Şimdi Ara

huawei matebook d15 - d14 - d13 kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tasarım programları için 4k-6k arası bilgisayar düşünüyorum
    huawei matebook hemen hemen hepsi aynı özelliklerde sanırım
    d15 ekran genişliği açısından hosuma gitti
    d14 klavye aydınlatması var d15 e göre
    d13 bana çok küçük geldi ama şuan bu serinin en gelişmişi o sanırım
    fiyat olarakta birbirlerine çok yakın rakamlar var mı önerisi olan hocam

• Bende bugün yarın alacağım d15 sanırım. Bunlarda chrome falan çalışıyor değil mi bilginiz var mı? Google herhangi bir kısıtlama uyguluyor mu bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matebook 13, 2k bir ekrana sahip. Buna rağmen pili 41W. Dolayısıyla alacaksanız bunu göz önüne alın. Pil ömrü zayıf bir bilgisayar olacaktır. Dahili ekran kartı 2k'ya uygun da değil normal olarak. Grafik yoğun bir uygulamada bayağı zorlanır bu çözünürlükle.

Ben D14 aldım. Ama biraz daha büyük bir ekran istiyorsanız D15 de tercih edilebilir. Ancak onun da pili aynı şekilde 41W. SSD'si 256 gb, aydınlatmalı klavyesi yok.

D14'ün pili 56W, SSD 512 GB, aydınlatmalı klavye de mevcut. 500 TL daha pahalı. Aradaki farka değer mi, bence değer. Sadece SSD kapasite farkı için bile ödenir.

Deneyimlerimi paylaşayım.

Ekranı mükemmel. 14 inç için zaten 1080p gayet ideal bir çözünürlük. Oldukça keskin bir görüntü sunuyor. Açılar da gayet iyi. Ben çok beğendim. Ama renk doğruluğu konusunda zayıfmış Matebook serisi, 10000 TL üstü fiyata sahip X Pro hariç. Yani grafiker, fotoğrafçı falansanız uzak durun. Değilseniz umrunuzda bile olmaz zaten. Benim olmadı. Tam not veriyorum ekran konusunda.

Klavyeden de memnun kaldım. Thinkpad'ler kadar iyi değil tabii ama kötü de değil, kesinlikle üzmez. Geçer not veriyorum.

Touchpad, eh işte. Fena değil ancak iki parmakla kaydırma çok akıcı değil mesela. Ben beğenmedim açıkçası. Bu konuda sınıfta kaldı benim açımdan.

Kamerası gizlilik açısından iyi. Ancak klavyeye gömülü olduğu için açısı berbat. Açıkçası laptop kameralarının hepsi berbat. Bir tek 1080P kamera koyan Microsoft'un Surface serisi var zaten. Macbook'larınki bile berbat. Bununki de rezalet. Ama bütün laptoplar için geçerli bu. O yüzden çok da acımasız davranmaya gerek yok.

Ses konusunda çok memnun kaldım. Bir Macbook kalitesi beklemeyin tabii ama ses son derece temiz ve yüksek çıkıyor. Kulaklıktan da aynı şekilde. Gayet iyi not aldı bu konuda.

Şıklığına diyecek yok zaten. Bu konuda Mac'lerle birlikte bence en iyilerden biri olmuş.

Performansı son derece akıcı. Zaten oldukça güçlü bir işlemci. Günlük kullanımda takılma diye bir şey yok, ama oyun denemedim. Zaten siz de biliyorsunuzdur oyun bilgisayarı değil bu seri. Bu konuda da oyun iddiası zaten olmadığı için tam not verdim.

Pil performansı efsane olmuş. Bu kadar güçlü bir işlemciye rağmen 56W'lık pili sayesinde 7-8 saatlik pil ömrü sunuyor normal kullanımda.

Gelelim fan sesi ve soğutma mevzusuna. Bu konuda Huawei biraz agresif davranmış. Bilgisayar pek ısınmıyor, açıkçası havalar son derece sıcak olmasına rağmen ısınma neredeyse hiç yok. Ama fanlar son derece agresif, en basit işlerde bile devreye giriyorlar. Ama hiç rahatsız edici değil fan sesi, onu güzel ayarlamışlar. Bilemiyorum bu kadar takıntı yapmalarına gerek var mıydı? Zaten neredeyse hiç ısınmıyor bilgisayar, bu kadar sık devreye girmesine ne gerek var? Ama şunu da söyleyeyim, 14 inç bir kasada 3.7 ghz'a çıkabilen bir işlemci ile fan sesinden kaçmanın imkanı yok. Diğer markalar daha farklı olur mu? Çok da sanmıyorum. Fan sesi rahatsız edici olmadığından bu konuda eh işte diyorum. Zira en yoğun yük altında bile diğer markalar gibi throttle yapıp işlemci frekansını düşürmüyor. Bu işlemcinin limiti neyse sonuna kadar kullanabileceğiniz şekilde ayarlamayı tercih etmiş Huawei. Ama BIOS'a en azından bir seçenek eklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Belki de vardır, daha bakmadım.

SSD performansı muazzam. Okuma yazma hızları piyasanın en iyilerinden. Samsung marka kullanmışlar, bence zaten en iyisi bu konuda.

Genel olarak memnun kaldım ben bilgisayardan, gönül rahatlığı ile öneriyorum. Ama ben süper sessiz bir bilgisayar istiyorum diyenler bunu tercih etmesin, şimdiden söyleyeyim.

• Hocam fan sesi sessiz bir kütüphanede çevreyi rahatsız edecek düzeyde mi? Slayt, pdf, YouTube videoları için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venuuex

Hocam fan sesi sessiz bir kütüphanede çevreyi rahatsız edecek düzeyde mi? Slayt, pdf, YouTube videoları için
    Hayır değil. Bazı bilgisayarlarınki gibi tiz bir ses değil zaten, insanı pek rahatsız etmiyor. Desibeli düşük, genel olarak fazla gürültü çıkarmayan bir fan sesi. Ama çok fazla devreye giriyor, en basit işlerde bile. Bu konuda takıntısı olan birine önermem açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

Matebook 13, 2k bir ekrana sahip. Buna rağmen pili 41W. Dolayısıyla alacaksanız bunu göz önüne alın. Pil ömrü zayıf bir bilgisayar olacaktır. Dahili ekran kartı 2k'ya uygun da değil normal olarak. Grafik yoğun bir uygulamada bayağı zorlanır bu çözünürlükle.

Ben D14 aldım. Ama biraz daha büyük bir ekran istiyorsanız D15 de tercih edilebilir. Ancak onun da pili aynı şekilde 41W. SSD'si 256 gb, aydınlatmalı klavyesi yok.

D14'ün pili 56W, SSD 512 GB, aydınlatmalı klavye de mevcut. 500 TL daha pahalı. Aradaki farka değer mi, bence değer. Sadece SSD kapasite farkı için bile ödenir.

Deneyimlerimi paylaşayım.

Ekranı mükemmel. 14 inç için zaten 1080p gayet ideal bir çözünürlük. Oldukça keskin bir görüntü sunuyor. Açılar da gayet iyi. Ben çok beğendim. Ama renk doğruluğu konusunda zayıfmış Matebook serisi, 10000 TL üstü fiyata sahip X Pro hariç. Yani grafiker, fotoğrafçı falansanız uzak durun. Değilseniz umrunuzda bile olmaz zaten. Benim olmadı. Tam not veriyorum ekran konusunda.

Klavyeden de memnun kaldım. Thinkpad'ler kadar iyi değil tabii ama kötü de değil, kesinlikle üzmez. Geçer not veriyorum.

Touchpad, eh işte. Fena değil ancak iki parmakla kaydırma çok akıcı değil mesela. Ben beğenmedim açıkçası. Bu konuda sınıfta kaldı benim açımdan.

Kamerası gizlilik açısından iyi. Ancak klavyeye gömülü olduğu için açısı berbat. Açıkçası laptop kameralarının hepsi berbat. Bir tek 1080P kamera koyan Microsoft'un Surface serisi var zaten. Macbook'larınki bile berbat. Bununki de rezalet. Ama bütün laptoplar için geçerli bu. O yüzden çok da acımasız davranmaya gerek yok.

Ses konusunda çok memnun kaldım. Bir Macbook kalitesi beklemeyin tabii ama ses son derece temiz ve yüksek çıkıyor. Kulaklıktan da aynı şekilde. Gayet iyi not aldı bu konuda.

Şıklığına diyecek yok zaten. Bu konuda Mac'lerle birlikte bence en iyilerden biri olmuş.

Performansı son derece akıcı. Zaten oldukça güçlü bir işlemci. Günlük kullanımda takılma diye bir şey yok, ama oyun denemedim. Zaten siz de biliyorsunuzdur oyun bilgisayarı değil bu seri. Bu konuda da oyun iddiası zaten olmadığı için tam not verdim.

Pil performansı efsane olmuş. Bu kadar güçlü bir işlemciye rağmen 56W'lık pili sayesinde 7-8 saatlik pil ömrü sunuyor normal kullanımda.

Gelelim fan sesi ve soğutma mevzusuna. Bu konuda Huawei biraz agresif davranmış. Bilgisayar pek ısınmıyor, açıkçası havalar son derece sıcak olmasına rağmen ısınma neredeyse hiç yok. Ama fanlar son derece agresif, en basit işlerde bile devreye giriyorlar. Ama hiç rahatsız edici değil fan sesi, onu güzel ayarlamışlar. Bilemiyorum bu kadar takıntı yapmalarına gerek var mıydı? Zaten neredeyse hiç ısınmıyor bilgisayar, bu kadar sık devreye girmesine ne gerek var? Ama şunu da söyleyeyim, 14 inç bir kasada 3.7 ghz'a çıkabilen bir işlemci ile fan sesinden kaçmanın imkanı yok. Diğer markalar daha farklı olur mu? Çok da sanmıyorum. Fan sesi rahatsız edici olmadığından bu konuda eh işte diyorum. Zira en yoğun yük altında bile diğer markalar gibi throttle yapıp işlemci frekansını düşürmüyor. Bu işlemcinin limiti neyse sonuna kadar kullanabileceğiniz şekilde ayarlamayı tercih etmiş Huawei. Ama BIOS'a en azından bir seçenek eklemeleri gerektiğini düşünüyorum. Belki de vardır, daha bakmadım.

SSD performansı muazzam. Okuma yazma hızları piyasanın en iyilerinden. Samsung marka kullanmışlar, bence zaten en iyisi bu konuda.

Genel olarak memnun kaldım ben bilgisayardan, gönül rahatlığı ile öneriyorum. Ama ben süper sessiz bir bilgisayar istiyorum diyenler bunu tercih etmesin, şimdiden söyleyeyim.
    arkadaslar üni öğrencisiyim d15 i almak istiyorum. kafamdaki asıl soru şu ben bu pc yi 5 yıl boyunca sıkıntısız kullanabilir miyim? malum türkiye şartları ortada bir kez alıp 5 yıl kullanmak istiyorum. öyle ağır programlar kullanmayacam. online ders, dizi-film o kadar. arada cs:go, ets, gta 5 oynarım belki. ha oynatmaz dersenizde problem değil yani. ne dersiniz 5 yıl götürür mü?

hocam bu ısınma mevzusuna ne diyorsunuz :) gönül rahatlığıyla alabilir miyim?

• Hocam, dediğim gibi bilgisayarın ısınma sorunu yok. Sadece fan en basit işlerde bile devreye giriyor. Gündüz o ses de duyulmuyor zaten, gece sessiz ortamda fark edersiniz. Kesinlikle rahatsız edici bir ses değil. Ama dediğim gibi bu konuda takıntılı iseniz tercih etmeyin bu seriyi. Rahatsız edici değil, fark etmeniz bile zor oluyor çoğu zaman. Ama o fan sürekli devreye giriyor. Almadan önce bunu bilin istedim.

Dün merak ettim baktım, işlemci 39 derece, fan yine çalışıyor. Kafaya fena takmış herhalde Huawei ısınmasın diye.

Siz bilirsiniz ama bence 500 TL daha çıkıp D14 alın. Notebookcheck incelemesinde de görebilirsiniz, pil performansları arasında devasa bir fark var. D15 de fena değil bu konuda ancak D14 efsane. Piyasanın en iyilerinden. Gece karanlık ortamda kullanmak isterseniz klavyenin aydınlatmalı olmaması da rahatsız edecektir sizi D15'te. Yine aynı şekilde 256 SSD yetersiz biraz.

Bahsettiğim fan mevzusu hariç ben çok memnun kaldım açıkçası. Bir de Huawei bir telefonunuz varsa Huawei Share ile daha da mükemmel olur. Telefon ekranını yansıtıp sürükle bırakla dosya atmak muazzam bir rahatlık.

