Şimdi Ara

hpm 70 kulak sağlığı için zararlımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • harbi harbi kanal tipi kulaklık zararlıysa 40 lira çöpe gitti demektir
  • Herşeyin fazlası zarar

Doktorlar bu konuya şöyle açıklık getiriyorlar. "Kulağınıza dirseğinizden küçük birşey sokmayın."
    Yani hiçbirşey sokmayın.

Benim size tavsiyem kulağınızı temizlemeyin. Yani kulak çubuğu kullanmayın. Bu çubuklar kulak kanalını değil kepçesini temizlemek içindir.
    Kulak kendisi kiri dışarı atıyor. Biraz çirkin oluyor ama doğal olanı bu.
    Tıkanma yaşarsanız, yemek yergen tarif edildiği gibi gacır gucur birşeyler oynuyorsa kulağınızda doktora gidin temizleyecektir.
    Gidemediğiniz durumlarda eczaneden gliserin alın sabah akşam 1-2 damla damlatın. Kirler yumuşayacaktır.

Ama gitmenizi tavsiye ederim. Şakası yoktur. Sağırlıktan öte olabilecek en kötü ihtimal ortakulak ta iltihap oluşması ve dengenizi kaybetmeniz olacaktır.
    Ben 2 ay süresinde bu buşon sorununu yaşadım. Ameliyat dediler. Ama süper bir doktor 2 ytl lik sirke-su karışımla halletti.

Ama ölçüsünde kullanırsanız birşey olmaz diye düşünüyorum.

Müziği dış seslerle karışmadan dinlemek çok zevkli oluyor. Kullanan diğer kulaklıklara zor döner.
    Yada dj lerin kullandığı gibi koca yastıklı şeyler taşımak gerekecek.

Biraz konu dışına çıktım ama etrafımızda sağlıklı ve mutlu insanlar, gülen yüzler görmek bizide mutlu eder.

• aynen katılıyorum dediklerine

bir de gercekten herseyin fazlası zarar.sabahtan aksama kadar yuksek sesle muzik dinlersen haliyle zararı olacaktır.

diger dedigin de dogru.kulakici kulaklıklar muzigi dıs etkenlerden tamamen yalıtıyor ve inanılmaz bir muzik keyfi sunuyor.muzik adeta beynimizin icinde calıyor ve muzik setinde calarken duyamadıgımız nuansları dahi farkedebilmemizi saglayabiliyor.
  • ben şahsen artık kanal tipinden başka kulaklık kullanamam o yüzden dinleyebileceğim minimum seviyede dinliyorum.sağlık bu neticede..
  • ben w810i kullanıyorum kulakiçi kulaklığı var yolda yürürken kendimden geçiyorum müzik açısından mükemmel ama sesi çok açarsan tabiki sağlığa zararlı olacaktır
  • aynen arkadaş bende müziğin ritmine göre yürüyorum yolda rap çalıyor aşağı yukarı doğru gidiyorum rock çalıyor hızlı yürüyorum arada kafa sallıyorum hafif şekilde techno da tepki yok
  • 4 sene önce almis oldugum SanDisk MP3 Player ımın kutusundan kulakiçi kulaklık çıkmıstı. O zamanlar yeniydi bunlar şaşırmıstım. Hatta ilk görünce direkt çöpe atmayı düsünmüstüm. Ama 2 mp3 atip kulakliği takıp ve play tusuna basmamla o enfes ses kalitesini duyunca cok sasirdim. Dayanılmaz bir tat. Ve hala kullaniyorum. Yalnız gecenlerde kulaklıgı pc ye taktim. ses kartim creative 7.1 sound blaster audigy. Aman tanrım o da ne Bir bass veriyo yemin ediyom bildigin JBL woofer 10dk dinledim kulakliği bi cıkarttım. Cok pis çınladı kulaklarım ve gittikçe artan bi çınlamaydı. Gecmedi 1 saat tırstım tabi. neyse sonra gecti ama o gün full baş agrısı vardi. HPM-70 in kulaklıgını pc ye takma fisatim olmadi. Ama gercekten o da cok kaliteli hakkını yemeyelim. Zaten bu cumartesi ilk walkman telefonumu alcam sevinçliyim (W950)(HPM-82)
    Kısacası daima kulakiçi kulaklık. 7/24 dinlememek şartıyla
    Bu da benim 4 senelik cihaz 256MB e ilk çıkanlar öyleydi...
     hpm 70 kulak sağlığı için zararlımı?

• quote:

Orjinalden alıntı: taken21

4 sene önce almis oldugum SanDisk MP3 Player ımın kutusundan kulakiçi kulaklık çıkmıstı. O zamanlar yeniydi bunlar şaşırmıstım. Hatta ilk görünce direkt çöpe atmayı düsünmüstüm. Ama 2 mp3 atip kulakliği takıp ve play tusuna basmamla o enfes ses kalitesini duyunca cok sasirdim. Dayanılmaz bir tat. Ve hala kullaniyorum. Yalnız gecenlerde kulaklıgı pc ye taktim. ses kartim creative 7.1 sound blaster audigy. Aman tanrım o da ne Bir bass veriyo yemin ediyom bildigin JBL woofer 10dk dinledim kulakliği bi cıkarttım. Cok pis çınladı kulaklarım ve gittikçe artan bi çınlamaydı. Gecmedi 1 saat tırstım tabi. neyse sonra gecti ama o gün full baş agrısı vardi. HPM-70 in kulaklıgını pc ye takma fisatim olmadi. Ama gercekten o da cok kaliteli hakkını yemeyelim. Zaten bu cumartesi ilk walkman telefonumu alcam sevinçliyim (W950)(HPM-82)
    Kısacası daima kulakiçi kulaklık. 7/24 dinlememek şartıyla
    Bu da benim 4 senelik cihaz 256MB e ilk çıkanlar öyleydi...
     hpm 70 kulak sağlığı için zararlımı?

