Şimdi Ara

HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
16
Favori
96.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CUSTOM RECOVERY/ROM/KERNEL YÜKELEMEK CİHAZINIZI GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA BIRAKMAKTADIR. BU İŞLEMLERDEN DOLAYI KULLANILAMAZ HALE GELEBİLECEK CİHAZINIZ İÇİN NE SİTE YÖNETİMİ NE DE BU YÖNTEMİ PAYLAŞAN KULLANICI SORUMLULUK KABUL ETMEMEKTEDİR. CİHAZINIZA GELECEK OLAN YAZILIMSAL VE DONANIMSAL HASARLARDAN CİHAZIN KULLANICISI SORUMLUDUR. BURADA ANLATILACAK YÖNTEMLERİ UYGULAYACAK OLAN KULLANICILAR, TÜM SORUMLULUĞUN KENDİLERİNDE OLDUĞUNU BAŞTAN KABUL EDERLER.


    CWM Recovery yükler yüklemez ilk işiniz sistem yedeği almak olsun, aldığınız yedeği mutlaka PC'ye aktarın ve silmeyin. Bu yedek sayesinde sorunsuzca stock hale dönebilirsiniz. İkinci yapmanız gereken şey ise, aşağıda anlatıldığı şekilde CID kodunuzu öğrenip bir yere mutlaka not edin! Custom rom yükledikten sonra CID kodunu alamama riskiniz var!


    HTC ONE X kullanıcılarının karşılaştığı pek çok ortak sorunlar mevcut ve bunları çözümünü aramak, bulmak zaman alabiliyor. Özellikle telefonunu açılmaz hale getirmiş kullanıcıların, çözümü bulamadıkları zaman yaşadığı paniğe de her gün şahit olmaktayız.

    Bu sebeple; bu başlık altında şu ana değin karşılaşılmış tüm sorunlar ve o sorunların çözümlerini derli toplu halde kılavuz haline getirmeyi uygun gördüm. Her sorun kırmızı büyük harflerle yazılmış bir başlığa sahip olacak ve altında da çözümü bulunacak. Bu sayede neye ihtiyaç duyarsanız hemen bulup uygulayabileceksiniz.

    Custom rom/kernel/recovery yükleme ve bunları uygularken karşılaşılan tüm sorunlar ve çözümlerine ek olarak, custom rom/kernel tanıtımları, bu romlara uygulacak özel mod ve ayarları da bu başlık altında zaman zaman vermeye çalışacağım.

    konuya vakıf olan diğer arkadaşların da bu başlık altında sorunu olanlara yardımcı olmasını, elde ettikleri bilgi birikimini paylaşmalarını da önemle rica ediyorum.

    Ve lütfen bu başlık altında ; telefon alım satımı, başka markalarla karşılaştırma tartışmalarını ve fotoğraf vs. paylaşımlarını yapmayınız. İhtiyacı olan derdinin çözümünü kolayca bulabilsin.

    KILAVUZ İÇERİĞİ


    YÜKLEME KILAVUZLARI
    *ClockworkMOD Recovery 5.8.4.0 KURULUMU
    *NANDROID BACKUP ALMA KILAVUZU
    *NANDROID RESTORE KILAVUZU
    *ViperX 1.0.0 CUSTOM ROM YÜKLEME KILAVUZU
    *ARHD 7.1.0 CUSTOM ROM YÜKLEME KILAVUZU
    *CUSTOM ROM ÜZERİNE MOD YÜKLEMEK
    *CUSTOM KERNEL YÜKLEMEK
    *CUSTOM RECOVERY/ROM/KERNEL YÜKLÜ CİHAZI ORJİNAL HALE DÖNDÜRMEK
    *CİHAZIN HANGİ BÖLGE İÇİN ÜRETİLMİŞ OLDUĞUNU BULMAK
    *BOOTLOADER KİLİDİ KAPALI OLUP FARKLI CID KODUNA AİT CİHAZLARA x.x.401.x EUROPA STOCK ROM/KERNEL KURULUM KILAVUZU



    KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
    *AŞIRI ISINMA SORUNU
    *AÇILMAZ HALE GELEN CİHAZI YENİDEN AÇMAK
    *Cihazınız açılmıyor ama SD Kartta nandroid backup var ise;
    *Cihazınız açılmıyor ama SD Kartta ROM dosyası var ise;
    *Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-1;
    *Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-2
    *Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-3
    *Cihaz "HTC QUIETLY BRILLIANT" ekranında takılı kaldı ve şarj oranı düşük ise ÇÖZÜM-1;
    *Cihazınız "HTC QUIETLY BRILLIANT" ekranında kaldı ve şarj çok düşükse ÇÖZÜM-2:
    *AÇILMAYAN VEYA CUSTOM ROM YÜKLÜ CİHAZI ORJİNAL HALİNE GETİRMEK
    *AÇILMAYAN VE SD KARTTA ROM DOSYASI OLMAYAN/SD KARTA FORMAT ATILMIŞ CİHAZA CUSTOM ROM YÜKLEMEK




     HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 9 Temmuz 2012; 16:26:43 >



  • NEDEN CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEMELİYİM?


    Hangi android cihazı alırsanız alın, yüklü gelen android sürümü ortalama kullanıcı profiline göre optimize edilmiş olarak gelmektedir. Yani telefonla konuşan, mesaj çeken, müzik dinleyen, nette dolaşan, sosyal ağlarda paylaşımda bulunan sıradan bir kullanıcının ihtiyaçları hedeflenmiştir. Bu sayede ortalama performans ve iyi sayılabilecek pil ömrü vaad edilmektedir.

    Ancak elimizdeki cihaz HTC One X piyasada alabileceğiniz en güçlü cihazlardan biridir ve sahip olduğunu donanım özellikleri gerçekte stock rom/kernel ile sunduğundan çok daha fazladır!

    Daha akıcı geçişler, daha yüksek oyun performansı, daha hızlı uygulama yüklenme süresi, daha düzgün çalışan multitasking, daha iyi ram optimizasyonu, daha iyi video kaydı vs. sağlayabilmek mümkündür, ancak bunlara sahip olabilmek için tek seçenek vardır; Custom Rom/kernel yüklemek!

    Custom rom ve Kernel'ler geliştiriciler tarafında çok daha yüksek performans yanı sıra daha iyi pil ömrü sunmakta ve stock rom/kernel'de var olan bazı sorun ve hataları da gidermekte, bunlar da kullanıcıya normalde sahip olamayacağı olanaklar sunmaktadır. Custom romlar zaten root'lu olarak geldiği için ayrıca root etmeye de gerek yoktur. Overclock olayına girmediğiniz sürece (kesinlikle tavsiye etmem, cihazının zarar görme olasılığı mevcuttur) pil şarjı çok daha fazla gidecektir.

    Daha önce hiç custom rom/kernel yüklememiş biri için bu adımı atmak ürkütücüdür. Ne de olsa ortalama 1500 TL karşılığı alınan bir cihazı çöpe çevirme riski insanı doğal olarak korkutmaktadır. Şahsen cihazı ilk aldığımda kesinlikle root/rom olayına girmeyeceğim demiştim. Ancak bir süre kullanıp bir şeylerin eksik olduğu hissi kendini belli edince cesaretimi toplayıp bulabildiğim farklı kaynaklardan işi öğrenip yeterli bilgiye sahip olduktan sonra custom rom yüklemeye karar verdim. Bir haftalık bir sürecin sonunda hazırdım, olası sorunlarda ne yapmam gerektiğini de araştırdığım için her şeye hazırlıklıydım ve evet ilk denemem fiyasko ile sonuçlandı:)
    Cihaz beyaz boot ekranında takılı kaldı, ama panik yapmak yerine böyle bir sorunda ne yapmam gerektiğini öğrenmiş olduğum için yapmam gerekeni yaptım ve cihaz hemen açıldı.

    Pek bilinmemekle beraber; malumunuz uygulamalarla beraber gelen bir reklam sorunu var ve bu reklam alanları devamlı nete bağlanıp data çekmektedir. uygulama geri planda kalsa dahi bu durum devam etmektedir ki, wifi/3g'nin extradan bu şekilde kullanımı işlemciye de kısmi yük bindirmekte ve bu da daha fazla pil kullanımına sebep olmaktadır. Sırf bundan kurtulmak için bile en azından root işlemi yapılmaya değer. Yükleyeceğimiz AdAway uygulaması (veya benzeri) sizi bu reklam derdinden kurtarmakla kalmayacak, şarjınızın kısmen de olsa ısrafına engel olacaktır.

    Custom ve stock rom/kernel arasındaki fark mı dediniz?
    Standart binek araç ile aynı aracın modifiye edilip güçlendirilmiş, daha fazla görsellik eklenmiş hali neyse, bu da öyle diyebilirim...

    Custom rom/kernel kullanmaya başladığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de şudur; taskkiller kullanmayın!!!
    Bırakın açtığınız uygulama geri planda çalışmaya devam etsin, geliştirilmiş ram ve multitasking optimizayonu gerisini kendi halleder! Ram azalmaya başladığında en az kullandığınız uygulamayı kendisi zaten kapatır. Kullanılmayan uygulamanın kullandığı ram ondan alınıp ihtiyacı olana verilir. Ve bu sayede sistem size ait bir profil oluşturmaya, neleri ne kadar kullandığınızı öğrenip buna göre kendi içinde optimizasyon yapma şansı bulur.

    Nandroid backup mucizesi;
    cihazına custom rom yüklediniz, tüm sistem ayarlarınızı yaptınız, ihtiyaç duyduğunuz bazı modları da kurdunuz, gerekli olan tüm uygulamaları yükleyip onların da ayarlarını yaptınız. Ama bir sorun yaşadınız ve tüm sistemi yeniden yüklemeniz gerekti, her şeyi sil baştan yapmak ölümden beter!
    İşte rootlanmış ve custom recovery yüklenmiş bir cihazın bence asıl üstünlüğü burada ortaya çıkıyor; her şeyiyle sistem istediğiniz hale geldiğinde; cihazı bootloader'dan açıp, custom recovery'e gidip full yedek alın!!!
    olası sorunda yine recovery'den aldığınız bu backup'ı geri yükleyerek sistemi ilk günkü tazeliğine kolaylıkla getirebilirsiniz ve sadece bir kaç dakikanızı alır!

    Hangi custom Recovery'i tercih etmeliyim?
    Bir kaç şık olmakla birlikte tercihinizi Clockworkmod Touch Recovery'den yana kullanın derim. Son sürümle birlikte artık dokunmatik özelliğine de kavuştu ve rom yüklemek, format wipe işlemleri yapmak gerçekten çok kolay.

    Hangi Custom Rom'u tercih etmeliyim?
    Rom seçerken dikkat edilecek ilk husus; romu çıkartan ekip ne kadar süredir bu olayın içinde, ne kadar tecrübe sahibidir? Geçmişte çıkarttıkları roma ne kadar süre güncelleme desteği vermişlerdir? Bu sorularınıza cevap bulduğunuzda karşınıza iki seçenek daha çıkar; sense arayüzlü bir rom mu yoksa sensesiz bir rom mu? Karar sizin tercihinize kalmıştır.
    Şahsen; her şeyi kendim ayarlayabileyim diyorsanız ViperX Rom tercih etmenizi öneririm. Ancak 7/24 destek bulayım, standart üstü bir rom deneyimi bana yeter, ayarla falan uğraşmam derseniz ARHD rom'u tercih etmenizi öneririm ki her iki rom da sense arayüzlüdür.
    Ancak her rom her cihazda aynı sonucu vermeyebilmektedir! Hangi romun size uygun olduğunu en iyi bir haftalık kullanım süresi sonunda kendiniz öğrenebilirsiniz.

    Custom rom yükledim, hangi kernel'i tercih etmeliyim?
    Yüklediğiniz romla beraber gelen kernel hem performans hem de pil ömrü düşünülerek optimize edilmiştir ve gayet başarılıdır.
    ancak ben daha fazla performans istiyorum derseniz; franco kernel, yok ben daha fazla şarj ömrü istiyorum derseniz; faux kernel yüklemeniz tavsiye olunur.

    Custom Rom ve pil kalibrasyonu
    Custom rom yüklediğinizde mutlaka cihazı kendi şarj cihazı ile %100 olana kadar şarj edin. Şarj tamam olunca cihazı şarjdan çekip kapatın, iki dakika bekleyin ve tekrar açın. Bir kez daha şarja takın ve bir saat boyunca şarjda takılı kalsın. Sonra cihazın güç düğmesi+ses kısma düğmesine aynı anda basarak bootloader modda açın, recovery'ye girin. Recovery menüden 'wipe battery statics' kısmına gidin ve wipe işlemini yapın. Cihazı tekrar restart ederek normal açın.
    Bu işlem; işletim sisteminin cihazın tam doluluk oranını kesin olarak belirlemesini sağlar ve daha fazla şarj süresi için gereklidir. Her custom rom güncellemesi sonrasında mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.

    MD5 kontrolü neden önemlidir?
    ROM/Kernel paketlendiğinde bir MD5 değeri üretir. Siz bu paketleri indirdiğinizde, hatasız inip inmediğini MD5 değerini kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Bu önemlidir çünkü hatalı inmiş bir paket kurulum esnasında sizi ciddi bir çıkmaza sokabilir. Bu yüzden indirdiğiniz paketleri mutlaka bir MD5 chacker programı ile kontrol edin. MD5 değerlerinde tek bir karakter bile farklı ise yanlış inmiş demektir, paketi bir kez daha indirip bir kez daha kontrol edin!

    CUSTOM ROM yükleme dosyanızı SD Kart'tan silmeyin!
    Cihazın açılmadığı olası bir sorunu çözmek için romu tekrar yüklemeniz gerekebilir. Cihaz açılmadığı için rom dosyasını Sd karta atabilmeniz de mümkün olmazsa başınız ağrır! Hele ki nandroid backup da almamışsanız bazen cihazı sıfırlayıp ilk haline getirmeniz gerekir ki bu bir hayli extra uğraş gerektirir. Böyle bir duruma düşmemek için, custom rom/kernel yükleme dosyanızı mutlaka SD Kart içinde tutun!

    Custom rom/kernel yüklemek için nelere ihtiyaç var?

    * Bootloader kilidi açılmış bir HTC ONE X
    * Custom recovery
    * custom Rom/kernel dosyaları
    * En az %50 şarj oranı! (%30 altında rom/kernel/recovery yüklemeye kalkışırsanız telefon açılmaz hale gelir!)
    * windows/mac/linux yüklü bir PC

    İlk iki konu tüm detayları ile @frmtrky arkadaşımız tarafından zaten anlatıldığı için burada ayrıca yazmaya gerek görmüyorum. Bu ilk iki adımı atmak için lütfen şu linki takip ediniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_60418075/tm.htm

    ancak örnek bir yükleme için ARHD 7.1.0 Custom Rom yükleme süreci burada bir kez daha anlatılacak...

