Şimdi Ara

HTTP siteleri kapatılıyor!, Mega.upload, Fileserve, Filesonic Kapatıldı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
7.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorun bende sanmıştım 1 kaç gün önce dizi indiriyodum bugun devam edem dedim o da ne bütün linkler çevrımdısı dedim aman ne olcak başka link bulurum filejungle ve fileserve üyeligm vardı abi böyle bişiy yok bütün herşey silinmiş nereye girsem çevrımdısı

• ya hot-file kapanmasın, 7 dolarım var orda napıcam şimdi ? zaten fileservedeki 8 dolarım gitti
  • Kara bulutlar dağılacak İnşallah. Bu aralar yeni üyelik almadan beklemek daha mantıklı gözüküyor.
  • Ben bu Usenet'i denemeye karar verdim.
    Lakin Sunny'nin sitesi Flemenkçe, programları da Flemenkçe çıkarsa diye tırstım.
    Fiyat çok makul ama durup dururken başımı belaya sokmak istemiyorum.
    Bu yaştan sonra da Flemenkçe öğrenemem.

Biraz kurcalayıncahttp://www.binaries4all.com/payservers/ sitesinde bir sürü usenet hizmet sağlayıcının planlarını gördüm.
    Fiyat ve kombinasyonlar çok çeşitli.
    İnceliyorum.
    Birçoğu deneme süresi flan da veriyor.
    Sonuçları bildiririm.

• tekrar merhaba,

merak edenlere ek bilgi.
    bir saat kadar önce eweka diye bir server'dan hesap aldım.
    altyapıyı kurdum.
    birsaatlik tecrübem: "süper".

not: bu usenet arkadaşlarımızın bahsettiği gibi "mother of all downloads"
    bir tek sakıncası var tabi. asla ve asla abuk sabuk kriminal gruplara takılmayacaksın.
    henüz tavsiye edecek kadar kullanmadım ama gidişat iyi!

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Orijinalden alıntı: turksen

Ben bu Usenet'i denemeye karar verdim.
    Lakin Sunny'nin sitesi Flemenkçe, programları da Flemenkçe çıkarsa diye tırstım.
    Fiyat çok makul ama durup dururken başımı belaya sokmak istemiyorum.
    Bu yaştan sonra da Flemenkçe öğrenemem.

Biraz kurcalayıncahttp://www.binaries4all.com/payservers/ sitesinde bir sürü usenet hizmet sağlayıcının planlarını gördüm.
    Fiyat ve kombinasyonlar çok çeşitli.
    İnceliyorum.
    Birçoğu deneme süresi flan da veriyor.
    Sonuçları bildiririm.

hocam programlar zaten aynı serverla ilgisi yoktu.
    neyse bir dahaki ay sunnyusenet e gecin bence flemenkce ogrenmene gerek yok. eweka nın en ucuz aylık paketi 7.5 euro yanlıs gormuyorsam.

uyarına teşekkürler. haklısın.
    ben o adamların kendi software'leri var diye algılamışım.
    yine hollanda'dan bir server' abone oldum denemelik. performans çok iyi.
    şimdi grabit kullanmaya başladım. çok hoş. herşeyi otomatik yapıyor.

esasen bu usenet'i 90'ların başında 50-100 K'lık resim indirecez diye kullanırdık üniversitelerin free serverlerinden :)
    o zaman mutimedyanın babası 3-4 megabyte idi :) uuencoded mailleri birleştirirdik resim görmek için
    mantık meğerse aynı kalmış, proramlar otomatik olmuş. iyi de olmuş.

• @caglar_sss
    teşekür ederim, fiyatları siz anlatıktan, örnek verdiken sonra daha iyi anladım.

örnek; tavsiye etiğiniz "http://www.sunnyusenet.com/pakketten " siteden uyelik alırsamhttp://nzbclub.com/ dan DLyapabilirmiyim?

mesela sunnyusenet.com ile newshosting.com varasında ne fark var? ikisin serverları arama yapıpda DL yapılan siteler farklı mı?
    Farklıysa hangileri oldugunu, listeyi nereden öğrenebiliriz?
  • @turksen

ben boyle yazamazdım yani ben 3 aydır usenet kullanıyorum oncesinde bilgim yoktu, mesaj icin cok tesekkurler.

usernet le ilgili türkiye de en ayrıntılı acıklamayı yapmıs oldun su anda. google a bakarsan tek bir kisi bile türkce acıklamamıs.

bana ilginc gelen konu rapid filesonic turkiye de bu kadar yaygınken ve insanlar bir suru premium hesap alıyorken( su anda turkiyede bu sitelerin resmi satıcısı konumunda 10 larca site turemis) ülkemizde niye usenet kullanılmıyor.

ben bu ise basladıgımda baya aramıstım ama türkce kaynak neredeyse sıfır, sadece divxplanet te kullanan 4-5 kisiden ibaret.

zamanım olsa burada ayrıntılı bir rehber hazırlayacağım ve insanları bu debrid ve filehosting sıkıntısından kurtarmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 26 Ocak 2012; 18:07:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

@turksen

ben boyle yazamazdım yani ben 3 aydır usenet kullanıyorum oncesinde bilgim yoktu, mesaj icin cok tesekkurler.

usernet le ilgili türkiye de en ayrıntılı acıklamayı yapmıs oldun su anda. google a bakarsan tek bir kisi bile türkce acıklamamıs.

bana ilginc gelen konu rapid filesonic turkiye de bu kadar yaygınken ve insanlar bir suru premium hesap alıyorken( su anda turkiyede bu sitelerin resmi satıcısı konumunda 10 larca site turemis) ülkemizde niye usenet kullanılmıyor.

ben bu ise basladıgımda baya aramıstım ama türkce kaynak neredeyse sıfır, sadece divxplanet te kullanan 4-5 kisiden ibaret.

zamanım olsa burada ayrıntılı bir rehber hazırlayacağım ve insanları bu debrid ve filehosting sıkıntısından kurtarmak lazım

estafurullah hocam, ben işletme eğitimi aldım, işin tekniğinden pek anlamam ama ilk pc'yi 84'te kullandım
    esasen Türkiye'nin ilk bitnet / EARN kullanıcilarındanım, ama sonradan iş edinmediğimiz için çok da uğraşmadık.

hazırlayacağın rehberin avamlaştırılması / basitleştirilmesi sürecine katkı da veririm seve seve.
    hatta burada bir usenet alt forumu bile açtırabiliriz. bir sakıncası olmazsa.

sayende "ulan hakkaten neden usenet kullanmıyorum ki, hazır filesonic'ten 9 dolar refund'umu da almışken!" dedim.

kafama düşürdüğün saksı için teşekkürler.

biz ihtiyarlara böylesi gerekiyor demek ki (yaş 48).

hatta acaba türkiye'de bu newsserver işi yapılır mı diye de düşünmeye başladım yani

• @tursen ve caglar_sss
    emekleriniz için teşekkürler. ilerde google dan usenet nasıl kullanılır vb. aramalar yapıldığında sizin ve caglar_sss nin acıklamaları cok işe yarayacak. emekler karşılığını bulacak yani.

ben 7-8 sene önce "anet" in haber grublarını takip ederdim. orada da "binary" grubunda DL vardı ama çok kullanışlı değilde.genelde tanıdık arkadaşların kendi aralarında paylaştığı küçük dosyalardı.ben genelde haber, bilgi amaçlı kullanırdım ve çok şey öğrendim, çok işe yaradı. şimdi seneler sonra dosya paylaşımında da çok işe yarayacak gibi görünüyor.

Dosya paylaşımını ben sonuna kadar destekleriyorum. Eğer paylaşılan dosyalar paketlenip ambalajlanıp satılarak ticarete dönüştürülmüyorsa hiç bir sakıncası yok. ticaret kısmına; dosyaları hazırlayıp, düzenleyip upload enden arkadasların emeklerinin karşılığında aldıkları cüzi ücretleri katmıyorum.

paylaşılan dosyaların içerikleri çok farklı olsalarda, paylaşım herzaman olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.

Paylaşıma karşı olanlar, dava açanlar, abd de çıkacak yasaları destekleyenler dikat ederseniz hep aşırı kazanç elde eden ulusal zengin (bence açgözlü) firmalar,patronlar. onların başında da rupert murdoch var. kendisi dünyanın en zenginleri arasında yer alan media patronu.

dosya paylaşımınıza desteklerinizden dolayı tekrar dan teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cl0ser -- 28 Ocak 2012; 9:43:19 >

• Gerçekten çok bilgilendirici açıklamalar yapmış arkadaşlar. Okuduktan sonra "usenet" fikri hiç de fena durmuyor, ben geçmeyi düşünüyorum en kısa zamanda açıkcası.
  • ben hollanda da kurulan korsan partisini destekliyorum. yabancı şarkıcılar kendilerine özel jet alamasınlar ondan eksik kalsınlar. kopya olmasa ismini asla duymayacağım oyunlar ve şarkıcılar var.
  • Amerika dünyayı sömürsün ülkeleri işgal etsin bilmem kaç ülkede askeri üst kursun gizli operasyonlar yapsın petrolü emsin elmasları çuvalla alsın tüm dünyada kendi vatandaşlarına ihaleleri bağlasın, sinemacıları şarkıcıları milyon dolarlık malikanelerinde otursun garajda 2 ferrari 3 porsche ama yetmez bizde orjinal film ve cd alarak onlara biraz daha para gönderelim ki bagajı ses sistemiyle donatıp malikanelerinin önünde fıskiyeli havuz yaptırabilsinler
  • valla şu korsan dininin mensubu olmayı düşünyorum ufaktan bu nedir abi ya

YAŞASIN KOPIMIZM
  • aldım usenet'i.

hemen bir deneme yaptım. sıkıntı yok
  • üç dört günlük "aktif" usenet kullanıcılığımın raporu: türkçe içerik dışında içerik çeşitliliği konusunda bir sorun yok. hız süper. bir iki göz ardı edilebilir ufak hata dışında bir sorun yaşamadım.
  • bugün bir album lazım oldu aradım taradım, hotfile ve fileserve ne kadar linki varsa hepsi silinmiş. sanıyorum tüm linkleri kaldırmışlar artık.
  • dosya paylaşımının asıl amacı ücret ödememektir yani free.unutmayalım

Her daim
     HTTP siteleri kapatılıyor!, Mega.upload, Fileserve, Filesonic Kapatıldı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

dosya paylaşımının asıl amacı ücret ödememektir yani free.unutmayalım

Her daim

ayda sade 1.79 euro ya usenet serverı kullanırken torrentte tek bir saniye bile harcayamam
    belediye otobüsü fiyatına 1 ay sınırsız son hız download.
     HTTP siteleri kapatılıyor!, Mega.upload, Fileserve, Filesonic Kapatıldı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 1 Şubat 2012; 8:43:31 >

• şu useneti hep duydum hiç bakmadım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.