Şimdi Ara

huawei mate 9 pro tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.. yurt dışından alınmış kayıtlı sıfır bir cihaz buldum.. 64 gb olan modeli .. benim elimde bulunan 1 aylık p9 lite 2017 ile takas yapacağız ve üzerine 750 tl vereceğim.. mate 9 pro iyi bir cihaz mıdır? vereceğim paraya değer mi? kronik bir sıkıntısı vs var mı? kısaca bilgi verebilirseniz sevinirim..

• Kronik sıkıntı konusunda yorum yapamayacağım ancak şu an Huawei P9 kullanıyorum ve performansını Xperia XZ, LG G5 ve HTC 10 ile denk görüyorum ancak grafik işlem birimi bana biraz zayıf geliyor ve kamerasında OIS olmadığından çektiğim fotoğraflarda elim ne kadar titrerse fotoğraf o kadar bulanık çıkıyor.

Mate 9 (ve dolayısıyla Mate9 pro) bu sıkıntıları yaşatmayacak bir cihaz. Ayrıca 6 GB rami ile yeterli multitasking esnekliğini sunacaktır diye düşünüyorum. (ki P9un 3GB Rami dahi günlük kullanımda yeterli esnekliği sunuyor)

İşlemciyi konuşmamız yersiz olur diye düşünüyorum. Bugün P10 ve P10 plusda kullanılan Kirin 960 kullanılıyor. Ben bu işlemcinin performansını (SAF İŞLEM PERFORMANSI) Snapdragon 821 ile Snapdragon 835 arasında olduğunu düşünüyorum.

Kafanıza takılan tek soru şu olmalı, biliyorsunuz ki Kirin 960 Mali G71 MP8 grafik yongasını kullanıyor. Mate 9daki 1080P ekran çözünürlüğüne karşılık Mate 9 Proda 2K Ekran sunuluyor.

Mate 9'u canavara çeviren bu grafik yongası önümüzdeki dönemde 2K ekranlı Mate9 Pro için yeterli gelmeyebilir. (Ufak tefek frame atlamalarından söz ediyorum. Uzun süreler boyunca ciddi kasılma yaşayacağınızı sanmıyorum.)

Son olarak dediğim gibi Mate 9 Pro için kronik sorun yorumu yapmak zor. Seçim sizin.

Yorumumu olabildiğince öznelliğe girmeden Nesnel olarak açıklamaya çalıştım. Fanatikliğe kayan ifadelerim olursa affola.

• 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    O kadar güzel bir Türkçe ile yorum yapmışsınız ve tatmin edici açıklamalar da bulunmuşsunuz ki ; inanın aklımdan geçen ilk şey: bu arkadaş bu foruma fazla, bir dergide ya da bir site de kesin yazarlık yapmalı. Oldu

Bahsettiğim cihaz satildigi için şu an maalesef cihaz alamıyorum.. işin komik tarafı ise esim , kullanmakta olduğum p9 lite 2017 e el koydu..kamerasina bayıldı. Bana da samsung j7 prime kaldı.. Gunduz gün ışığında telefonun ekranı çok karanlık kalıyor..simdilik başka bir huawei bulana kadar, elimdeki cihazı kullanmaya devam edeceğim..

Guzel yorumunuz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu cihazın 128 GB liğini kullanıyorum. 1.si 2 Hat takılı olmasına rağmen batarya akşamı çok rahat görüyor. Hatta youn kullanmadan 2 gün bile çıkardım. Normalde whatsapp açık, bir kaç mail adresi kurulu maillerimi takip ettim. Çok oyun oynamam ama boş kaldıkça elime alır bi kaç tur çeviririm. Daha çok nette gezinme veya video izlerim. 2. si Ekonomik modda bile gün ışığında çok rahat ekran görünüyor. 3. sü kamerada belge tarama özelliği var. çektiğiniz herhangi bir dikdörtgeni (masada dergi, kartvizit, tabela, foto vs.) decupe edip tam ekrana oturtup eşit aydınlatıyor. Fotokopi çekmiş gibi çok temiz. 4. sü oldukça temiz ve yüksek bir sesi var. 5. si çift uygulama kullanırken herhangi bir sorun yaşamadım. Yalnız benimki malezya sürümümymüş onu öğrendim. Facebook ve Sahibinden de icon üzeri bildirim sayısı (badge count mu neydi) çıkmıyor. Clean Mastera benzeyen Telefon yöneticisi die bir program var. Belki o uygulamaları uyutuyordur. Ama onu devredışı bırakamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

• EHABERDAR kullanıcısına yanıt
    Geç cevap verdiğim için özür dileyerek sözüme başlamak istiyorum.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim, estağfirullah, ben yalnızca kendi tecrübelerimi ve gördüğüm eskikler ile ve Mate 9'da kapatılan bu eksikleri temiz bir dille ifade etmeye çalıştım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

P9 Lite 2017 de güzel bir cihazdır. Eşinize de hayırlı olsun diyelim

Tekrardan yardımcı olabildiysem ne mutlu, elimden geldiğince her an yardımcı olmaya çalışırım,

İyi akşamlar.

• secolomaniac S kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan pil sekmesine girdikten sonra, Ekran kilitlenince uygulamaları kapat sekmesinden, ekran kapalıyken istediğiniz uygulamayı uyutabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.