Şimdi Ara

***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.273
Cevap
18
Favori
43.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefon gorusmelerinde karsi tarafin sesinin bazen az gelmesinden sikayetci olan var mi? Ya da onerisi olan? Tesekkurler simdiden.. Ven 5.10.1 yüklü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, yaklaşık 1 yıldır cihazı kullanmaktayım, herhangi bir s-off ve ya bootloader unlock işlemi yapmamıştım. Geçenlerde ufak tefek rom denemek için bootloader kilidini açıp birkaç rom denedikten sonra stock rom'a ruu.zip flashlayarak geri döndüm (ruu'yu htc'nin kendi sitesinden cihaz için "unlocked/developer" yazan kısımdan indirdim), cihaz şu an 2.41.401.41 sürümünde lakin ruu'yu indirdiğim yere tekrardan baktığımda unlocked/developer kısmında 2.41.617.3 sürümü mevcut, eylül android güvenlik güncellemeleri vs. olduğu yazıyor, telefonu bootloader'a aldığımda software status modified yazısı belirmekte, TR için 2.41.401.41 sürümünün üzerine herhangi bir güncelleme geldi mi?
    Sormak istediğim nokta stock'a dönerken yanlış ruu mu flashladım acaba? ve bu software status official'dı sanırım en başta, ruu flashladıktan sonra normale dönmesi gerekmez miydi?
    Şimdiden teşekkürler




  • 2.41.401.4 tabanlı romlar hangileri tam olarak arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Selamlar, yaklaşık 1 yıldır cihazı kullanmaktayım, herhangi bir s-off ve ya bootloader unlock işlemi yapmamıştım. Geçenlerde ufak tefek rom denemek için bootloader kilidini açıp birkaç rom denedikten sonra stock rom'a ruu.zip flashlayarak geri döndüm (ruu'yu htc'nin kendi sitesinden cihaz için "unlocked/developer" yazan kısımdan indirdim), cihaz şu an 2.41.401.41 sürümünde lakin ruu'yu indirdiğim yere tekrardan baktığımda unlocked/developer kısmında 2.41.617.3 sürümü mevcut, eylül android güvenlik güncellemeleri vs. olduğu yazıyor, telefonu bootloader'a aldığımda software status modified yazısı belirmekte, TR için 2.41.401.41 sürümünün üzerine herhangi bir güncelleme geldi mi?
    Sormak istediğim nokta stock'a dönerken yanlış ruu mu flashladım acaba? ve bu software status official'dı sanırım en başta, ruu flashladıktan sonra normale dönmesi gerekmez miydi?
    Şimdiden teşekkürler

    Evet yanlış rom. İlk sayfayı okudunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Root atarsam android 8 e nasıl geçerim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.41.401.4 tabanındayım los romu nasıl kurabilirim s-off yok
  • Evet, ilk sayfada europe / tr uyumlu ruu.zip flashladıktan sonra da bootloader'da software status modified olarak görünüyor ve herhangi bir ota güncellemesi mevcut değil, sürüm 2.41.401.41
    Bootloader kilidi açık olduğu için sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Evet, ilk sayfada europe / tr uyumlu ruu.zip flashladıktan sonra da bootloader'da software status modified olarak görünüyor ve herhangi bir ota güncellemesi mevcut değil, sürüm 2.41.401.41
    Bootloader kilidi açık olduğu için sanırım.

    Ruu.exe kurup tam stock yapmayı deneyin,modified yazmaması lazım. Açılırken kırmızı yazı ile uyarı verir ama modified olmaması lazım.
    Mesela bende şu anda bl kilidi açık ve s-off , cihazda da aosp rom yüklü ama software status official diyor.
    Bir yerde birşey flaşlamış olabilirsiniz,o yazı ondan değişmiştir. Stock ruu.exe ile gider. Tabii cihaz sıfırlanacak vs.
  • Anladım, şu anda purefusion'un oreo romuna geçtim onu kullanmaktayım, stock'a döneceğim zaman ruu.exe ile dönüş yapacağım, kontrol ettikten sonra mesajı editlerim. Bilgi için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Anladım, şu anda purefusion'un oreo romuna geçtim onu kullanmaktayım, stock'a döneceğim zaman ruu.exe ile dönüş yapacağım, kontrol ettikten sonra mesajı editlerim. Bilgi için teşekkürler.

    Selam dostum ben de purefusion 7,1,2 romunu kullanıyorum oreo geçiş için bekliyordum nasıl kullanımı günlük kullanımda sıkıntı çıkarıyor mu . Forumlarda sorunlu olduğu yazıyor biraz zamana ihtiyacı varmış gibi duruyor.
  • drdonanım D kullanıcısına yanıt
    XDA'daki konusunu sürekli takip ediyorum romun, orada anlatılan bazı sorunlar var lakin ben kendi deneyimlediklerimi yazayım hem sen hem de konuyu okuyacak insanlar bilgi sahibi olabilir.

    - HTC 10'un ana konusunda (donanımhaberdeki konu) batarya problemi yaşayan insanlar var %20nin altında kapanması veya 2-3 saatte batarya tükenmesi gibi. Telefonu aldığımdan beri bataryayla ilgili herhangi bir problem yaşamadım, 4 4.5 saat ekran süresi alıyordum stock romda. Bu roma geçtikten sonra kesinlikle söyleyebilirim ki batarya daha hızlı tükeniyor, 3.5 saat gibi bir ekran süresi aldım (lakin dediğim değer %100'den %20-25 civarına kadar olan süre)

    - XDA'daki konuda telefonun alarmının çalmadığı, bluetoothla müzik dinlerken kesilmeler, kopmalar yaşandığı söyleniyor. Herhangi bir bluetooth kulaklık ve ya hoparlör sahibi olmadığımdan deneme şansım olmadı, lakin bluetoothla ilgili bir problem olduğunu pek çok user belirtmiş.

    - Yine XDA'daki konuda GPS'le ilgili sorunlar olduğu söylenmiş, sanırım 3 sürüm değiştirdim romda,kullandığım 3 sürümde de GPS'le ilgili herhangi bir problem yaşamadım.

    - OK Google (Google hotword, telefona "ok google" diye seslendiğinizde açılan asistan)'un ses kaydıyla ilgili problemler yaşattığı söyleniyor, yani video çekerken ses kaydedilmemesi, ya da herhangi bir görüntülü aramada mikrofonun çalışmaması gibi. Sanırım Türkiye'de henüz bu özellik desteklenmediğinden ses kaydıyla ya da görüntülü aramada (Whatsapp/Skype) herhangi bir ses iletimi problemi yaşamadım.

    - Çalışmayan uygulamalar ve alarm konusuna değinecek olursam : Rom'u flashlarken OpenGapps'ten ARM64 8.0 Stock Gapps kurulumu yaptım, alarm konusunda herhangi bir problem yaşamadım henüz, lakin gcam(kamera) uygulaması çalışmadı. Magisk'ten gcam patch yükledikten sonra kamerayı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

    Genel olarak hızlı ve stabil. Fakat gözüme çarpan bazı durumlar mevcut, onları da şöyle sıralayabilirim:

    * Stock rom kullanırken yaptığım işler / kullandığım uygulamaları bu romda yaparken stock rom'daki haline kıyasla telefon biraz fazla ısınıyor gibi hissettim.

    * Telefonun altındaki kapasitif tuşların ışığı her ne zaman ekrana dokunursam ya da ses açma kapama düğmesine dokunduğumda aktif hale geliyor, stock rom'da bu özelliği kapatabiliyorduk, bunda öyle bir şey göremedim. Herhangi bir kernel manager'le bu işlem yapılabilir sanırım, EX Kernel manager'le kurcaladım fakat başaramadım. XDA'da ROM'un sayfasında "Kernel Adiutor Custom Controls" adı altında birkaç özel kernel kontrolü paylaşılmış, içerisinde buton parlaklığı ayarı mevcut fakat ayarı yapmama rağmen ayar kalıcı olmadı, sadece birkaç dakika kadar ışıklar istediğim parlaklıkta kaldıktan sonra eski haline geri döndü.Bu konuda bilgisi olan birisi beni de aydınlatırsa sevinirim.

