Şimdi Ara

Huawei HG255s Fiber Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    1
    1 Huawei HG255s Fiber Modem
    Merhabalar dostlar yanlış modem satın aldım sanırım :) normalde fiber modemler adsl destekliyor diye biliyordum ama arkada sadece WAN portu varmış o yüzden işime yaramıyor aldığım fiyattan biraz aşağıda veriyorum.

Durumu çok iyi olmayan arkadaşlar çekinmeden mesaj atabilirler gereken neyse yaparım

Saygılarımla iyi forumlar.

Huawei HG255s Fiber Modem Superonline

Tertemiz sıfır gibi.
    Huawei HG255s Fiber Modem

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 80 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İstanbul,Sancaktepe Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : PTT İlan Durum : Satışa Açık

• Evet sonuçta bu cihazlar kullanılıyor. Firmaların, modem olmayan bu cihazlara modem demesinin tek bir sebebi var. O da Türkiye'de insanların çoğunun modemden başka ağ cihazılarının var olduğunu bilmemesi. Tamamen pazarlama stratejisi. Daha dün Türk Telekom fiber internet reklamı gördüm ve reklamda fiber modem hediye gibi şeyler diyordu. Aynı şekilde o cihaz da bir modem değil ama insanların anladığı tek cihaz ismi o olduğu için o kullanılıyor. Adamlar reklamda router, gateway hediye dese insanlar o ne ki diyecek ve adamlar bazı potansiyel müşteriyi kaybedecekler.

İyi günler.
  • Ürün modem değil zaten. Arkasında gateway olduğu yazıyor. Hayırlı satışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Ürün modem değil zaten. Arkasında gateway olduğu yazıyor. Hayırlı satışlar.

Huawei ile telefonda görüştüm sadece FIBER destekli modem ve köprü olarak kullanılabilir diyor.. Arayüzüne baktığımda da modemin fiber olduğu anlaşılıyor ki arkadaşımın kullandığı modem ile birebir aynı modeline kadar oda fiber kullanıcısı Lütfen biraz detaylı araştırıp milleti bilgilendiriniz. Teşekkür ederim.
  • quote:

Ürün modem değil zaten. Arkasında gateway olduğu yazıyor. Hayırlı satışlar.

http://www.superonline.net/hakkimizda/video-galeri/yardim-videolari/huawei-255s-ve-hg658v2-arayuz-kullanimi
  • Fiber modem diye kastettiğiniz cihaz fiber kabloyu girdi olarak alıp ethernet, coax veya telefon kablosunu çıkış olarak veren cihaz (Optical network terminator). Piyasada iki çeşit modem mevcuttur ve bunlar DSL ve kablo modemleridir. HG255s cihazın arkasına bakarsanız DSL girişi göremezsiniz yani DSL modem değil. Coax kablo girişi de bulunmuyor yani kablolu internet modemi de değil. Son olarak fiber optik kablo girişine bakarsak o da yok yani bir fiber terminali de değil.
    Cihazın ismine dikkat ederseniz HG255s(Huawei Gateway 255s). Attığınız videoda bile cihaz sayfasında kabak gibi Gateway yazıyor ama anlatan arkadaş inatla modem diyor.

Bu yazılar redditten alıntıdır.
    "With fiber optics your Optical Network Unit would be your "modem". Fiber optics would go into it and Cat5 or coaxial or telephone wires would come out.
    You don't need a modem but you might need a router. They will probably give you one WAN IP address and then it is up to your router to give out LAN IP (I could totally be wrong). Google Fiber and Verizon FiOS both supply a router, so I'm not sure if the switch you have is getting the WAN IP or just passing it along.
    You really should call your ISP to find out."

"The way my fiber works at home is:
    Fiber from the street -> Optical network terminator, This turns fiber into copper -> router, This does the authentication with the ISP etc -> Devices on my LAN."

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1ybvgp/does_fiber_require_a_modemrouter/

Yani sizin cihazınız bir modem değil. Fiber bağlantıda son kullanıcı için satılan fiber terminalleri de bulunmuyor. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Fiberi ya bina içi ana terminalden normal ethernet kabloya çevirip eve çekerler ya da direk eve kadar fiber kablo çekip minik bir fiber terminal (gpon terminali deniyordu galiba) koyarlar. Terminalden gelen ethernet kablosuna da bir router bağlanır ve ev ağı oluşturulur.

Hayırlı satışlar.

• quote:

Fiber modem diye kastettiğiniz cihaz fiber kabloyu girdi olarak alıp ethernet, coax veya telefon kablosunu çıkış olarak veren cihaz (Optical network terminator). Piyasada iki çeşit modem mevcuttur ve bunlar DSL ve kablo modemleridir. HG255s cihazın arkasına bakarsanız DSL girişi göremezsiniz yani DSL modem değil. Coax kablo girişi de bulunmuyor yani kablolu internet modemi de değil. Son olarak fiber optik kablo girişine bakarsak o da yok yani bir fiber terminali de değil.
    Cihazın ismine dikkat ederseniz HG255s(Huawei Gateway 255s). Attığınız videoda bile cihaz sayfasında kabak gibi Gateway yazıyor ama anlatan arkadaş inatla modem diyor.

