Şimdi Ara

HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
16
Favori
96.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pilyeri

Stock rom ruu yu sorunsuz kurabildim fakat yine htc brilliant ta takılı kalıyor.
    erase cache de yaptım yine aynı sonuç :(

şu adımları takip edersen sorununun hallolması lazım;

1) ÖN HAZIRLIK

* Windows yüklü bir PC (mümkünse windows 7)

* fastboot klasörünüzün C:/ dizininde olduğuna emin olun.

* HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin! (Bu işlem için mümkünse %100)

* Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! Rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır!

* PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır.

* Özel hazırlanmış Stock ROM dosyasını şu linkten indirin, mutlaka MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;

http://loadbalancing.modaco.com/download.php?file=Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip

MD5:a31225d46aa49a370e3f61461b429260

* İndirdiğiniz Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını masaüstüne kopyalayın (taşımayın, kopyalayın!) ve zipin içinden boot.img dosyasını masaüzerine çıkartın. Bu dosyayı C:/fastboot klasörü içine atın.

* İndirmiş olduğunuz Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını C:/fastboot klasörü içine atın.

* Cihazın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

* Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın

* Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

* PC'de CMD Shell ekranı açın ve C:/fastboot klasörüne girip şu komutları sırasıyla girip enterleyin;

fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase cache
    fastboot update Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip
    fastboot reboot

NOT1: olası bir soruna karşılık orjinal RUU dosyanızın hazırla olması tavsiye olunur.

NOT2: Cihazında CWM Recovery olanlar işlem öncesi wipe & format uygulasınlar.

NOT3: cihazı bootloader kilidi açık ve CWM Recovery yüklü olanlar; Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını dsd karta atıp recoveryden flashlayabilirler. Flashlama esnasında sorun çıkarsa;
    Stock recovery doayasını şu linkten indirin;

http://www.androidrevolution.nl/ARHD/OneX/Recovery/endeavoru_recovery_signed.img

indirdiğiniz dosyayı C:/fastboot kkasörü içine atıp şu komutu verin;

fastboot flash recovery endeavoru_recovery_signed.img

Şu komut ile cihazı kilitleyip stock rom/kernel kurulumunu tekrar deneyin;

fastboot oem lock

• @eren1970
    daha önce de yapmıştım tekrar aynen NOT1 kısmına kadar denedim.

C:\fastboot>fastboot flash boot boot.img
    sending 'boot' (4290 KB)...
    OKAY [ 0.547s]
    writing 'boot'...
    (bootloader) Format partition LNX done
    OKAY [ 0.484s]
    finished. total time: 1.031s

C:\fastboot>fastboot erase cache
    erasing 'cache'...
    OKAY [ 0.109s]
    finished. total time: 0.109s

C:\fastboot>fastboot update Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip
    archive does not contain 'android-info.txt'
    archive does not contain 'android-product.txt'
    error: update package has no android-info.txt or android-product.txt

rom kurarken hata veriyor.

Ve yine HTC brilliant kısmında kaldı.
  • quote:

C:\fastboot>fastboot update Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip
    archive does not contain 'android-info.txt'
    archive does not contain 'android-product.txt'
    error: update package has no android-info.txt or android-product.txt

rom kurarken hata veriyor.

Ve yine HTC brilliant kısmında kaldı.

ROM hatalı inmiş olabilir, yeniden indir ve mutlaka MD5 kontrolü yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 21 Temmuz 2012; 3:10:31 >
  • Arhd yukledim su alttaki tuşları nasil kaldırılır oyunlarda felan çıkan yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eren1970
    2 kez indirdim zip i MD5 kontrolü de yapıyorum dosya doğru çıkıyor.

Ayrıca bu alet neden şarj a takınca sarj olmuyor da illa bat dosyasıyla usb den sarj ediyoruz. Hangi mantıkla böyle yapmışlar bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilyeri -- 21 Temmuz 2012; 11:28:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisx3

Arhd yukledim su alttaki tuşları nasil kaldırılır oyunlarda felan çıkan yardım lütfen

ayarlar , ekran , son uygulamalar dügmesi , Menü için basin , son uygulamalar için basip bekleyin seçenegine tik yapin
  • quote:

@eren1970
    2 kez indirdim zip i MD5 kontrolü de yapıyorum dosya doğru çıkıyor.

Ayrıca bu alet neden şarj a takınca sarj olmuyor da illa bat dosyasıyla usb den sarj ediyoruz. Hangi mantıkla böyle yapmışlar bunu.

sırf benim yazdıklarımda mı hata var diye üşenmeden kılavuz adımlarına uygun olarak formatı basıp kurulum yaptım. Hiç bir sorunla karşılaşmadan yüklemem gerçekleşti. Sorun kılavuzda veya verilen dosyalarda değil, siz ya bir şeyi eksik yapıyorsunuz veya farkında olmadan es geçiyorsunuz başka izahı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1970

quote:

Orijinalden alıntı: vipline

Arkadaşlar Merhaba,

Cihazın cid kodu HTC-Turkey HTC__M27 şimdi hangi RUU dosyasını indirmem lazım bana yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler, iyi forumlar.