hayırlı olsun arkadaş ne kadar zararlı densede harbiden bağımlılık yapıyor bu kulaklıklar

• W810 almadan önce kullandığım Samsung YEPP Mp3 Player'in kulaklığını çok beğenirken artık kulakiçi dışında kulaklıklara bakmıyorum. Hatta W810 ilk aldığımda bende HPM70'e bu ne biçim kulaklık demiştim ama sonradan görüşüm değişti. Çok berrak ses veriyor kulakiçi kulaklıklar ama tek eksisi yolda giderken üstünüze araba çıkma ihtimali.Şimdi ise Sennheiser CX-300 almayı düşünüyorum.
  • Teşekkürler dostum. Haklısın harbiden bağımlılık yapıyo bu velet. Bırak sigara bağımlılığını ağzıma sigara sürmedim bile. Ama cok feci kulakici kulaklik bağımlılığı yaptım
  • kusura bakmayın ama kulağım kiri atsın sağlıklı olsun diye iğrenç bir görüntü sunamam böyle pıt pıt dökülür sarı sarı bööörrgghh.

doğduğumdan beri temizlerim kulağmın içini çok iyi duyarım nazar değmesin henüz tıkanmadı
  • Yüksek seste, uzun süreli müzik dinlemek sağlıklı değildir. Bu tüm kulaklıklar için geçerli bir durumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaSSTaRd

aynen arkadaş bende müziğin ritmine göre yürüyorum yolda rap çalıyor aşağı yukarı doğru gidiyorum rock çalıyor hızlı yürüyorum arada kafa sallıyorum hafif şekilde techno da tepki yok

aynen.bir de dısarıdan nasıl gorundugunu dusun ama

• quote:

Orjinalden alıntı: colourofthelife

quote:

Orjinalden alıntı: BaSSTaRd

aynen arkadaş bende müziğin ritmine göre yürüyorum yolda rap çalıyor aşağı yukarı doğru gidiyorum rock çalıyor hızlı yürüyorum arada kafa sallıyorum hafif şekilde techno da tepki yok

aynen.bir de dısarıdan nasıl gorundugunu dusun ama

şebek maymunu gibi oluyoruzdur nasıl oalcak..ama o zamna zarfı içinde dünyadan bağlantım kesiliyor resmen kendimi kaybetmekten korkuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: cumur

ya arkadaşlar yeri değil ama benim kulaklığımın o lastik papuçlarından biri kayboldu (kulağa giren ) diğer lerinide sevmedim sadece o papuçlardan satılıyormu acaba orta boy olan

Bu mesajı dün okumuştum hiç takmamıştım iyi mi bugün benimde kayboldu. Bende sevmedim diğerlerini satılıyor mu acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manifot United -- 5 Aralık 2007; 21:29:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Supporterz

quote:

ya arkadaşlar yeri değil ama benim kulaklığımın o lastik papuçlarından biri kayboldu (kulağa giren ) diğer lerinide sevmedim sadece o papuçlardan satılıyormu acaba orta boy olan

Bu mesajı dün okumuştum hiç takmamıştım iyi mi bugün benimde kayboldu. Bende sevmedim diğerlerini satılıyor mu acaba..

tahtakaleyi altını üstüne getirirseniz bulursunuz elbet.
  • 2005 yılında logitech in psp kulaklığı sayesinde iem ile tanıştım bir daha normal kulaklıklara da dönemedim.her zaman yüksek seste dinledim.henüz bir sorunum yok ama ileride olmaması için daha dikkatli olucam.belki biraz da kişiden kişiye değişen bir şey.herkesin kulağı ses karşı aynı hassasiyette değil ki bazıları sorun yaşıyor.bunun yanında temizikte çok önemli.

samsung un bazı modellerinde acayip bir kulaklık geliyor.iem ler gibi kulak içine doğru bir yapısı var ama kulağın hava almasına engel değil.sanırım bu tip bir kulaklık sağlık açısından daha uygun olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Supporterz

quote:

Yahu benimki de kayboldu
    Bi çözüm bulsak şunlara olmaz mı?

• ep630 ile normal ses seviyesinde müzik dinlerim günde yarım saat filan.Bugünlerde kulaklarımda hafif ağrı oluşmaya başladı.Kulaklığımı takıp müziği açtığımda boğuk ses hissediyorum ayrıca karşımdaki insanlarla konuşurkende tam denge sağlayamıyorum ifade edemediğim bir acayiplik durumu oluşuyor.Konuşurken ciddi anlamda bağrıyormuşum fakat bana hiçte öyle gelmiyor açıkcası.KBB uzamanına görünmeyi düşünüyorum en kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

ep630 ile normal ses seviyesinde müzik dinlerim günde yarım saat filan.Bugünlerde kulaklarımda hafif ağrı oluşmaya başladı.Kulaklığımı takıp müziği açtığımda boğuk ses hissediyorum ayrıca karşımdaki insanlarla konuşurkende tam denge sağlayamıyorum ifade edemediğim bir acayiplik durumu oluşuyor.Konuşurken ciddi anlamda bağrıyormuşum fakat bana hiçte öyle gelmiyor açıkcası.KBB uzamanına görünmeyi düşünüyorum en kısa zamanda.

gecmiş olsun kardes fazla abartmamak lazım. hpm70 im yok artık. alternatif kulakiçi kulaklıgım da yok. kac gündür hasret kaldım boslukta gibiyim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.