Şimdi Ara

Huawei Hg630 Yazılım Güncellemesi (Firmware Update) Sonrası Bozulan İnternet Ayarlarını Düzeltme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
51.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • jeofem J kullanıcısına yanıt

    Ben 4+2 sene kullandım, arada 4 sene yattı fiber kullanırken. Şimdi kayınpederin evde kullanıyorlar ADSL hatta, hiç sıkıntı yaşatması bana. Benim şansıma sanırım. Güncelleme dosyasını başka bir kaynaktan indirmeyi deneyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben be bu modemi yıllardır kullanıyorum bu güne kadar hiç bir sorunum olmadı fakat 10 gün önce taşındım ve hattı nakil ettirdim o günden beri eski hızı alamıyorum. Türk telekomu arayınca bana alt yapıda ve biz de bir sıkıntı görünmüyor modemi güncelleyin, modemin numarasını arayın, kablosuz kullanıyorsanız yakına geçin ya da girmek istediğiniz sitelerde sorun vardır gibi şeyler söylediler. 50mb lik paket kullanıyorum taşınana kadar hiç bir problemim yoktu. Son 5 dk için de yaptıım bazı hız testlerinin sonuçları. Türk telekom sitesi dışında hepsinde tam hız gösteriyor ama türk telekomda hız testi yapınca bazen 10 bazen 30mb lerde geziyor. Bunu sebebi modem olabilir mi? Güncelleme mi yapmalıyım?



    Huawei Hg630 Yazılım Güncellemesi (Firmware Update) Sonrası Bozulan İnternet Ayarlarını Düzeltme
    Huawei Hg630 Yazılım Güncellemesi (Firmware Update) Sonrası Bozulan İnternet Ayarlarını Düzeltme
    Huawei Hg630 Yazılım Güncellemesi (Firmware Update) Sonrası Bozulan İnternet Ayarlarını Düzeltme
    Huawei Hg630 Yazılım Güncellemesi (Firmware Update) Sonrası Bozulan İnternet Ayarlarını Düzeltme




  • https://www.youtube.com/watch?v=b-EJva2JW6M&feature=youtu.be

    Videolu modem ayari izleyebilirsiniz ayrıca son durum yazılımı mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. Foruma uzun süre giremediğim ve mesajlara cevap veremediğim için özür dilerim. Geç gelen bir bilgilendirme yapmak istiyorum sizlere.


    Daha önce bahsetmiş olduğum Huawei HG630a modem ile ilgili hız problemi yaşağıdım için başka bir model olan HG655d modeline geçmiştim. Yaklaşık 7-8 ay bu modemi gerek kablolu gerekse de kablosuzda sorunsuz olarak kullandım ve geçen gün modem ayarlarına girdiğimde modemde herhangi bir değişiklik yapamıyordum. Kaydet değim zaman "Ses Meşgul" uyarısı aldım sürekli ve ayarları kaydetmeme izin vermedi. Araştırdığım kadarıyla modemin kendini kilitlediği ve resetme ile çözülemeyeceği sanırım donanımsal bir problem olduğu söyleniyordu bu sorunu daha önce yaşamış kişiler için. Resetleme yaptığım halde gene bu problemden kutulamadım.

    Ben de elimde bir köşede duran Huawei HG630a modeme tekraradan bir şans vermek istedim ve bağlantıları yapıp ayarları yaptıktan sonra ilginç bir şekilde daha önce wifi üzerinden yurtdışı sunucularda yaşamış olduğum hız problemini yaşamadım. Yaklaşık 10 gündür bu şekilde kullanıyorum ve şimdilik herşey normal görünüyor.

    Aklıma gelen tek şey kullanmış olduğum İnternet servis sağlayıcı olan olan TurkNet in kendi sistemlerine bir değişikilk yaptığı ve sorunun ortadan kalktığı yönünde. Yoksa aklıma başka mantıklı bir açıklama gelmiyor. Bir köşede duran bir modem kendi kendine düzelemeyeceğine göre aklıma ancak bu geliyor.





  • Evet gençler toplanın bakalım size bu modemin sırlarını anlatayım. (Upgrade & Downgrade)


    Yazılım yükleyemeyen arkadaşlar öncelikle modemin telefon hattı bağlantısını kesiyoruz sadece ethernet kablosunu direkt bilgisayara bağlayın. Arada hub switch vs. olmayacak. IP adresinizi de 192.168.1.100 - 255.255.255.0 statik yapacaksınız.


    Her şey hazırsa (buradan tam emin değilim deneyerek bulun) cihazı kapatıp reset butonuna 10-20 basarak açın veya cihazın açma tuşuna basıp hemen ardından reset tuşuna basın. ikisi de olabilir tam net hatırlamıyorum ama deneyerek bulabilirsiniz. Bilgisayarınızda ağ bağlantısının aktif olduğunu gördüğünüz zaman 192.168.1.1 e girin özel bir firmware yükleme ekranı göreceksiniz. (HER MODEMDE BU EKRAN GELMEYEBİLİYOR ISP'NİN İNSAFINA KALDINIZ BU KONUDA. YÜKLEME SAYFASI GELMEZSE YAPACAK BİR ŞEY YOK) DOĞRU firmware'i seçin ve yükleyin. yükleme esnasında kesinlikle ne kablolara ne adaptöre ne de bilgisayara dokunmayın. ORJİNAL 12V 2A GÜÇ VEREN ADAPTÖR KULLANIN. Bazen yükleme zaman alabiliyor, yüklemeyi yarıda keserseniz USB-TTL ya da JTAG ile halletmeniz gerekir aksi halde MODEM ÇÖP OLUR. BAKIN UYARIYORUM HATALI FW YÜKLERSENİZ MODEM ÇÖP OLUR. YAPTIĞINIZ TÜM İŞLEMLER KENDİ SORUMLULUĞUNUZDADIR :)


    ÖNEMLİ BİR UYARI (TEKRAR) HATALI FİRMWARE YÜKLEMEYİN MODEM YİNE ÇÖP OLUR.


    Haydi kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybertronics -- 5 Şubat 2022; 13:39:17 >




  • Elinde son sürüm olan var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.