RUU_ENDEAVOR_U_ICS_40_HTC_Europe_1.29.401.11_Radio_1.1204.105.14_release_260491_signed

Çok teşekkür ederim Eren.
  • Bana birisi Rom önersin lütfen arhd 7.2.1 de geçişler yavaşladı viperx 1.0.1 de bozdu oda yavaşladı :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoutch

Bana birisi Rom önersin lütfen arhd 7.2.1 de geçişler yavaşladı viperx 1.0.1 de bozdu oda yavaşladı :/

Geçişlerde yavaşlık hissediyorsan Rosie Launcher'dan fedakarlık edip Renovate Rom kullanmalısın.

Bu arada imzan kural dışı biri şikayet etmeden düzenle istersen o boyutta iki resim üst üste konulmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 21 Temmuz 2012; 22:49:43 >
  • quote:

Bana birisi Rom önersin lütfen arhd 7.2.1 de geçişler yavaşladı viperx 1.0.1 de bozdu oda yavaşladı :/

bunu deneyebilirsin;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601543

ama ilk kurulumdan sonra ister titanium backup ile istersen de romcleaner ile gereksiz uygulamaları temizlemeni öneririm. Zaten yavaşlığın ve pilin hızlı tükenmesinin asıl sebebi bu saçma uygulamalar. Bir süre kendi stock kerneli ile kullan, pil süresi az gelirse franco ve faux denersin.

bu romu hazırlayan adam football 4.0.4 test romunu ortaya çıkartan kişidir ve pek çok romda da parmağı var. Şahsen bunun HTC developers çalışanlarından biri olduğuna eminim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 21 Temmuz 2012; 22:57:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

quote:

Geçişlerde yavaşlık hissediyorsan Rosie Launcher'dan fedakarlık edip Renovate Rom kullanmalısın.

Bu arada imzan kural dışı biri şikayet etmeden düzenle istersen o boyutta iki resim üst üste konulmaz

Yok daha yemedim kuraldışı imza o 1 2 aydır öle :D ama rosieden vazgeçmek istemiyorum :/

• quote:

quote:

bunu deneyebilirsin;

ama ilk kurulumdan sonra ister titanium backup ile istersen de romcleaner ile gereksiz uygulamaları temizlemeni öneririm. Zaten yavaşlığın ve pilin hızlı tükenmesinin asıl sebebi bu saçma uygulamalar. Bir süre kendi stock kerneli ile kullan, pil süresi az gelirse franco ve faux denersin.

bu romu hazırlayan adam football 4.0.4 test romunu ortaya çıkartan kişidir ve pek çok romda da parmağı var. Şahsen bunun HTC developers çalışanlarından biri olduğuna eminim:)

Aslında stock roma mı dönsem diyorum az once kendiliginden reset attı düzeldi arhd yüklü alette

• quote:

quote:

bunu deneyebilirsin;

Maximus çok iyi bir Rom değil hocam ben denedim. Football'da Alexander isminde bir Rus ve HTC çalışanı olamayacak kadar aç bi adam Benim telefona uygun RUU'yu bulabilecek tek kişi olduğundan ondan yardım istedim o da bulurum ama 14 Euro istiyorlar bunun için dedi el mahkum verdik adama telefon açılmıyordu ve geri verecektim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Maximus çok iyi bir Rom değil hocam ben denedim. Football'da Alexander isminde bir Rus ve HTC çalışanı olamayacak kadar aç bi adam Benim telefona uygun RUU'yu bulabilecek tek kişi olduğundan ondan yardım istedim o da bulurum ama 14 Euro istiyorlar bunun için dedi el mahkum verdik adama telefon açılmıyordu ve geri verecektim.

şu an onu kullanıyorum, ARHD ve Viperx'deki kasmalar bunda yok, bir kaç gün deneyelim bakalım. Parası olan o tip adamlar hep açtır, doymaz, elindeki her imkanı paraya çevirir böyleleri normaldir yani şaşma boşuna:)

• Vay aç it vay para mı istedi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denediğim romlar içinde en farklısı MIUI oldu, IOS kullanıyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz, özellikle menüleri, online özelleştirme ve multıtasking kısmı çok başarılı ama iphone çakması gibi duruyor cihaz, bu da en büyük sorun:)
  • Sizce viper mı yoksa arhd mi ?
  • quote:

Sizce viper mı yoksa arhd mi ?

unlock bootloader+CWM recovery+stock ROM+root
    en güzeli şahsen budur.
  • quote:

Denediğim romlar içinde en farklısı MIUI oldu, IOS kullanıyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz, özellikle menüleri, online özelleştirme ve multıtasking kısmı çok başarılı ama iphone çakması gibi duruyor cihaz, bu da en büyük sorun:)

Miui benim bir önceki telefonumda vazgeçilmez Romumdu ama HTC cihazlarda sırıtıyor açıkcası Sense varken itici geliyor hatta ama bir Touchwiz'den çok daha iyi görsellik olarak. Miui için Sense 4 teması çıksa hemen kullanırım bi tane bulmuştum ama sadece kilit ekranı çalışıyordu Miui v4 için pek güzel tema yok
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.