< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HPV pozitif geldi. (2. sayfa)

-
-
İstediğin kadar yıkan hocam. Genital bölge derisinde küçük bir açıklık, yara vs. olması durumunda bile bulaşmasından kaçışın yok. Ayrıca aynı şekilde başka vücut bölgelerinden de HPV kapanlar var.
Bir çok bölgeden kapma ihtimalin var. Hemen uzaklaşmalısın o ortamlardan. Ve hâlâ şüphen varsa tekrar testlerini yaptırmalısın. Son olarak eskortlar o kadar bilinçli olsalar, cinsel yolla bulaşan hastalıkların nelere yol açabileceğini bilseler bu işin yanından bile geçmezler şeklinde düşünüyorum ben de !
Anlaşıldığı üzere bir doktora, bir mühendise, bir avukata, hayatında tek bir insana yer veren kişilere, hatta cinsellik yaşamamış insanlara dahi bu virüsün bulaştığı hakkında hiçbir fikrin yok. Ayrıca bugüne dek karşısındaki insana böyle bir konu için gel sana test yaptıralım diyen birisinin olduğunu görmedim, duymadım. Ve HPV taşıdığının farkında bile olmayanları düşünürsek söylediklerinin bir anlamı olmadığını görürsün. Yine de teşekkürler dileklerin için..
Burada konuştuğumuz şey sordukların değil hocam. Hayatında karşılaştığın çok eğitimli-varlıklı-saygın vs vs. görünen bir kişiden dahi kapma riskin var HPV'yi. Ayrıca eskorta felan gitmeyen HPV kapmış insanların (kadın-erkek) yer aldığı forumlar mevcut ! Yazdığım diğer cevapları oku lütfen.
Cinsel temas ile bulaşıyor çoğunlukla. Ancak çok nadir de olsa başka şekillerde de (ortak banyo, AVM vb yerlerde tuvalet kullanımı gibi) kapan insanlar var. Ve mesele sadece genital bölge değil. Anal bölgede, ağzında, boğazında da siğil çıkan, HPV kapan milyonlarca insan var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalhesap333 -- 24 Ağustos 2020; 13:8:30 >
-
HPV aşısı ile felç kaldığını, birçok kötü yan etkiyle karşılaştığını belirten insanların yazılarını okudum, videolarını izledim. Ayrıca 200'ün üzerinde olan HPV tipleri için aşı sadece birkaç tipe yönelik koruma sağlamakta.. Ve biraz yukarıda yazdıklarıma bakarsan sadece kasık korumayla bir yere varılamayacağını görürsün hocam.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) geçebiliyor diyor. Neye istinaden geçmiyor yazdınız hocam? Lütfen kaynak belirtir misin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalhesap333 -- 22 Ağustos 2020; 7:22:12 > -
Yahu güzel kardeşim, ben de diyorum ki, o hatun, o erkek hayatı boyunca (evlilik dışında) hiç cinsel ilişki yaşamazsa HPV felan söz konusu olmaz!
-
Sanki konunun ilk halinde sen yazmistin bunu.tam hatirlamadigim.bir yerden gorup yazdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmediğimden soruyorum. Bu hpv, hpb, hpc aids falan hastalıkların sonuçları neler? Öldürüyor mu? Kadınlarda ve erkeklerde farklı mı?
Kısa bilgi verebilecek var mı?
-
hpb, hpc'yi ilk kez senden duyuyorum hocam.
Diğerleri için "hpv nedir", "hiv nedir", "aids nedir" şeklinde aratarak birkaç resmi web sayfasını incelersen daha iyi olur.
İngilizce resmi sayfalara da bakabilirsin.
Bakmak istersen diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar:
Chlamydia trachomatis (Serovar A-K ve L1-3)
Haemophilus ducreyi
Herpes simplex virüs (HSV1 ve HSV2)
Herpes simplex virüs-2 (HSV-2)
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Neisseria gonorrhea
Treponema pallidum
Trichomonas vaginalis
Ureoplasma (U.urealyticum/U.parvum)
Kaynak: https://synevo.com.tr/tr/CYBH
Bunlar dışında:
Frengi için de araştırma yapabilirsin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT: Anladığım kadarıyla hpb ve hpc'den kasıt Hepatit B ve Hepatit C'ymiş arkadaşlar. Bunlar da araştırılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalhesap333 -- 25 Ağustos 2020; 13:32:48 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sanalhesap333hpb, hpc'yi ilk kez senden duyuyorum hocam.
Diğerleri için "hpv nedir", "hiv nedir", "aids nedir" şeklinde aratarak birkaç resmi web sayfasını incelersen daha iyi olur.
İngilizce resmi sayfalara da bakabilirsin.
Bakmak istersen diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar:
Chlamydia trachomatis (Serovar A-K ve L1-3)
Haemophilus ducreyi
Herpes simplex virüs (HSV1 ve HSV2)
Herpes simplex virüs-2 (HSV-2)
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Neisseria gonorrhea
Treponema pallidum
Trichomonas vaginalis
Ureoplasma (U.urealyticum/U.parvum)
Kaynak: https://synevo.com.tr/tr/CYBH
Bunlar dışında:
Frengi için de araştırma yapabilirsin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT: Anladığım kadarıyla hpb ve hpc'den kasıt Hepatit B ve Hepatit C'ymiş arkadaşlar. Bunlar da araştırılabilir.
Hocam abc diye sırayla yazacaktım hocam kısaca bilgi verir misiniz zararı ne oluyor kişiye öldürüyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir örnek yeterli olur sanırım, diğerlerini sen araştırırsın.
HIV:
Şu ana dek 76 milyon insan enfekte olmuş ve yaklaşık 33 milyon kişi için ölüm ile sonuçlanmış.
-
Geçmiş olsun hocam, partneriniz kız arkadaşınız mıydı yoksa eskort muydu?
Sağ olun hocam.
Ancak "haa bu adam hayat kadınından kapmıştır" diye düşünme hemen. Çünkü hayatında tek bir insana yer veren kişilere, hatta hayatında cinsellik yaşamamış insanlara dahi bu virüsün bulaştığını söylediklerini, internet ortamında yazdıklarını gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalhesap333 -- 23 Ağustos 2020; 12:58:47 > -
Bende de 2-3 tane çıkmıştı kasıklarda Kriyoterapi (sıvı azot) ile benimkileri yok etmişti cildiye doktoru, sonrasında da krem vermişti onu kullandım üç sene oldu bir tane bile siğil görmedim ondan sonra.
-
Geçmiş olsun hocam, çok iyi bir haber..
Umarım vücuttan atmışsınızdır ve kalan hayatınızda birdaha da hiç karşınıza çıkmaz.
Ancak yine de bir test yaptırsanız keşke.. HPV'nin gizli kalması-uykuya geçme durumundan da bahsediliyor.
Yaptırırsanız burada da sonuçları paylaşmanızı isterdim açıkcası.
-
Bendeki HPV'mi yoksa siğil miydi bilmiyorum. Bunun çok fazla çeşidi varmış ama ben cinsel hastalıklarla ilgili genel bir test yaptırmıştım bu siğilden sonra hepsi temiz çıkmıştı(belli bir süre bekledikten sonra yaptırmak gerekiyor testi). Birde doktor bana aşın da tutmuş demişti teste baktıktan sonra. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de bi aşı varmış çocukken yapılan ama neydi adı hatırlamıyorum şuan. @sanalhesap333
-
"Bendeki HPV'mi yoksa siğil miydi bilmiyorum."
Hocam siğile neden olan virüsün adı HPV. Bu durumda sanki sende başka bir problem nedeniyle kriyoterapi uygulanması ihtimali ortaya çıktı.
"Bunun çok fazla çeşidi varmış ama ben cinsel hastalıklarla ilgili genel bir test yaptırmıştım bu siğilden sonra hepsi temiz çıkmıştı(belli bir süre bekledikten sonra yaptırmak gerekiyor testi)."
Sana hangi test yapıldı bilmiyorum ancak cinsel yolla bulaşan o kadar fazla hastalık var ki, biraz yukarılara bakarsan listesini eklemiştim. Onların haricinde HPV, AIDS'e yol açan HIV gibi testler de var. Bu testlerden bazıları sadece özelde, bazıları sağlık ocaklarında, bazıları da devlet hastanelerinde yapılmakta diye biliyorum.
"Birde doktor bana aşın da tutmuş demişti teste baktıktan sonra. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de bi aşı varmış çocukken yapılan ama neydi adı hatırlamıyorum şuan."
Aşı büyük bir risk benim çıkarımıma göre. Yine yukarıda nedenini yazmıştım hocam. Ayrıca HPV aşısı yaptırıyorsun HIV'e karşı hala tehlikedesin. HIV aşısı (var mı bilmiyorum) yaptırıyorsun, öteki hastalık için hala tehlikedesin. Benim çözüm yolum, artık evlilik dışında cinsellikten uzak durmak. Aklım yeterince başıma geldi.
-
emin olmadığın şeyler için yazmamalısın bence hocam.
-
Öyle bir düşünceye girmemiştim zaten hocam. Dediğiniz gibi her insanda olabilme potansiyeli var. Ben sadece nasıl olduğunu anlamaya çalışmıştım korunmak için.
Anladım hocam. Korunma için genital bölge derisine zarar vermeden traşlamak (hassas bölgeler için geliştirilen traş makineleri var mesela, ya da kaş makası kullanımı), AVM gibi yerlerde herkese açık tuvalet kullanımından kaçınmak (özellikle alafranga tuvaletlerden), ortak banyo-terlik-kişisel temizlik ürünleri kullanımı gibi şeylerden kaçınmak büyük ölçüde etkili olur.
Ama en büyük etken evlilik dışı ilişkiden kesinlikle uzak durulmalı. Neden derseniz, bu saydıklarımla sadece genital bölgenizi koruyorsunuz ve risk altındasınız hâlâ. Ayrıca cinsellikle ağız, gırtlak ve anal bölgesinde HPV kapıp siğil çıkartanların sayısı hayli yüksek.
Son olarak bu siğillerin bir de elde, koltuk altında, ayakta görülen türleri var. Bunlar cinsellikle mi, yoksa başka bir şekilde mi bulaşıyor tam olarak bilmiyorum. Yine de yazmak istedim.
-
vitabiotics immunace kullan düzenli vücudun söker atar virüsü..benimde sivilce gibi penis başında birşey vardı baya aylar sonra geçti ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 22 Ağustos 2020; 11:46:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X