Şimdi Ara

HP x2301 Tasarımı Dikkat Çekiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
12.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Artık yeni nesil paneller çıktı!

Her ne kadar hepsi "klasik" olsada vede "TN" paneller HIZ konusunda tartışmasız en iyisi olsada(tabiki CRT den sonra!!)
    artık hemen herkesin bünyesine;HD-FILM olayı girdi!!

Artık eskisi gibi sadece GAMER lar yok,onlar zaten ya CRT yada TN kullanacaklar,başka alternatifleri kesinlikel yoktur!
    Şimdi birde FILM ciler var,örneğin benim ve bir dünya insan gibi

Üreticilerde bundan dolayı olayı ikiye ayırıp;TN ye devam ederken,diğer yandan da daha doğru renk üretimi ve genel
    görüntü performansı v.s olarak VA ve IPS li panelleri de üretip sunmaya başladılar

Ancak biz TR olarak hala bu modta değiliz;daha doğrusu kazma Monitör İthalatçıları hala çok geriden olayı takip ettikleri
    için bu herifler paso entry-level veya belki arada mid-level TN panel getirmek dışında yaptıkları bir şey yok

Israrla bazı serileri ithal etmiyorlar ve varsa-yoksa "TN" iyide bunları getirinde arada azda olsa,VA ve IPS li panel
    getirsenize!!
    Halbuki bunları ithal etseler çok ciddi fazla satar,hele hele Forumlar aracılığıyla bu olay özelliklede DH ile bir yayıldımı
    bu VA/IPS panellerde ciddi patlama yaşanır ve millette uyanır biraz; ....ülen böyle panellerde varmış.... diye,çoğu insan
    bunları alır,üstelik bunları bazıları(IPS den bahsediyorum) yarı prof.WEB/Design/Photo v.s işlerinde çok güzel iş
    görmektedir sanırım bu kazmalar herkesi "Gamer" sanıyorlar

Ayrıca Marka vermiyorum bu çoğu dandik TN panelleride kazık fiyattan millete satıyorlar!!

++

+evet bencede potansiyel müşteri artık iyisini istiyo ne versen yerler dönemi bitti.
    türkiyede bilgisayarın yaygınlaşması milenyum ve sonrasıdır doksanlı yıllar sonları
    ilk meraklıların yöneldiği ekonomisi nispeten iyi olanların
    ilgilendiği kullanım alanı oyun chat kız tavlama hatta avlama
    mesela ben 1998 yılarında ilk net cafede pc oturduğumda cafecinin bana burda takıl diye açtığı mirc
    gibi chat sitelerinde abazılığın hangi boyutlara çıktığına şahit oldum ve çok yadırgadım birdaha mirc tarzı sitelere uzaktan bile bakmadım
    hal böyleyken o sitelerde bayan olan nasıl durur merak ederim.
    monitör mevzundan nereye geldim.
    Konunun bağlanması artık daha iyisini daha netini istiyoruz bugün satürne girdik arkadaşlarla
    o arkadaşlara bu topikdeki mevzuyu anlattım en natürel şekilde bizde TN panelden daha iyisini alalım dediler
    bir youtube'yi Filmi en iyi görüntüyle izleyebileceğimiz ekran alalım dediler vesaire uzuyo mevzu
    gerçektende ithalatcıların bu konuda daha çok seçenekte ürün ithal etmelerinin gerektiğini anlamaları lazım
    geliyor.çünki ülkedeki Gamer olanlar artık oyun oynamakdan sıkıldı farklı alanlarda istekleri var bunu karşılamak piyasayı kullanların görmesi gerekiyor 15 yıllık CS nin hala kaymağı yeniliyor bu ülkede.

