Şimdi Ara

HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.680
Cevap
61
Favori
332.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt
    Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Appdre kullanıcısına yanıt
    Pazar günü Note 9 siparişi verene kadar ben de her ikisini pek çok farklı kaynaktan inceledim.
    Açıkçası fiyatı birbirine yakın olsa, yeşil ekran sorunu olmasa, Huawei Türkiye deki politikası biraz daha müşteri odaklı olsa Mate 20 Pro alırdım.
    Değerlendirmem şu şekilde :
    Bana göre çok önemli Farklar :
    MAte 20 nin artıları :
    - Mate 20 de geniş açı lens var. Bu bence en önemli fark, Note 9 da "keşke olsa" diyeceğim tek şey bu diyebilirim. Gerisi benim için önemsiz farklar ancak bu muadili olmayan ve değiştirilemeyen bir fark
    - Mate 20 Pro gece çekim fotoğraf performansı Note 9 a göre daha iyi.
    - Ekrandan parmak izi okuyucu. Note 9 da olmasını isterdim dediğim 2. özellik.
    Note 9 un artıları :
    - Note 9 da kalem var. Note 5 kullanıyorum, ondan önce de Note 2 kullanıyordum. Kalemin, özellile iş hatatımda ne kadar güçlü bir araç olduğunu biliyorum. Bu da Mate 20 Pro da olmayan bir özellik.
    - Oturmuş bir arayüz. Elbette forumda Mate 20 pro kullanıcısı bir elin parmakları kadar ancak P20 Pro forumunu da benim yaptığım gibi önceden okursanız, firmanın arayüzve işletim sistemi ile ilgili sıkıntıları olduğunu, tam olarak oturmuş bir yapıya sahip olmadığını görebilirsiniz.
    - Kulaklık girişi. Evet ben eski modayım ve halen kulaklığa önem veriyorum. Yanımda aparat felan taşımak istemiyorum.
    - Huawei deki yeşillenme sorunu da buraya Note 9 un önemli artısı olarak girdi.


    Bana göre önemsiz farklar
    Mate 20 Pro nun artıları
    - Daha iyi pil süresi. Ekran süresi olarak en az 1-2 saat daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu bazılarına göre çok önemli olabilir. Ancak benim kullanımımda -ki yoğun kullanıyorum- 1 gün dayansın yeter. Gece olunca ha % 20 kalmış ha % 40 fark etmez benim için nasılsa her iki halde de şarja takacağım. 2 gün yoğun kullanıma dayanmadıktan sonra benim için ikisi de aynı. Ancak şöyle önemli bir detay var. Şu anda her iki telefon da 1 günü çok rahat tamamlıyor, ki Mate 20 Pro bu konuda çok daha iyi. Ancka 2 yıl sonra pil eskiyince işte o aradaki % 10-%15 fark çok önemli hale gelebilir. 2 yıl sonra Pil performansı düşünce Note 9 mu Mate 20 Pro mu önde gidecek. Şu anda kağıt üzerinde Mate 20 Pro ancak burada kullanılan pilin kalitesi önemli. Bu açıdan ben Samsung'a daha çok güveniyorum.
    - Diğer telefonu şarj etme. Açıkçası benim kullanmayacağım bir özellik. Yine de olması güzel.
    - Twilight arka kapak. Çok şık duruyor. Ancak benim kullanımında, her iki telefona da kılıf giydirileceği için bu farkın önemi kalmıyor.
    - Daha hızlı. Hemen hemen tüm incelemelerde Mate 20 Pro daha hızlı. Ancak yine youtube incelemelerinde gördüğüm, hız farkı mili saniyeler boyutunda ki benim için önemli değil. Bir başkası için çok önemli olabilir ama bu düzey telefonlarda fark ikisini yan yana koymadıktan sonra anlayamayacağınız kadar.

    Note 9 un artıları
    - Samsung eko sistemi. Galaxy watch da aldım, evde ki televizyon da Samsung. Dex ile Linux kullanmak, telefonu bilgisayar gibi monitöre bağlamak felan şık şeyler. Belki çok faydalı olabilir ama şu an için oyun değiştirici değil.
    - Samsung TR fiyat politikası ve müşteri memnuniyeti. Note 5 i 2 kere yeredüşürdüm, her ikisinde de sol üst köşede ekranda beyazlık oluştu. Her iksinde de "kenarda beyazlık" şikayeti ile servise gittim. Garanti kapsamında ekran değiştirdiler. Bu forumda 2-3 mesaj önce, fiyat politikası ile ilgili karşılaştırma yazdım, her iki firmanın fiyat polisitkasında Samsung çok daha iyi. İleride Note 12 alacağım zamanda da Note 9 u iyi fiyata geri alıp avantajşlı bir değişim sağlayabilirler. Huawei henüz Türkiye de bu kadar iyi yapılanmış değil izlenimi veriyor.

    Evet ben kendi + ve - lerimi önem seviyelerine göre kıyasladım ve benim için hepsinde en önemli bir soruyu sordum. Yukarıdaki önemli olduğunu düşündüğüm şeyler için 8000 - 4800 = 3200 TL farka değer mi ? Evet beklersem "belki" 8000 olan fiyat 6500 TL ye düşer peki ama yine de 1700 TL farka değer mi ?
    Benim gibi parası kıymetli birisi için yanıt "hayır" oldu. Üstelik bir kaç ay bekleme beraberinde kur ve vergi artışı riskini de taşıyordu.

    Dolayısıyla bu şartlarda Note 9 aldım. Ancak konuyu da saygıyla takip etmeyi sürdürüyorum. MAte 20 Pro kesinlikle çok iyi bir telefon + ve - leri farklı olanlar için alınmayı hak ediyor.




  • Sivridis kullanıcısına yanıt
    Dex olayı mate 20 pro da da var. Hatta daha gelişmişi miracast ile kablosuz olarak bağlantı yapıyor.

    Note 9 da çok güzel cihaz. Eğer note fan kullanmamış olsam kesin note yönelirdim ama. Note fan ve note 9 arası kullanım farkı yok. Yenilik için tercihim mate oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    FM Radyo var mı acaba ?
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt
    Ben bulamadım. Sanırım yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben bu müzik uygulamasını anlamadım, müzik indiriyorum youtubeden ve buraya atıyorum. Program kendi kafasından şarkıya kapak koyuyor. Gitmiş hande yener falan koymuş. Bunu nasıl düzeltiriz veyahut bu neyden dolayı oluyor


    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü
    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RowneSM -- 13 Kasım 2018; 11:34:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Sivridis Valla ben mart ayında aldığım P20 Pro'yu Eylül'de 4.000'e 1000 TL zararla sattım. 3 ay önce aldığım Note 9'u satsam şu an 4500, 2 bin TL zarar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ß@R!$

    @Sivridis Valla ben mart ayında aldığım P20 Pro'yu Eylül'de 4.000'e 1000 TL zararla sattım. 3 ay önce aldığım Note 9'u satsam şu an 4500, 2 bin TL zarar...
    Ticarette çok önemli bir laf vardır, "para mal alırken kazanılır" diye. Evet Note 9 u 4500 TL ye anca satarak 2.000 TL zarar edersiniz ama ben 4800 e alarak sadece 300 TL zarar ederim :)
    KAldı ki şu anda P20 Pro mu alırsınız Note 9 mu, sizin cevap zaten belli Note 9 almışsınız. Dolayısıyla 4000 TL ye P20 Pro almak yerine 4500 TL ye Note 9 alınır bence. Buradan da aslında P20 Pro yu 4000 TL ye zor satarsınız sonucu da çıkabilir ama tercih meselesi.

    Sonuçta hiç bir teknoloji ürününü, zorunlu gerekçeler yoksa çıkar çıkmaz almamak lazım. Bir takım sorunlar olup olmadığı beklemek böyle bir durum yoksa fiyatın düştüğü ve kampanya olduğu dönemi yakalamak önemli.
    "Samsung değer kaybediyor, bak Huawei değer kaybetmiyor" mevzusu tamamen mit. Bunu zaman gösterecek. Ever iPhone için böyle bir gerçek var buna ben de katılıyorum ama sonuçta o iPhone, belirli ve asla vazgeçmeyecek bir kitlesi var. Özellikle teenager lar için iPhone un yeri başka. Huawei bu günlere gelebilecek mi ? Bence çok çok zor. Bir kere kafadan Çin'li olması nedeniyle kaybediyor, "Çi mali işte" diye burun kıvıracak pek çok kişi çıkacaktır.
    Bilmiyorum bunu satış rakamları gösterecek ama bu "iPhone vari fiyat politikası" ile işleri biraz zor.




  • Arkadaşlar cihazı bir haftadır kullanıyorum

    Tek kelimeyle süper bir cihaz

    Ekran kalitesi efsane

    Renk doğruluğu

    HDR

    HDR10 özelliği iphone bin basar

    Beyaz dengesi

    Nit değeri (Samsung 1000üzeri evet ama bu en az onun kadar 800 olsa bile. Çünkü şuana kadar ki Samsung cihazlarında HDR VE HDR10 desteği ile rek paketi yoktu)

    Tasarımı

    Yüz tanıma hızı

    Pili

    Koyu modu

    VS herşeyiyle efsane



    Ama gel gelelim kamerasına

    Portre kamera büyük sıkıntı

    Bunu yazılımla çözemezkerse bu cihazı elden çıkarırım

    Resmen içine ediyor resmin

    Netlemiyor

    Portre çekimlerde yüz kısımları inanılmaz bulanık çıkıyor

    Yüzünüze bir kilo jöle sürmülsünğz gibi.

    Bu böyle olmamalı

    Bu efsane cihazı böyle çamur etmemeli Huawei

    Yeşil ekran sorunu da yok bu cihazda

    Aynı tartışmalar s6edgeden beri Samsung tarafında da yaşanıyor. Kavisli ekran kısmında ışığın üst üste binmesiyle belli belirsiz bir renk yansıması varmış gibi olması kusur değildir. Görseldeki sorun çok başka bilet

    O ekran direk arızalıdır zaten

    Tekrar ediyorum cihaza aşık oldum

    Kamerayı çözemezlerse bir efsanenin ölümüne şahit olacaz

    )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkenli12 -- 13 Kasım 2018; 16:9:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla dostlar ben note 9 kullaniyorum suan yaklasik 2 ay once aldim. Suan satip mate20 almak istiyorum ama hayatimda samsumg disii cihaz kullanmadim. Benim icin tek olayi cift sim kart. Senelerdir 2 telefon tasimaktan anam agladi. Birisi eski sarj birisi c port. Kablosu ayri dert sarji ayri dert.



    Bu note 9da cizik dahi yok samsung turkiyeden alindi magazadan 1 senelikte kasko var almak isteyen olursa satabilirim bende mate 20 denemek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RowneSM R kullanıcısına yanıt
    Hocam huawei müzik çalarda şarkı sözü gösteriyor mu ?. Huawei p20 pro da ve mate 10 pro da vardı da.
  • 8499 tl imiş

    Huawei supporttan gelen cevap





    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeheart44

    8499 tl imiş

    Huawei supporttan gelen cevap





    Resmi fiyat gerçektende 8.500 TL olursa resmen saçmalamış olacaklar, fiyat kabul edilebilir değil kesinlikle.
    Ben bir umut 6.500 TL civarı olur diye umuyordum.
    Apple ile fiyat konusunda yarışmak yerine Samsung ile aynı fiyat politikasını benimsemeleri gerekirdi, .
    İlk hafta ön sipariş adı altında daha uygun fiyata satıp hediyeler vereceklerini duydum ama ne kadar doğru kesin emin değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 13 Kasım 2018; 16:59:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkenli12

    Arkadaşlar cihazı bir haftadır kullanıyorum

    Tek kelimeyle süper bir cihaz

    Ekran kalitesi efsane

    Renk doğruluğu

    HDR

    HDR10 özelliği iphone bin basar

    Beyaz dengesi

    Nit değeri (Samsung 1000üzeri evet ama bu en az onun kadar 800 olsa bile. Çünkü şuana kadar ki Samsung cihazlarında HDR VE HDR10 desteği ile rek paketi yoktu)

    Tasarımı

    Yüz tanıma hızı

    Pili

    Koyu modu

    VS herşeyiyle efsane



    Ama gel gelelim kamerasına

    Portre kamera büyük sıkıntı

    Bunu yazılımla çözemezkerse bu cihazı elden çıkarırım

    Resmen içine ediyor resmin

    Netlemiyor

    Portre çekimlerde yüz kısımları inanılmaz bulanık çıkıyor

    Yüzünüze bir kilo jöle sürmülsünğz gibi.

    Bu böyle olmamalı

    Bu efsane cihazı böyle çamur etmemeli Huawei

    Yeşil ekran sorunu da yok bu cihazda

    Aynı tartışmalar s6edgeden beri Samsung tarafında da yaşanıyor. Kavisli ekran kısmında ışığın üst üste binmesiyle belli belirsiz bir renk yansıması varmış gibi olması kusur değildir. Görseldeki sorun çok başka bilet

    O ekran direk arızalıdır zaten

    Tekrar ediyorum cihaza aşık oldum

    Kamerayı çözemezlerse bir efsanenin ölümüne şahit olacaz

    )
    https://www.youtube.com/watch?v=IuL-wQ0L4Vk

    bu video yu 24 dakikadan sonra izlermisin portre modun'dan bahsediyor acaba bir yerde hata mı yapıyorsun.




  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ilk defa Android kullanıyorum bunun müzik uygulamasından hiç bir şey anlamadım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelleme alan oldu mu
  • ben şuan suudi arabistandayım.mate 20 pro burada tl olarak 4750 tl arkadaşlar.ben buradan huawei akıllı saat,huawei kablosuz şarj ve vip servis hediyesi ile 4750 tl ye aldım.türkiye de vergi gerçeği var.burada da vergi var ama tr deki gibi geçirmiyorlar.telefon incelememe gelince 4 gündür kullanıyorum.su testini yaptım.batarya testi,performans testi iyi.kameraya gelince çok övüldüğü gibi değil.tam bir hayal kırıklığı.p20 pro bile daha iyi resim çekiyor.gündüz portre modu çok iyi.resim çekimi iyi ama yaklaştırınca zoom yapınca bok gibi afedersiniz.gece çekimi iyi gibi geliyor ama yaklaştırınca kare kare belli oluyor.arkadaşta samsung s8 plus var o bile resimi bozmuyor.tele 2 tane güncelleme geldi.ilki 2 gün oldu 409 küsür mb.biri de bugün geldi 5.30 mb.güncellemelere rağmen tasarımı ve ismi dışında yaramaz telefonyani alacaksanız almayın samimi diyorum.pişman olursunuz aldığınıza.p20 pro alın daha iyi o derece yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir uyarı daha :) hele türkiyede hiç almayın.8500 nedir yaaa.burada 2 tane alınıyor o paraya 1500 tl daha katarsan.birde hediyeleri bile yok yani.

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yelkenli12 Y kullanıcısına yanıt
    Telefonu açtığım gibi güncelleme geldi yani evet aldık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivridis kullanıcısına yanıt
    aynı ıkılemdeydım bnde yesıl ekran problemınden dolayı note 9 aldım 2 gün önce ıyıkıde ole yapmısım dıyorum zaten huaweide telefonu 8500 den acıkladı işleri zor
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.