    * Telefonu bilgisayara bağladığımda (şarj için veya dosya aktarımı vs.) status bar'da ve kilitli ekranda şarj ibaresi görünüyor, fakat şarj adaptörüne bağladığımda telefonun şarj olduğuna dair ibare birkaç saniye göründükten sonra kayboluyor, rom'un kendi sitesinde de belirtilmiş bu problem.

    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, daha spesifik sorular olursa cevaplayabilirim.
    ***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** ***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** ***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 8 Kasım 2017; 23:7:5 >




  • Teşekkürler ayrıntılı incelemen için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Anladım, şu anda purefusion'un oreo romuna geçtim onu kullanmaktayım, stock'a döneceğim zaman ruu.exe ile dönüş yapacağım, kontrol ettikten sonra mesajı editlerim. Bilgi için teşekkürler.

    XDA'da bu software status modified olayı ile ilgili dolanırken birkaç şeye denk geldim, bilgi maksatlı paylaşıyorum. Yanlış bir bilgi vermem dahilinde beni uyarırsanız sevinirim, ve mesajı düzeltirim.

    Öncelikle kendi cihazımın bootloader kilidi açık ve cihaz s-on. Bugün stock Ruu.exe (.zip değil) ile full stock'a dönüş yaptım, bootloader'a girdiğimde software status halen modified olarak görünüyor.Telefonu başlattığımda boot ekranında herhangi bir uyarı mesajı(açılıştaki o kırmızı uyarı yazıları) yok. Software status'a bu kadar takılmış olmamın sebebi cihazı garantiye verirken sıkıntı olur mu vs. değil, OTA güncellemelerini sorunsuz alabilir miyim sorusu idi.Stock'a döndükten sonra bir adet OTA güncellemesi yüklendi telefona, bu yüzden herhangi bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
    Ulaşabildiğim bilgiler doğrultusunda konuşursam cihazı s-off yaptıktan sonra (cid- mid değiştirmediğinizi varsayıyorum) Sunshine'dan S-OFF LOCKED seçeneğini etkinleştirip kendi CID MID'inize göre uygun RUU.exe ile full stock dönüş yaparsanız yanılmıyor isem bootloader'a girdiğinizde
    ***Software Status : Original***
    ***LOCKED*** S-OFF
    Olarak görünmesi lazım. S-ON a dönecek iseniz ilk mesajda kodu mevcut, lakin XDA'da paylaşılanlara göre stock RUU.exe'yle kurulumu tamamladıktan sonra kodun girilmesi tavsiye edilmiş.
    Cihazım halen S-ON olduğu için henüz deneme fırsatım olmadı.
    @ordeniz Hocam sizin cihazın software status original olarak görünmesinin sebebi sanırım cihazı direkt olarak s-off yapıp custom rom vs. attığınız için diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 13 Kasım 2017; 5:53:39 >




  • Masallah @ordeniz
    hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus


    quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Anladım, şu anda purefusion'un oreo romuna geçtim onu kullanmaktayım, stock'a döneceğim zaman ruu.exe ile dönüş yapacağım, kontrol ettikten sonra mesajı editlerim. Bilgi için teşekkürler.

    XDA'da bu software status modified olayı ile ilgili dolanırken birkaç şeye denk geldim, bilgi maksatlı paylaşıyorum. Yanlış bir bilgi vermem dahilinde beni uyarırsanız sevinirim, ve mesajı düzeltirim.

    Öncelikle kendi cihazımın bootloader kilidi açık ve cihaz s-on. Bugün stock Ruu.exe (.zip değil) ile full stock'a dönüş yaptım, bootloader'a girdiğimde software status halen modified olarak görünüyor.Telefonu başlattığımda boot ekranında herhangi bir uyarı mesajı(açılıştaki o kırmızı uyarı yazıları) yok. Software status'a bu kadar takılmış olmamın sebebi cihazı garantiye verirken sıkıntı olur mu vs. değil, OTA güncellemelerini sorunsuz alabilir miyim sorusu idi.Stock'a döndükten sonra bir adet OTA güncellemesi yüklendi telefona, bu yüzden herhangi bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
    Ulaşabildiğim bilgiler doğrultusunda konuşursam cihazı s-off yaptıktan sonra (cid- mid değiştirmediğinizi varsayıyorum) Sunshine'dan S-OFF LOCKED seçeneğini etkinleştirip kendi CID MID'inize göre uygun RUU.exe ile full stock dönüş yaparsanız yanılmıyor isem bootloader'a girdiğinizde
    ***Software Status : Original***
    ***LOCKED*** S-OFF
    Olarak görünmesi lazım. S-ON a dönecek iseniz ilk mesajda kodu mevcut, lakin XDA'da paylaşılanlara göre stock RUU.exe'yle kurulumu tamamladıktan sonra kodun girilmesi tavsiye edilmiş.
    Cihazım halen S-ON olduğu için henüz deneme fırsatım olmadı.
    @ordeniz Hocam sizin cihazın software status original olarak görünmesinin sebebi sanırım cihazı direkt olarak s-off yapıp custom rom vs. attığınız için diye düşünüyorum.

    hocam merhaba. benim cihaz s-on. software modified. Cihazın suan bootloaderı açık. Garantiye böyle yollasam sıkıntı yaşar mıyım?




  • Ben yollarken kapatıp yolluyorum. Bootloaderde relock görünüyor. Yani lock görünmüyor. Ancak telefon açılışında gelen kırmızı renkli uyarı metni gidiyor. Ki adamlar bu uyarıyı görmesinler. Relock kısmını bilmezler bile belki. Bu nedenle kapatıp öyle gönderin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Şu an benim cihaz S-ON ve bootloader kilidi açık, stock rom'dayım,açılışta herhangi bir kırmızı uyarı yazısı vs. belirmiyor. cihazınız stock rom'da ve bootloader kilidi açıksa benim cihaz gibi, herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, yine de emin olmak için bootloader'ı tekrardan kilitleyebilirsiniz.Lakin yedeklerinizi almayı unutmayın.Ayrıca bir üstteki mesajda belirtildiği gibi tekrardan kilitlediğinizde LOCKED değil RELOCK yazar, fakat teknik servisin buna dikkat edeceğini düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 22 Kasım 2017; 23:48:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Breath of Horus

    Şu an benim cihaz S-ON ve bootloader kilidi açık, stock rom'dayım,açılışta herhangi bir kırmızı uyarı yazısı vs. belirmiyor. cihazınız stock rom'da ve bootloader kilidi açıksa benim cihaz gibi, herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, yine de emin olmak için bootloader'ı tekrardan kilitleyebilirsiniz.Lakin yedeklerinizi almayı unutmayın.Ayrıca bir üstteki mesajda belirtildiği gibi tekrardan kilitlediğinizde LOCKED değil RELOCK yazar, fakat teknik servisin buna dikkat edeceğini düşünmüyorum.

    hocam benim cihazda aynı şekilde s-on ve bootloader açık. stock ruu ile dönmüştüm. kırmızı uyarı yok açılışta. Yarıyıl tatilinde yollayacağım servise
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi, dilerseniz bootloader'ı tekrardan kilitleyebilirsiniz, size kalmış. Teknik servisin açıp da lock- relock durumunu kurcalayacağını sanmıyorum.
  • Bana. Yaridmci olacak kimse varmı . S of yapıp imei yi vs değiştirmek. İçin . S of için gereken ödemeyi yapıp hemen alırız ? Telefonunuz kaldım. Çok kötü oldu hiç anlamıyorum. Bu işten de ortada kaldım rom root. Karneler vs işlerinden kafama göre de yapıp telefonu bozmaktan tirsiyorum

    Notebbok var elektrik kesintisine karşı sadece . Flash vs atarken yarım kalması. Diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.