    ROOT nedir ne işe yarar?
    Root erişim izni, Linux tabanlı bir sistem olan Android'de yönetici haklarına sahip olmaktır. Android İşletim Sistemi üzerinde bazı işlemleri yapabilmeniz, bazı sistem klasör ve dosyalarına erişebilmeniz ve bu dosya ile klasörler üzerinde yazma/okuma yetkilerine sahip olabilmeniz için root izni şarttır. Yine bazı özel uygulamaları yükleyebilmeniz için (titanium Backup, AdAware, rootManager vs.)Root iznine sahip olmanız gereklidir.

    Cihazı sadece Root etmek istiyorum ne yapmalıyım?
    Stock rom işimi görüyor, custom rom/kernel ihtiyacım yok sadece root yetkisinin imkanlarından faydalanmak istiyorum diyorsanız, yapmanız gerekenler @frmtrky arkadaşımızın hazırlamış olduğu ve bir üst konuda linki verilmiş olan kılavuzda zaten mevcuttur, orada anlatılan prosedürleri yerine getirmeniz yeterlidir.

    Root izni aldım, geri kaldırabilir miyim?
    Elbette, bu konu ilgili başlıkta anlatılacaktır ve gayet kolaydır.

    Custom Recovery/Rom/kernel yükledim, cihazı ilk haline getirebilir miyim?
    Kesinlikle! İlgili konu başlığında bu konu anlatılacaktır ve uygulaması oldukça kolaydır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 17 Temmuz 2012; 12:25:02 >
  • ClockworkMOD Recovery 5.8.4.0 KURULUMU

    * CWM recovery'in bu versiyonu dokunmatiktir, yükledikten sonra recovery menüde artık cihazın düğmelerini kullanmanıza gerek yoktur.

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Fastboot dosyasını şu linkten indirip, zipten çıkartın ve klasörü olduğu gibi C:/ kök dizinine atın;
    https://rapidshare.com/#!download|524p4|1900957508|fastboot.rar|10708|0|0

    * CWM son versiyonu şu linkten indirin;

    http://download.clockworkmod.com/recoveries/recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img


    * İndirdiğiniz dosyayı C:/fastboot klasörü içine kopyalayın.

    * Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın.

    * HTC ONE X cihazınızın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'de bir cmd ekranı açın ve fastboot klasörüne girin (C:/fastboot) ve şu komutu girin;

    fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img

    * Hboot menüden 'Reboot Bootloader' ile yeninden bootloader'a girin ve recovery kısmını seçerek CWM recovery menüye girebilirsiniz.



    NANDROID BACKUP ALMA KILAVUZU


    * HTC ONE X cihazınızın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * ses düğmesini kullanarak menüden 'recovery' üzerine gelip güç düğmesine basın

    * CWM recovery menüden 'Backup restore' kısmını seçin

    * açılan menüden 'backup'ı seçin; çalışmakta olan mevcut sistem komple yedeklenecektir. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir. İşlem tamamlanınca recovery menüye geri döndüğünde restart edebilirsiniz.


    NANDROID RESTORE KILAVUZU


    * HTC ONE X cihazınızın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * ses düğmesini kullanarak menüden 'recovery' üzerine gelip güç düğmesine basın

    * CWM recovery menüden 'Backup restore' kısmını seçin

    * Açılan menüden 'Restore'yi seçin. Karşınıza o ana kadar almış olduğunuz backupların listesi çıkacak. hangisini yüklemek istiyorsanız seçin. Yükleme bir kaç dakika kadar sürecek ve işlem tamamlanınca recovery menüye tekrar dönecek. Restart edip sistemi normal açabilirsiniz.

    * Bazı romlarda nandroid restore sonrası sistem beyaz ekranda kalabiliyor ve restart atabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız yüklü olan kernele ait boot.img dosyasını fastboot USB modda yeniden flashlamanız ve -fastboot erase cache- komutunu verip sistemi tekrar açmanız gerekir.


    Jelly Bean 4.1.1 CM10 prewiev 8 CUSTOM ROM YÜKLEME KILAVUZU


    1) ÖN HAZIRLIK

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! custom rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır!

    * PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır.

    * ROM dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://www30.zippyshare.com/v/38718347/file.html

    MD5: eecfeeafaff7bba9ae42dfefac93c320

    * kernel dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın;
    http://www30.zippyshare.com/v/71987616/file.html

    MD5: e7b99c9c8909f8815d1cc5251555a4b2

    * Google Apps dosyasını şu linkten indirin ve zipten çıkartmayın;
    http://goo.im/gapps/gapps-jb-20120726-signed.zip

    * Süper wipe dosyasını şu linkten indirin ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://goo.gl/r2uqU


    2) CM10/P8 CUSTOM ROM YÜKLEME

    * Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız.

    * İndirmiş olduğunuz zipli haldeki CM10 ROM, GoogleApps ve Super Wipe dosyalarını (zipli halde!) SD Kartın ana kök dizinize atınız. (Veya ROM adında bir klasör oluşturup oraya atın, bu dosyaları yeni Rom güncelleme dosyası gelene kadar silmeyin!)

    * Cihazı restart edin ve Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin. Bootloader menüsü gelince Recovey'e girin.

    * Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve 'Super wipe' zipli dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Bir kaç saniye içinde cihaz formatlanacak ve tekrar recovery menüye dönecektir.

    * Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki CM10 ROM dosyasını seçin ve onaylayın. Kurulum kısa sürede bitecek.

    Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki GOOGLE APPS dosyasını seçin ve onaylayın. Kurulum kısa sürede bitecek.

    * Restart edip Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'nize indirmiş kernel kernel dosyasını C:/fastboot klasörü içine atın ve şu komutları sırayla girin;

    fastboot erase cache
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase cache

    * İlk kurulumda açılış biraz uzun sürecek (bir kaç dakika, daha fazla değil!) Bu işlemin ardından CM10 romlu HTC ONE X'iniz artık kullanıma hazır. Tüm ayarlarınızı yapın, uygulamalarınız yükleyin ve mutlaka CWM recovery'den nandroid backup alın.

    * pil kalibrasyonu klavuzunda anlatıldığı gibi mutlaka pil kalibrasyonu yapın!

    3) Güncelleme yapmak

    * Yeni prewiev sürümler çıktığında sıfırdan kurulum yapmanıza gerek yok. Şu adımları takip etmeniz yeterli;

    * Yeni sürümü ROM dosyasını ve boot.img dosyasını indirin.

    * ROM dosyasını SD karta kopyalayın, boot.img dosyasını PC'nizde C:/fastboot klasörüne atın.

    * Cihazı bootloader'dan açın ve CWM recovery'e geçin. Normal menüden 'wipe cache' ve Advanced menüden 'wipe dalvik cache' yapın.

    * CWM recovery ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki yeni CM10 ROM dosyasını seçin ve onaylayın. Kurulum kısa sürede bitecek.

    * Restart edip Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'nize indirmiş kernel kernel dosyasını C:/fastboot klasörü içine henüz atmadıysanız atın ve şu komutları sırayla girin;

    fastboot erase cache
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase cache


    * restart edin, J.B. güncelleme sonrası tüm ayarlarınız ve uygulamalarınızla beraber karşınızda...




    ViperX 1.0.0 CUSTOM ROM YÜKLEME KILAVUZU


    1) ÖN HAZIRLIK

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! custom rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır!

    * PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır.

