI Histen mp3, mp4, 3gp, ogg, amr, aac, flac, midi, wav

    VİDEO

    VİDEO OYNATMA

    3gp, mp4

    KUTU İÇERİĞİ

    KUTU İÇERİĞİ

    Telefon (Dahili Pil) x 1 Şarj Cihazı x 1 Type-C Kablo x 1 Kart İğnesi x 1 Hızlı Başlangıç Klavuzu x 1 Garanti Belgesi x1


    Huawei Nova 9 ANA KONU







  • Huawei tarafından geliştirilen RYYB renk gamı, ilk defa bu cihazda kullanılıyor. 120 Hz dinamik ekran tazeleme hızı dışında, dokunmatik algılama hızı ise 300 hertz. Cihazda 5G desteği bulunmuyor. Honor 50'de ise 5g işlemci kullanılmış fakat onun da kamerası nova 9'dan daha düşük çözünürlüğe sahip.

    Esasen Honor 50 ve nova 9 birebir aynı cihazlar. Sadece birinde gms var diğerinde yok. Bir de kasa renkleri farklı haliyle. Ha bir de 500 TL fark var.


    Ben senelerdir pek çok huawei cihaz kullanmış biri olarak hepsinin kalitesinden memnun olduğumu ifade etmek isterim. Satın aldığın hiç bir Huawei cihazda bugüne kadar bir sorun yaşamadım. Örnek vermek gerekirse P9 cihaz, android 7 yüklü ve çift Leica kamera var. Günümüz şartlarına göre eski makina haliyle daha küçük bir ekrana sahip ve artık neredeyse tüm web sitelerinde çıkan reklamların ekranın tamamını kaplar hale gelmiş olması nedeniyle, küçük ekranlı bir cihaz kullanışsız olmaya başladı. Bunun dışında gelişen teknolojiyle artan yüksek hız elbette eski cihazda yok ve günümüz şartlarında iş görür vaziyette olmasına rağmen güncel cihazlarla kıyas kabul edilemeyecek kadar yavaş kalıyor. Hem yavaş, hem ekranı küçük hem de kamera çözünürlüğü düşük. Kendi çıktığı zamanda ise çok yüksek bir hıza ve kamera kalitesine sahipti. Türünün ilk örneği olan Leica kameralı P9 cihazın fotoğraf kalitesi, yeni çıkmış olan Nova 9 ile kıyaslandığında son derece vasat ve kalitesiz kalıyor. Bu da gayet normal ve olması gereken bir sonuç aslında. Bunun dışında cihaz hala çalışıyor ve bu da ilginç 2016 Nisan ayında çıkarn cihaz hala aktif kullanılıyor ve sorun da çıkarmıyor. Buna belki başka bir konuda değiniriz.



    Gelelim Nova 9'un kamera ve ekran performansına.

    IPS bir cihaz ile Oled cihazın arasındaki fark burada bariz bir şekilde ortaya çıktı. Birebir aynı görüntüleri açtığım her iki telefonda da, siyah ekran birinde tamamen simsiyahtı, diğerinde ise arkadan aydınlatılmış üzerine ışık düşürülmüş siyah fon kartonu gibiydi. Oled ekran tartışmasız çok daha iyi siyah üretiyor. Renk konusunda mevzu bahis beyaz olunca ise, IPS ekran kağıt gibi bembeyaz bir renk verebilirken, Oled ekran biraz daha kırık bir beyaz tonu verebiliyor. Bu belki renk düzeltme ile ayarlanabilir, henüz denemedim bilmiyorum.


    Web sayfalarının açılma hızı, wifi üzerinden apk indirme hızı, cihazın tepki verme süresi son derece tatminkar. Rakamlarla ölçüp belirtmek isterdim ama ne yazık ki süre tutup test edecek kadar da derinlemesine bir inceleme yapmadım.


    Huawei, benim son derece takdir ettiğim bir firma ve onların bundan haberi yok tabii. Fakat kendi işletim sistemini çıkaran, kendi uygulama mağazasını kuran bu firma artık kendi çiplerini de üretmeye başlıyor. Apple, kendi işletim sistemini kurdu. Kendi mağazası var ve kendi çiplerini de kendisi üretiyor. Buna şöyle diyebilir miyiz? Bu gelişmeyle birlikte Huawei android'in apple'ı olacak..


    Amerikanın baskısı çok ilginç bir yere taşıdı firmayı.

    Daha ne yazayım bilmiyorum, belki sorular oldukça cevaplarım veya başka şeyler..

    selamlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 1 Ocak 2022; 11:23:50 >




  • Konu hayırlı olsun. yeni bir nova 9 kullanıcısı olarak takipteyim.
  • Buna bile yazan olmamış nova 8i kullanan var mıdır diyecek tim
  • BVBLİFE kullanıcısına yanıt

    Gerçekten bu telefonu alacak insanları merak ediyordum dostum ilk kez rastlıyorum. Yani neden aldınız veya nasıl bir psikoloji valla merak ediyorum birebir aynı olup google olan honor 50 neden değil mesela valla merak ettim.

  • Nova 8i çok güzel görünümü
    Full ekrana yakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanic

    Gerçekten bu telefonu alacak insanları merak ediyordum dostum ilk kez rastlıyorum. Yani neden aldınız veya nasıl bir psikoloji valla merak ediyorum birebir aynı olup google olan honor 50 neden değil mesela valla merak ettim.

    İnsanlar yeni deneyimler yaşamak istiyorlar . huawei kullanıp beklentisini karşılayamayan insan miktarı çok azdır diye düşünüyorum e böyle olunca Türkiye'de zaten olmayan 5g özelliğindense huaweiye güvenmeye devam ederek hem harmonyos'dan hemde appgalary'den yararlanmak isteyenler tercih ediyor diye düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanic

    Gerçekten bu telefonu alacak insanları merak ediyordum dostum ilk kez rastlıyorum. Yani neden aldınız veya nasıl bir psikoloji valla merak ediyorum birebir aynı olup google olan honor 50 neden değil mesela valla merak ettim.

    Çok büyük kamera farkı var. Nova 9'un kamerası çok daha iyi. YouTube da karşılaştırma videoları var.

  • Harmony OS 3.0 geldi mi bu cihaza? Bendekine henüz gelmemiş, kullanıcısı olanlar söyleyebilir mi, size geldi mi?
  • Bende almayı düşünüyorum, sizce mavi mi güzel siyah mı?
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    hocam bu huawei cihazlara normal şekilde google nasıl yüklenir servisleri o malum program harici yokmu whatsapp yedekleri o şekilde gelmiyor...

  • spencermilas S kullanıcısına yanıt
    Gms video seklinde baska modellere nasıl yükleyeceği anlatan olmuş ancak nova 9 modelinde rast gelmedim. Android Auto'nunda çalışmıyor olması hoşnutsuz kılıyor. Bu sorunları çözebilen biri var mi?
  • alltwo A kullanıcısına yanıt

    Hocam cihazı sattım ama kullanırken pek sağlıklı çözüm olmuyor bildirim öyle hemen gelmiyor uygulamayı acmak icin ek uygulama gerekiyor yani googlesiz bir huawei kullananlar icin güzelde benim icin bildirim önemli...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.