Şimdi Ara

Huawei, 61 TB ve 122 TB SSD depolama birimlerini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei, 61 TB ve 122 TB SSD depolama birimlerini tanıttı
    Huawei, yapay zeka sistemleri ve veri merkezleri için geliştirdiği yeni SSD depolama birimlerini tanıttı. Şirket, 61,44 TB ve 122,88 TB kapasiteli modelleri duyururken, ilerleyen dönemde 245 TB kapasiteli bir sürümün de piyasaya çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Ayrıca Bkz.Jeff Bezos, yapay zeka karşıtlarını eleştirdi: Derin bir yanılgı içindeler

Çinli teknoloji devi için asıl dikkat çeken nokta ise bu kapasitelere, ABD yaptırımları altında ulaşılmış olması oldu. Şirket, 2019 yılından bu yana Amerikan teknolojilerine erişemiyor. Bu durum, yüksek katmanlı gelişmiş 3D NAND bellek yongalarının kullanımını da sınırlandırıyor. Söz konusu teknolojiler ağırlıklı olarak Samsung, SK Hynix ve Micron Technology gibi üreticiler tarafından kullanılıyor.

Standart tasarım yerine yeni yöntem

Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle erişemediği gelişmiş bellek teknolojilerinin yerine farklı bir üretim yöntemi tercih etti. Şirket, Çinli üretici YMTC tarafından sağlanan mevcut bellek çiplerini özel bir tasarımla bir araya getirerek yüksek kapasiteli SSD modelleri geliştirmeyi başardı.

Huawei, 61 TB ve 122 TB SSD depolama birimlerini tanıttı
    Bu sayede Huawei, daha gelişmiş yabancı çözümlere ihtiyaç duymadan 61 TB ve 122 TB seviyesinde depolama kapasitesine ulaşabildi. Şirketin kullandığı yöntemin ayrıca üretim sürecini sadeleştirerek maliyetleri düşürmeye yardımcı olduğu da belirtildi.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/ssds/huawei-introduces-122tb-ssd-without-using-sanctioned-3d-nand-chips-chinese-tech-firm-develops-proprietary-tech-to-cram-more-nand-dies-in-a-smaller-footprint

• Gen 4 yapmışlar, gen 5 olsaydı 122tblığından 2 tane alırdım, kendileri bilir 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Soyut bir yüz aynada aksederken yüzüme kimsin demeye dilim varamadı...
  • anilk91 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibiyse çıkmadan ölü doğmuş. Zaten çip yok ellerinde. Ama bu kadar kapasiteye gen4 hayatta çekilmez.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Paylaşılan fotolar üzerinde gördüm gen4 olduğunu hocam, ileride gen 5i gelir de bir araba parası olur muhtemelen 😁

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SIFIR]Samsung 980 1 TB M2 SSD
    3 yıl önce açıldı
    SAMSUNG 980 PRO 1 TB SSD
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.