Evet arkadaşlar, yapmak istediğim şey muhtemelen birçoğunuzun bildiği bir şey olmalı ama hiçbir yerde bunu nasıl yapıcağıma dair bir bilgi bulamadım. Herneyse, fazla uzatmadan konuya giriyim; ziyaretçi, web sayfamdaki belirlediğim bir yazıya tıkladığında php'de yazılmış bir fonksiyonun devreye girmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?? Ya da aslında böyle bir şey mümkün değil mi? Öyleyse php ile hazırlanmış sayfalarda linklerin açması gereken sayfaların içeriğini tablodaki belirli bir hücreye nasıl yazdırabilirim??
Arkadaşım eğer bulunduğun server apache server ise önce o sayfanın Bulunduğu web dizininde (klasör) içinde bir ".htaccess" dosyası oluştur...(Bunu HTML dosyalarina php gibi davaranilmasini istedigin her klasörde yapmalısın)
Bu ".htaccess" dosyasının içine aşağıda ki satırı aynen yaz
AddType application/x-httpd-php php3 html
Bu şekilde o HTML sayfasına PHP sayfası gibi davranılır ve içinde ki PHP kodları işlenir.
kullandığım server IIS. Onda ne yapmam gerekiyor??
valla arkadaşım o zaman o şekilde olmaz
En basit yoldan yapacağın şey eğer PHP sayfanın içinde bi tablonun hücresine yazdıracaksan istediğin içeriği bir değişkene atayıp tablonun içinde o değişkeni çağıracaksın
Ancak tabii tam olarak ne istediğini anlamadım.yapmak istediğini tam olarak açıklasan belki daha fazla yardımcı olabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: acayip
valla arkadaşım o zaman o şekilde olmaz
En basit yoldan yapacağın şey eğer PHP sayfanın içinde bi tablonun hücresine yazdıracaksan istediğin içeriği bir değişkene atayıp tablonun içinde o değişkeni çağıracaksın
Ancak tabii tam olarak ne istediğini anlamadım.yapmak istediğini tam olarak açıklasan belki daha fazla yardımcı olabiliriz.
Aslında ne demek istediğimi küçük bir ayrıntı dışında anlamışsın:) Eğer söylediğini yaparsam hücrenin içine yazdırmak istediklerim sayfa açılır açılmaz yazılıyor. Benim istediğimse ziyaretçi sayfada bir yeri tıkladığı zaman bu olayın gerçekleşmesi.. Bu arada yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim...