Benim merak ettiğim şu: Şimdi ben yaptığım web sitesinde bi indirilebilir menüyü bi siteden almıştım ve burda açılan menünün linklerini offline olarak kullanmak için o anda bulunulan sürücünün adı lazım...
Böyle olmadı örnekle anlatıyım en iyisi! Ben yaptığım web sitesini CD'ye çektim, fakat biliyosunuz her CD sürücünün harfi yanı değil! Fakat web sitemin kodlari içinde menünün düzgün çalışması için linklerin olduğu yeri belirtmeliyim! Mesela CD sürücü harfi E: ise E:\websitem\index şeklinde! Ama bu şekilde belirtiğimde sadece CD sürücü adı E: olanlarda çalışıyor!
Yani benim sorum orda E: diyeceğime o an kullanılan CD sürücüyü nasıl belirtirim! Ne yazmalıyım :)
Şimdiden teşekkür ederim...
kök dizin belirtmen çok yanlış olur. buna hiç gerek yok. bir klasörde topla herşeyi ve linkleri öyle ver. kök dizin belirtemezsin.
bozo'ya katılıyorum bence cd'de değilde bilgisayarında bir klasör oluştur ve herşeyi buradan yönet..
Senin verdiğin linkler absolute link. Bozo vce jeremy'nin dediği gibi öyle çalıştıramazsın Onun yerine relative link vermen lazım. Yani aynı klasördeki bir dosyaysa direk dosya adı "menu.htm", aynı klasörün içinde yer alan resimler diye bir klasördeyse "resimler/menu.htm", o klasörün üstündeyse "../menu.htm" gibi
Dediğinizi anlıyorum ama sorun o değil... Zaten anlatırkende baya zorlandım. O kısmı zaten öyle yapıyorum ama bu kullandığım menü illede kök dizini istiyo.
Yani sayfayı yaparken online dolaşırken birini, offline dolaşırken birini dikkate alıyo! Ve ben yaptığım web sitesini CD'ye çekerken her CD sürücüde çalışması için burdaki E: yerine aktif olan sürücüyü belli edecek bi kod yazmak istiyorum!
Ben buna bi çare buldum ama bu sıkıcı bi yol! Her CD sürücü harfi için bi klasör açıp web sitesinin bütün sayfalarını tekrar atıyorum ama index.htm içindeki bu kodun CD harfini değiştiriyorum! O an kullandığım CD sürücü hangisi ise o index'e tıklıyorum ama bu hem CD'de yer kaplıyo, hemde uğraştırıyo!
İnşallah bu sefer anlatabilmişimdir! Yardımlarınız için teşekkür ederim!
oCMenu.onlineRoot="http://www.bilmemne.com/" yerine images/x.gif gibi yazsana. ne menusuymüş bu ki kök dizin istiyor. yok öyle şey ya. benim bilgisayarımda cd sürücüsü K. 29 tane klasörmü açacaksın?