Şimdi Ara

Huawei Matebook D14 ya da Asus Zenbook UM431DA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eşim için bir bilgisayar arayışındayım.

Kendisinin kullanım amacını word, excel ve internet (sade iş amaçlı) olarak özetleyebilirim ve oyun ile hiç alakası olmayan biri.

Bilgisarın tasarımı şık ve hafif (kolay taşınır) olsun, ekranı gözü yormasın ve pil ömrü yeterli olsun demekte.

Çok yüksek fiyatlara da çıkmak istemedik. (yoksa Dell xps 9300 alıp geçerdim sanırım)

Emin olamasam da yukarıdakilere göre;

Huawei Matebook D14 ile Asus Zenbook UM431DA arasında kaldım.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar,

• Yapay Zekanın Yanıtı

Huawei Matebook D14 ve Asus Zenbook UM431DA: En İyi Laptop Hangisi?

Modern yaşamın yoğun temposunda, taşınabilir ve güvenilir bir dizüstü bilgisayar vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Bu nedenle, Huawei Matebook D14 ve Asus Zenbook UM431DA gibi popüler seçenekler arasında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir. Her iki cihaz da olağanüstü özellikler sunmasına rağmen, ihtiyaçlarına en uygun olanı belirlemek için bu iki dizüstü bilgisayarı karşılaştıralım.

Tasarım ve Dayanıklılık

Huawei Matebook D14, metalik gövdesi ve minimalist tasarımıyla şık ve dayanıklıdır. Asus Zenbook UM431DA ise daha ince ve hafiftir ve taşımak ve kullanmak kolaydır. İki dizüstü bilgisayar da günlük kullanımın zorluklarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Ekran ve Performans

Matebook D14, 14 inç Full HD IPS ekrana sahiptir; Zenbook UM431DA ise 14 inç NanoEdge IPS ekrana sahiptir. Her iki ekran da canlı renkler ve net görüntüler sunar. Performans açısından, her iki dizüstü bilgisayar da günlük görevleri sorunsuzca halledebilen Intel Core i5 işlemcilerle donatılmıştır.

Pil Ömrü ve Bağlantı

Huawei Matebook D14, tek bir şarjla yaklaşık 10 saate kadar pil ömrü sunar; Asus Zenbook UM431DA ise yaklaşık 9 saate kadar pil ömrüne sahiptir. Konektivite açısından, her iki cihaz da Wi-Fi 6, Bluetooth ve çeşitli bağlantı noktalarına sahiptir.

Fiyat

Fiyat açısından, Huawei Matebook D14 tipik olarak Asus Zenbook UM431DA'dan daha uygun fiyatlıdır. Ancak, belirli konfigürasyonlar ve teklifler bu karşılaştırmayı değiştirebilir.

Hangisini Seçmeliyim?

Huawei Matebook D14 ve Asus Zenbook UM431DA, benzer özelliklere sahip mükemmel dizüstü bilgisayarlardır. Son karar, tercihlerine ve bütçene bağlıdır. Taşınabilirlik ve pil ömrü senin için en önemli faktörse, Zenbook UM431DA daha iyi bir seçimdir. Daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsan ve tasarım senin için öncelikli değilse, Matebook D14 iyi bir değer sunar.

Sonuç

İster Huawei mi Asus mu diye merak ediyor ister Huawei mi Asus mu laptop diye araştırıyor ol, hem Huawei Matebook D14 hem de Asus Zenbook UM431DA etkileyici özellikler sunan harika seçeneklerdir. İhtiyaçlarını ve tercihlerini dikkatlice değerlendirerek, senin için en uygun dizüstü bilgisayarı seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım konu çok dikkat çekmedi.

Belki söyleyeceklerim birilerine yardımcı olur:

İki bilgisayarı da inceledim.

Asus'un touchpadinde bulunan numaraları hiç kullanışlı bulmadım. Belki de alışmadığımdan bunu düşünüyorum. Ekranın mat olması da pek hoşuma gitmedi.

Matebook D14'ün ise touchpadinin hassaslığı hoşuma gitmedi. Klavye yazımı ise beklentilerimin çok ötesinde çıktı.

Sonunda gerek taşıma kolaylığı gerekse de ekran kalitesi olarak iki bilgisayara kıyas ile beğendiğim 256 gb hafızalı Matebook 13'ü almaya karar verdim.

Kasanın inceliği, ekran çerçeve oranı ve son olarak malzeme kalitesi oldukça iyi. Hatta Adaptörünün kibar ve küçük olması da benden bir artı aldı taşıma kolaylığı bakımından.

İnternet üzerinden yaptığım sipariş ile bana 4800 civarı bir rakama geldi ve yanına ek olarak çanta ve bluetooth mouse aldım.

