Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone ile PDA karşılaşması gibi gidiyor bu konu. O örnekte de ikisi de telefondu, bu örnekte ikisi de video oynatıyor. Ama tek ortak yanları bu, diğer tüm yönleri birbirinden farklı, farklı klasmanlardaki iki ürünü karşılaştırmak da elma ve armut karşılaştırmaktan öteye geçemez.

Biz filmimizi izlemeye, müziğimizi dinlemeye bakalım artık.

İmza: İkisini de kullanan bir dost.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 9 Ekim 2009; 15:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkanggs

Hocam rencide ettiysem kusuruma bakma.. sadece notunu okuyunca gülümsedim ve bu tepkimioraya koydum. Nedenine gelince "teknik sınırlarını bilen nesnel yorumuyla" kısmı beni güldürdü. Yukarıdak iki kişi tartışmışlardı. Hatta sınırı ben koymaya çalışmıştım Yoksa gülmem sana değil yukarıda geçen önceki tartışma...
    Umarım anlatabilmişimdir kendimi

Rica ederim. Böyle yazdığınız zaman daha anlaşılır oldu.

Profesyonel anlamda IT'ciyim; keyfi anlamda da bilgisayardaki birçok mevzuya (oyun, film, donanım vs.) ilgi duyan biriyim. Film izleme konusunda bilgili olduğumu iddia edemem; hatta -siz dahil- ve bu başlıktaki birçok kişi benden daha fazla bilgili ve deneyimlidir. Film izleme konusunda bazı codecleri ve bazı playerları kendime gerektiği kadar biliyorum; bir de DivX oynatıcım var. MKV ve HD filmlerle haşır neşir olmadım sayılır. Bu bilgiler ışığında Akseaus'un yazısını yorumlamaya hakkım yok sayılabilir; ama bir yandan da yaşım ve bilgisayar birikimimle bir yorum katmaya hakkım olduğunu da düşünüyorum. Akseaus'un yazısına kadar gelen tartışmaların hemen hepsini okudum. Bazı kişiler braiz fanatikçe HTPC'yi savunmuş; Akseaus da kendi gerekçeleriyle NMT'yi savunmuş (diğer mesajlarındaki bazı ifadelerinde, NMT'nin daha iyi görüntü verdiğini, dayanaklı ve mantıklı şekilde iddia etmiş); tabii bu beğeninin göreceli olduğunu da belirtmiş zaman zaman. Beğendiğim yazısı her ne kadar NMT'yi öven bir öznellikte olsa da, gerekçeli ve bilgili aktarımı için "teknik sınırlarını bilen" tanımlamasını kullandım; zira Akseaus'un bilgisayarda neler yapılıp neler yapılamayacağını bilmeden yorumlamadığı da aşikar durmakta; ki HTPC'de codec yüklemek ve ayarlarıyla uğraşmak gerekliliğinin farkıında olan birisi olduğu da belli (bu postaki birçok kişinin mesajında -özelikle de hassas kişiler içiin- codec ayarlarıyla uğraşma derdinden bahsedildiği de aşikar). Bundan kelli o yazıyı beğendiğimi söyledim. Yoksa "tek başına bütün bu NMT-HTPC tartışmalarına açıklık getiren eksiksiz bir yazı" iddiasında bulunacak değilim (sanırım kendisi de bulunmaz); zira bundan daha kısa olan başka mesajlarda da bahsediliği gibi, kimisi için (oturduğu yerden internete girmek isteyen, büyük ekranda oyun oynamayı seven vs.) HTPC idealdir kimisi için (codecle uğraşmak istemeyen, 106 ekranda oyun oynama merakı olmayan vs.) NMT idealdir. Hatta benim gibi bütçesi an itibariyle kısıtlı olanlar da DivX oynatıcı ve normal PC ile idare ederler

Akseaus'u ve kendimi savunuyor yolunda ilerlemeden yazımın sonuna yaklaşayım. Unutmadan altını çizerek de belirteyim ki, Akseaus'la en ufak bir tanışıklığım yoktur.

Kırmadan, kırılmadan ve fanatikliğin öznelliğine kapılmadan yapılacak düzeyli tartışmalar dileğiyle.

• Bende bu konuda biraz daha deneyim kazandım konuyu açtığım zamandan beri..Hem wd media player,hem hdmili bir notebook,hem hdmi ile tvye bağlı güçlü bir pc hemde playstation3 media server ile defalarca denemelerde bulundum..Yani 4 farklı kaynaktan 4 farklı şekilde her türlü karşılaştırma imkanı buldum..

Öncelikle gurkanggs arkadaşa sonuna kadar katılıyorum yazdıkları konusunda..Bu cihazların birbirleri karşısında avantajları ve dezavantajları mevcut fazlasıyla,biri az ısınır biri az ses çıkartır biri kolay kurulur vs vs olarak uzar gider..Ben çokda uzatmadan kendi tecrübelerimi aktarayım..

1.Wd media player : cihaz ufak kullanışlı çok..Çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan sessiz sedasız bir arkadaş..Özellikle netten 720p film indiririm,dts çözebilen bir ses sistemine ve lcdye bağlarım keyfime bakarım diyen için çok güzel cihaz..Ancak 1080plerde yavaşlamalar yada bazı dosyaları açmama gibi sorunları mevcut,arkadaşımda görüp denemiş olduğum popcornun yanında amatör bir cihaz..

2.Hdmi'li bir notebook:Htpc sınıfına sokabileceğim bu ürünü uzunca bir süre kullandım lcd tv yanında..Ancak laptopu normalde başka bir odada kullandığım için her film izleyeceğim zaman toplayıp adaptörünü falan içeriye taşımaya üşenir oldum..Fazlasıyla güzel bir görüntü alınıyor böyle bir laptopla,nmt yerine çok rahat tercih edilebilir..Ayrıca içerisindeki 1gb'lık 4650 vga ile sadece film izlemekle kalmayıp pes 2010 yada counter strike gibi oyunları full hd tvnizde rahatça oynayabilrsiniz..Yani sadece ps3 alıp pes oynarım diyen birine ps3 yerine böyle bir laptop şiddetle öneririm..

3.Desktop:Lcd tv yanında hali hazırda quadcore bir desktop..Özellikle güçlü işlem gücünün yardımıyla neuview tarzı bir programla mükemmel görüntü vermekte..Ayrıca arcsoft programları ile netten çekilmiş full bluray isolarını menülü orjinal bir şekilde izleme imkanı veriyor..En beğendiğim yöntem bu olsada elektirik faturasını korkunç derecede şişiriyor böyle bir pc..Beni başka film izleme yollarına iten en önemli sebepte tükettiği elektirik ve fan sesi oldu..

4.Playstation3 Media Server: Son gözdem desem yeridir bunun için..Diğer odada bulunan ve lcd tv yanına taşımaya üşendiğim laptopla mükemmel bir ikili oluyorlar (: C2d bir laptopu ,modem ve ethernet kablo yardımıyla bağladığım (wireless olarakda bağlanıyor ancak wirelessda 1080p dosyalar kesilmelere uğruyor) ps3 inanılmaz akıcı ve güzel vermekte görüntüyü lcdye..(Demeden geçmeyeyim laptop içeride 7/24 download için açık,o yüzden bir sıkıntı olmuyor bu yöntem benim için)Bu aralar en çok kullandığım yöntem bu ne altyazı sorunu oluyor ne görüntü sorunu herşey olması gerektiği gibi..Yazmaya bile gerek duymadım malum stream yolu ile gösteriyor dosyaları bu yüzden güçlü bir cpu şart..

Türlü türlü mkv izleme yolları var gördüğünüz üzere..Herkesin beklentileri ihtiyaçları farklı böyle cihazlardan,kimisi torrentte çeksin,kimisi her dosyayı açsın der ,kimisi zaten hızımız düşük 1080p dosya çekip napıcam 720p çekip wd media playerde izlerim der..

Kimiside benim gibi ps3'den stream yoluyla izler filmlerini,sıkıldığı yerde hemen filmden çıkar online oyun oynar ps3de sonra filmine kaldığı yerden devam eder..Ayrıca ps3 joypadiyle kumanda derdindende kurtulur ,hatta ikinci elden 30liraya satılan bluetoothlu orjinal sony ps3 kumandası ile el kol ağrıtmadan her işini halleder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 9 Ekim 2009; 16:34:17 >

• Bu tartışmaya bir faydası olması açısından mini masaüstü + MCE kumanda kombinasyonu arayanlar için artık şöyle bir alternatif de var:
    http://www.akortek.com/product_info.php?products_id=786

Tabi bu da bir media player gibi hazır bir çözüm değil, anakartıyla, TV kartıyla ve üstüne kuracağı Media center yazılımıyla uğraşmak isteyenler için.
  • Pegasus hocam

Zaten sen açmışsın bu konunun ruhuna hürmeten:

HDMI lı notebookla --> desktoplar arasına HTPC ailesini de zikretmek gerekiyor

Az güç harcayan, sessiz, işlem gücü yüksek ve multi media için optimize edilmiş sistemleri unutmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 14 Ekim 2009; 9:09:26 >
  • Konu amacindan sapmis biraz ama sormak istegim bir soru var
    su gurkanggs
    arkadasin topladi kasa gercekten cok guzel

Anakart : Zotac GF 9300 (Nvidia Geforce 9300 onboard ekran kartlı ve wifi)
    İşlemci : İntel E 5200 (overclock yapmıyorum)
    Harddisk: WD green 1TB
    Ram : 2GB tek Ram (Kingston 800Mhz)
    Kasa : Dark küp kasa
    Program : XBMC çok nadir BOXEE kullanıyorum.

---zotac mobo dan memnunmu ve
    ---- hdmi cikisi olan bu karttan tuplu TV ye RGB baglantisi ve bu baglanti sonucu kaliteli bir goruntu alinabilirmi??
    diye soracaktim. Bende uzun zamandan beri arastiriyordum nerdeyse gurkanggs nin verdigi gibi bir sistem secmistim HDD disinda ben
    SSD 32GB lik bisi isletim sistemi icin ve depolama icin NAS server kullanmayi dusunuyorum..
    Yalniz tek probelem henuz full HD bir LCD im yok ve kisa zamandada olmicak HDMI cikisini tuplu TV ye baglamaktan nasil bir sonuc alirim o tek korkum..

• kokaco
    Anakarttan memnunum,
    anakartın RGB çıkışı yok.
    http://www.zotac.com/httpdocs/brochures/mb/geforce-9300-itx-wifi_v2.pdf
    bu linkten ayrıntılara bakabilirsin anakart ile ilgili.
    •VGA
    •DVI (w/Audio)
    •HDMI (w/Audio)
    Bağlantılar hakkında pek bilgim yok. Ben hdmi kulanıyorum.

Sabitdiski popcornhour için almıştım çok kısa kullandım sonra egreat üzerinde kullandım ve iade ettikten sonra şu anki htpc sistemimde kullanıyoum. İlk başta htpc'ye arar verseydim 2.5" lik sabitdisk alırdım (belki SSD) kesin. İşlemci olarak ise atom kullanırdım ama nvidia ion şartı ile. İşte o zaman incecik bir kasa olabilirdi televizyonumun yanındaki.

http://www.zotac.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=100033&lang=tr

burada görüdüğü gibi incecik olabilirdi :)

Acelen yok ise önce tv almanı sonra htpc kuranı öneririm. Bu şekilde daha iyi bir sistemi daha uygun fiyata kurarsın. Gerçi ben bekleyemezdim

• Valla daha fazla bekliyebilirmiyim bilmiyorum ama oyle veya boyle sonunda olucak
    ne kadarlik bir PSU kullandigini merak ettim boyle bir sisteme ne gerek evde bir tane eski 160W lik var bende yterli olurmu acaba
    vall full hd LCD fiyatlari oldukca dustu ama bu seferde LED tv diye bisi cikti super super ince bisi yane herzaman yenisi geliyor ne olcak bilmem
    birde sen simdi ION sistem dedin ii ce kafam karisti zaten zor karar vermistim ZOTAC 9300 e .. ama halen bu mobo yu daha avantajli goruyorum upgrade edilebilirlk acisindan..
  • Kullandığım PSU Dark küp kasa ile gelen orjinal PSU sanırım 150w idi.
    İon dememin tek sebebi ise sadece film seyretmek için kullanacaksan eğer. Ben evde internete girmiyorum, oyun oynamıyorum. Oyunu ve interneti kendi dizüstü bilgisayarımdan hallediyorum. Bu anakart özellik olarak tabiki daha üstün ion'dan. Ama sadece medya merkezi olarak kullanacağım diyorsan eğer yani sadece film izlerim, video izlerim , müzik dinler fotolarıma bakarım diyorsan ion öneririm. Ama ben bazen oyun oynarım diyorsan o zaman zotac 9300'ü kesinlikle tavsiye ederim. Şu an alınabilecek en iyi anakart bu çünkü.

160w'lık sistem kesinlikle yeterli gelir. Bende de vardı eski PSU hatta ilk önce kendim kasa yaptm bu PSU'yu biraz parçalayarak. Ama memnun kalmadım. Ve hazır Dark kasa aldım.

Tv konusu ise aynıı bilgisayar gibi hiç durmaz :))) ülkemizde kaç kanal var ki zaten HD yayın yapan? Led tv şu an çok pahalı ileride ucuzlar ama OLED tv'ler yzünden ucuzlar. Boşver sen hazırla bu HTPC'yi İleride bir tv alırsın. Ama şu anki TV'ne nasıl görüntü aktarırsın onu bilemiyorum işte

• Arkadaşlar ,

HTPC olarak notebook kullanmayı düşünüyorum. Acaba intel gma4500 grafik işlemcili notebooklar mkv oynatabiliyormu? ( bu onboard işlemciyi kullanan notebooklarda genelde işlenciler t4200 oluyor). İşlemci kullanımı ne düzeyde oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

HTPC olarak notebook kullanmayı düşünüyorum. Acaba intel gma4500 grafik işlemcili notebooklar mkv oynatabiliyormu? ( bu onboard işlemciyi kullanan notebooklarda genelde işlenciler t4200 oluyor). İşlemci kullanımı ne düzeyde oluyor?

Hdmi çıkış varmı bu seviye bir notebookta acaba ?

Önceden kullanmış olduğum t5600 cpulu asus notebook ile orjinal bluray dahi açıyordum..1080p ve 720p de zorlanmaz 1.8-2ghz seviyesindeki dual core bir cpu merak etme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Hdmi çıkış varmı bu seviye bir notebookta acaba ?
    Önceden kullanmış olduğum t5600 cpulu asus notebook ile orjinal bluray dahi açıyordum..1080p ve 720p de zorlanmaz 1.8-2ghz seviyesindeki dual core bir cpu merak etme..

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Intel GMA 4500 onboard grafik işlemciler HDMI çıkışı destekliyor ve bu işlemciyi kullanan notebooklarda dolayısıyla HDMI çıkış oluyor. giriş seviyesi Nvidia 8200, 9200 ,M105 veya ati ekran karlarında donanımsal olarak video hızlandırma (DXVA) var ama iş Intele gelince durum ne olur bilemiyorum. Tecrübenize göre en kötü ihtimalle %70-80 lerde bir işlemci kullanımı olsa bile sanırım 1080 mkv'yi açacak.

• T5600 1.83Ghz bir Core2 imiş, problemsiz 1080p izleyebilmeniz lazım. Zaten ekran kartıyla MKV izlemek %100 problemsiz değil.

Filmler MKV olarak kaydedilirken DXVA özellği aktive edilmemişse o filmi oynatmak için DXVA kullanamıyor ve işlemciye mahkum oluyorsunuz bu sebeple şu an piyasadaki bütün MKV'leri oynatmak isteyenler min. Core2 veya Athlon X2 işlemcileri kullanmak zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenman

quote:

Orijinalden alıntı: gurkanggs

Hocam rencide ettiysem kusuruma bakma.. sadece notunu okuyunca gülümsedim ve bu tepkimioraya koydum. Nedenine gelince "teknik sınırlarını bilen nesnel yorumuyla" kısmı beni güldürdü. Yukarıdak iki kişi tartışmışlardı. Hatta sınırı ben koymaya çalışmıştım Yoksa gülmem sana değil yukarıda geçen önceki tartışma...
    Umarım anlatabilmişimdir kendimi

Rica ederim. Böyle yazdığınız zaman daha anlaşılır oldu.

Profesyonel anlamda IT'ciyim; keyfi anlamda da bilgisayardaki birçok mevzuya (oyun, film, donanım vs.) ilgi duyan biriyim. Film izleme konusunda bilgili olduğumu iddia edemem; hatta -siz dahil- ve bu başlıktaki birçok kişi benden daha fazla bilgili ve deneyimlidir. Film izleme konusunda bazı codecleri ve bazı playerları kendime gerektiği kadar biliyorum; bir de DivX oynatıcım var. MKV ve HD filmlerle haşır neşir olmadım sayılır. Bu bilgiler ışığında Akseaus'un yazısını yorumlamaya hakkım yok sayılabilir; ama bir yandan da yaşım ve bilgisayar birikimimle bir yorum katmaya hakkım olduğunu da düşünüyorum. Akseaus'un yazısına kadar gelen tartışmaların hemen hepsini okudum. Bazı kişiler braiz fanatikçe HTPC'yi savunmuş; Akseaus da kendi gerekçeleriyle NMT'yi savunmuş (diğer mesajlarındaki bazı ifadelerinde, NMT'nin daha iyi görüntü verdiğini, dayanaklı ve mantıklı şekilde iddia etmiş); tabii bu beğeninin göreceli olduğunu da belirtmiş zaman zaman. Beğendiğim yazısı her ne kadar NMT'yi öven bir öznellikte olsa da, gerekçeli ve bilgili aktarımı için "teknik sınırlarını bilen" tanımlamasını kullandım; zira Akseaus'un bilgisayarda neler yapılıp neler yapılamayacağını bilmeden yorumlamadığı da aşikar durmakta; ki HTPC'de codec yüklemek ve ayarlarıyla uğraşmak gerekliliğinin farkıında olan birisi olduğu da belli (bu postaki birçok kişinin mesajında -özelikle de hassas kişiler içiin- codec ayarlarıyla uğraşma derdinden bahsedildiği de aşikar). Bundan kelli o yazıyı beğendiğimi söyledim. Yoksa "tek başına bütün bu NMT-HTPC tartışmalarına açıklık getiren eksiksiz bir yazı" iddiasında bulunacak değilim (sanırım kendisi de bulunmaz); zira bundan daha kısa olan başka mesajlarda da bahsediliği gibi, kimisi için (oturduğu yerden internete girmek isteyen, büyük ekranda oyun oynamayı seven vs.) HTPC idealdir kimisi için (codecle uğraşmak istemeyen, 106 ekranda oyun oynama merakı olmayan vs.) NMT idealdir. Hatta benim gibi bütçesi an itibariyle kısıtlı olanlar da DivX oynatıcı ve normal PC ile idare ederler

Akseaus'u ve kendimi savunuyor yolunda ilerlemeden yazımın sonuna yaklaşayım. Unutmadan altını çizerek de belirteyim ki, Akseaus'la en ufak bir tanışıklığım yoktur.

Kırmadan, kırılmadan ve fanatikliğin öznelliğine kapılmadan yapılacak düzeyli tartışmalar dileğiyle.

Merhaba Fenman,

Vakit darlığı nedeniyle forumun bu kısmına pek uğrayamadığım için gıyabımda yazdığınız olumlu fikirlerinizi farkedememiştim. Şimdi gördüm. Öncelikle teşekkürler.

Bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum:

Başlık konusunun dışına çıkmadan panel tvde film izlemek amaçlı olarak HTPC mi tercih edilmeli yoksa NMT mi sorusuna net olarak NMT şeklinde cevap verenlerdenim. Bu sonuca PC tarafında yıllar süren debelenmeler sonrasında Popcorn Hour A110 ile tanıştıktan ve kullanmaya başladıktan sonra vardım. Tartışılmayacak nokta NMT'lerin kullanım kolaylığı. Bu göreceli değil. Net bir gerçek. Olaya tarafsız gözle bakabilen herkesin ortak görüşü. Görüntü kalitesi itibariyle de ben oyumu Popcorndan yana kullandım. Bu kısmı ise göreceli. İkisini de kullanan arkadaşların bir kısmı oyunu PC'den yana kullanabilir. Buna birşey diyemem. Ama benim görüşüm (ki Popcorn kullanmaya başlayalı uzunca bir zaman geçti, yüzlerce mkv izledim), Popcorn'un görüntü kalitesi yönüyle de PC'den bariz şekilde önde olduğu şeklinde. Bu göreceli kısım da, BENCE kesin.

Bu tür tartışmalarda, tartışmayı yapan kişilerin deneyimi önemlidir. İki cihazdan birini kullanmamış kişilerin yorum yapması uygun olmaz. Oysa bir çok konu başlığında olduğu gibi bu başlıkta da hayatında NMT kullanmamış ya da PC kullanmamış kişilerin fanatik yorumlar yaptıklarını görüyoruz. Bu durum da mesaj kirliliğine sebep oluyor. Okuyan arkadaşlar kimin hangi deneyimde olduğunu, kime itibar edilebileceğini bilemedikleri için, haklı olarak kafa karışıklığına maruz kalıyorlar. Aynı durum panel tartışmalarında da var.

Peki bu durum benim bu bir kaç satırlık yazımla değişecek mi? Hayır. Mesaj kirliliği devam edecek. Bu konularda kafa karışıklığı süregelecek. Bu yüzdendir ki ben artık bu tür başlıklarda yazmıyorum. Tecrübeme, bilgime güvenip bana özel soru soran arkadaş olursa zamanım yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum hepsi bu. Gerisi boşa kürek çekmeye çalışmaktan ibaret.

Velhasıl "Kırmadan, kırılmadan ve fanatikliğin öznelliğine kapılmadan yapılacak düzeyli tartışmalar dileğiyle" demişsiniz ya; en çok bu kısma can-ı gönülden katılıyorum. Bu dileğin sadece hoş bir temenni kalmaya mahkum olduğunu bilerek ama. :)

Sevgiler saygılar.

• NMT de sıkışınca fazla yapabilecek bir seçenek yok ama PC de seçenekler yazılım ve donanım olarak sonsuz

quote:

Orijinalden alıntı: Atila

2 gün önce "Egreat M34A" ürününü aldım arkadaşlar. Öncede bahsetmiştim Bitrate si yüksek olan mkv. lerde yavaşlamalar, ses ve görüntü kaymaları oluyordu PC de. Hem sorunsuz hemde daha net bir görüntü kalitesiyle izlerim demiştim bu ürünle...

Tüm ayarlarını yaptım. PC deki filmlerimide paylaştım ethernetten ve teste başladım. Aynı filmi hem pc de hemde M34A da denedim. Bazı sahneleri aynı yerde durdurup geçiş yaparak baktım. Sanki PC daha net bir görüntü veriyor, renkler daha canlı, siyahlar daha siyah. İki sistemde HDMI dan bağlı LCD ye. Biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkcası, geri iade edip 4 çekirdekli bir AMD işlemci almayı düşünmüyor değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 2 Kasım 2009; 14:44:33 >

• aylar süren denemelerimin dışında hem ekonomik hemde gelecek yönünden HTPC'de karar kıldım.

Nvidia 9300 micro atx asus anakart arıyorum çılıgnlar gibi.

XBMC'yi çözmeden son kararınızı vermeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwa -- 6 Kasım 2009; 13:34:56 >
  • tebrik ederim :))) Bu arada 9.9 TL'ye kasa içindeki satayı kasa arkasından external olarak kullanmaya yarayan kart ve kablo alıyorum. Hem esata olarak hem de sata+elektrik olarak kullanabileceğim. Bu arada ubuntu 9.1 yayınlandı. Ben hemen kurdum. Siz hemen kurmayın 9.1'de bazı hatalar mevcut mesela 9.04 ile wifi sorunsuz iken bunda sorun çıkardı. İlk güncellemeleri bekliyorum bakalım. Neyseki evde usb wifi vardı ınu taktım.
  • ZOTAC MAG MİNİ PC başlığında bu soruyu sordum ama cevap alamadım, sizce
    DXVA yöntemi ile kodlanmamış .mkv uzantılı videolarda işlemci gücü yeterli olabilirmi?.
  • Sağlam bir HTCP+NEUVİEW Center +Core avc Olay bitmiştir bunu 1 yıldan beri hep söyler ve deneyimlerimi aktarırım aksesus senlenim hocam
  • htpc konusunda son yenilikler nedir ??? konunun uzmani arkadaslar bilgi verirler ise karar asamasindaki bir nihai kullanicilar icin cok faydali olacak
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.