Şimdi Ara

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
22
Favori
156.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crazypilot

Bunu buraya bırakıp kaçıyorum. Daha güzel açıklaması olamaz, saolsun @nofearl.

Havuz dışı ip yakalayana kadar modem/router kapatıp açın,(kapadıktan sonra en az 2dk bekleyin, yoksa aynı ip alabiliyorsunuz) ve buradaki Legal torrenti indirip "Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (64-bit" ,her yeni ip de test edin , http://www.linuxmint.com/edition.php?id=158 . 120-150sn içerisinde 3mb+/sn civarlarına ulaşamıyorsanız (50mbit kullanıcısı olduğunuzu varsayıyorum) , 300kb/sn yada 1mb - 1.3mb/sn civarında kalıyorsanız (ortalama 120+ seed) , modem/router kapatıp açıp yeni ip lerde deneyin, taki güzel ip bulana kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

yanlış yanlış yanlış

Superonline kısıtlı IP havuzunu dağıtmak için kendi içinde NAT kullanıyor. (Carrier-grade NAT)

Bunun yan etkisi olarak, aynı modemde port açmadığın zaman tam hız alamadığın gibi, sağlayıcının NAT cihazı üzerinde port açık olmadığı için tam hız alamıyorsunuz.

Engel değil yan etki. Superonline'a özel de değil, IP azalan servis sağlayıcı macburen bu sistemi kullanıyor...

Şimdilik havuz dışı kalan IP adresleri var, ileride ne olur belli değil..

92. li statik IP kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Dediğinize göre statik ip kullananların bu durumla karşılaşmaması gerekmiyor mu? Sonuçta bu ip i sadece ben kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 20 Kasım 2014; 11:54:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

quote:

Bunu buraya bırakıp kaçıyorum. Daha güzel açıklaması olamaz, saolsun @nofearl.

Havuz dışı ip yakalayana kadar modem/router kapatıp açın,(kapadıktan sonra en az 2dk bekleyin, yoksa aynı ip alabiliyorsunuz) ve buradaki Legal torrenti indirip "Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (64-bit" ,her yeni ip de test edin , http://www.linuxmint.com/edition.php?id=158 . 120-150sn içerisinde 3mb+/sn civarlarına ulaşamıyorsanız (50mbit kullanıcısı olduğunuzu varsayıyorum) , 300kb/sn yada 1mb - 1.3mb/sn civarında kalıyorsanız (ortalama 120+ seed) , modem/router kapatıp açıp yeni ip lerde deneyin, taki güzel ip bulana kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

yanlış yanlış yanlış

Superonline kısıtlı IP havuzunu dağıtmak için kendi içinde NAT kullanıyor. (Carrier-grade NAT)

Bunun yan etkisi olarak, aynı modemde port açmadığın zaman tam hız alamadığın gibi, sağlayıcının NAT cihazı üzerinde port açık olmadığı için tam hız alamıyorsunuz.

Engel değil yan etki. Superonline'a özel de değil, IP azalan servis sağlayıcı macburen bu sistemi kullanıyor...

Şimdilik havuz dışı kalan IP adresleri var, ileride ne olur belli değil..

92. li statik IP kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Dediğinize göre statik ip kullananların bu durumla karşılaşmaması gerekmiyor mu? Sonuçta bu ip i sadece ben kullanabiliyorum.

tracert 212.252.126.42 yapip sonuclarini yapistirabilir misiniz? Ozellikle torrent yavas ise. Karsilastirip ipucu bulabilir miyiz bakalim.

• Bu modem bende de mevcut ama bir sıkıntı var bir yere upload yaptığım zaman yapmıyor. Kablolu bağlantıda ama böyle kablosuzda sıkıntı yok. TILGIN modem var onda sorun yok kablolu kablosuz. 2 defa modemi değiştirdiler ama düzelmiyor. Bu neden olabilir arkadaşlar.
  • Ne yaptım ne ettim ise HG253S Modemimle torrentde 2 mbit hızın üstüne çıkamadım. Gösterdiğiniz tüm adımları yaptım fakat hala sorun var. Modemim sürekli 100 lü iplerden alıyor. Nedir çözüm lütfen yardımcı olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 21 Kasım 2014; 17:54:59 >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    176,92 yada 212 ile başlayan ip almak için, modemı kapatıp açman gerekiyor. Eset gibi bir virüs programı kullanıyor isen onuda gecıcı olarak devre dışı yap. Hala sıkıntı cekıyorsan hız konusunda, manuel dns gir. Su ana kadar tespıt ettıgım en ıyı dns (torrent ıcın) open dns'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

176,92 yada 212 ile başlayan ip almak için, modemı kapatıp açman gerekiyor. Eset gibi bir virüs programı kullanıyor isen onuda gecıcı olarak devre dışı yap. Hala sıkıntı cekıyorsan hız konusunda, manuel dns gir. Su ana kadar tespıt ettıgım en ıyı dns (torrent ıcın) open dns'dir.

Modem ne kadar kapatıp açsam dahi 100 lü bloktan alıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp telefonda statik ip almadan istediğimiz ip ye geçiriyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu başlıktaki kesin çözümü silin arkdaşlar.Superonline milleti kaızklatmayın aracı olmayın.Bu sayflarda ve daha onalrca forumda insanlar birbirine ayrdım etmek isterken sorun yaşarken superonline hala birielrini ağına düşürüyor.
    Ttnet fiber de torrent nasıl oluyorda uçuyor bazı arkadaşlar ayzmış mecburen kısıyor flan diye bu kadarda olmaz artık..
  • modem icinde yazan ip adresi 100 lü bisi
    netten ipadresim diyince cikan 212 li bisi
    bunun bir cozümü yokmu acaba port acmak istiyorum ama ne yaptiysam disaridan erisim olmadi port kapali gorunuyor sanirim bu ip farkliligi sebep oluyor buna ne yapmaliyim.
  • Uydunette torrent kullanırken 0 sorun yaşadım. ne ip ne port hiçbir şeye gerek kalmadan indiriyordum. lanet superonline 25 mibt kullanırken sorunsuzdu ta ki ne zaman 50mbit e geçtim o zaman sorunlar başladı. Müşteri Hizmeleri bilgisiz. Kimisi torrent diyince hemen işlem yapıyorken kimisi torrente desteğimiz yok diyor. Topluca basalım diyorum superonline'ı. Paramızla rezil oluyoruz.
  • quote:

Benim artık aklım ermiyor bu duruma. Dün akşam tekrardan 1mb/sn de takılı kaldı (3 saat test), baktım ip kendiliğinden 176 dan 195 e değişmiş. 2 defa modem kontrol panelinden reboot yaptım, 176 ip aldım, Tak torrent hızı tekrardan max a ulaştı 2dk içinde.

Sanki belli ip lerde bu lanet durum var, bazen 176 da bile 1mb/sn takılı kalıyor. Harbiden artık süperonline ın bu sisteminde bir yerlerde hatalar olduğunu düşünmeye başladım. Ya da bu modemlerde birşeyler var...

Ben eski 10mbit quicknet kullanıcısıyım, 50mbit e geçeli 9 10 ay oldu sanırım, belki de 10mbit ten 50mbit geçişte sistemde birşeyler takılı kaldı karıştı vs? Yani harbiden çok ilginç bir durum.

Ya da bu CGN NAT dedikleri olaydan dolayımı bu durum kaynaklanıyor artık bilemiyorum ( her ne kadar forumdaki arkadaşlar CGN NAT ta internette gözüken ip niz ile router da gözüken ip farklı oluyor desede bende devamlı hep aynı ip bu sorunu yaşarken)

@sniper83us, tavsiyem @osedon un önerilerini yaptıktan sonra modemi rebootla , ister kontrol panelden ister power kapa aç , yada modemin arkasındak Lan kablosu çıkar tak, her reboot ta ip ni kontrol et not al, 20 30 dk o ip ile torrent dene, 1mb/sn geçemezsen, tekrar reboot modeme, tekrarla aynı olayı en iyi sonucu alana kadar.