Aceleniz yoksa Ryzen 4000'li serisini de bekleyebilirsiniz. 2-3 aya gelir diyorlar. Acer yeni bir Swift 3 getirmiş Ryzen 4500 işlemcili, ona da bakın. Gerçi mor renkmiş :)

Thinkpad E serisini yabancı forumlarda çok araştırdım, ama memnun olmayan çok insan var. T serisi olmadıkça bence Thinkpad tercih etmeyin. O seri de çok pahalı.

Matebook 13'ü ise bence aklınızdan bile geçirmeyin. 2k çözünürlüklü makineye 41W pil koymuşlar, 2-3 saat ancak dayanıyor pili. Şaka gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Matebook D14 Fan Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anladım hocam. 5-6 yıl götürür mü, kullanım ömrü tahmini olarak nedir? pc yi zorlayan işlemler yapmasam da öğrenciyim uzaktan eğitim evde kalıyoruz vs. kullanım sürem haliyle uzun olacak.

ryzen 4000 li modelleri huawei mi çıkaracak ayrıca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seperatex -- 8 Eylül 2020; 20:58:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seperatex

anladım hocam. 5-6 yıl götürür mü, kullanım ömrü tahmini olarak nedir? pc yi zorlayan işlemler yapmasam da öğrenciyim uzaktan eğitim evde kalıyoruz vs. kullanım sürem haliyle uzun olacak.

ryzen 4000 li modelleri huawei mi çıkaracak ayrıca?
    Hangi bölüm öğrencisisiniz hocam? Android Studio falan kullanmanız gerekiyorsa mesela 8 GB ramli bilgisayarlar uygun olmaz. Çok oyun oynayan biriyseniz üst seviye oyunlardan bazıları yine ben 8 GB ram ile çalışmam diyecektir. 16 ramli modellere bakmanız lazım. Onlarda da fiyatlar pahalı tabii. Diğer konularda bence sizi rahat götürür uzun süre.

Ryzen 4000 serisi modeller henüz yeni yeni giriyor Türkiye piyasasına maalesef. Dediğim Acer modele bakabilirsiniz 4500 TL civarı, ancak TN panel mesela. Huawei'nin ekran kalitesini beklemeyin. Onun dışında da Lenovo'nun IdeaPad 5'i var. O da 6000 TL üstünde. Matebook D14, 4800 TL. Ekranı her ikisinden iyi, parmak izi okuyucusu yine daha iyi, 512 SSD var, şıklık olarak hepsini madara eder. İşlemci Ryzen 4000 serisi olacak diye bu kadar avantajdan feragat etmek istemedim ben.

2-3 ay beklerseniz Ryzen 4000 laptoplar çıkar Türkiye piyasasına da ancak D14 kadar kaliteli olanlar 6000 TL üstüne çıkacak bence. Şu an çok fazla talep var, üretim talebi karşılayamıyor. Kurlar düşmedikçe bu konuda maalesef iyimser olmak için bir sebep de yok. Huawei 2-3 aydan önce Türkiye piyasasına getirmeyecek yeni serileri, Avrupa ve Amerika'ya da getirmedi zaten. Çin'de var sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E0AECD5C0 -- 8 Eylül 2020; 21:20:23 >

• bölümüm diş hekimliği hocam. kullanmam gereken hiçbir program yok. dediğim gibi basit öğrenci kullanımı için almayı düşünüyorum. günlük en az 8 saatlik kullanımım olur diye düşünüyorum. bu şekil bir kullanımda 5 yıl götürür mu?

• Dediğiniz gibiyse götürür hocam. Mesela benim daha önce kullandığım makinelerde hep menteşelerinde sorun çıkıyordu plastik olduğu için. Matebooklar tamamen metal. Bir de ekranı 180 derece geriye yatırabiliyorsunuz. Biraz da ağzım bu konuda çok yandığı için tercih ettim zaten. Bu konularda oldukça sağlam görünüyor. Lenovo'lar mesela genelde plastik hep.

Huawei servisine de geçmişte telefon için bir kere işim düşmüştü ve o konuda da sıkıntı çıkarmadılar. O yüzden bence tercih edebilirsiniz. Ama sonuçta elektronik ürün bunlar. Ben değil kimse kesinlikle hiçbir sorun çıkmaz diyemez.

• tamamdır hocam. bence de götürür okul sonuna kadar. teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.