Şimdi Ara

Hrant Dink

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Aynı zulüm Kürt'lere de yapıldı. Bakın kesinlikle bir çatışma ortamı yaratma amacında değilim ve kendimi hayvanlar gibi ırklara sokma çabasında hiç olmadım olmamda ama bende Türk'üm, nedir bu dayatma ? Niye bu ezme duygusu, bölünme korkusu ? Biz birlik olduğumuz sürece birbirimizi dışlamadığımız, ırkı yüzünden 2. sınıf muamele göstermediğimiz sürece bizi kim bölebilir ? Neden provokasyonlara yenik düşüyoruz ? Yahu Ermenin benden benimde Ermeniden ne üstünlüğüm olabilir ? Her ırkın, kökenin kendine göre bir şanlı tarihi olur da neden biz bu kadar kendimizi yüce görüyoruz ? Anlam veremiyorum bir türlü... Bu adamın ölümüne anlam veremediğim gibi ... Lütfen konuyu ırklara çamur atarak, laf atarak sataşarak kirletmeyelim. Reel hayatta zaten bunun kavgası oluyor bari burada onun kavgasını yapmayalım. İnsan olduğumuzu unutmayalım, insanları sevelim ırkı, dini, görüşleri bizi ilgilendirmesin insan olduğu için sevelim. Ne mutlu İnsan'ım diyene... Saygılar hepinize.

• başka bir görüş:

abd bop u açıkladı, tr başbakanı da tv ye çıkıp "ben eş başbanıyım" dedi.

bop neydi peki:
    dünya için çok önemli olan enerji kaynakları çevresindeki istikrarsız ülkeler, istikrarlı hale getirilmeli.
    nasıl olacak:
    küçük küçük bağımlı bir çok ülke ile.

dayanağı nedir:
    osmanlıda yaratılan kutsal yunan, sırp ve ermeni ırkının hala yaptıkları.
    yugoslavya dan, sscb den ayrılan, suya sabuna karışamayan bir sürü ufak ülke.

sıra kimde:
    ırak, iran, türkiye, suriye gibi bölge ülkeleri.

abd, ırak ı bahaneyle kendi halletti, sonra "pardon, silah yokmuş, hata ettik dedi"
    bu nedenle türkiyede yüzlerce genç, teröristlerce öldürüldü!

tr de ise, bir anda alt kültürler konuşulmaya başlandı.
    hemşinliler ermenimi, rum mu, kafkasmı,
    aleviler, süryaniler, kürtler, ermeniler...

bir anda, satışını bırakın, adını bile kimsenin bilmediği bir gazetenin yazarı, bütün tv lere çıkarılmaya başlandı,
    bu kişi, bir çok insanı sinirlendiren, alışılmadık konuşmalar yapıyordu.
    agos da başka yazar olmamalı ki hep bu kişi konuşturuldu, acaba o mu seçilmişti?
    o günlerde bende şaşırmıştım; ermeni, alevi, kürt, rum arkadaşlarım vardı, hiç böyle derdimiz yoktu. hatta komşum bayan mariya ile en ortak noktamız üzüm fermentesiydi.
    olan oldu, benim ırkım seninkini döver!
    davalar filan derken, herkesin bir anda tanıdığı o kişiyi vurdular,
    ihmali olduğu öne sürülen, hatta bu ihmal iddiası avrupa insan hakları mahkemesince de onanan il emniyet müdürü, alt kültür söylemini çıkaran hükümet tarafından ankara da üst düzey bir makama getirildi,
    ödüllendirilen bu emniyet müdürü hakkında, bir çok rapor olmasına rağmen dava açılmadı ve korundu.
    işin sorumlusu ortada iken bir anda esas sorumlu, olayla alakası şüpheli insanlar yapıldı.
    böylece hepimiz ermeni olduk.

işin garip tarafı, fakirlikle boğuşan gariban ermenistan ermenisi yerine tr ye muhalif tr ermenisi olduk.
    sonra tr, referandumla 3e bölündü.

ilginçtir, alt kültür derken hükümet, türk milliyetçilerini de böldü, alt kültür türklükle alakalı olamaz!

ve şimdi herkes eyaletleri konuşmaya başladı...