    * ROM dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://htcfanboys.com/download/patensas/?action=downloadlaunch&file=5619777&mirror=none

    MD5: 49ed5d51e6ed3a77e7e38872aa8824f5

    * kernel & ramdisk dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve zipten çıkartın;
    http://www.mediafire.com/?qbv0ksbi9u9o12o

    MD5: 0620305321E9FFDF706ACF6CCC329D4D

    * Süper wipe dosyasını şu linkten indirin ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://goo.gl/r2uqU


    2)ViperX CUSTOM ROM YÜKLEME

    * Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız.

    * İndirmiş olduğunuz zipli haldeki ViperX ROM ve Super Wipe dosyalarını (zipli halde!) SD Kartın ana kök dizinize atınız. (Veya ROM adında bir klasör oluşturup oraya atın, bu dosyaları yeni Rom güncelleme dosyası gelene kadar silmeyin!)

    * Kopyalama işlemi bitince Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'nize indirmiş ve zipten çıkartmış olduğunuz kernel & ramdisk dosyalarının olduğu klasöre girin. (Windows yüklü sistemler için) flash-boot-windows.bat dosyasına çift tıklayın. Açılan shell penceresinde herhangi bir tuşa basıp devam edin. Bir iki saniye içinde işlemin tamamlandığı yazısını göreceksiniz. pencereyi kapatın. (mac için; flash-boot-windows.sh, linux için; flash-boot-windows.sh)

    * Cihazın USB kablosunu PC'den ayırın ve bootloader menüsünden 'Recovery' kısmını seçin. Bir kaç saniye içinde recovery menüsü karşınızda olacaktır.

    * Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve 'Super wipe' zipli dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Bir kaç saniye içinde cihaz formatlanacak ve tekrar recovery menüye dönecektir.

    * Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki ViperX ROM dosyasını seçin. Rom'a ait aroma yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Full install'u değil, custom install'u seçin ve venom themayı seçmeyin! (pek hoş değil, orjinal sense daha güzel ama karar sizin elbette) Seçmek istediğiniz diğer ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin.

    * İlk kurulumda açılış biraz uzun sürecek (bir kaç dakika, daha fazla değil!) Bu işlemin ardından ViperX romlu HTC ONE X'iniz artık kullanıma hazır. Tüm ayarlarınızı yapın, uygulamalarınız yükleyin ve mutlaka CWM recovery'den nandroid backup alın.

    * Pil kalibrasyonu klavuzunda anlatıldığı gibi mutlaka pil kalibrasyonu yapın!





    ARHD 7.1.0 CUSTOM ROM YÜKLEME KILAVUZU


    1) ÖN HAZIRLIK

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! İlk custom rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır!

    * PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır.

    * ROM dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=Android_Revolution_HD-One_X_7.1.0.zip

    * kernel & ramdisk dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve zipten çıkartın;
    http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=Flash_boot_7.0.0.rar

    * Süper wipe dosyasını şu linkten indirin, MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;
    http://goo.gl/r2uqU


    2)CUSTOM ROM YÜKLEME

    * Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız.

    * İndirmiş olduğunuz ROM ve Super Wipe dosyalarını (zipli halde!) SD Kartın ana kök dizinize atınız. (Veya ROM adında bir klasör oluşturup oraya atın, bu dosyaları yeni Rom güncelleme dosyası gelene kadar silmeyin!)

    * Kopyalama işlemi bitince Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'nizde indirmiş ve zipten çıkartmış olduğunuz kernel & ramdisk dosyalarının olduğu klasöre girin. (Windows yüklü sistemler için) install-boot-windows.bat dosyasına çift tıklayın. Açılan shell penceresinde herhangi bir tuşa basıp devam edin. Bir iki saniye içinde işlemin tamamlandığı yazısını göreceksiniz. pencereyi kapatın. (mac için; install-boot-mac.sh, linux için; install-boot-linux.sh)

    * Cihazın USB kablosunu PC'den ayırın ve bootloader menüsünden 'Recovery' kısmını seçin. Bir kaç saniye içinde recovery menüsü karşınızda olacaktır.

    * Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve 'Super wipe' zipli dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Bir kaç saniye içinde cihaz formatlanacak ve tekrar recovery menüye dönecektir.

    * Bir kez daha ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve bu sefer zipli haldeki ROM dosyasını seçin. Rom'a ait aroma yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Seçmek istediğiniz özel ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin.

    * İlk kurulumda açılış biraz uzun sürecek ve ardından 'güncelleme' ekranı gelecek. Bu işlemin ardından custom romlu HTC ONE X'iniz artık kullanıma hazır. Tüm ayarlarınızı yapın, uygulamalarınız yükleyin ve mutlaka backup alın.

    ROM GÜNCELLEMESİ YAPMAK:
    Örneğin ARHD 7.1.1 güncellemesi çıktı diyelim, bunu yüklemek için geçeceğiniz yol yukardaki ile aynı. Tek fark 'super wipe' yapmayacaksınız!!! Yaparsanız her şey silinir ve tüm ayarlarınızı yeniden yapmanız, uygulamaları yeniden yüklemeniz gerekir. Tıpkı OTA güncelleme gibi, gelecek olan güncellemeleri mevcut sürüm üzerine kuracaksınız tüm ayarlarınız, uygulama ve dosyalarınız korunacak.
    Ancak köklü değişim yapılmış bir sürüm çıktığında (Örneğin 8.0.0 sürümü çıktığında) mutlaka süper wipe yapmanız şart!


    CUSTOM ROM ÜZERİNE MOD YÜKLEMEK

    Bu kısım, romunuzda olmayan ama olmasını istediğiniz özelliklere ait mod'ları yüklemek içindir.
    Örnek olarak pil göstergesine %xxx oranını ekleyen bir mod yükleyeceğiz ve diğer tüm modların yüklenişi aynı şekildedir.
    Dikkat etmeniz gerek tek şey; yüklemek istediğiniz mod'un rom'unuzla uyumlu olmasıdır. Aksi halde sistem açılmaz hale gelebilir!!!


    * Şarj oranınız en az %50 olsun

    * Almadıysanız mutlaka nandroid backup alın!!!

    * Örnek mod uygulamız olan Battery%-Mods dosyasını şu linkten PC'nize indirin ve kesinlikle zipten çıkartmayın!

    http://goo.gl/rqET0

    * Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız.

    * İndirmiş olduğunuz MOD dosyasını (zipli halde!) SD Kartın ana kök dizinize atınız.

    * Kopyalama işlemi bitince Güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Cihazın USB kablosunu PC'den ayırın ve bootloader menüsünden 'Recovery' kısmını seçin. Bir kaç saniye içinde recovery menüsü karşınızda olacaktır.

    * Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve zipli haldeki MOD dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Yükleme ekranı geldiğinde onay verip ilerleyin ve yüklemem tamamlanınca restart…

    * Cihaz mod yüklenince ilk açılışta sistem güncelleştirmesi yapacak ve ardından battery göstergesinde artık % oranın eklenmiş olduğunu göreceksiniz.


    CUSTOM KERNEL YÜKLEMEK


    1)ÖN HAZIRLIK

    * Örnek olarak Faux kernel yükleyeceğiz. Ancak diğer kerneller de bu şekilde yüklenmektedir. Yine de XDA forumdan ilgili kernelin yükleme klavuzunu mutlaka gözden geçirin.

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Almadıysanız mutlaka nandroid backup alın!!!

