Şimdi Ara

http://adslkota.ttnet.net.tr/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    hepinizin bildiği gibihttp://adslkota.ttnet.net.tr/ adresi genelde kapalı
    benim ilginç bir teorim war
    farkındaysanız kapanmaların %70-80 ni mesaii saatinden sonra oluyor
    acaba bu kotabilgileri tek bir bilgisayarda tutulup ve o bilgisayar başındaki elemanda mesaii bitince kapatıyormu bilgisayarı
    ama bunu çürüten bir teorim daha var
    madem sever kapalıysa indirdiğimiz dosyalarıda saymamalı ?

yaaa sizcee neden kapalı bu server ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 3 Kasım 2005, 19:33:48 >

• aynı şeyi herkes düşünüyo biri fişi çekiyo ve gidiyo eve giderken haftasonları ve tatilde kapalı gece 9 dan sonra kapalı fln diye gidiyo.ben saklasam bu bilgileri daha fazla hizmet sunarım valla
  • 512 kotalı tarifeye yeni geçildi ve 256 kullanıcıları 55 le download yapmanın zevkie varırken abartma ihtimalleri de fazlalaşıyor. kota aşımını teşvik edici bu davranışı kota kontrol sayfasının çalışmamasıyla da kolaylaştırıyorlar. insanların kotalarını kontrol edemeyiip kotalarını aştığını görmemeleri içindir. benim düşüncem bu.:)
  • Bu olay daha önceden olan bir olaya benzede hani bekçi ısınmak için adsl bağlantıların sağlandığı bilgisayar serverlarının fişini çekip herkesi adsl siz bırakıp elektrikli ile ısınıp ertesi günde fişi takmayarak insanları adslsiz bırakmasına benzedi tt bu olur olur artık normak görüyorum ben bu tip olayları. Kış geldi gene başlarlar bekçiler fişleri çekip ısıtıcıları takarlar çoraplarını kuruturlar o ısıtıcı ile falan filan burası türkiye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daledondale

slm arkadaşlar
    acaba bu kotabilgileri tek bir bilgisayarda tutulup ve o bilgisayar başındaki elemanda mesaii bitince kapatımıyormu bilgisayarı
    madem sayfa kapalıysa indirdiğimiz dosyalarıda saymamalı ?

bence çok mantıklı......
    büyük ihtimalle bu yüzden girmiyordur

• allahtan mesaiiden sonra telekom tüm sistemin fişini çekmiyor :)
    internet telefon televizyon v.s.
  • gunde en az 5 saat internette oluyorum %90 inanda sayfa calismiyo.biri telekoma mail cekse nedenini sorsa?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rıza tek şampiyon schalkeye fena takıldı:)))
  • Compaq tru64 unix kullanıyor TT nin makine...Hp ile compaq ayrılınca compaq unix işini becermemişti diye biliyorum göçmesi normaldir...Adamlar oraya güncel bir sun server bile almaktan acizler..
  • quote:

slm arkadaşlar
    acaba bu kotabilgileri tek bir bilgisayarda tutulup ve o bilgisayar başındaki elemanda mesaii bitince kapatıyormu bilgisayarı
    madem sever kapalıysa indirdiğimiz dosyalarıda saymamalı ?

kardes iyice uçus teorileri uretmeye basladınız yaaa

• valla doğru teorine katılıyorum ben hep geceleri deniyorum ve daha hiç giremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

512 kotalı tarifeye yeni geçildi ve 256 kullanıcıları 55 le download yapmanın zevkie varırken abartma ihtimalleri de fazlalaşıyor. kota aşımını teşvik edici bu davranışı kota kontrol sayfasının çalışmamasıyla da kolaylaştırıyorlar. insanların kotalarını kontrol edemeyiip kotalarını aştığını görmemeleri içindir. benim düşüncem bu.:)

+1 bencede böyle. kotayı aşmanız için yapıyolar gibime geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: AcHeRoN

quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

512 kotalı tarifeye yeni geçildi ve 256 kullanıcıları 55 le download yapmanın zevkie varırken abartma ihtimalleri de fazlalaşıyor. kota aşımını teşvik edici bu davranışı kota kontrol sayfasının çalışmamasıyla da kolaylaştırıyorlar. insanların kotalarını kontrol edemeyiip kotalarını aştığını görmemeleri içindir. benim düşüncem bu.:)

+1 bencede böyle. kotayı aşmanız için yapıyolar gibime geliyor

+1 Katılıyorum
  • yaw kota aşımı için kapattıklarına inanmıyom
    tmm telekom biraz(!) insafsızdır ama okadarda dğildir bee
  • çok fazla giren olduğu için çökmüştür ...önceden de oluyordu..
  • Adslkota sayfası Java üzerinde yazılmış olan JASMIN programının bir parçasının kullanıcılara sunulmuş halidir. Jasmin denen program ise Alcatel DSLAM lerden direk portu kontrol edebilen ve porttan durum hakkında bilgi alabilen java ile yazılmış bir programdır. Bu program türkiyedeki bütün Alcatel DSLAM lerle birlikte bağlantıda olduğu için, büyük bir intranete ve son kullanıcıya servis verdiğinden olsa gerek sık sık problem yaşıyor. ADSL kota sayfasıda jasmin e bağlı çalıştığı için problem yaşıyor. Hatta Jasmindeki port kontrol olayı sorunsuz çalışırken kota bilgilerine ulaşmakta güçlük çekilebiliyor veya jasmindeki problem düzeldikten sonra kota sayfasındaki problemin düzelmesi gecikebiliyor. Bu bahsettiklerim Alcatel altyapı için geçerli. NEC lerde de aynı şekilde çalışan ROTA programı var.
    Olayın bence artniyetle ilgisi yok özellikle 512K geçişin yapılmasıyla (Portlara yeni bağlantıların tanımlanması ile çıkan problemler) birlikte sorunlar normale göre biraz daha artıyor. Telekom okadarda insafsız değil arkadaşlar insafsız olsa kota sayfasını koymaz oraya 4440375 arayıp öğrenebilirsiniz der ozmn bide telefondan kazanır. Bunu şimdi yapamaz ama kota sayfasını hiç koymayıp baştan yapsaydı kimsede bişey demezdi. Ha bunun problemli çalışması telekomun hatta telekom suçudur orası ayrı. Bu arada mesai saatlerinin dışında çalıştığı oluyor (dün gece çalışıyodu) ama bu gibi saatlerde çöktümü müdahalesi daha geç olabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: daledondale

allahtan mesaiiden sonra telekom tüm sistemin fişini çekmiyor :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.