• bir ermeni olarak bu adamin turkiye aleyhinde konusmasi gerekiyordu bu adam lehine konusunca maalesef keni bindigi dali kesti yazik ettiler ona devletin bu adami korumasi lazimdi
  • Bir insanın ölümü acı veriyor;ama öldükten sonra yapılan ''Hepimiz Ermeni'yiz'' davranışları hiç hoş değildi.Hiç birimiz Ermeni değiliz.Birilerine hoş görünebilmek için ne kadar kötü bir seviyeye düştüğümüzü göremeyenleri kınıyorum.Ya Türk'sündür ya da Ermeni.Bu kadar basit.Hrant Dink bir simge idi.Bazen simgeleri yok etmek için simgenin kaynağını yok etmek gerekir bazende simgenin bir parçasını...
  • ya turksundur ya ermeni ama 2 side insan sonucta ayrica yaradilani severiz yaradandan oturu sozunude hatirlatirim

bu adam ermenilere bakin 1. dunya savasinda ruslara guvenerek yola ciktik ruslar bizi arkadan vurdular simdi ayni seyi avrupalilar yapiyor dedi kimse ermenistan i sevdigi icin bu meseleyi bukadar buyutmuyor bunlarin hepsi menfaattir dedi ve soylediklerini ya turkiye cumhuriyeti yuzune vurdu yada avrupa

yazik boyle bir adamin var olmasi ermeni diasporasi icin bizim elimizde buyuk bir kozdu kac tane boyle dusunen ermeni var ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

Bir insanın ölümü acı veriyor;ama öldükten sonra yapılan ''Hepimiz Ermeni'yiz'' davranışları hiç hoş değildi.Hiç birimiz Ermeni değiliz.Birilerine hoş görünebilmek için ne kadar kötü bir seviyeye düştüğümüzü göremeyenleri kınıyorum.Ya Türk'sündür ya da Ermeni.Bu kadar basit.Hrant Dink bir simge idi.Bazen simgeleri yok etmek için simgenin kaynağını yok etmek gerekir bazende simgenin bir parçasını...

Almanya'da 6 Türk Alman ırkçılar tarafından yakılarak katledilince yüzbinlerce Alman sokaklarda "Hepimiz Türk'üz"diye bağırmıştı.Çelişkilerle yaşamak zor olsa gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

quote:

Bir insanın ölümü acı veriyor;ama öldükten sonra yapılan ''Hepimiz Ermeni'yiz'' davranışları hiç hoş değildi.Hiç birimiz Ermeni değiliz.Birilerine hoş görünebilmek için ne kadar kötü bir seviyeye düştüğümüzü göremeyenleri kınıyorum.Ya Türk'sündür ya da Ermeni.Bu kadar basit.Hrant Dink bir simge idi.Bazen simgeleri yok etmek için simgenin kaynağını yok etmek gerekir bazende simgenin bir parçasını...

Almanya'da 6 Türk Alman ırkçılar tarafından yakılarak katledilince yüzbinlerce Alman sokaklarda "Hepimiz Türk'üz"diye bağırmıştı.Çelişkilerle yaşamak zor olsa gerek...

iste cevap budur

• ayrica bizim ulkemizde binlerce ermeni vatandasimiz var yunan vatandasimiz var ve bunlar T.C vatandaslari bunlara sahip cikmamiz lazim bunlar bizim zenginliklerimiz

eger biz sahip cikmazsak avrupa sahip cikar ki buda bizi olmadik problemlerle basbasa birakir

2. videoda 2:00 dakikadan sonra hrant dink in sozlerine dikkat resmen kabatasci milliyetcilere laf sokuyor

bana sabah aksam korkma, sonmez dedirterek beni turk mu yaptiniz ?

