Arkadaşlar bir forum sitesi oluşturmak istiyorum ama tek dreamweaver cs3 html kullanıyorum.Forum sitesi olmasa bile site içerisinde konu açılabilecek resim ve video upload resim ve videolara yorum yapılabilecek bir site kurmak istiyorum lütfen bana bu konu hakkında bilgi verirmisiniz nasıl yapabilim ?
Hazır forum sistemlerinde de diğer dilleri bilmek gerekli mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: badoglu
Hazır forum sistemlerinde de diğer dilleri bilmek gerekli mi ?
onlar adı üzerinde hazır forum sistemleri. onlarda çoğunlukla basitin üstünde html bilmen bile gerekmez. tabi zamanla eklenti falan geliştirmek istersen o ayrı.
Çoğu hosting firması zaten bedavaya forum kuruyor size sadece kontrol panelini yönetmek kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan*
Çoğu hosting firması zaten bedavaya forum kuruyor size sadece kontrol panelini yönetmek kalıyor
bunu bilmiyordum gerçekten teşekkür ederim.Peki firma forum sistemini kuruyor.Biz bu sistemdeki butonları falan değiştirip eklemeler yapabiliyoruz değil mi ?
Sizin yerinize onlar kurmuş oluyor. Tek farkı bu. Geri kalan herşeyi siz değiştirebiliyorsunuz hatta forumu silebilirsiniz de size kalmış birşey.
quote:
Orijinalden alıntı: badoglu
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan*
bunu bilmiyordum gerçekten teşekkür ederim.Peki firma forum sistemini kuruyor.Biz bu sistemdeki butonları falan değiştirip eklemeler yapabiliyoruz değil mi ?
Cevaplayan arkadaşlar kafamdaki birçok soru işaretini cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederim :=)
forum yapmak için php kodlamayı ileri derecede bilmen gerek en zor php kodlama zaten forum yapmaktır yani imkansız gibi bisey senin için :)
quote:
Orijinalden alıntı: amone
quote:
Orijinalden alıntı: blizzard3
forum yapmak için php kodlamayı ileri derecede bilmen gerek en zor php kodlama zaten forum yapmaktır yani imkansız gibi bisey senin için :)
Forum kodlamak php ile yapılabilecek en zor iş değil, hatta tahmin ettiğin kadar zor bir iş değil En fazla 3-4 aylık bir çalışma gerektiriyor, phpbb,smf gibi açık kaynak dağıtılacak sistemlerde kaynak kodun düzeni ve dökümantasyon yüzünden belki biraz daha uzun sürebilir Ancak bir e-ticaret sisteminin yanında kolay kalıyor hatta eyeOS gibi bir işletim sisteminin yada bir CRM'in yanında bir hiç kalıyor da diyebilirim
kardesim forumda yonetim paneli olur bunlara yonetme emri vermek kadar zor bisey varmı senelerini bile alır onu yapmak için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme