Şimdi Ara

HUAWEI MEDIAPAD 7 YOUTH / S7-701U [ ANA KONU ] (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.066
Cevap
50
Favori
262.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sonunda bende aldım gerçekten tüm özellikleri çalışıyor ancak huawei arayüzünü beğenmedim saf google arayüz kurabilirmiyim nasıl yaparım bilgisi olan varmı acaba?
  • Tablet üzerinde 3G'yi açıp kapatabiliyorsunuz. Kapalı halde iken hiç bir şekilde internet hizmeti alınmaz ve doğal olarak kotadan düşme vs olmaz.

    Wi-fi kapalı ve 3G aktif iken ise çalışan, internet bağlantısı gerektiren uygulamalar, güncellemeler vb. az/çok kotayı etkiler olur. Örneğin watsapp'ta mesajlar/medyalar alıp-gönderirken, çok az da olsa internet harcanır. Youtube uygulamasından video açarken, mackolik uygulamasından skorlara göz atarken vs. bunlar sürekli interneti tüketir.
  • pardon yaaa... fark etmemişim... B102'ye takılmış durumdayım :(
  • @acnidre evet
  • kardeşim teşekkür ederim bunu denemiştim bu w serisinin ama olmamıştı öyle bir kitlemişki huawei firması cihazı 102 ile mümkün olmuyor adb toolkitlerle müdahele etmeye çalışıyorum bilgim kadarıyla yapamadım başaramadım olmuyor ama elbet bunun bir yolu var tabiki huawei de bir insan yaptı bunu ve bir insan da çıkıp o engeli kaldırtır ama kim ne zaman nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crime

    kardeşim hiç kimseyi kandırmayın bu tablette telefon özelliği kullanılmıyor turkcell müşteri hizmetlerini de aradım onlar da 3. parti yazılımlarla(line, whatsapp vs...) ile internet üzerinden yapabilirsiniz dediler...
    ben daha çağrıyı başlattığım anda çağrı sonlanıyor....hadi diğer hattım data hattı onda kullanılmaz ok de ya diğer hem ses hem data olan hattımı takıyorum niye aramıyor???


    Talihsiz bir yorum olmuş...

    Konuyu başlatan arkadaşımız başta olmak üzere pekçok arkadaşımız,
    kıymetli zamanlarını ayırarak bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor,
    diğer kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyorlar.

    Baştan sona bu konuyu takip etmiş, ürünü de satın alıp kullanmış birisi olarak;
    konu içerisinde birilerinin diğerlerini kandırmaya çalıştığını,
    birilerinin ürünün satışından fayda sağlayacak bir ticari yapı içerisinde olduğunu ben hissetmedim.

    Aksine ürünün olumsuz yönleri de açıkça dile getiriliyor konu içerisinde.

    Ürüne telefon özelliği kazandırılmasının yolu,
    bu yolun üretici - distribütör ve satıcı firmalar tarafından neden ve nasıl engellenmeye çalışıldığı konu içerisinde anlatıldı.

    Turkcell müşteri hizmetlerindeki ne kadar bilgi sahibi olup olmadığı meçhul,
    kendilerine dikte ettirilmiş şeyler dışında hiçbir açıklama yapmaya izni olmayan kişilerden duyduklarınızla
    kırmızı fontlar kullanarak değerli arkadaşlarımızı incitecek yazılar yazmak yerine,
    konuyu biraz dikkatlice okusanız ve bilgi talep ettiğiniz yazılarınızda birazcık olsun nezaket kurallarına uysanız
    eminim ki elbirliği ile sorununuz çoktan çözülmüş olurdu.

    Sizin yerinizde olsam yukarıdaki talihsiz mesajınızı siler ve bir özür mesajı yazardım.
    Yok eğer bu üslupta kararlı iseniz;
    o zaman lütfen bir şekilde telefon numaranızı paylaşın bizlerle,
    sizi tabletlerimiz üzerinden telefonla arayıp,
    ''kimseyi kandırmaya çalışan kişiler'' olmadığımızı sözlü olarak da anlatalım.




  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4F09FA262 -- 10 Eylül 2022; 23:2:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanmusa

    kardeşim teşekkür ederim bunu denemiştim bu w serisinin ama olmamıştı öyle bir kitlemişki huawei firması cihazı 102 ile mümkün olmuyor adb toolkitlerle müdahele etmeye çalışıyorum bilgim kadarıyla yapamadım başaramadım olmuyor ama elbet bunun bir yolu var tabiki huawei de bir insan yaptı bunu ve bir insan da çıkıp o engeli kaldırtır ama kim ne zaman nasıl

    bekleyin inşallah yakın zamanda ya costum rom çıkar yada downgrede çıkar bunula ilgili şuan hiç bir gelişme yok birtek servisi
    var sorunu çözecek yani geriye yükliyecek gittim servise geriye yülüyemiyoruz dediler ya mahsus yapmadılar yada ellerinde
    buna uygun box yok araştırmadayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sduman

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkanmusa

    kardeşim teşekkür ederim bunu denemiştim bu w serisinin ama olmamıştı öyle bir kitlemişki huawei firması cihazı 102 ile mümkün olmuyor adb toolkitlerle müdahele etmeye çalışıyorum bilgim kadarıyla yapamadım başaramadım olmuyor ama elbet bunun bir yolu var tabiki huawei de bir insan yaptı bunu ve bir insan da çıkıp o engeli kaldırtır ama kim ne zaman nasıl

    bekleyin inşallah yakın zamanda ya costum rom çıkar yada downgrede çıkar bunula ilgili şuan hiç bir gelişme yok birtek servisi
    var sorunu çözecek yani geriye yükliyecek gittim servise geriye yülüyemiyoruz dediler ya mahsus yapmadılar yada ellerinde
    buna uygun box yok araştırmadayım

    bilerek yapmamışlardır zaten kendileri özel editleyip bu romu sunmadılarmı piyasaya telefon devre dışı kalsın diye inşallah sduman kardeşim merakla bekliyorum downgrade veya custom çıksın diye konuyla ilgilenen arkadaşların olması beni sevindiriyor ümitvar ediyor.




  • smart launcher pro yu yüklemeni öneririm. otomatik olarak ikonları grupluyor ve çok az ram harcıyor tek eksisi ana ekrana widget koyma seçeneği yok. bir tane widgete ihtiyacım vardı. biraz karıştırınca saatin yerine widget ekleyebildim. widgetleri diğer ekranlara koyabiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti begenip almak isteyen varsa denizli icin cinar gunduz vodafonede var..

    Ikincisi telefon olarak kullanmak isteyipte yapamayan arkadaslar viber denediniz mi? Boot kirmak icin kod bilgisine ve cmd ye hakim olmaniz gerekiyor.. tableti pc ye baglayip cmd acip kodlamalar ile kiracaksiniz… google ve youtube biraz arastirin.. tabletimiz rockchip kullandigi icin custom rom sansimiz cok ama cok dusuk.. arastirirsaniz custom rom yapicilari rockchip e guzelcene sovuyor.. rk31 sdk yada islemcimize uygun rkXX sdk li bir rom indirip deneyebilirsiniz..
    Bir onerim daha illa tablet telefonum olsun derseniz ainol numy ax serisi tam size gore.. cinde 145 usd. Tr fiyatini bilmiyorum.. ime atmak tablet icinden gireceginiz bir kac kod ile oluyor.. kamera vs performansi iyi., tablete verilen destek en ust duzeyde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti telefon olarak kullanmadığım için bende sırf macera olsun diye B008 sürümünü yükledim, sizinle aynı sorunları yaşıyorum. Bu güncelleme ile Huawei bi yerlere Software Whitelist diye bi liste eklemiş ve bu listede sadece C317 ile başlayan sürümler var. Eski sürüme geri dönülememesinin nedeni bu, zira C232B005 sürümü ile sd karttan güncelleme yapmaya çalıştığınızda sistem bu beyaz listeyi kontrol ediyor ve bu sürüm o listede olmadığı için bu aşamada hata verip güncellemeyi durduruyor (bu anlattıklarımı sd kartta ki log dosyasına bakarak görebilirsiniz). İnternette yaptığım araştırmalar sonucu bazı geliştiricilerin Huawei'nin update.app adlı güncelleme paketlerini ayıklayıp istenen değişiklikleri yaptıktan sonra yeniden paketleyen uygulamalar yaptıklarını gördüm. Fakat bu şekilde açılıp, değiştirilip, yeniden oluşturulan update.app dosyasından maalesef güncelleme yapılamıyor bunun da nedeni Huawei'nin bu dosyayı ve içindeki dosyaları özel bir dijital anahtar (rsa key) ile şifrelemesiymiş. Bu anahtar geliştiricilerin elinde olmadığı için de update.app dosyasında yapılan değişiklikler tablete yüklenemiyor.

    Umarım yakın zamanda bunun bir yolunu bulurlar, eğer bu yapılabilirse boot animasyonunu değiştirmek, tableti rootlamak, custom rom kurmak gibi işlemler çok kolay olacak.

    Huawei'nin update.app dosya sistemine benzer bir sistemi LG de kullanıyormuş (DZ sistemi) ve iki sistemin birbirine oldukça benzediği söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 17 Aralık 2013; 13:47:03 >




  • srkngncy S kullanıcısına yanıt
    en son güncellemede (en azından şimdilik) hiçbir şekilde root yapamıyorsunuz, adb shell den komut girerek bile olmuyor. Huawei sanırım bu güncelleme ile bootlader ı kilitlemiş, destek sitesinin unlock bootloader bölümünde de sadece telefon modelleri yer alıyor, tabletler için unlock bootloader desteği vermiyor heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 17 Aralık 2013; 13:58:00 >
  • murat@fdh M kullanıcısına yanıt
    Yanlis hatirlamiyorsam b102 yi rootlamislardi hatta program paylasilmisti forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah cezalarını verir inş. ben daha önceki sayfalarda yeni verilen güncellemenin telefon görüşmesine engel olacağına kanaat etmiştim. aynende öyle olmuş. allah'dan güncellemeyi yapmadım halen telefon görüşmelerini yapıyorum. Ayrıca daha önceden bir güncelleme verilmişti telefon simgesi otomatik geliyordu. dosya'nın adı ( S7-701u_FIRMWARE_Android4.1_C232B005_General_Version_05011WAK ) buna ihtiyacı olan varsa yükleyebilirim. 1 gb civarı boyutu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redloves

    Allah cezalarını verir inş. ben daha önceki sayfalarda yeni verilen güncellemenin telefon görüşmesine engel olacağına kanaat etmiştim. aynende öyle olmuş. allah'dan güncellemeyi yapmadım halen telefon görüşmelerini yapıyorum. Ayrıca daha önceden bir güncelleme verilmişti telefon simgesi otomatik geliyordu. dosya'nın adı ( S7-701u_FIRMWARE_Android4.1_C232B005_General_Version_05011WAK ) buna ihtiyacı olan varsa yükleyebilirim. 1 gb civarı boyutu .

    Bahsettiğiniz dosyanın indirme linki, ilk sayfada GÜNCELLEME başlığı altında yer alıyor zaten. Link de çalışıyor, sıkıntı yok şimdilik. Dediğiniz gibi, bu güncelleme ile telefon uygulaması hazır kurulu geliyor. ;)
  • Yakın zamanda Trkcell mağazadan alım yapan var mı? Hala eski sürümlü cihaz satılıyor değil mi? Yeni parti getirtip kendi programlarının olduğu rom çakılı geliyorsa bizim adımıza üzücü olur.
    Trkcell abonesi değilim mağazadan alışveriş yapamıyorum. Bidiğiniz online mağaza var mı alım yapabileceğim?
  • Selam arkadaşlar cihazı alalı bir hafta kadar oldu. Telefon özelliğide dahil sorunsuz kullanıyorum. Cihazı Türkcellden aldım ve rootlamadım. Forumu biraz inceledim ama ne yazıkki tümünü okuyamadım. Görebildiğim bazı arkadaşların telefon özzelliğini kaybetmiş olduğuydu. Bende aynı sorunu yaşadım ve çözümümü paylaşmak istiyorum. Türkcell menü güncellemesini yükleyince telefon özelliği engellendi, bende telefonumun vodafon hattıyla,tabletteki türkcell hattını yer değiştirdim ve vodafon hattıyla telefon özelliğini kullanmaya başladım (vodafon guncellemesini yüklemedim), bir süre sonra türkcell sim kartını tekrar tablete taktım ve telefon özelliği geri gelmişti. Dolayısıyla Türkcell menü adıyla gelen güncellemeyi çalıştırdığı için telefon özelliğini kaybeden arkadaşlar, tablete bir vodafon ses sim kartı takıp, türkcell sim kartınıda bir telefona takarak ikisi arasında, bir kez telefon görüşmesi yaparak,türkcell hatlarında da telefon özellîğini geri kazanabilirler. NOT: Sadece data iletişimi yapan simkartlarla telefon görüşmesi yapamazsınız, hattıyla birlikte kampanyalı alınan tabletlerin sim kartları sadece data özellikli geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caykut

    Selam arkadaşlar cihazı alalı bir hafta kadar oldu. Telefon özelliğide dahil sorunsuz kullanıyorum. Cihazı Türkcellden aldım ve rootlamadım. Forumu biraz inceledim ama ne yazıkki tümünü okuyamadım. Görebildiğim bazı arkadaşların telefon özzelliğini kaybetmiş olduğuydu. Bende aynı sorunu yaşadım ve çözümümü paylaşmak istiyorum. Türkcell menü güncellemesini yükleyince telefon özelliği engellendi, bende telefonumun vodafon hattıyla,tabletteki türkcell hattını yer değiştirdim ve vodafon hattıyla telefon özelliğini kullanmaya başladım (vodafon guncellemesini yüklemedim), bir süre sonra türkcell sim kartını tekrar tablete taktım ve telefon özelliği geri gelmişti. Dolayısıyla Türkcell menü adıyla gelen güncellemeyi çalıştırdığı için telefon özelliğini kaybeden arkadaşlar, tablete bir vodafon ses sim kartı takıp, türkcell sim kartınıda bir telefona takarak ikisi arasında, bir kez telefon görüşmesi yaparak,türkcell hatlarında da telefon özellîğini geri kazanabilirler. NOT: Sadece data iletişimi yapan simkartlarla telefon görüşmesi yapamazsınız, hattıyla birlikte kampanyalı alınan tabletlerin sim kartları sadece data özellikli geliyor.

    Harika bir gelişme bu.

    Nasıl olabilir anlamış değilim, hatta mantıken böyle bir şey mümkün olmaması lazım, ancak tesadüfi/istisnai bir durum değil ise özellikle @sduman ve @volkanmusa nickli arkadaşların işine çok yarayacaktır.

    Bir an önce çağırayım da, ilk fırsatta deneyip sonuçları paylaşsınlar. Haydi hayırlısı bakalım..




  • caykut C kullanıcısına yanıt
    turkcell güncelleme dediğiniz nerden geliyor bizde yuklemeyelim yanlışlıkla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.