• şu ürün bimeksde kurban bayramında 408 tl yi gördü ve ben almadım artık sitede dahi yok ürün ve başka sitelerdede bulamadım bugün distribitör toptancı listesinden fiyatına baktım 467tl ye geliyor bimeks o fiyatlardan nasıl vermiş anlamış değilim monitörün dış aksamı plastik değil metal çok kaliteli bir malzemeden yapılmış ilk defa böyle kaliteli led monitör görüyorum ayak bölümünde cam kullanılmış bir sürü detay tek kelime ile tasarım harikası
  • quote:

Her ne kadar hepsi "klasik" olsada vede "TN" paneller HIZ konusunda tartışmasız en iyisi olsada(tabiki CRT den sonra!!)

Artık eskisi gibi sadece GAMER lar yok,onlar zaten ya CRT yada TN kullanacaklar,başka alternatifleri kesinlikel yoktur!

Üreticilerde bundan dolayı olayı ikiye ayırıp;TN ye devam ederken,diğer yandan da daha doğru renk üretimi ve genel
    görüntü performansı v.s olarak VA ve IPS li panelleri de üretip sunmaya başladılar

Ancak biz TR olarak hala bu modta değiliz;daha doğrusu kazma Monitör İthalatçıları hala çok geriden olayı takip ettikleri
    için bu herifler paso entry-level veya belki arada mid-level TN panel getirmek dışında yaptıkları bir şey yok

Israrla bazı serileri ithal etmiyorlar ve varsa-yoksa "TN" iyide bunları getirinde arada azda olsa,VA ve IPS li panel
    getirsenize!!
    Halbuki bunları ithal etseler çok ciddi fazla satar,hele hele Forumlar aracılığıyla bu olay özelliklede DH ile bir yayıldımı
    bu VA/IPS panellerde ciddi patlama yaşanır ve millette uyanır biraz; ....ülen böyle panellerde varmış.... diye,çoğu insan
    bunları alır,üstelik bunları bazıları(IPS den bahsediyorum) yarı prof.WEB/Design/Photo v.s işlerinde çok güzel iş

Ayrıca Marka vermiyorum bu çoğu dandik TN panelleride kazık fiyattan millete satıyorlar!!

++

Tabi burada sorgulanmasi gereken ureticiler.Hala piyasada 18.5 ve 21.5 lik FHD 120Hz veya 240Hz lik TN ips veya VA panelli LED LCD yok yani uretilmiyor bile.Olabildigince kalitesiz sacma sapan urunler uretiliyor bende mecbur hala CRT kullaniyorum bu yuzden.Sorun dunyadaki kullanicilarin bilincsiz olmasi 60hz lik uyduruk ve buyuk ekranli TN panellere razilar cunku.Neyseki 2012 yilinda OLED TV ve monitorler tanitilacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BitterSweet35

bu akşam son 1 saat içersinde çok enteresan gelişmeler oldu sevgili arkadaşlar... :
    1.Si: Vatanbilgisayar'ın internet sitesinde 7-8 çeşit hp monitör gözüküyordu ve bende internet sipariş hattını aradım bana hp monitörlerin firma prensibi olarak tek başına satışının olmadığını söylediler ve ardından belki 5dk sonra internete girip baktığımda hp monitörlerin vatan'ın internet sitesinden tamamen kaldırıldığını gördüm... şu an yeni baktım defalarca hiç hp'ye ait bir girdi yok monitör adına sitede

Aynı şeyi ben yaşadım 1 hafta öncesinde...Hp 21.5'' s2231a alcaktım sitede vaerdı akşam baktım hiç Hp monitör yok kaldırılmış siteden...:(

• quote:

Orijinalden alıntı: s!y@h

şu ürün bimeksde kurban bayramında 408 tl yi gördü ve ben almadım artık sitede dahi yok ürün ve başka sitelerdede bulamadım bugün distribitör toptancı listesinden fiyatına baktım 467tl ye geliyor bimeks o fiyatlardan nasıl vermiş anlamış değilim monitörün dış aksamı plastik değil metal çok kaliteli bir malzemeden yapılmış ilk defa böyle kaliteli led monitör görüyorum ayak bölümünde cam kullanılmış bir sürü detay tek kelime ile tasarım harikası