Bu yazılar redditten alıntıdır.
    "With fiber optics your Optical Network Unit would be your "modem". Fiber optics would go into it and Cat5 or coaxial or telephone wires would come out.
    You don't need a modem but you might need a router. They will probably give you one WAN IP address and then it is up to your router to give out LAN IP (I could totally be wrong). Google Fiber and Verizon FiOS both supply a router, so I'm not sure if the switch you have is getting the WAN IP or just passing it along.
    You really should call your ISP to find out."

"The way my fiber works at home is:
    Fiber from the street -> Optical network terminator, This turns fiber into copper -> router, This does the authentication with the ISP etc -> Devices on my LAN."

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1ybvgp/does_fiber_require_a_modemrouter/

Yani sizin cihazınız bir modem değil. Fiber bağlantıda son kullanıcı için satılan fiber terminalleri de bulunmuyor. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Fiberi ya bina içi ana terminalden normal ethernet kabloya çevirip eve çekerler ya da direk eve kadar fiber kablo çekip minik bir fiber terminal (gpon terminali deniyordu galiba) koyarlar. Terminalden gelen ethernet kablosuna da bir router bağlanır ve ev ağı oluşturulur.

Hayırlı satışlar.

Güzel kardeşim dostum arkadaşım.. Şimdi sen bir sitede oturuyorsun olarak farz edelim 3 kat dasın fiber kutun aşağıda dairene fiber kablo çekmiyorlar haksızmıyım ? yada siteyi de geçtim bir mahalledesin fiber alt yapın var senin binana direkt fiber kablo gelmiyor haksızmıyım ? Sitelerin alt katında artık neresindeyse fiber kutu vardır yanlışsa yanlışımı düzeltin. Dairenizde CAT5 olarak verilir direkt olarak fiber bağlantısı vermez yani fiber kutudan dağıtıcı ile çıkar senin dairene gelir burada bu modem devreye girer Ordaki CAT5 Kablosunu o WAN çıkışına taktığında ve size verilen bilmemkaçbilmemkaçno@fiber olan kullanıcı bilgilerini girdikten sonra internetini kullanmaya başlarsın haksızmıyım ?

Hadi bunları geçtim istanbul damısınız bilmiyorum ama Arkadaşım kurtköy loca evlerinde oturuyor iftara çağırdı sağolsun onun modemini görünce aynısı bende var diye öyle konuştuk internet bilgilerini ona girerek interneti kullanıyor.

Yani demem o ki senin binanın yada mahallenin bi yerine o fiber kutu konulur ondan dağılır Sonuç olarak internet hizmeti almak için kullanılan bir cihaz bakın tekrar söylüyorum alt komşundan interneti cat5 ile alıp onun internetini kullanmak gibi değil kendi şifrenle girmekten bahsediyorum. Bana göre bu Türkiye deki bulunan fiber (fiber kutusu olan yerler dairenin içinde olmayan fiberden bahsediyorum) bu fiber modemdir (nokta) Eğer senin FİBERİN ağzının içine kadar getirdilerse şuan elin değiyorsa o kabloya Sizin ordaki hizmet sağlayıcısının gelip ayakarlını öpüp sana da ne kadar şanslı olduğunu her fırsatta dile getireceğim saygılar.

• Archery kullanıcısına yanıt
    Tekrardan merhaba. Aslında yukarıda açıklamıştım. Fiber bağlantıda son kullanıcılar modem kullanmaz. Daha doğrusu firmalar GPON cihazlarını ister ev içinde ister apartman girişinde olsun kendileri temin ederler.
    Fiber kablo dairenize geliyorsa, dairedeki GPON terminali(fiber modem de diyebiliriz) denilen cihaz veriyi işler ve ethernet bağlantıya çevirir. Siz de çıkışındaki ethernet Cat5,Cat6 kabloyu router'ınızın WAN portuna takarsınız ve internet ayarlarınızı yapıp, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip kullanırsınız. Eğer fiber terminali bina girişindeyse (bu sefer de modeminiz bu terminaldir) bu sefer de terminal çıkışından dairenize kadar bir ethernet Cat5,Cat6 kablo çekilir ve o kabloyu router'ın WAN portuna takıp, internet ayarlarını yapıp kullanırsınz. Aradaki tek fark ethernet kablosunun uzunluğudur. İnternet ayarlarınızı, şifrenizi vs. girdiğiniz cihaz da temelde bir router'dır.

Hayırlı satışlar dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Barış26 kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak fiber interneti olan arkadaşlar bunu kullanıyor mu kullanmıyor mu mevzu o dostum..
  • Archery kullanıcısına yanıt
    Evet sonuçta bu cihazlar kullanılıyor. Firmaların, modem olmayan bu cihazlara modem demesinin tek bir sebebi var. O da Türkiye'de insanların çoğunun modemden başka ağ cihazılarının var olduğunu bilmemesi. Tamamen pazarlama stratejisi. Daha dün Türk Telekom fiber internet reklamı gördüm ve reklamda fiber modem hediye gibi şeyler diyordu. Aynı şekilde o cihaz da bir modem değil ama insanların anladığı tek cihaz ismi o olduğu için o kullanılıyor. Adamlar reklamda router, gateway hediye dese insanlar o ne ki diyecek ve adamlar bazı potansiyel müşteriyi kaybedecekler.

İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.