Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: archieduke

quote:

Orjinalden alıntı: MelihTR

HP 22" Monitörü kullanan arkadaşlara bir sorum olacaktı, geniş ekran LCD monitörlerde oyun geniş ekran desteklemiyorsa oyunu mecburen 4:3 formatında oynamak durumunda kalacağız. Ben filmde ve özellikle oyunlarda 4:3 içeriğin 16:10'a genişletilmiş-yayılmış halini pek sevmiyorum. Mesela 1024x768 çözünürlükte oyun açtığımda monitörün otomatik sol ve sağa siyah bant atıp ortada gerçek 4:3 boyutta gösteren modu falan varmı ben diğer markalarda pek göremedim menülerinde, hep tam ekran yayarak gösteriyolar. Mesela LCD TV lerde 4:3-16:9-Tam ekran gibi görüntü modları var tek tuşla geçiş yapılıyor. HP de menüsünde buna benzer bir özellik var mı?

evet arkadasım menudeki image control kısmında fit to aspect ratio seceneği var bu secenek sayesinde en boy oranını sabit tutarak sağda ve solda bosluk bırakarak oyun u gercek en boy oranında oynayabiliyorsun.

Süper o zaman tam aradığım özellik bu Önce Samsung sonra da LG monitörlerin Türkiye distribütörlerinin müşterilerine yaptıklarından sonra bu konuyu okuyunca bu modele baya aklım yattı. Parlak ekran konusu biraz korkutuyor ama çünkü öğleden sonra bir güneş vuruyor pencereye akşama kadar devam, perde falan kesmiyo Bu hafta bu monitörü bi inceleyeyim sanırım HP PC satanlarda vardır izmirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 19 Temmuz 2007; 21:06:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

clear type?..sadece ismini duymuştum.ama nerden ve nasıl kullanılacağını bilmiyorum.

şimdi dikkat ettimde firefox daki yazılarla ie7 nin yazıları arasında dağlar fark var.ie7 de yazılar daha belirgin.

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

Buradan Clear Type ı seçersen muhtemelen yazılar netleşecektir. Ben monitörü Text modunda kullanıyorum, clear type seçili ve dvi dan bağlı. çok iyi okuabiliyorum yazıları.

• 5ms kötü değilmi...yani oyunlarda filan 2ms daha iyi diyolar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozar

quote:

clear type?..sadece ismini duymuştum.ama nerden ve nasıl kullanılacağını bilmiyorum.

şimdi dikkat ettimde firefox daki yazılarla ie7 nin yazıları arasında dağlar fark var.ie7 de yazılar daha belirgin.

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

Buradan Clear Type ı seçersen muhtemelen yazılar netleşecektir. Ben monitörü Text modunda kullanıyorum, clear type seçili ve dvi dan bağlı. çok iyi okuabiliyorum yazıları.

çok teşekkürler,şimdi çok iyi oldu yazılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

5ms kötü değilmi...yani oyunlarda filan 2ms daha iyi diyolar...

5 ms açık-kapalı.sanırım griden griye 2 ms.samsung daki ibare yanıltmasın sizi...
  • arkadaslar tam samsung 226bw alacaktım bu forumu gördüm.güzel incelemeler var.genelde oyun amaçlı alıyorum.film de izlerim.ama netten indiriyorum filmleri.alacagım ekran kartıda 2900xt yada 8800gts. baglantı nasıl oluyor.nasıl baglantı yapılıyor.hdmi falan anlayamadım.uzak kalmısım..beni aydınlatabilirseniz biraz iyi olacak.hp nin daha canlı ve net oldugu belli. peşin almayı düşünüyorum.ayrıca sorum ps3 e baglanıyor mu? simdiden tesekkurler
  • @STRIPES
    Samsung tepki süresinde griden griye 2 ms. Hp ise açık kapalı 5 sn. Yani farklı ölçümleri baz alıyorlar. Sonuç aynı. Ben deli gibi FPS ve araba yarışı oynuyorum. Ghosting den eser yok.

@DreDD1903

Pc'den bağlantıyı dvi ile yapıyorsun. PS3 den bağlamak için Hdmi / Dvi çevirici kullanman gerekiyor. Elektronik malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsin.
    Ancak aramızdaki üyelerden bu monitörü PS3 ile deneyen henüz olmadı diye biliyorum. Ancak HDCP desteği var. Yani teoride çalışmaması için sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

@STRIPES
    Samsung tepki süresinde griden griye 2 ms. Hp ise açık kapalı 5 sn. Yani farklı ölçümleri baz alıyorlar. Sonuç aynı. Ben deli gibi FPS ve araba yarışı oynuyorum. Ghosting den eser yok.