cok yazik ettiler bu adama hemde cok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerwill -- 15 Eylül 2010; 15:39:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

ayrica bizim ulkemizde binlerce ermeni vatandasimiz var yunan vatandasimiz var ve bunlar T.C vatandaslari bunlara sahip cikmamiz lazim bunlar bizim zenginliklerimiz

eger biz sahip cikmazsak avrupa sahip cikar ki buda bizi olmadik problemlerle basbasa birakir

2. videoda 2:00 dakikadan sonra hrant dink in sozlerine dikkat resmen kabatasci milliyetcilere laf sokuyor

Çok şükür geride kaldı o günler. Halen o zihniyete sahip insanlar var yok değil maalesef ama biz yeni nesil bilinçli olduğumuz sürece Allah bir daha yaşatmaz diye ümit ediyorum. Helede şu son referandumdan sonra başı taşlar yerinden oynadı. Umarım daha iyiye gideriz. Ülkemiz, insanımız için ne hayırlısıysa o olsun temennim ile ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Farez

quote:

ayrica bizim ulkemizde binlerce ermeni vatandasimiz var yunan vatandasimiz var ve bunlar T.C vatandaslari bunlara sahip cikmamiz lazim bunlar bizim zenginliklerimiz

Çok şükür geride kaldı o günler. Halen o zihniyete sahip insanlar var yok değil maalesef ama biz yeni nesil bilinçli olduğumuz sürece Allah bir daha yaşatmaz diye ümit ediyorum. Helede şu son referandumdan sonra başı taşlar yerinden oynadı. Umarım daha iyiye gideriz. Ülkemiz, insanımız için ne hayırlısıysa o olsun temennim ile ...

aynen dediklerine sonuna kadar katiliyorum soylediklerin eksiktir fazla degil

memleketin her bir tarafinda darbeye tesebbus edenlere suc duyurusu yagiyor, artik milliyetcilik vb... seyler menfaatlere alet edilip vatandasa zulm olarak geri gelmiyecek

• quote:

bu insan ermeni olduğu ve milliyetçilere karşı olduğu için öldürüldüyse o milliyetçilere verilen en sert cevaptı hepimiz ermeniyiz sözleri.Yani hoştu.
  • quote:

Nüfus cüzdanında Türk vatandaşı yazıyorsa o zaten Türk'tür.

quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

quote:

bu insan ermeni olduğu ve milliyetçilere karşı olduğu için öldürüldüyse o milliyetçilere verilen en sert cevaptı hepimiz ermeniyiz sözleri.Yani hoştu.

Hayır.Öyle olmamalı.Kim ölürse ölsün bir insanın vatanı tektir.Ya Türk'tür ya Ermeni...Ben öldürülmesine bir şey demiyorum,öldürmek son çaredir diyorum zaten.Elimden bir şey gelmez ölüme;ama bu hepimiz bilmem neyiz laflarına karşıyım!

• Milliyetçi kafası işte: "Bunlar hepimiz ermeniyiz diyor ermeni mi lan bunlar" dan öteye gidemez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Milliyetçi kafası işte: "Bunlar hepimiz ermeniyiz diyor ermeni mi lan bunlar" dan öteye gidemez..

Milliyetçi değilim ya da milliyetçiyim;ama kafamı bilemezsin.Genelleme yapmayı seviyorsun galiba.Karşıt görüşede saygın yok kim bilir!Sizle aynı düşünmek zorunda değilim.Ölen ermeni değil almanda olsa yine hepimiz Türk'üzdür görüşüm değişmez;ama ''ne kadar genişsiniz böyle?Ermeniler'in bize neler yaptığını unuttunuz mu yoksa?İşinize gelince Atam Atam sen kalk ben yatam işinize gelmeyince sırf birilerine entel görünmek için ''milliyetçi kafası işte'' dersiniz çıkarsınız.'' demedende geçemeyeceğim!
    Neyse,bir daha bu konu hakkında mesaj yazmayacağım.Bir söz aklıma geldi çünkü:
    -Cahille tartışmaya girmeyin,ben hala kazanamadım...
    İyi forumlar!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır.Öyle olmamalı.Kim ölürse ölsün bir insanın vatanı tektir.Ya Türk'tür ya Ermeni...Ben öldürülmesine bir şey demiyorum,öldürmek son çaredir diyorum zaten.Elimden bir şey gelmez ölüme;ama bu hepimiz bilmem neyiz laflarına karşıyım!

turk degil tc vatandasidir

bugun amerikada bir suru insan var zenci, ispanyol, portekiz vs ... cesit cesit insan var bunlar ingiliz mi ? hayir amerikalilar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

turk degil tc vatandasidir

bugun amerikada bir suru insan var zenci, ispanyol, portekiz vs ... cesit cesit insan var bunlar ingiliz mi ? hayir amerikalilar

Amerikanın temeli bu olduğu için başka bir sistemi diretemez. Ayrıca imparatorluk kültüründe ulusalcılık yoktur. Mİlliyetçilik yoktur. İmparatorluk derken abd bir nevi emperyal bir imparatorluktur. Çok çeşitliliği uygulamassa kimseyi kandıramaz.

Milliyetçiliğin kendi sınırlarınız içinde meyvasını belki alabilirsiniz tek ırktan müteşekkilseniz fakat dışarıya karşı itici, bağnaz bir tavırla yansıyacağınızı hesaba katarak bunu yapacaksınız. Günümüz dünyasında itici ve bağnaz ve sevilmeyen bir milletin unsuru olmak açıkçası hoşuma gitmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 16 Eylül 2010; 13:09:22 >

• ulkenin artik turkcu zihniyetinden ziyade turkiyeli ideolijisini kullanmali aksi takdirde bolunmeler fikir ayriliklari kacinilmazdir
  • Siz ne zaman Milliyetçilik ile Irkçılık arasındaki farkı çözersiniz ikisinin aynı şeyler olmadığı anlarsınız işler o zaman değişmeye başlar.Ama oda zor sizin milliyetçilik anlayışınız wikipediadan alınma kendini kuşaklara göre ifade eden öğretmenlerden öğrendiği başka milletler size ne yaparsa yapsınlar onları sevme sayma ilkesini dayatmış saçmalıktan öte değildir.Şimdi ben bunları yazarken ne kadar embesil olduğumu ortaya koydum çünkü aramızda o kadar engin bilgilere sahip arkadaslar varki ATAM'ın bir asır önce söylediği NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü NE MUTLU İNSANIM DİYE çevirip sanki insanları sevmediği gibi durum oluşmuş.Kimse kusura bakmasın arkadaşım ben avrupalılar gibi HZ.İSA öğretileriyle büyümedim tokat atana diğer yanağımı çevirecek kadar aptalda değilim diğer yanaktan sonra sıranın nereye geleceği belli.Ama büyük adamdır hrant dink vesselam öldükten sonra devletten 130.000 avro kazanmıştır mahkeme kararıyla aileside bu parayı ermeni cocuklarına harcayacakmış bu ermeni cocuklarının atalarıda bizim konsolosluklarımıza saldırmış kıbrısta birçok diplomatı öldürmüş birçok yaşadışı örgüt ile T.C'ye karşı eylemlerde bulunmuş.Herkesi sevdiniz ama bir milliyetçileri sevemediniz insan olduklarından ötürü.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Siz ne zaman Milliyetçilik ile Irkçılık arasındaki farkı çözersiniz ikisinin aynı şeyler olmadığı anlarsınız işler o zaman değişmeye başlar.Ama oda zor sizin milliyetçilik anlayışınız wikipediadan alınma kendini kuşaklara göre ifade eden öğretmenlerden öğrendiği başka milletler size ne yaparsa yapsınlar onları sevme sayma ilkesini dayatmış saçmalıktan öte değildir.Şimdi ben bunları yazarken ne kadar embesil olduğumu ortaya koydum çünkü aramızda o kadar engin bilgilere sahip arkadaslar varki ATAM'ın bir asır önce söylediği NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü NE MUTLU İNSANIM DİYE çevirip sanki insanları sevmediği gibi durum oluşmuş.Kimse kusura bakmasın arkadaşım ben avrupalılar gibi HZ.İSA öğretileriyle büyümedim tokat atana diğer yanağımı çevirecek kadar aptalda değilim diğer yanaktan sonra sıranın nereye geleceği belli.Ama büyük adamdır hrant dink vesselam öldükten sonra devletten 130.000 avro kazanmıştır mahkeme kararıyla aileside bu parayı ermeni cocuklarına harcayacakmış bu ermeni cocuklarının atalarıda bizim konsolosluklarımıza saldırmış kıbrısta birçok diplomatı öldürmüş birçok yaşadışı örgüt ile T.C'ye karşı eylemlerde bulunmuş.Herkesi sevdiniz ama bir milliyetçileri sevemediniz insan olduklarından ötürü.