Bu fiyata tam bir fiyat performans ürünü diyebilirim ve iş amaçlı kullanımda bilgisayar gayet yeterli geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 22 Ağustos 2020; 21:1:11 >

• blueways B kullanıcısına yanıt
    Selam. Öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerimm. Sanırım Matebook 13 AMD işlemcili modelini aldınız. Ben de şu an o bilgisayarı almayı düşünüyorum. Bilgisayar elinize ulaştığında son yorumlarınızı tekrardan bu konu altında belirtilerseniz sevinirim.
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    İcinden hdmi usb adaptörü cikiyor mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huawei leptop banada cok cazip geliyor ekran ufak 256gb fazla diye aslında 900tl vermek istemıyorum ama 15.5inç olan suanda nette 4100tl buluna biliyor
  • Bilgisayarı bir gündür eşim kullanıyor. Düşüncelerimi sizler ile de paylaşayım.

Performans: Bu konuda bir sıkıntı göremedim ancak çoklu ofis programlarının ve chrome’un arka planda açık olması ve mail takibi yapılması harici bilgisayarı yoracak bir eylem ihtiyacı bulunmuyor eşimin. Bilgisayarda full hd video izlerken de herhangi bir takılma ya da donma gözlemlemedim ve yukarıdakilere benzer gündelik işlerde bir sorun çıkartmayacağı görüşündeyim. 8 gm ram olmasına rağmen performansı beklentimden iyi çıktı.

Malzeme kalitesi: bu fiyatta alınabilecek en iyi tasarım ve malzeme kalitesine sahip laptoplardan biri. Muhakkak incelemenizi öneririm. Klavyeyi de yeniden övmek isterim :)

Taşıma kolaylığı: gerek adaptör büyüklüğü gerekse de bilgisayarın küçüklüğü olası bir seyahatte işinizi kolaylaştıracaktır. Çantası da hiç fena değil.

Usb: cihazda iki adet usb c girişi var ve bu modelde kutudan bir adaptör çıkmıyor. Adaptörün fiyatı 168 tl’ydi diye hatırlıyorum. (Üşendim siz bakarsınız güncel fiyatına). Baya bi adaptör aradım çünkü kutudan çıkar diye bekledim ama anlaşılan onu intel işlemcili modele koymuşlar. Dark markasının çok pahalı olmayan ve kaliteli usb dönüştürücüleri var onlardan alırım bir tane.

Yanında gelen mouse’u ise kullanışlı buldum ama optiğinin teknolojisi eski olduğundan (lazer mouse mu kaldı) pil ömrü kısa olacaktır. Zaten bu bilgisayarda COD Warzone oynamayacağınızdan yenisini almanıza bence hiç gerek yok.

Parmak izi okuyucu: mükemmel çalışıyor.

ancak şu hususlarda bazı sorunlar var;

Touchpad: Daha hassas ve yüzeyin daha kullanışlı olmasını beklerdim. Bir macbook ya da dell xps ile yarışamaz ama bu fiyat aralığındaki bilgisayarlar arasında da beni memnun edebilen bir model olmadı. O yüzden yorumsuzum.

Ekran ışık sızıntısı: bilgisayar ekranında daha önce görmediğim kadar bir ışık sızıntısı mevcut. Bunu normal kullanımda fark edemiyorsunuz ama tüm ekranı siyah yaptığınızda bu durum oldukça fark edilecek bir hale geliyor. Eşim bunu umursamadığından ben de dert edip etmeme arasında ikilemde kaldım. Araştırmama göre amd işlemcili modellerde daha sık görülmekteymiş. Aralarında nasıl bir ilişki ihtimali olabilir bilmiyorum.

Hoparlör: kutusunda dolby atmos desteği olduğu gözüküyordu ancak açıklayamadığım bir şekilde beni çok tatmin edemedi. Bu konuda bilgili biri değilim ancak örneğim ayak sesleri, duvar yıkılması gibi sesler ya da bas gerektiren bazı sesler olması gerekenden farklı çıkıyor. Ayar yapılarak çözülebilir mi bilmiyorum. Yine de benzer fiyata sahip bilgisayarlar arasında beklentimin altında bir performans sundu.

Pil : Yaklaşık 5-6 saat arası dayanıyor. Aynı modelin İntel işlemcisinde buna iki saate yakın bir süre daha ekleniyormuş. İntel işlemcinim uzun süreli performansı amd’nin gerisinde olsa da herhangi bir işlem yapmayan (idle) halinde ise amd’nin çok altında güç tüketmekte. Bu da pil ömrüne yansıyor anlaşılan.

Edit: bir üstteki yoruma ithafen: 15.6 inch olan modeli üstün körü inceledim. İhtiyaçlarınız nedir bilmiyorum ama Teknosa mağazasına gidip ikisine birden bakmanızı tavsiye ederim. İstanbulda iseniz istinye’deki huawei mağazasında da detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Ben ikisini yanyana görünce ihtiyaçlar doğrultusunda direk matebook 13’e yöneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 26 Ağustos 2020; 2:4:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Matebook D14 Fan Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hayırlı olsun. Aynı kombinasyonu aldım dün. Ben de 14 inç olana bakıyordum ama, mağazada inceleyince 13 inç olan çok daha elit ve kaliteli geldi gözüme. 2K parlak ekran da film video netflix vb için muhteşem olur. Oyun oynamam zaten. Oynarsam eskilerin küçük oyunları kafi. Nas taki 4k bluray remux filmleri de hiç problemsiz oynatıyor. ( bağlı hdd den zaten oynatıyor) . Yanlız aklımda bir soru var. 7 Eylül tarihinde yeni nesil 4000 serisi amd işlemcili olanlar gelir mi diye... 14 günlük iade sürem içerisinde gelirse iade edip onu almak isterim. Bu arada size sorayım. Hoparlörden gelen ses zaman zaman çatlıyor mu? Selamlar

Bu arada, hdmi, standart usb, usb c ve vga port barındıran MATEDOCK denilen harici bağlanan adaptörün fiyatı 499 TL sitesinde. Aliexpresten alınırsa 200 TL civarı oluyor ama kaç günde gelir, orjinal olur mu, gümrük vergisi ne olur bilemiyorum.
    Bana 200 TL indirim kodu tanımladılar birkaç mesajlaşmadan sonra, sitesinden 299 TL ye aldım onu da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 26 Ağustos 2020; 15:25:44 >

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Zamanı olanın dediğiniz gibi yeni seriyi beklemesi mantıklı olacaktır. Performans ve pil ömründe ciddi iyileştirmeler bekliyorum.

Ürünün de baya reklamını yaptım durduk yere :) Birilerine yardımcı olur ise ne mutlu tabi.

200 tl indirim kodunu internetten de bulabilirsiniz. Ben de bu şekilde aldım. Kodu denediğimde direk düştü. İsteyen olur ise atabilirim.

Orijinal adaptör yerine şunlar da iş görür bence:

gittigidiyor
    Huawei P30 Pro 4K Type C Hdmi Görüntü Aktarıcı 3 İn1 Şarj Usb Çıkışlı Kablo Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/huawei-p30-pro-4k-type-c-hdmi-goruntu-aktarici-3-i-n1-sarj-usb-cikisli-kablo_pdp_532057572

500 tl bir adaptöre vermeyi çok mantıklı bulamıyorum.

edit: Evet hoparlörde bu şekilde bir "çatlama sesi" ben de duydum. Belki yeni seride iyileştirme yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 26 Ağustos 2020; 14:25:43 >

Matebook u satın alırken kullanılan 200 TL lik çeki kastetmiyorum
    499 TL lik mateDOCK u alırken kullanılabilen 200 TL lik indirim kodunu söylüyorum.
    499 TL için , sistem standart olarak maksimum 20 TL lik çek kullandırıyor çünkü...

• Benim matebook 13 ü iade ettim...
    Sebebi:
    13 inç, gözüme kısmen küçük gelse de kasa kalitesi, 2k keskin ekranı , elit ve premium görünümü sebebi ile almak istediğim 14 inçten vazgeçirmişti.
    14 inç olan ise fazla pil ömrüne ve fazla ssd kapasitesine sahip olmasına rağmen, kasası, rengi, ekranın altında kalmış olan fazlaca boşluk, mat ve full hd ekran olası sebebi yüzünden vazgeçmiştim.

Amma çinde satışa sunulan amd 4000 serisi işlemcili yeni huawei matebook 14 tam istediğim gibi olmuş...
    Kasa kalitesi ve ekran oranı, matebook 13 ile aynı ve bu sebeple yukarıda anlattığım kasadaki boşluk bayağı kapanmış.Full hd ekran çözünürlüğü, 2k olmuş + ram 8gb tan 16 gb a yükselmiş. ssd de 512 gb. usb 3.2 port çıkışı ve hdmi çıkışı var ve HDMI versiyonU 2.0

Bu cihazı alırım arkama bakmam

Huawei share i de kenardaki etiketten çalıştırmak yerine touch pad in altına gizledikleri anten sayesinde touch pad e dokundurarak yapılıyor yeni serilerde.

Parmak izi sensörü de devam...

Bekleyelim bakalım...
    https://consumer.huawei.com/cn/laptops/matebook-14-amd-2020/
    http://www.vmall.com/

Huawei Matebook D14 ya da Asus Zenbook UM431DAHuawei Matebook D14 ya da Asus Zenbook UM431DAHuawei Matebook D14 ya da Asus Zenbook UM431DA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 28 Ağustos 2020; 20:14:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.