Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar,Telefonun desire HD,bu gün bir problem oldu,konuşma esnasında karşı tarafın sesini duyamıyorum,sesi dışarı verdiğim zaman ses geliyor ama hoporlörü kapatınca kulağa ses gelmiyor,kulaklığı takıncada sesi alabiliyorum,bu problem daha önce birinin başına geldimi acaba,bu problem donanmımsalmıdır yoksa yazılımda bir problem olabilirmi diyeceğim ama fabrika ayarlarına döndüm,bir malumatı olan arkadaşlar bilgilendirise sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thin Lizzy

Selam arkadaşlar,Telefonun desire HD,bu gün bir problem oldu,konuşma esnasında karşı tarafın sesini duyamıyorum,sesi dışarı verdiğim zaman ses geliyor ama hoporlörü kapatınca kulağa ses gelmiyor,kulaklığı takıncada sesi alabiliyorum,bu problem daha önce birinin başına geldimi acaba,bu problem donanmımsalmıdır yoksa yazılımda bir problem olabilirmi diyeceğim ama fabrika ayarlarına döndüm,bir malumatı olan arkadaşlar bilgilendirise sevinirim.

Fabrika ayarlarına döndürdüğünüz halde sorun geçmediyse; cihaz rootluysa isterseniz bir de rom değiştirip deneyin. Eğer bu şekilde de geçmezse cihazda donanımsal bir sorun oluşmuş demektir. Cihaz rootlu değilse doğrudan servise gönderin.
  • Arkadaşlar HTC Desire aldım ama bu androide alışamadım iphone'dan sonra. Bu cihazımın hafıza sorunum var şu anda. App2sd programı ile hafızayı taşıyabiliyorum ama o da bazı uygulamarı taşımıyor bildiğiniz üzere. Bu sebeple sanırım "Root" yetkisi almam lazım. Ama telefon ikinci el olduğu için bunun zaten olup olmadığını bilmiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim? Bir bilgi verir mi bilmiyorum ama cihazımda "Astro, Applanet vb" uygulamalar var. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için...
  • DHD kullanıcısıyım, cumartesi günü mesaj atmak için iletilere girdiğimde bütün mesajlarımın silinmiş olduğunu gördüm. Telefonda herhangi bir işlem yapmadım (root, rom, vs...) yani alındığı gibi duruyor sadece update yapmıştım aldığım gün, market uygulaması için... Mesaj ayarlarında eski iletileri silin aktif değil. Yaklaşık olarak 800 den fazla mesajım uçtu :) :) sanırım geri getirme şansım yok. Bundan sonra bir şey olmaması adına bir kaç program buldum ve onları kurmadan önce sormak istedim.

1- SMS Backup & Restore
    2- SMS Backup +
    3- SMS Backup

Bu programlar hakkında yardımcı olursanız memnun olurum, hangisini kurmamı tavsiye edersiniz?

Bu programların dışında önerebileceğiniz full backup alabilecek program da var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedgehog! -- 2 Mayıs 2011; 18:42:05 >
  • Merhabalar,
    Öncelikle Cem arkadaşa uğraşıp da teker teker bu rehberi yazdığı için teşekkürler, eminim birçok insan bu rehberden faydalandı. Ben de 2 haftadır Desire HD kullanıcısıyım. CyanogenMod 7 kurdum rom olarak. Batarya ömrü gayet iyi orta şeker kullanımda (oyun, uygulama, konuşma, wireless vs.) 46 saat gördüğüm oldu. Hoparlör sesi çok rahatsız etmiyordu başlarda ama şimdi çok gürültülü geliyor konuşmalar, özellikle tiz problemi bende de var. Rom patch'i yüklemeden indirebileceğimiz bir uygulama var mı? Bir konuda böyle birşey görmüştüm sanırım ama çok fazla sayfa var (ana konuyu kastediyorum), bir türlü tekrar bulamadım o yüzden kusura bakmayın arkadaşlar, ayıracak çok zaman bulamıyorum :)) Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ben de telefonu kurcaladıkça tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım...
  • Arkadaşlar HTC Desire aldım ama bu androide alışamadım iphone'dan sonra. Bu cihazımın hafıza sorunum var şu anda. App2sd programı ile hafızayı taşıyabiliyorum ama o da bazı uygulamarı taşımıyor bildiğiniz üzere. Bu sebeple sanırım "Root" yetkisi almam lazım. Ama telefon ikinci el olduğu için bunun zaten olup olmadığını bilmiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim? Bir bilgi verir mi bilmiyorum ama cihazımda "Astro, Applanet vb" uygulamalar var. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için...
  • Merhaba arkadaşlar bugün htc desire hd nin resmi olarak güncellediği 2.3.3 sürümünü kurdum.

Son güncelleme haricinde önerdiğiniz custom rom var mı acaba ? Yoksa orjinal 2.3.3 en iyisimi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercci -- 4 Mayıs 2011; 11:17:28 >
  • Dostum resmi güncelleme nereden yapılıyor bilgi verirsen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercci

Merhaba arkadaşlar bugün htc desire hd nin resmi olarak güncellediği 2.3.3 sürümünü kurdum.

Son güncelleme haricinde önerdiğiniz custom rom var mı acaba ? Yoksa orjinal 2.3.3 en iyisimi sizce ?

Resmi güncellemeyi nereden buldun dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreampark

quote:

Orijinalden alıntı: mercci

Merhaba arkadaşlar bugün htc desire hd nin resmi olarak güncellediği 2.3.3 sürümünü kurdum.

Resmi güncellemeyi nereden buldun dostum?

burdan yükledim

http://www.ctrlpda.com/showthread.php?76134-T%C3%9CRK%C4%B0YEDE-%C4%B0LK-DEFA-HTC-DES%C4%B0RE-HD-i%C3%A7in-android-2.3-g%C3%BCncellemesi.

HTC DESİRE HD için android 2.3 güncellemesi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056329

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercci -- 4 Mayıs 2011; 12:46:44 >

• arkadaşlar ben custom rum kullanıyorum. Custom rom'u kurarken orjinal romun yedeğini aldım, ancak şimdi geri dönmek istiyorum. Bunun için bir bilgi yok konuda, sizin bildiğiniz kaynak varsa verebilir misiniz?
  • Bir sorum olacak arkadaşlar;

Downgrade işlemine başladım cihazımın Build numarası 2.36.405.8...Rehberdeki Downgrade işlemini yapmaya kalışıyorum

9- Karşınıza “#” işareti çıkacaktır, bu adımda karşınızda şöyle bir ekran olmalıdır; maddede bende “#” işareti yerine ''$'' işareti çıkıyor...Rehberde yazdığına göre 1.7x ve 1.8x için Downgrade diyor...Bu yöntem benim için geçerli değil mi ? Android 2.3.3 sürümünü kullanıyorum orjinal.

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 6 Mayıs 2011; 20:44:01 >
  • ARKADASLAR delirmek üzereyim. defalarca denedim defalarca gold card programıyla yaptım ama yok yok yok ... delirmek üzereyim .. telefon Orange a ait.. ne zaman downgrade e girsem CID ıncorrect hatası veriyor... allah askına biri bana yardım etsin... 1.84
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotmalestud

ARKADASLAR delirmek üzereyim. defalarca denedim defalarca gold card programıyla yaptım ama yok yok yok ... delirmek üzereyim .. telefon Orange a ait.. ne zaman downgrade e girsem CID ıncorrect hatası veriyor... allah askına biri bana yardım etsin... 1.84

http://forum.donanimhaber.com/m_47167134/tm.htm
    Buraya Bak Arkadaşım Sayfanın Aşağısına İlerlediğinde CID İncorrectte ne yapman gerektiği yazılı harfiyyen yaparsan sorun olmaz...
  • Şu ROM'lar için güzel bir sayfa açsak ya arkadaşlar bütün romlar olsa içinde güncel tutsak falan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasinate

Şu ROM'lar için güzel bir sayfa açsak ya arkadaşlar bütün romlar olsa içinde güncel tutsak falan ?

Harika birşey söylemişsiniz arkadaşım.

Ben ki, mesela aranıza katılalı 1.5 ay oldu root yapmama rağmen halen orjinal rom kullanıyorum. 2.3 GB yükledim sadece. Şöyle arkadaşın da dediği gibi konuya hakim ve biraz sabır ve bolca vakti olan bir arkadaşımız, stock rom'dan başlayarak çıkmış orjinal romları ve kullanmış olduğumuz güzel romları sırayla linklesek. Ayrı bir başlık altında nasıl olur?
  • Desire HD'ye ait rom ya da radio'ları (yada başka şeyler) Inspire 4G'ye yüklemek sorun oluşturur mu?
  • Build Numarası 2.x Olan Cihazlar İçin Downgrade Anlatımı

UYARI:
    Cihazın Android sürümü 2.2 ye düşer.Build numarası 1.32 olur.
    Telefondaki herşey silinecek (Hafıza kartındaki bilgilerine birşey olmaz)
    Şarjınız en az %75 seviyelerinde olsun... (Önerilen budur ben % 50 ile yaptım )

İŞLEMLERE BAŞLAMADAN !!!:

Öncelikle ilk sayfada paylaşılan ''1.32 PD98IMG.zip'' dosyasını indirip işlemler sırasında kullanacağımız SD Kartın içine zip halinde atıyoruz...
    Telefonun ekran kapanma süresini asla kapanma olarak ayarlayın !! (Settings-Display- Screen Timeout-Never Turn Off)
    Son olarak ''Settings-Applications-Unknown Sources'' sekmesini işaretliyoruz.

1. Telefonumuza Gingerbreak.apk dosyasını indirip kuruyoruz...Kurulum tamamlandıkdan sonra programı açmayın. (Telefon hafızasında kalacak SD karta taşımayın!!)
    2. Telefonu bilgisayara bağlıyoruz (Yanlızca Şarj Şeçiyoruz. ''USB Hata Ayıklama Seçeneğide Aktif olmalı'')
    3. Kurmuş olduğumuz Gingerbreak uygulamasını çalıştırıyoruz ve Root butonuna basıyoruz... İşlemler uzun sürebilir telaşe etmeyin...
    4. İşlem tamamlandıkdan sonra Gingerbreak uygulamasına çıkıp tekrar girin...SuperUser programı size bir soru soracak; ''Allow'' diyip Gingerbreak uygulamasının arayüzüne gidin.Root işleminin olduğunu fark edeceksiniz...Menüde Unroot kısmıda açık olacak...
    5. Şimdi gene ilk sayfada paylaşılan ''Downgrade'' dosyasını indiriyoruz ve içindeki Downgrade klasörünü bilgisayarın ana dizine kopyalıyoruz (Ben C: ye çıkarttım)
    6. Şimdi komut satırını açıp şu kodları giriyoruz;

adb push misc_version /data/local/tmp
    adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
    adb shell
    su

7. Bu kodları girdikden sonra ''#'' işareti karşımıza çıkmalı !!! Devam edip aşağıdaki komutları yazın.

“cd /data/local/tmp” komutunu yazın.
    “./misc_version -s 1.31.405.3” komutunu yazın. ( '' hariç )

8. Yukardaki kodları yazdıkdan sonra telefonda SuperUser programı bir soru daha soracak onada ''Allow'' diyin..
    9. Komut satırını kapatın ve telefona reset atın. Telefon kapanırken ses kısma tuşuna basılı tutun ve telefonun titreyişine aldırış etmeyin..
    10. Bootloader ekranında kuruluma başlayacayaktır...Kurulum sırasında ''CID Incorrect'' hatası alırsanız ''Goldcard'' işlemini yapıp ilk maddeden tekrar başlayın !

Gingerbreak 1.20:http://www.megaupload.com/?d=SGIKBWAI (''****'' yerine ''megaupload'' yazın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Mayıs 2011; 12:44:13 >

• Anlamadığınız bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Mayıs 2011; 12:36:11 >
  • bir şey sormak istiyorum htc desire hd kullananlar kamerayı açtığınız zaman ekranda pembe çizgiler yada pembe noktalalar görüyormusunuz karıncalanma şeklinde.14 nisanda hepsiburada dan aldım sonra öyle bir sorun olduğunu görünce yazılımsalmı yoksa donanımsalmı bilmediğim için servise gönderdim direk değişim istedim.servis bana işletim sistemini tekrar kurarak geri göndermiş eçtım cihazı ama hala aynı sorun var sanırsam ki kamerası sorunlu çektiği resmi pc ye attığım zamanda o pembelikler görünüyor.isterseniz bir kaç resim çekerek koyabilirim burada ne ypayım sizce ayın 10 unda kredi kartının ektresi çıkacak ve kullanamadığım bir cihaz için para ödemek istemiyorum.para iadesi istesem sizce nasıl alabilirim.yada yapmam gereken farklı bir şey mi var.bundan önceki cihaz ım samsung galaxy s di onu arar oldum valla ne yalan söyleyeyim.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.