    * Fastboot dosyasını şu linkten indirip, zipten çıkartın ve klasörü olduğu gibi C:/ kök dizinine atın;
    https://rapidshare.com/#!download|524p4|1900957508|fastboot.rar|10708|0|0

    * Faux kernelin son sürümü şu linkten indirin;
    http://faux.androidro.ms/Endeavoru-Faux123-003b7.zip

    * Cihazınızı açıkken USB kablosu ile PC'ye bağlayın, USB bağlantı türünü 'DİSK SÜRÜCÜ' olarak seçip onaylayınız.

    * İndirmiş olduğunuz zipli kernel dosyasını SD Kartın ana kök dizinize atınız. (Veya KERNEL adında bir klasör oluşturup oraya atın, bu dosyaları yeni kernel güncelleme dosyası gelene kadar silmeyin!)

    * PC'de kalan kernel dosyasını zipten çıkartın! 'Endeavoru-Faux123-003b7' klasörünün içinde bulunan 'Kernel' klasörüne girin ve boot.img dosyasını, C:/ dizinine atmış olduğunuz 'fastboot' klasörü içine kopyalayın.

    2) KERNEL YÜKLEME

    * HTC ONE X cihazınızın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'de bir cmd ekranı açın fastboot klasörüne girin (C:/fastboot) ve şu komutu girin;

    fastboot flash boot boot.img

    * Bir kaç saniye içinde yükleme tamamlanacaktır. Cihazı bağlı olduğu PC'den ayırın. Güç düğmesine basarak HBoot menüye geri dönün ve Recovery kısmına inip seçin.

    *Ana menüden 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ve zipli haldeki kernel dosyasını attığınız yere gidip dosyayı seçin. Bir kaç saniye içinde yükleme tamamlanacak ve tekrar recovery menüye dönecektir.

    * reboot system now'ı seçin ve yeni kerneliniz hayırlı olsun…

    * Olurda açılışta takılı kalırsa cihazı USB kablosu ile PC'ye bağlayın, Bootloader ile açılış yapın (güç düğmesi+ses tuşu), FastbootUSB moduna alın. PC'de bir cmd ekranı açın fastboot klasörüne girin (C:/fastboot) ve şu komutu girin ve ardından cihazı restart edin;

    fastboot erase cache


    CUSTOM RECOVERY/ROM/KERNEL YÜKLÜ CİHAZI ORJİNAL HALE DÖNDÜRMEK

    1)ÖN HAZIRLIK

    * Cihazının bölgesine uygun olan en son versiyona sahip stock RUU dosyasını şu linkteki listeden bulun ve PC'nize indirin;

    http://hoxroms.serveftp.com/

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!


    2)ORJİNAL STOCK HALE DÖNÜŞ


    * Cihaz şarj oranı %50 üzerinde olsun!

    * Cihazı USB kablo ile pc'nize bağlayın

    * Güç düğmesi+ses tuşu ile bootloader'dan başlatın.

    * Fastboot'u seçin ve güç düğmesine basın, fastbootUSB moduna alın.

    * PC'de CMD shell ekranı açın ve C:/fastboot klasörüne girip şu komutu girerek açık olan bootloader kilidini tekrar kapatın;

    fastboot oem lock

    * cihaz restart edilecek ve tekrar bootloader'a girecek. Bir kez daha fastbootUSb moduna getirin

    * PC'den indirmiş olduğunuz RUU dosyasını çalıştırın, yükleme en az 10 dakika sürecektir.

    * Cihanızın ilk günkü haline dönmüştür, hayırlı olsun...

    Bu yöntem bazı asya/orta doğu cihazlarda işe yaramıyor. Aşağıda Sorunlar-çözümler kısmında AÇILMAYAN VEYA CUSTOM ROM YÜKLÜ CİHAZI ORJİNAL HALİNE GETİRMEK kılavuzunda yazılanları uygularsanız kesin olarak stock hale dönebilirsiniz.

    CİHAZIN HANGİ BÖLGE İÇİN ÜRETİLMİŞ OLDUĞUNU BULMAK


    * Cihazı USB kablo ile pc'nize bağlayın

    * Güç düğmesi+ses tuşu ile bootloader'dan başlatın.

    * Fastboot'u seçin ve güç düğmesine basın, fastbootUSB moduna alın.

    * PC'de CMD shell ekranı açın ve C:/fastboot klasörüne girip şu komutu girin;

    fastboot oem readcid

    * çıkan sonucu şu listeden arayıp bulun;

     

    SuperCID 11111111
    AirTel-India ????????
    Asia-HK-CHT HTC__622
    ATT CWS__001
    BM BM___001
    Bouygues-Telecom BOUYG201
    Brightstar-PTB BSTAR502
    Brightstar-SPA BSTAR301
    Chunghwa-Taiwan CHT__601
    CT HTCCN702
    CU HTCCN703
    DCM DOCOM801
    DOPOD DOPOD701
    Era T-MOB009
    Fastweb-IT FASTW401
    GOOGLE GOOGL001
    H3G-DAN H3G__F05
    H3G-Italy H3G__402
    H3G-ROI H3G__003
    H3G-SWE H3G__G04
    H3G-UK H3G__001
    HTC-Asia-SEA HTC__037
    HTC-Asia-SEA-WWE HTC__044
    HTC-Australia HTC__023
    HTC-BE HTC__E41
    HTC-Czech HTC__C24
    HTC-Denmark HTC__F08
    HTC-Dutch HTC__E11
    HTC-EastEurope HTC__032
    HTC-ELL HTC__N34
    HTC-FRA HTC__203
    HTC-FRA-Bouygues HTC__247
    HTC-GCC HTC__J15
    HTC-GER HTC__102
    HTC-India HTC__038
    HTC-ITA HTC__405
    HTC-Nor HTC__Y13
    HTC-Norway HTC__H10
    HTC-Poland HTC__B25
    HTC-PTG HTC__506
    HTC-Russia HTC__A07
    HTC-Singapore ????????
    HTC-SPA HTC__304
    HTC-Sweden HTC__G09
    HTC-Turkey HTC__M27
    HTC-WWE HTC__001
    Hutch-Australia HUTCH001
    O2-DE O2___102
    O2-UK O2___001
    Open-Channel HTCCN701
    Optus-Australia OPTUS001
    ORANGE-AT ORANG113
    ORANGE-BE ORANG012
    ORANGE-CH-FRA ORANG203
    ORANGE-CH-GER ORANG104
    ORANGE-ES ORANG309
    ORANGE-French ORANG202
    ORANGE-PL ORANGB10
    ORANGE-PO ORANG008
    ORANGE-SK ORANG006
    ORANGE-SW ORANG216
    ORANGE-UK ORANG001
    Rogers ROGER001
    SMC-Voda-HK SMCVD001
    StarHub-Singapore ????????
    TELEF-Spain TELEF301
    Telstra TELST001
    TELUS TELUS001
    TIM-Italy TIM__401
    TMA T-MOB102
    TMCZ T-MOB004
    TMD T-MOB101
    TMH T-MOB007
    TMHR T-MOB006
    TMMK T-MOBL11
    TMNL T-MOB003
    TMSK T-MOB008
    TMUK T-MOB005
    TMUS T-MOB010
    TWM-TW HTC__621
    VIRGIN-UK VIRGI001
    VODA-Africa-South HTC__016
    VODA-Australia VODAP021
    VODA-Germany VODAP102
    VODA-Greece VODAP006
    VODA-Ireland VODAP019
    VODA-Italy VODAP405
    VODA-Mobilkom VODAP120
    VODA-Netherland VODAPE17
    VODA-New-Zealand VODAP022
    VODA-Portugal VODAPD18
    VODA-Proximus VODAP024
    VODA-SA VODAP026
    VODA-SFR VODAP203
    VODA-Spain VODAP304
    VODA-Swisscom-DE VODAP110
    VODA-Swisscom-FR VODAP212
    VODA-Swisscom-IT VODAP416
    VODA-Swisscom-WWE VODAP015
    VODA-TR VODAPM27
    VODA-UK VODAP001


    cihazının stock RUU dosyasını tespit için şu listeyi kullanın;

     

    x.xx.61.x - Orange UK (United Kingdom)
    x.xx.65.x - Orange CH (Switzerland)
    x.xx.75.x - Orange ES (Spain)
    x.xx.110.x - T-Mobile UK (United Kingdom)
    x.xx.111.x - T-Mobile DE (Germany)
    x.xx.112.x - T-Mobile AT (Austria)
    x.xx.114.x - T-Mobile NL (Netherlands)
    x.xx.118.x - T-Mobile PL (Poland)
    x.xx.161.x - Vodafone UK (United Kingdom)
    x.xx.166.x - Vodafone CH-DE (Switzerland - Germany)
    x.xx.163.x - Vodafone FR (France)
    x.xx.169.x - Vodafone AT (Austria)
    x.xx.206.x - O2 UK (United Kingdom)
    x.xx.207.x - O2 DE (Germany)
    x.xx.401.x - World Wide English
    x.xx.707.x - Asia WWE (World Wide English)
    x.xx.720.x - Asia India
    x.xx.771.x - Hutchison 3G UK (United Kingdom)
    x.xx.862.x - Voda-Hutch AU (Australia)
    x.xx.980.x - Optus AU (Australia)
    x.xx.1400.x - HTC China




    BOOTLOADER KİLİDİ KAPALI OLUP FARKLI CID KODUNA AİT CİHAZLARA x.x.401.x EUROPA STOCK ROM/KERNEL KURULUM KILAVUZU


    1) ÖN HAZIRLIK

    * Windows yüklü bir PC (mümkünse windows 7)

    * fastboot klasörünüzün C:/ dizininde olduğuna emin olun.

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin! (Bu işlem için mümkünse %100)

    * Cihazınızda bulunan tüm önemli dosyalarınızı PC'ye yedekleyiniz! Rom kurulumunda cihaz sıfırlanacaktır, tüm verilerinizi kaybetme riskiniz vardır!

    * PC'de HTCSYNC programı kurulu değilse kurunuz, aksi halde PC'niz HTC cihazınızı tanımayacaktır.

    * Özel hazırlanmış Stock ROM dosyasını şu linkten indirin, mutlaka MD5 kontrolünü yapın ve asla zipten çıkartmayın!;

    http://loadbalancing.modaco.com/download.php?file=Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip

    MD5:a31225d46aa49a370e3f61461b429260


    * İndirdiğiniz Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını masaüstüne kopyalayın (taşımayın, kopyalayın!) ve zipin içinden boot.img dosyasını masaüzerine çıkartın. Bu dosyayı C:/fastboot klasörü içine atın.

    * İndirmiş olduğunuz Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını C:/fastboot klasörü içine atın.

    * Cihazın güç düğmesi+Ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar basmaya devam edin.

    * Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın

    * Güç düğmesine bir kere basarak fastbootUSB konumuna alın.

    * PC'de CMD Shell ekranı açın ve C:/fastboot klasörüne girip şu komutları sırasıyla girip enterleyin;

    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase cache
    fastboot update Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip
    fastboot reboot




    NOT1: olası bir soruna karşılık orjinal RUU dosyanızın hazırla olması tavsiye olunur.

    NOT2: Cihazında CWM Recovery olanlar işlem öncesi wipe & format uygulasınlar.

    NOT3: cihazı bootloader kilidi açık ve CWM Recovery yüklü olanlar; Ir1-1.29.401.11-DUO-endeavor.zip dosyasını dsd karta atıp recoveryden flashlayabilirler. Flashlama esnasında sorun çıkarsa;
    Stock recovery doayasını şu linkten indirin;

    http://www.androidrevolution.nl/ARHD/OneX/Recovery/endeavoru_recovery_signed.img

    indirdiğiniz dosyayı C:/fastboot kkasörü içine atıp şu komutu verin;

    fastboot flash recovery endeavoru_recovery_signed.img

    Şu komut ile cihazı kilitleyip stock rom/kernel kurulumunu tekrar deneyin;

    fastboot oem lock

    NOT4: Cihazı bootloader kilidi açık ve CWM recovery yüklü olanlar, işlem öncesi mutlaka nandroid backup alsınlar (nandroid backup & restore klavuzu yukarıda mevcuttur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 29 Temmuz 2012; 22:03:30 >
  • KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    (BELLİ ARALIKLARLA BİLİNEN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ BU BÖLÜME EKLENECEK)

    AŞIRI ISINMA SORUNU

    HTC ONE X 4+1 çekirdekli 1,5 Ghz çalışma hızına sahip bir işlemci barındırıyor. Acaba kaçımızın evdeki bilgisayarında böyle bir işlemci var? Ben de şahsen yok, hala core2duo işlemcili bir pc kullanıyorum ve üzerinde havyan gibi bir fan var!

    HTC ONE X'in içini gösteren bir fotoğraf bulup bakarsanız, işlemci üzerinde fan olmadığını (!!!) göreceksiniz. 4 çekirdek ve 1,5 Ghz çalışma hızı ve üzerinde soğutucu fan yok, ne bekliyorsunuz -10 derecede çalışmasını mı?

    Video izlerken, kamera ile çekim yaparken, oyun oynarken doğal olarak işlemci limitlerinde veya limitlerine yakın seviyelerde çalışmaktadır. Bunun doğal sonucu da ısıdır ve kaçınılmazdır. İşlemciyi soğutmak için kapağa dayalı metal bir plakadan başka bir şey yoktur. Ve bu gayet sıradaşı bir başarıdır aslında. Diğer yandan arka kapağın polikarbon olması da tesadüf değil elbet. Polikarbon 250 dereceye kadar yanma dayanıklığı olan bir materyal.

    Örneğin; şu an softpedia sitesinde şarj esnasında kontak yapıp aşırı ısıdan yanıp erimiş bir arka kapak fotoğrafı var ve bu fotoğraf bir Galaxy S3'e ait. İşte bu sebeple HTC plastik yerine polikarbonu tercih ederek baştan bir sorunu egale etmiş, içiniz rahat olsun.

    Ancak; sıradan bir günlük kullanımda aşırı ısıdan şikayetçiyseniz bir sorun var demektir!

    Yapmanız gereken ilk şey; google play'den bir CPU kontrol uygulaması yükleyin ve işlemciyi hangi uygulamanın zorladığını öğrenin. Ve o uygulamayı kaldırın!

    Yok eğer CPU'yu aşırı çalıştıran bir uygulama değil bizzat işletim sisteminin kendisi ise; o halde sistem dosyalarınızda bir sorun var demektir. Bu durumda, cihazı fabrika ayarlarına döndürüp sıfırlayın.

    Sorun yine devam ediyorsa, son versiyona ait cihazınızın bölgesine uygun olan Stock RUU paketini indirin ve telefonu yeniden Flashlayın.

    Sorun hala devam ediyorsa; o halde sorun yazılımsal değil, donanımsal bir arızadan kaynaklanıyor demektir; geç kalmadan servisin yolunu tutun!

