Şimdi Ara

## HTC Touch Diamond İçin Geri Sayım Başladı ## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
379
Cevap
1
Favori
44.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Vipracing

Garmin vb gibi firmalar SD/MMC vb türevi kartlar ile 'ekstra' olarak yazılımlarını satıyorlar.Bu demektirki : Bu tipte bir hazır paket alıp cihazın fiziksel özellikleri nedeni ile takıp kullanamassınız.Yoksa forumda bir sürü örneği olan programları : iGo,TomTom,Garmin vb çekip cihaza yükleyip çalıştırabilirsiniz (HTC acaip bir iş yapıp gps i sadece kendi yazılımına 'kitlemedi ise'/ki öyle olucağını hiç zannetmiyorum)

A-GPS : Asisted gps buda güzel bir özellik .Kısaca : Daha çabuk uyduları bulmanıza&hemen kilitlenmenize yarar. (N95 de ilk çıktığından a gps özelliği yoktu sonradan eklendi ve aradaki farkı kullananlar bilir.Ciddi bir hız farkı oluştu)

Çok güzel açıklama teşekkürler.. Ama ben de daha açık ifade edeyim..

HTC Touch Diamond'a GPS proğramı yüklenememesi diye bir sorun OLAMAZ !!! Büyük harfle yazdım, mevzu dallanıp budaklanıyor çünkü... Sadece paket olarak kartla birlikte satılan proğramları kullanamazsınız... Alllah aşkına GPS başlığında yazışan arkadaşlardan kaçı acaba GPS'i bu şekilde kullanıyordur, bende dahil herkes gayet güzel kartsız olarak kullanıyoruz ... Cihazınızda GPS alıcısı donanımsal olarak var mı... var.. Bitti. Her şekilde GPS kullanılır... İş yazılıma kalsın.. Orası kolay..

Zaten bana kartla GPS proğramı kullanmak çok saçma geliyor.. Düşünün tüm proğramları ayarları vs.. yüklemişsiniz hafıza kartına,... Diyelim yola çıkıp GPS kullanacaksanız, haydaaaa... kartı değiştir de.. falan.. filan...

Velhasıl Belçikada ki arkadaş HTC'nin oradaki satıcılarının işbilmezliğinden cihazı almamış.. Bize yazık oldu... "First impression" ları alamadık

• aydınlatıcı bi açıklama tşkler vipracing ve reason
    @felek arkadaşım keşke alsa idin bak gps i kullanabiiyorsun :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

mobile-review ön inceleme yapmış:

http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-touch-diamond-en.shtml

## HTC Touch Diamond İçin Geri Sayım Başladı ##

önceki sayfada vermiştim

Bizim N95'teki gibi ilaç'la dahili GPS görülebilinirse sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 21 Mayıs 2008; 10:51:28 >

• arkadaslar beklemedeyim dunku satis elemanlariyla baya bir zitlastik adamlar satimde ne olursa olsun matiginda

tezlerimi umarim curutursunuz asagidaki siteyi ingilizcesi olan arkadaslar iyi okusun tomtom 7 den de bahsediliyor

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=111716

http://www.gpspassion.com/fr/default.asp?_SetCurrentVersion=EN

asagidaki resime dikatli bakin GPs icin

• >Süper bir cihaz, Türkiyeye gelse biran düşünmem<
  • Tomtom'un tr haritası bayaaaa kötü ben symbian s60 için konuşuyorum ama harita değişmez sanırım

şu ana kadar gördüğüm en detaylı garmin ama kullanışlığı berrbat
  • Igo myway 2006 plus iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: felek

arkadaslar beklemedeyim dunku satis elemanlariyla baya bir zitlastik adamlar satimde ne olursa olsun matiginda

tezlerimi umarim curutursunuz asagidaki siteyi ingilizcesi olan arkadaslar iyi okusun tomtom 7 den de bahsediliyor

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=111716

http://www.gpspassion.com/fr/default.asp?_SetCurrentVersion=EN

asagidaki resime dikatli bakin GPs icin

Bu cihazın içinde şu anda benim kullanmakta olduğum pda'nın içindeki GPS chipsetinin aynısı var.. Qualcomm.. verdiğin linklerde bahsedilen şeyler ise Tomtom'un yetersizliğinden bahsediliyor.. Şu anda satılmakta olan Touch Diamondların içinde sadece google maps olduğu ve navigasyon yazılımı olmadığından bahsediliyor.. Tomtom mevzusu ise avrupadaki bazı operatorlerin touch diamonda tomtom yüklemeyi düşündüklerinden geçmiş.. Tomtom'un artık güncellenmediği bu yüzden yetersiz olduğu vs...vs... bir de Sirfstar chipset kullanılsa daha iyi olurdu demişler..

...verdiğin resimlerdeki QuickGps proğramı bende de var.. Uydulara bağlantıyı hızlandırma, uydudan otomatik zaman güncelleme gibi fonksiyonları var.. verdiğin diğer resim de ise "External GPS" eğer bağlar isen (nasıl ki, wireless mevcut olan bir bilgisayara usb'den harici wireless bağlayabiliyorsan..) external alıcının ayarlama proğramını göstermiş.. Benim şu anda kullandığım O2 Orbit II (Touch Cruise)'da da aynı proğram var bir kez bile açıp bakmadım merak edip..

Sen al şu cihazı da bir gelenden bana gönder... Olmaz mı ... Senin şu anda alma imkanın olduğu halde almaman beni burda deli ediyor.. Şaka bir yana karar tabiki senin.. Ama sadece GPS ise takıldığın nokta, cihazı aldıktan sonra iGO 2006 plus ve avrupa haritasını yüklüyorsun.. Bütün mesele bu kadar.. Ben anadolunun mütevazi bir şehrinde bile kendi sitemin adını girip görüyorsam, nokta atış gibi her adresi bulabiliyorsam, sen belçika da kapı numaralarına kadar bulursun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 21 Mayıs 2008; 23:14:18 >

• acaba içinde gps modülü varmı?

gsmarenadan baktığımda diamonda built in gps with a-gps diyor.
    ancak tytn2 gibi bilinen birinde
    built in gps and a-gps function yazıyor

ordaki bir ve çok şey değiştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdogg -- 21 Mayıs 2008; 23:40:15 >
  • expansys de satışa çıkmış ama 19 haziran demiş
    http://www.expansys.com/p.aspx?i=163250
  • quote:

Orjinalden alıntı: tokbey

acaba bu cihazda harici hafıza yokmu,hafıza kartı takılmıyormu ? hiçbir yerde görmedim...

hafıza kartı yok 4gb kendi hafızası var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Starforces

Igo myway 2006 plus iyidir.

namını duydum da kullanmadım
  • Arkadaşlar anlamsız gps muhabbetine girmişsiniz ya :). Cihazın içinde internal GPS alıcısı var, microSD kart girişi olmasada usb ile vs.. bi şekilde cihaza atarsınız windows mobile uyumlu herhangi bir navigasyon yazılımını çatır çatır kullanırsınız. Resimlerde görünen "external GPS" ikonunun (programının) amacı başka; eğer dersenizki "ben cihazdaki built-in GPS alıcısını begenmedim, başka harici bi GPS alıcısı kullanıcam" (royaltek vs.. gibi) onuda telefona bluetooth üzerinden bağlamanız içindir. Bu aşamadan sonrada yine içindeki dahili GPS alıcısı gibi onuda uyumlu herhangi bir yazılımla kullanabilirsiniz.
  • Benim asıl vurgulamak istediğim nokta diamond'ın bataryası. Arkadaslar tek kelimeyle bu batarya tam bir felaket. 640*480 çözünürlüklü bir ekran ve 900 mAh'lik bir batarya. Bu batarya her 6 saatte bir şarj ister diye tahmin ediyorum :). Yakınlarda Eten'in X500+'ını yaklaşık 1 hafta kullandım. O cihazda 640*480 çözünürlüklü ve 1530 mAh pili vardı. Ortalama bi kullanımla alet 1 günü ancak çıkarıyordu. 1530 mAh'lık batarya bu kadar gidiyorsa, 900 mAh'lik bataryanın ne kadar gideceğini varın siz hesaplayın. Marka ve kalite farkından dolayı pil tüketiminin düşeceğinide varsaysak bu durum çok ciddi bir fark yaratmaz. Taş çatlasa 1 saatlik fark yapar, 6 saat değil 7 saat gider şarjı :). Batarya konusunu yabana atmamak lazım, ciddi şekilde can sıkıyor arkadaşlar...
  • ben n95ten biliyorum şarj olayını
  • tek kelimeyle muhteşem bir cihaztr ye gelsede alsak
  • şarjı eğer öyle ise durum çok kötü
    Stand-by süresi 285 saat
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.