Şimdi Ara

HTPC 3D Bluray ISO Proje Tamamlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
7.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bende external player olarak dsplayer kullanmak istiyorum ama bi türlü beceremedim.Acaba yardım edebilirmisin

Orijinalden alıntı: newfel

Neden dsplayer ? program hakkında hiç bilgim yok.

Ne kadara maal ettiniz htpcyi acaba?

Turkish Virtual Flight Pilot
    ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI | Ryzen 7 5700x | MSI Mag Forge A650BN 650W | CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) CL16 | Samsung 980 PRO
    Macbook Pro | Samsung EVO 250GB | 16GB Ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Ssd hariç 1000 tl gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam ssd eski bilgisayarımındı arızalandı
    garantiye yolladım uzun bekleyişten sonra geldi

quote:

quote:

Ssd hariç 1000 tl gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam ssd eski bilgisayarımındı arızalandı

Kardeş ben de bir htpc kurma aşamasındayım ama kafama takılan bazı sorular var.

1. Xbmc için hangi kumandayı edinebiliriz (Ebay da olur)
    2. Bu kumanda ile pc yi de kontrol edebilir miyiz, yoksa klavye ve mouse şart mı?
    3. Htpcyi açtığımızda normal Windows açılıyor da xbmc programını mı çalıştırıyoruz yoksa htpc açılınca doğrudan bir medya player gibi xbmc nin açılmasının bir yolu var mı?
    4. Xbmc Windows 8 e kurulabilir mi?
    5. xbmc ile tv kanalları (hd sd) kanallar izlenebilir mi, izlenebilirse hangileri ve kısaca nasıl?
    6. Xbmc yi ipadle de kumanda edebilir miyiz?

Cevaplarsanız çok makbule geçer . Şimdiden çok teşekkürler ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de farklı bir konu ama htpc için 3.5 inç bir sata hard disk aldım. Aynı anda bir de ssd alsam windowsu ssd ye kursam diğer hard diske de film vs yüklesem Windows ikisini de aynı anda görür mü? Ssd yi bilgisayar hızlı açılsın diye düşündüm. Örneğin Windows 8 ve xbmc yi ssd ye kursam, filmleri diğer diske atsam xbmc filmleri oradan çalıştırır mı? Bu konularda çok cahilim nasıl altından kalkacam bilmiyorum. Ama htpc için bileşenleri sipariş ettim umarım üstesinden gelirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: oyunbitti

Bir de farklı bir konu ama htpc için 3.5 inç bir sata hard disk aldım. Aynı anda bir de ssd alsam windowsu ssd ye kursam diğer hard diske de film vs yüklesem Windows ikisini de aynı anda görür mü? Ssd yi bilgisayar hızlı açılsın diye düşündüm. Örneğin Windows 8 ve xbmc yi ssd ye kursam, filmleri diğer diske atsam xbmc filmleri oradan çalıştırır mı? Bu konularda çok cahilim nasıl altından kalkacam bilmiyorum. Ama htpc için bileşenleri sipariş ettim umarım üstesinden gelirim.

Olur tabi sıkıntısız kullanırsın

Merhaba arkadaşlar epey bir media player arayışından sonra benim için en doğru seçimin HTPC olduğuna karar verdim,
    bundan 6 yıl öncede böyle bir girişimde bulunmuş gerek o zamanki yazılımların azizliği gerekse benim doğru donanımı
    seçmememden kaynaklanan performans sorunları oluşmuştu. Şimdi yeni bir HTPC kuruyorum parçalar aşağıda

GIGABYTE Z77N-WIFI
    Intel i3 2100
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE LOWPROFILE
    Asus GT 430 LP - HDMI 1.4
    Corsair F120 GB SSD
    SilverStone Milo ML03B
    HıghPower 500 watt power
    Microsoft MCE klavye ve kumanda

Asıl amaç film izlemek web ve bazende oyun olduğu için işin asıl kısmını tabiki yazılım oluşturuyor bu pc de Win7
    64 bit, XBMC, TotalMedia Theatre 5 kullanacağım.
    XBMC gerek arayüz olarak gerek film afişlemede baya güzel iş çıkartıyor aşağıda başka
    bir makinaya kurduğum XBMC yazılımından birkaç foto ekledim mesela aşağıdaki resimde görüleceği üzere filmin sadece
    trailer'ını youtube üzerinden izlettiriyor bir alttaki resimde ise filme ait bilgileri alabiliyorsunuz. Gelelim işin bir başka boyutuna
    3D Bluray iso dosyalarını menülü olarak oynatabiliyorsunuz zamanım elverdikçe ilerlemeleri bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım

XBMC 3D iso oynatmıyor onun için XBMC'den çıkıp başka bir playerla oynatmalısınız yada XBMC'ye powerdvd yada total media player gibi
    bir player tanımlamalısınız böylece çıkış yapmadan XBMC arayüzünde seçtiğiniz 3D iso'yu tanımladığınız playerda oynatırsınız

XBMC üzerinden external player ile 3D isonun oynatılması kendi htpc'm

XBMCSetup 11.0 Eden+HD-audio

TotalMedia Theatre 5 15 gün Trial

Virtual CloneDrive Free

yukardaki yazılımları edinip kurduktan sonra aşağıdaki adımları gerçekleştiriyoruz

External player tanımlamak için aşağıdaki örnek kodlardan faydalanabilirsiniz bunları bat dosyası olarak oluşturacaksınız
    bunun için notepad kullanarak uzantısını bat olarak kaydetmeniz yeterlidir

PlayBDMV 
    @echo off
    rem you can place your PlayBDMV file in \Roaming\XBMC\userdata\
    set pth=%1
    set pth=%pth:BDMV\index.bdmv=%
    "C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" %pth% exit

PlayDisc
    @echo off
    rem you can place your PlayDisc file in \Roaming\XBMC\userdata\

"C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" E:

PlayISO
    @echo off
    rem you can place your PlayISO file in \Roaming\XBMC\userdata\
    rem you need to put the correct VCDMount drive letter in the command below

"C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 %1
    "C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" F:
    "C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 /u

yukardaki dosyaları oluşturduktan sonra playercorefactory.xml dosyasını oluşturacağız
    playercorefactory

<playercorefactory> 
    <players>
    <player name="BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayBDMV file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayBDMV.bat</filename>
    <args>"{1}"/fullscreen</args>
    <hidexbmc>true</hidexbmc>
    <hideconsole>false</hideconsole>
    <warpcursor>none</warpcursor>

</player>
    <player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe</filename>
    <args>"{1}" /fullscreen</args>

</player>
    <player name="ISO_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayISO file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>

</player>
    <player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayDisc file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>

</player>
    </players>
    <rules action="prepend">

<rule filetypes="bdmv" player="BDMV_Player"/>
    <rule filetypes="m2ts|mkv|avi|ts" player="Universal_Player"/>
    <rule filetypes="iso" player="ISO_Player"/>

<rule name="Blu-Ray" protocol="bd" player="Disc_Player"/>>
    </rules>
    </playercorefactory>

Yukardaki kodlarla uğraşmak istemeyenler için hazır bat dosyaları aşağıdaki linkte

XBMC External Player

bu dosyayıda oluşturunca başlattan %appdata% yazıp xbmc klasöründe userdata klasörüne oluşturduğumuz dosyaları
    atıp xbmc'yi kullanmaya başlıyoruz oluşabilecek sorunlarda buradaki anlatım ve çözümlerden faydalanabilirsiniz
    Hocam bende htpc kurdum fakat bendeki htpc'nin görüntüsü seninki gibi değil bende arka planı kırmızıdır.Sen hangi skini kullanıyorsun ve film bilgilerini nasıl poster şeklinde gösteriyorsun.Saygılar...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba,
    Size iki sorum olacak
    1. si , sistemi fiziksel olarak siz mi birleştirdiniz, ve bu aşamada ne gibi zorluklar yaşadınız?
    2 ise, maliyet olarak yaklaşık bir rakam verebilmeniz mümkün müdür? Bu ayarda bir sistem yapıp aileme hediye etmeyi düşünüyorum da.

quote:

quote:

quote:

2. Bu kumanda ile pc yi de kontrol edebilir miyiz, yoksa klavye ve mouse şart mı?
    3. Htpcyi açtığımızda normal Windows açılıyor da xbmc programını mı çalıştırıyoruz yoksa htpc açılınca doğrudan bir medya player gibi xbmc nin açılmasının bir yolu var mı?
    5. xbmc ile tv kanalları (hd sd) kanallar izlenebilir mi, izlenebilirse hangileri ve kısaca nasıl?

güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: remo7

quote:

quote:

quote:

quote:

güncel

Ben bazı soruları cevaplayayım;
    ipad, iphone, android ile kumanda edilebiliyor
    windows 8 e kurulabiliyor
    kumandayla pc'yi (en azından windows media center özellikli ise) belli bir ölçüde kumanda edebilirsiniz ama sadece medya izlemek için anlamlı bir kumanda olur, nete girip sörf yapılmaz (şayet logitech dinovo mini tarzı bir kumandadan söz etmiyorsak)
    dilerseniz doğrudan xbmc açılması sağlanabilir
    bir çok kiosk veya spor salonlarındaki koşu bantları bile bu şekilde çalışıyor

bakıyorum da sadece tv kısmına cevap vermemişim, ona da cevap vereyim tam olsun
    bence, sadece BENCE, tv kartı ile bir şekilde mümkün olabilir, ama zahmetli olacaktır, emeğe değmeyecektir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

3D bluray iso oynatırmı sence mac mini yada HD sesleri passtrough yapabilirmi

Kasayı deveyükünden aldım

mac miniye vereceğin para ile her türlü mac miniden daha iyibir htpc toplarsın hatta daha ucuza bile toplayacağın htpc bile daha iyi olur. 3d destekli ekran kartlı güzel bir htpc topla keyfine bak. kumandalarda ebayda çok ucuza çok kullanışlı kumandalar mevcut.

cok usta bir is olmus, ben de arkadas gibi defalarca bir cok htpc denemesi yaptiktan sonra husrana ugrayip kenara cekilenlerdenim.. gerci tam olarak beklemeye gecmedim, gunun sartlari elverdigince, orta karar bir mac mini ve jailbreakli 2. nesil apple tv ile sistemimi gayet iyi idare ediyordum.. ta ki 3D filmler ve. hatta 3D iso'lar basimi agritana kadar..
    bu konuda soran arkadaslara ithafen sunu soyleyebilirim ki, uygun nvidia driveri ile mac miniler windows / tmt / powerdvd ile 3D iso oynatiyor..
    benim cihazim late2010 olarak gecen, c2d 2.4 islemcili, uyduruk nvidia3000 256mb paylasimli ekran kartli 4gb ramli bir mac mini.. bu cihaza win7 yukledim, apple tv sebebiyle hic xbmc ile ugrasmadim, sadece apple'in bootcamp ile sundugu driver yerine 3D stereoscopic goruntu destegi sunan bir baska notebook cd'sini kurup powerdvd ve tmt'de stereo3D ozelliklerini actim.. sistemin tv markasiyla hicbir ilgisi yok, bu sacma sapan ekran karti bile hdmi uzerinden 3D goruntuyu direkt tv'me aktariyor ve tv 3D goruntu kaynagi algilandi uyarisi verip gozluklerinizi takin diyor :)
    bu arada bilmeyenler icin; apple cihazlarinda normal hoparlor/kulaklik cikisi ayni zamanda optik ses cikisidir da, uygun kabloyu ses sistemime yonlendirdigimde 5+1 ses aliyorum (7.1 veya hd-dts sistemim yok, o konuda bir yorum yapamam)
    kumanda vs kullanmiyorum, elimde logitech dinovo mini var (ki onu bile kullanmiyorum mac'in kablosuz klavyesine cok alistim, dileyene verebilirim) ama mac kumandasi windowsta calisiyor, o da kolay bir cozum
    dedigim gibi arkadasimizin yaptigi bence mukemmel bir sistem olmus ama herkes bu kadar sansli olmayabilir, ikinci el vs bi mac mini dusururseniz htpc donusumu konusunda yardimci olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orsye -- 16 Mayıs 2013; 12:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: orsye

quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

3D bluray iso oynatırmı sence mac mini yada HD sesleri passtrough yapabilirmi

Kasayı deveyükünden aldım

mac miniye vereceğin para ile her türlü mac miniden daha iyibir htpc toplarsın hatta daha ucuza bile toplayacağın htpc bile daha iyi olur. 3d destekli ekran kartlı güzel bir htpc topla keyfine bak. kumandalarda ebayda çok ucuza çok kullanışlı kumandalar mevcut.

cok usta bir is olmus, ben de arkadas gibi defalarca bir cok htpc denemesi yaptiktan sonra husrana ugrayip kenara cekilenlerdenim.. gerci tam olarak beklemeye gecmedim, gunun sartlari elverdigince, orta karar bir mac mini ve jailbreakli 2. nesil apple tv ile sistemimi gayet iyi idare ediyordum.. ta ki 3D filmler ve. hatta 3D iso'lar basimi agritana kadar..
    bu konuda soran arkadaslara ithafen sunu soyleyebilirim ki, uygun nvidia driveri ile mac miniler windows / tmt / powerdvd ile 3D iso oynatiyor..
    benim cihazim late2010 olarak gecen, c2d 2.4 islemcili, uyduruk nvidia3000 256mb paylasimli ekran kartli 4gb ramli bir mac mini.. bu cihaza win7 yukledim, apple tv sebebiyle hic xbmc ile ugrasmadim, sadece apple'in bootcamp ile sundugu driver yerine 3D stereoscopic goruntu destegi sunan bir baska notebook cd'sini kurup powerdvd ve tmt'de stereo3D ozelliklerini actim.. sistemin tv markasiyla hicbir ilgisi yok, bu sacma sapan ekran karti bile hdmi uzerinden 3D goruntuyu direkt tv'me aktariyor ve tv 3D goruntu kaynagi algilandi uyarisi verip gozluklerinizi takin diyor :)
    bu arada bilmeyenler icin; apple cihazlarinda normal hoparlor/kulaklik cikisi ayni zamanda optik ses cikisidir da, uygun kabloyu ses sistemime yonlendirdigimde 5+1 ses aliyorum (7.1 veya hd-dts sistemim yok, o konuda bir yorum yapamam)
    kumanda vs kullanmiyorum, elimde logitech dinovo mini var (ki onu bile kullanmiyorum mac'in kablosuz klavyesine cok alistim, dileyene verebilirim) ama mac kumandasi windowsta calisiyor, o da kolay bir cozum
    dedigim gibi arkadasimizin yaptigi bence mukemmel bir sistem olmus ama herkes bu kadar sansli olmayabilir, ikinci el vs bi mac mini dusururseniz htpc donusumu konusunda yardimci olurum

Teşekkür ederim sitemi sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum hala ve çok memnunum , siz izlediğiniz formatıda belirtseydiniz keşke okuyan arkadaşlar için daha aydınlatıcı olurdu. Half-sbs filmleri tüm playerlar oynatır ama iş 3D iso olunca hdmi v1.4 gerekiyor ve şu anda hiç bir player lisans sorunlarından dolayı menü desteği vermiyor.

• telefondan yazmaya çalıştım ama net olmamış sanırım.. 3D bluray iso'ları kullanabilmekti zaten tüm olay, powerdvd 12/13 ve TMT 5/6 ile sorunsuz olarak oynatıyorum hocam.. dediğiniz gibi halfsbs filmleri sorunsuz olarak hem mac, hem windows, hem appleTv hem de TV'nin kendisi açıyor :)

bluray iso'yu clonedrive ile yüklediğimde bilgisayar disk takmışım gibi full olarak menüleri açıyor, bunda bir sıkıntı yok.. lakin dışardan altyazı desteği vermiyor bu programlar, bu yüzden denemek için egreat aldım ama benim için çok pratik bir çözüm olmadığından yine mac mini & windowsla ilerliyorum :))

bu arada mac mini'de kullandığım nvidia driver'ı "NVIDIA_3D_Vision_Notebook_CD_v1.38_WHQL_International" isimli bir cd, googlelanırsa zaten karşınıza çıkar, bu driver ile sisteme direkt 3D desteği geliyor..
    Bir htpc kursam ya da satın alsam power dvd yada total media player gibi bluray iso oynatıcılara türkçe altyazıcı film izlerken dışardan çalıştırabiliyor muyum yoksa her indirdiğim bluray filme altyazıları gömmem mi gerek?

HTPC bilgisayar ile samsung ht-d6750w ev sinema sistemine passthrough ile true hd ve dtshd sesleri taşıyabilir miyim?
    Bunu soruyorum çünkü elimdeki himedia q5 bu konuda başarısız oldu..

Orijinalden alıntı: frostburn

Konuyu hortlatıyorum.
    Sorum şu :
    Bir htpc kursam ya da satın alsam power dvd yada total media player gibi bluray iso oynatıcılara türkçe altyazıcı film izlerken dışardan çalıştırabiliyor muyum yoksa her indirdiğim bluray filme altyazıları gömmem mi gerek?

HTPC bilgisayar ile samsung ht-d6750w ev sinema sistemine passthrough ile true hd ve dtshd sesleri taşıyabilir miyim?

selam isimlerini verdiğiniz prolara ihtiyacınız olmaz zaten, tabi mkv izleyecekseniz, yani tavsiyede etmem ama iso yada bdmv dosyalarında harici altyazı kullanamazsınız, ben vsx 921 avr ile tüm ses formatlarını passtrough olarak kullanıyorum, sizin ev sinema sistemi destekliyorsa
    sesleri passtrough yapabilirsiniz diye düşünüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

Konuyu hortlatıyorum.
    Sorum şu :

selam isimlerini verdiğiniz prolara ihtiyacınız olmaz zaten, tabi mkv izleyecekseniz, yani tavsiyede etmem ama iso yada bdmv dosyalarında harici altyazı kullanamazsınız, ben vsx 921 avr ile tüm ses formatlarını passtrough olarak kullanıyorum, sizin ev sinema sistemi destekliyorsa
    sesleri passtrough yapabilirsiniz diye düşünüyorum

Bende zaten komple bir ev sinema sistemi olduğu için malesef onu satmadan avr alamam.
    Eğer altyazı isolara dışardan ekeyemiyorsam illa gömmem gerekiyorsa o zaman htpc sistem işime yaramaz fazla masraf olur bana..

• İhtiyacınızı belirleyip karar vermeniz en doğrusu

şu an tek sıkıntım
    benim avr'nin 3D desteği olmaması onuda yenilediğim zaman epey keyifli olacak

Bunu fazla sorun etmeyin. TV'niz 3D desteği vardır HTPC yi 1.4V HDMI kablo ile TV ye girin ve ve sesi TV üzerindeki optik out dan AVR nizin optik in giriş yapın. Görüntü TV den seçip HDMI olarak 3D destekli TV den görüntü alırsınız ve sesi optik üzerinden kayıpsız yine AVR den alabilirsiniz. Gerekli ayarları AVR üzerinde yapmanız önemli. Ha ben bütün cihazlarımın kontrolunuü AVR üzerinde sağlayıp oradan kullanmak istiyorum derseniz gereksiz bir 3D AVR alma ihtiyacı ortaya çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.