    NOT: rootlu cihaz garanti kapsamı dışındadır. Cihazınıza custom rom yüklemişseniz bir üst konuda anlatıldığı şekilde cihazı önce orjinal haline döndürüp servise öyle gidin!



    AÇILMAZ HALE GELEN CİHAZI YENİDEN AÇMAK


    Cihazın işletim sistemine yapılan müdahaleler esnasında farkında olmadan yapılan bir hata telefonu açılmaz hale getirebilir. Cihaz donanıma zarar verecek bir hata yapılmadığı sürece, yazılımsal hataların yeterince çözümü vardı. Önemli olan neyi naıl yaparken böyle bir sorunla karşılaştığınızdır. Aşağıda açılmayan bir sistemin yeniden açılmasını sağlayacak çözümler sunulmuştur.

    Başınıza şunlardan biri gelmiş olabilir;

    *FLASH işlemi sonunda HTC logosunda kalmak
    *Sistemin devamlı restart edip boot döngüsüne girmesi
    *Pil %30 şarj oranı altındayken flash işlemi yapmış olmak
    *Çalışmayan bir rom karşısında bootloader'ı yeniden kilitlemiş ve hiç bir şey yükleyemiyor olmanız. vs vs

    En çok karşılaşılan sorunlardan biri rom/kernel yükledikten sonra HTC logosunda takılıp kalmak. Bu durumla karşılaştığınızda ilk olarak şu adımları uygulayın;

    * Fastboot dosyasını şu linkten indirip, zipten çıkartın ve klasörü olduğu gibi C:/ kök dizinine atın;
    https://rapidshare.com/#!download|524p4|1900957508|fastboot.rar|10708|0|0

    * Telefonu kapatın ve güç düğmesi+ses tuşuna aynı anda basılı tutup bootloader açılışı yapın.

    * bootloader menüsünde fastboot'u seçin

    * cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın

    * CMD shell penceresi açın ve C:/fastboot klasörüne girin, şu komutu yazıp enter'leyin;

    fastboot erase cache

    * cihazı bootloader menüsünden restart edin.

    Yine olmadı mı? O halde aşağıda verilen diğer seçenekleri uygulamaya hazır olun!



    Cihazınız açılmıyor ama SD Kartta nandroid backup var ise;


    * bootloader menüye girip recovery kısmını seçin

    * restore kısmından nandroid backup'ınızı seçin

    * yeniden yükleme işlemi tamamlanınca reboot edin ve cihazı tekrar fastboot konumuna alın.

    * cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın

    * CMD shell penceresi açın ve C:/fastboot klasörüne girin, şu komutu yazıp enter'leyin;

    fastboot erase cache

    * cihazı bootloader menüsünden restart edin.


    Cihazınız açılmıyor ama SD Kartta ROM dosyası var ise;

    * yukarıda örneği verilen Custom ROM yükleme kılavuzuna uygun olarak yeniden yükleme yapın.



    Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-1;


    * Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayın.

    * Cihazınızın bootloader kilidi kapalıysa şu linkteki adımları uygulayıp açın;
    http://forum.donanimhaber.com/m_60418075/tm.htm

    * Aşağıda linki verilen stock recovery dosyasını indirin ve C/fastboot klasörü içine kopyalayın;
    http://mirror.rawempire.org/baadnewz/recovery.img

    * CMD Shell penceresi açın ve şu komutu girip enter'leyin;

    fastboot flash recovery recovery.img

    * işlem tamamlanınca bootloader kilidini yeniden kapatmak için şu komutu girip enter'leyin;

    fastboot oem lock

    *Şimdi telefonunuz şarj edilebilir duruma gelmiş olmalı, tamamen şarj olmasını bekleyin (1,5 saat kadar sürer)

    * Aşağıda verilen linkten cihazınızın bölgesine uygun olan Stock RUU dosyasını indirin;
    http://hoxroms.serveftp.com/

    * RUU dosyasını çalıştırıp flash işleminin bitmesini bekleyin.



    Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-2


    Cihazınızın şarjı %30'dan az ise ya da tamemen boşalmış haldeyse fastboot menüye girip flash'lama yapamazsınız. Cihaz %30 şarj oranı altında bunu yapmanıza izin vermez.

    * Aşağıdaki linkten recovey dosyasını PC'nize indirin ve C/fastboot klasörü içine kopyalayın;
    http://download.clockworkmod.com/recoveries/recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img

    * Herhangi bir text editor programı indirin ve boş bir sayfa açıp aşağıda verilen kodları copy/paste edin;

    @echo off
    :start
    fastboot getvar battery-voltage

    fastboot reboot-bootloader

    ping /n 6 localhost >nul

    goto start


    * Dosyayı pil.bat olarak kaydedin.

    * Bu dosyayı C:/fastboot klasörü içine kopyalayın

    * Telefonunuzu USB kablo ile PC'ye bağlayın

    * pil.bat dosyasının üzerine çift tıklayarak çalıştırın

    * Telefon en az 3680 mV değerine ulaşana değin bekleyin.

    * Cihazınızın bootloader kilidi kapalıysa şu linkteki adımları uygulayıp açın;
    http://forum.donanimhaber.com/m_60418075/tm.htm

    * CMD Shell penceresi açın ve şu komutu girin;

    fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img

    * artık cihazınızı normal şarj edebilirsiniz. Şarj ışığı yanmıyor olsa da önemli değil, yüklediğiniz recovery versiyonunda şarj olurken ışık yanmayabiliyor. Yeterince şarj olduğunda yeniden flashlama işlemini artık yapabilirsiniz…


    Düşük batarya seviyesi uyarısı sorunu; ÇÖZÜM-3


    * Telefonu USB kablo ile PC'ye bağlayın

    * güç düğmesi+ses tuşuna aynı anada basılı tutarak boot menüsüne girin.

    * ses kısma tuşu işe 'cihazı kapatma' seçeneğine gelin ve güç düğmesine basarak cihazı kapatın.

    * şayet cihaz kapanmak yerine yeniden bootloader menüye girerse, yukardaki işlemi tekrarlayın.

    * cihaz kapandığında güç düğmesine basarak açın, tekrar bootloader menüye girecektir.

    * şimdi yukarda verilen ve size uygun gelen recovery dosyalarını, yine yukarıdaki 2 çözümde anlatıldığı şekliyle flash'yabilirsiniz.


    Cihaz "HTC QUIETLY BRILLIANT" ekranında takılı kaldı ve şarj oranı düşük ise ÇÖZÜM-1;


    Eğer cihazınızda halihazırda yüklü ve çalışan bir custom recovery var ise;

    * Recovery menüye girin

    * Wipe/format seçeneklerini uygulayın

    * cihazı menüden restart edin

    * cihazınız "HTC QUIETLY BRILLIANT" ekranında durur ve ilerlemezse bir kaç saat boyunca şarj edin. Ardından yukarda çözüm-1'de verilen custom recovery ve ruu dosyalarını anlatıldığı şekilde flash'layın.


    Cihazınız "HTC QUIETLY BRILLIANT" ekranında kaldı ve şarj çok düşükse ÇÖZÜM-2:


    Eğer cihazınızda halihazırda çalışan bir stock recovery var ise;

    * bootloader'a girin ve fastboot konumuna alın

    * menüden 'Cihazı kapatma' seçeneği ile cihazı kapatın.

    *cihazı şarj cihazına takın

    * cihazın kırmızı şarj ışığı yanacaktır

    * Bir gün boyunca şarjda bırakın, kırmızı ışık yeşile dönene kadar bekleyin

    * cihazı yeniden ihtiyacınız doğrultusunda flash'layabilirsiniz.



    AÇILMAYAN VEYA CUSTOM ROM YÜKLÜ CİHAZI ORJİNAL HALİNE GETİRMEK

    1)ÖN HAZIRLIK

    * Mutlaka windows 7 yüklü bir PC hazırda bulunsun.

    * PC'de HTCSync programı mutlaka yüklenmiş halde olsun, aksi halde PC cihazı tanımaz.

    * Cihazının bölgesine uygun CID kodlu, mümkünse en son versiyona sahip stock RUU dosyasını şu linkteki listeden bulun (orada yoksa başka bir siteden) ve PC'nize indirin;

    http://hoxroms.serveftp.com/

    * HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

    * Cihazın bootloader kilidinin açık olması gerekmektedir. Kapalıysa sayfanın başında verilen linkte yapmanız gerekenler anlatılmıştır.


    2)ORJİNAL STOCK HALE DÖNÜŞ


    * İndirmiş olduğunuz RUU dosyasını çalıştırın. Sol kenarında telefon figürü olan ilk uyarı ekranı gelene kadar bekleyin.

    * Uyarı ekranı geldiğinde Windows'un start menüsünden 'Arama' kısmına şunu yazın;

    %temp%

    * Yukarıda temp klasörünün çıktığını göreceksiniz, üzerine tıklayın ve explorer ile klasöre girin. Klasör içinde o ana değin açılmış başka uygulamalara ait yükleme dosyalarının da olduğunu göreceksiniz. Explorer'ın arama kısmına şunu yazıp aratın;

    rom.zip

    * Arama sonucunda göreceğiniz rom.zip dosyasını masaüstüne sürükleyip bırakın.

    * masaüstüne kopyalanan rom.zip dosyasını winrar vs. ile açın ve içinden şu dosyaları masaüstüne çıkartın;

    boot_signed.img
    system.img
    recovery_signed.img


    * Üç dosyayı da C:/fastboot klasörünün içine atın (fastboot indirmediyseniz yukarıda linki var)

    * Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayıp bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

    * CMD Shell ekranı açın ve şu komutları sırasıyla girin (rom.zip dosyasından çıkan dosyalar sizde farklı isimde olabilir, buna göre kendi dosya ismini yazın aksi halde komutlar çalışmaz);

    fastboot flash recovery recovery_signed.img
    fastboot flash boot boot_signed.img
    fastboot flash system system.img (hata verebilir, önemli değil sonraki adıma geçin)
    fastboot erase cache
    fastboot oem lock


    * Cihazın kilitleneceğine dair uyarı ekranı gelince kabul edin ve restart sonrası tekrar bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

    * RUU dosyasını çalıştırın ve cihazı flaşlayın. İşlem bitince HTC ONE X'iniz ilk günkü stock haline gelmiş olacak. Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra cihazı PC'ye bağlayıp SD Kartta bulunan önemli dosyalarını PC'ye yedekleyip SD karta format atabilirsiniz, böylece eski yüklemelere ait gereksiz her şey silinmiş, cihaz gerçek anlamda ilk günkü haline gelmiş olur.



    AÇILMAYAN VE SD KARTTA ROM DOSYASI OLMAYAN/SD KARTA FORMAT ATILMIŞ CİHAZA CUSTOM ROM YÜKLEMEK


    1) ÖN HAZIRLIK

    * Windows yüklü bir PC

    * cihazın şarjı en az %50 seviyesinde olsun

    * Cihazın bootlader kilidi açık ve Recovery olarak CWM yüklü olmalı, değilse şu linkte anlatıldığı şekilde halledin;

    http://forum.donanimhaber.com/m_60418075/tm.htm

    * pil az uyarısı alıyorsanız yukarıda anlatılan yöntemlerle şarjı en az %35 seviyesine getirin.

    * Yüklemek istediğiniz ROM dosyasını PC'ye indirmiş olun ve ROM'a ait boot.img dosyasını C:/fastboot klasörünüzün içine atın.


    2) ROM KURULUMU

    *Cihazı bootloader'den açıp USb kablo ile PC'ye bağlayın ve FastbootUSB moduna alın.

    * PC'de CMD Shell ekranı açın ve şu iki komutu girin;

    fastboot erase cache
    fastboot flash boot boot.img


    * Hboot menüden recovery'e girin.

    * mounts and storage kısmından 'mount USB Storage' yapın

    * şimdi cihazın SD Kartı PC'nizde görünür hale gelmiş olmalı. İndirmiş olduğunuz Zipli haldeki Custom ROM dosyasını SD Kart'a kopyalayın.

    * Recovery menüden mounts and storage kısmında 'unmount the usb storage' yapın

    * Recovery menüden wipe data, cache ve dalvik cache uygulayın (SD Karta yanlışlıkla format atmayın!!!)

    * Recovery menüde 'install zip from sdcard' bölümünü seçin ardından zipli haldeki ROM dosyasını seçin. Rom'a ait yükleme ekranı geldiğinde onaylamanız gereken yerleri onaylayıp devam edin. Seçmek istediğiniz özel ayarları ihtiyacınıza göre seçin ve kuruluma başlayın. Kurulum kısa sürede bitecek ve restart işlemi için onayınızı soracak, onaylayıp restart ettirin.

    * olurda HTC ekranında takılı kalırsa bir kez daha Bootloader'dan açıp fastbootUSB moda alıp yukarıda anlatıldığı şekilde boot.img dosyasını flashlayın (bazı romlarda önce boot.img flashlanırken, bazı romlarda sonra flashlanabiliyor)


    DEVAMI GELİYOR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 13 Temmuz 2012; 0:13:29 >
  • gerekliydi kardeşim eyw.
  • Htc One X Kasası Nasıl Açılır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 22 Haziran 2012; 18:20:01 >
  • çok iyi olmuş.. burada uygulama tanıtımlarını da yaparız tam bir destek bölümü olur.. hatta sayfa içi mod atanabilir..:))
  • yeni androide gecen ve bilmeyen arkadaşlarımız için çok yararlı bi başlık olacağından eminim.
    bu arada ''KLAVUZ'' değil ''KILAVUZ'' :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre4234

    yeni androide gecen ve bilmeyen arkadaşlarımız için çok yararlı bi başlık olacağından eminim.
    bu arada ''KLAVUZ'' değil ''KILAVUZ'' :)


    sıcaktan:)
  • Çok iyi fikir olmuş gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren1970

    quote:

    Orijinalden alıntı: emre4234

    yeni androide gecen ve bilmeyen arkadaşlarımız için çok yararlı bi başlık olacağından eminim.
    bu arada ''KLAVUZ'' değil ''KILAVUZ'' :)


    sıcaktan:)

    olur kardeşlim o öenmli değil önemli olan gönüllerin bir olması .
    saygılar.
  • rezerve
  • HTC One X sahibi olarak konunun devamlı takipçisi olacağım, emeğinize sağlık...
  • Teşekkürler. Yararlı bir başlık olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xda forumlarına yönlendirilmeli olarak Kernel-Rom-APP- vs diğer konular konulabilir
  • Takipteyimm... :)))
  • yeni bölümler eklenmiştir, eklenmeye devam edilecektir.
  • takip...
  • gerçekten çok teşekkür ederim. derli toplu bir şekilde bulunması çok güzel olmuş. eline sağlık
  • Güzel konu ellerinize sağlık umarım custom romlar biran önce çoğalır ve bizde deneriz sayenizde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.