@Osedon, evet hala aynı port :) uğurlu port oldu artık, saolasın.

@sniper83us, utorrent ayarlarımı vericem, onlarla da denersin.

http://i.imgur.com/jcvZP4k.png
    http://i.imgur.com/43BZ5k8.png
    http://i.imgur.com/c1XL37B.png

arkadaşın söylediği torrent programı ayarını yaptım

torrent son hız

teşekkürler hocam

• Dark Brotherhood kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu acmadan cok onceleri bende ayni sorunu yaşıyordum. Ama konuda belirttigim gibi uygulamaları aynen ve eksiksiz yaparsa arkadaslarimiz, faydalarini mutlaka gorecekler
  • Şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Zamunda torrentlerinde sorunsuz hızlı bir şekilde indirirken, kickass ve rutracker ait olan torrentleri indirirken hız problemi yaşıyorum. Kickass ve rutracker uydunette son hızla indirirken superonlineda sorunlu. Bunun açıklaması nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra_brr -- 3 Aralık 2014; 22:19:32 >
  • bugra_brr B kullanıcısına yanıt
    Open dns kullan. Ama dns'i modem ara yüzüne girerek verme, manuel olarak ag bağdaştırıcısının özelliklerine girerek ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra_brr

Şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Zamunda torrentlerinde sorunsuz hızlı bir şekilde indirirken, kickass ve rutracker ait olan torrentleri indirirken hız problemi yaşıyorum. Kickass ve rutracker uydunette son hızla indirirken superonlineda sorunlu. Bunun açıklaması nedir acaba?

bende hep kickass den indiriyordum.şimdi dedğinini yapıp zamundaya geçtim ve ta tammm.3-5 kb lik ortalamam 17 kb a kadar çıktı.yinede öngörülenden 4973 kb gerideyim ama buda bişe..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

Orijinalden alıntı: bugra_brr

Şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Zamunda torrentlerinde sorunsuz hızlı bir şekilde indirirken, kickass ve rutracker ait olan torrentleri indirirken hız problemi yaşıyorum. Kickass ve rutracker uydunette son hızla indirirken superonlineda sorunlu. Bunun açıklaması nedir acaba?

bende hep kickass den indiriyordum.şimdi dedğinini yapıp zamundaya geçtim ve ta tammm.3-5 kb lik ortalamam 17 kb a kadar çıktı.yinede öngörülenden 4973 kb gerideyim ama buda bişe..

bilemiyorum yakın zmanda donanımı komple değiştireceğim belki etkisi olur.Ayrıca modemide değiştirebilirima rkadaşlar.Şu modem le torrentte sorun yşamassınız diyorsanız hangisiyse fark etmez alayım hemen.
    kurban olayım şöyle hızmı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 4 Aralık 2014; 20:37:27 >

• Hocam cidden 50 mbit fiber mi kullanıyorsunuz. Bir gün musait olunca lutfen team viewer acin bağlanıp bir bakayim. Sizin durumunuz beni endişelendiriyor. Hiz testi yaptığınızda kac cikiyor sonuc
  • bugün superonline 50 mbit internet bağlattım. yeni modemi bağlayan adamla test yaptık 48 i gördüm. 1 saat sonra tekrar test yaptım 27i zor görmeye başladım.

superonline'ı 3-4 kere aradım, kablosuz bağlantıda veri kaybı olabilir diyo deliricem

modemle masaüstü bilgisayarım arasında çok az bir mesafe var. wireless adaptörle bağlanıyorum bu arada.
  • Patria o Muerte kullanıcısına yanıt
    Modemini kontrol et. 1gbit destekli modem değilse hemen değiştirmelerini söyle.
  • Hocam yemin ederim şimdi başladım indirmeye. Sizde nasıl sürünüyor hızlar anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Hocam cidden 50 mbit fiber mi kullanıyorsunuz. Bir gün musait olunca lutfen team viewer acin bağlanıp bir bakayim. Sizin durumunuz beni endişelendiriyor. Hiz testi yaptığınızda kac cikiyor sonuc

http://www.speedtest.net/my-result/3962574738

al kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.