milliyetcilik ile irkcilik arasinda cok ta bir fark yok zaten biri barut biri ates

arkadas bazi seyleri bilmedigin yada az bilgi sahibi oldugun belli ermeni meselesini basimiza bela eden avrupa ve amerikadir ne turkiyede ki ermeni, nede ermenistanda ki ermeni bu olaylarin ustune avrupada ki ermeni diyasporasi gibi gitmemistir

hrant dink meselesine gelince o ermenistan in rusyadan yedigi kazigi simdide avrupadan yiyecegini onceden gormus bunun icin gazeteci agziyla bazi dusunceler one surmustur. Degil 130.000 avro 130.000.000 avro tazminat alsalar acaba turkiye boyle bir ermeniyi bir daha bulabilecek mi ? sen bana onu soyle

• quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Siz ne zaman Milliyetçilik ile Irkçılık arasındaki farkı çözersiniz ikisinin aynı şeyler olmadığı anlarsınız işler o zaman değişmeye başlar.Ama oda zor sizin milliyetçilik anlayışınız wikipediadan alınma kendini kuşaklara göre ifade eden öğretmenlerden öğrendiği başka milletler size ne yaparsa yapsınlar onları sevme sayma ilkesini dayatmış saçmalıktan öte değildir.Şimdi ben bunları yazarken ne kadar embesil olduğumu ortaya koydum çünkü aramızda o kadar engin bilgilere sahip arkadaslar varki ATAM'ın bir asır önce söylediği NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü NE MUTLU İNSANIM DİYE çevirip sanki insanları sevmediği gibi durum oluşmuş.Kimse kusura bakmasın arkadaşım ben avrupalılar gibi HZ.İSA öğretileriyle büyümedim tokat atana diğer yanağımı çevirecek kadar aptalda değilim diğer yanaktan sonra sıranın nereye geleceği belli.Ama büyük adamdır hrant dink vesselam öldükten sonra devletten 130.000 avro kazanmıştır mahkeme kararıyla aileside bu parayı ermeni cocuklarına harcayacakmış bu ermeni cocuklarının atalarıda bizim konsolosluklarımıza saldırmış kıbrısta birçok diplomatı öldürmüş birçok yaşadışı örgüt ile T.C'ye karşı eylemlerde bulunmuş.Herkesi sevdiniz ama bir milliyetçileri sevemediniz insan olduklarından ötürü.

Irkçılıkla milliyetçilik arasındaki tek fark biri renk diğeri milletttir.Milliyetçi düşünceler milliyetçiliği uygulamak için baskıya başvurular buda faşizm olur.Her milliyetçi faşisttir.Çünkü baskıya vurulmadan diğer milletleri bastıramassınız.Ki yıllardı Türkiye'de milliyetçilik böyle uygulanmıştır.Kimse Ne mutlu Türk'üm demekle Türk olmuyor.Her sabah söyledik gene olmadı.Yıllardır eğitimde günlük hayatta asimile politikaları uyguladılar ve uyguluyolar yine olmadı.Artık kabul edin herkes türk olmak zorunda değil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.