Şu an sadece sanalmarketim.com'da var oda fiyatı giydirmiş. Ama bildiğim kadarıyla vatan computer'e gelecek. %25 indirime denk getirirsen yaklaşık bir fiyata alabilirsin

• 6 gün önce eksen bilgisayardan ürünü 462 TL'ye satın aldım. tasarım çok şık. üstelikte çok hafif bir ekran. Ürün çok hafif olduğu için ekranı ayarlarken mutlaka altından da tutmanız gerekiyor. Mönitörden birşey göstermek için elleyince monitör hareket ediyor...

bugun götürüp geri vereceğim... Çünkü... ben Grafik animasyon işi yapıyorum. Dual Monitör kullanıyorum. siparişimi verirken ikincisinide bekliyordum fakat distribütörler şu anda ellerinde olmadığını söylüyorlar. ikinciyi alamadığım için bugun geri götüreceğim. Eksen bilgisayar geri almayız diyor ama alacak.. S.S.

Parlak ekran bizim işimizde çokda tercih edilmez. birazda bu yüzden geri veriyorum...

Pek bir persormans testi yapamadım ama eski monitörümle Acer H242H yan yana koyup dual monitör olarak kullandım. HP de renkler çok soğuk gözüküyor. ayarlarından düzeltmeme rağmen resimlerde istediğim etkiyi alamadım. Ya ben eski kafalıyım yada gözlerim yanılıyor da olabilir mi ? Bunlar tamamen benim düşüncelerimdir...

• Şimdi Eksen bilgisayardan geliyorum. Ürün Kutusundan çıkarıldığı için ve özel siparişle geldiği için (ben özel bir sipariş vermedim stoklarında vardı web sitesinde bende gidip mağazadan nakit vererek satın aldım) Ürünü değiştirmeyeceklerini terbiyesizce bana gayet güzel anlattılar. Yeri geldi satışda yer alan Cenk denilen adam (bey demeyeceğim) şu anda mağaza müdürü benim diye dolaşmaya başladı. yeri geldi beni 5-6 kere teknik servise sırf uyuzluk yapmak için yolladılar. ama ben yılmayacağım... Neyse ya pardon bu şikayetin yeri burası değil...

Ama bakarsınız ürünü değşitiremezsem satışa çıkartabilirim. (en azından ölü pixel olmadığını garanti edebilirim size :)
  • bu monıtorden alacagım ama hıc bıryerde bulamadım ne sanstır ya bıldıgınız bı yer varsa yazarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayta24

bu monıtorden alacagım ama hıc bıryerde bulamadım ne sanstır ya bıldıgınız bı yer varsa yazarsınız

Ürün sıfır şekilde kutusunda duruyor ve satıyorum. ürünü Şişli'de elden teslim alabilirsiniz...
    Aldığım fiyata satıyorum 460 TL. PM atamıyorum şu anda sistemd esorun var sanırım...
  • dostum tamamda ben kredı kartı ıle alacagım nakıt veremem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayta24 -- 1 Aralık 2011; 22:05:43 >
  • PM halen çalışmadığı için buradan yazışıyorum. konuyu açan arkadaş kusura bakmasın...

eğer istersen takas yapalım. benim eksen bilgisayardan alacağım iki tane ürün var...

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/kingston-hyperx--khx1600c9d3k48gx--8gb-dual-kit--4x2gb--ddr3-1600mhz-non-ecc-cl9-bellek.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/seagate-barracuda-green--st2000dl003--35-2tb-sata-6gbs-sabit-disk.aspx

493 TL gibi bir fiyat tutuyor. ben sana bunun farkını ödeyebilirim istersen...
    (piyasada şu anda en ucuz burada)

Bir düşün istersen...

• urunun faturasi...

HP x2301 Tasarımı Dikkat Çekiyor
  • hp bıle aradım yok hıcbıryerde bu monıtor ole de olur ben bı teyıd alacak olan ksı ıle en kısa surede donecegım sana
  • hayta24 dediğim gibi bende ikincisini bulamadığım için satıyorum...

Tamam haber bekliyorum senden... Önümüzdeki hafta salı günü bir kişi daha gelecek ürüne bakmaya bilgin olsun...
  • monıtor hakıkatten cok guzel tavsıye ederım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayta24 -- 3 Aralık 2011; 19:06:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayta24

monıtor hakıkatten cok guzel tavsıye ederım

güle güle kullan hayta24...
  • quote:

getirsenize!!

++

Üstad monitör konusunda daha önceden düşündüğüm
    türkiye satışı olmayan Dell U2312hm monitörün satışı
    yurdumuzda başlamış fiyat olarakta uygun bunu almaya karar verdim
    sen ne düşünürsün danışayım dedim bağlantı olarak DVI hdmı değil ama
    Full HD DVI bağlantı bana yeter.

http://www.sanalmarketim.com/urun/9b87a07086853fb3ea48a094f720129b/DELL-UltraSharp-U2312HM-23#34;-8ms-Full-HD-DVI-DisplayPort-Usb-Pivot-IPS-Led-Monitor

• Bende bugün aldım bu monitörü bimeksten.Üstelik teşhirde yoktu kapalı ambalajı zorla açtırdım da ancak öyle gördüm monitörü.Gerçektende harika bir dizaynı var.resimlerini görmüştüm ama canlı canlı görünce hakikaten güzelmiş dedim.Monitör gerçekten çok ince ve şık tasarıma sahip.Laptoplardaki gibi güç adaptörü var.Şimdilik henüz çok fazla test etmedim çünki henüz monitörü kullanmaya başlayalı 30 dakika oldu.Net ve parlak.oyun oynamadım vede henüz film izlemedim.434 lira +3 yıl daha garanti ücreti verdim 500 tl ye almış oldum ve 5 yıl garantili.benim ihtiyaçlarımı karşılayacagını düşünüyorum.Elektronikte neredeyse limit yok.her geçen gün daha yeni teknoloji ve ürün çıkıyor.bence bu fiyata daha iyisini alacagımı düşünmüyordum kaygısız aldım.tamamen bütçe ile alakalı.ve tercih size kalmış.ama bence ihtiyaçları karşılar.dediğim gibi oyun ve film testi yapmadım.ama almak isteyenlere tavsiye ederim.birlikte aldıgım bilgisayarcı arkadaşlarda dizayna bayıldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: adamgibiadam

Bende bugün aldım bu monitörü bimeksten.Üstelik teşhirde yoktu kapalı ambalajı zorla açtırdım da ancak öyle gördüm monitörü.Gerçektende harika bir dizaynı var.resimlerini görmüştüm ama canlı canlı görünce hakikaten güzelmiş dedim.Monitör gerçekten çok ince ve şık tasarıma sahip.Laptoplardaki gibi güç adaptörü var.Şimdilik henüz çok fazla test etmedim çünki henüz monitörü kullanmaya başlayalı 30 dakika oldu.Net ve parlak.oyun oynamadım vede henüz film izlemedim.434 lira +3 yıl daha garanti ücreti verdim 500 tl ye almış oldum ve 5 yıl garantili.benim ihtiyaçlarımı karşılayacagını düşünüyorum.Elektronikte neredeyse limit yok.her geçen gün daha yeni teknoloji ve ürün çıkıyor.bence bu fiyata daha iyisini alacagımı düşünmüyordum kaygısız aldım.tamamen bütçe ile alakalı.ve tercih size kalmış.ama bence ihtiyaçları karşılar.dediğim gibi oyun ve film testi yapmadım.ama almak isteyenlere tavsiye ederim.birlikte aldıgım bilgisayarcı arkadaşlarda dizayna bayıldılar.

Hayırlı olsun kardeş güzel monitör süper dizayna sahip
    güle güle kullan

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.