@DreDD1903

Pc'den bağlantıyı dvi ile yapıyorsun. PS3 den bağlamak için Hdmi / Dvi çevirici kullanman gerekiyor. Elektronik malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsin.
    Ancak aramızdaki üyelerden bu monitörü PS3 ile deneyen henüz olmadı diye biliyorum. Ancak HDCP desteği var. Yani teoride çalışmaması için sorun yok.

sagolasın cvp için.senin önerin hangisi olur?bw226 mı hp mi? ve de istanbul dan ölü piksel garantisi ile alabilecegim yer varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDD1903 -- 19 Temmuz 2007; 23:33:12 >
  • HP ürettiği bu modelde Samsung marka panel kullanıyor. Dolayısıyla cihaz gerçekten çok iyi.
    Samsung 226bw için çok fazla panel tartışması yapılıyor. 2 gün sonra 226bw den soğursun. Ne paneli kullandıkları belli değil.

Ben çok araştırdım ve Hp de karar kıldım.
  • Bu monitörün Samsung 226bw ile olan farkları;

Bu monitörde Samsung'un "S" paneli denen LTM220M1 kodlu paneli kullanıyor.

Samsung bu paneli artık kullanmadığı gibi, bu panelle üretilen ilk üretim 226bw ler Türkiye'de artık bulunamıyor.

Samsung üç kağıt yaptı artık panel markasını bile yazmıyor.

Bu monitörde 1:1 Pixel mapping var (driver değil realtime menuden) bunu bi açıklayalım ne işe yarar. Bilmeyenlere ;

1:1 Pixel Mapping,

1:1 pm VAR

1:1 pm YOK

Resimden anlaşılacağı gibi herbir pixel tam yerli yerine oturuyor. 2. resimde ise kayma var. Yani native çözünürlüğün dışına çıkarsanız pm olmayan monitörlerde görüntüyü ekrana yayacağı için herşey birbirine girercek. Örnek verelim:

Ekran kartınız kuvvetli değil ve 1680x1050 oyun oynayamıyorsunuz ya da eski bir oyun oynuyorsunuz ve 1680x1050 desteği yok. Mecburen çözünürlük düşüreceksiniz değil mi? İşte o zaman önem kazanıyor bu özellik. 1024x768 bir çözünürlükte kullanacağınızı varsayalım. Bu monitörün menusunden ayarlayarak, ekranın sagdan soldan boşluk bırakıp sectiginiz çözünürlükle çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Ekrana yaymadığı için görüntüde herhangi bir bozulma olmuyor. Ha isterseniz yayadabilirsiniz...Ayrıca konsollarda da çok işe yarayacaktır bu özellik. Kısaca bu monitörle 1680x1050 den daha düşük olan istediginiz bir çözünürlükte bozulma olmadan rahatça oyun oynayabilirsiniz.

Samsung da bunu yapamazsınız. Çözünürlük düştüğü anda 2. resimdeki gibi görünür. Bence bu monitörün en can alıcı farkı da bu. Bu özellik Benq nun 24 inçlik monitöründe bile yok. (Yeni driverinda olacakmış.)

Görüntü kalitesi ile ilgili olarak Samsung ile bir karşılaştırma yapmam. O göz zevkidir.

Görünüm olarakda birşey diyemem o da zevk meselesidir.

Seçim sizin...

• quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Bu monitörün Samsung 226bw ile olan farkları;

Samsung bu paneli artık kullanmadığı gibi, bu panelle üretilen ilk üretim 226bw ler Türkiye'de artık bulunamıyor.

Bu monitörde 1:1 Pixel mapping var (driver değil realtime menuden) bunu bi açıklayalım ne işe yarar. Bilmeyenlere ;

/>

/>

Resimden anlaşılacağı gibi herbir pixel tam yerli yerine oturuyor. 2. resimde ise kayma var. Yani native çözünürlüğün dışına çıkarsanız pm olmayan monitörlerde görüntüyü ekrana yayacağı için herşey birbirine girercek. Örnek verelim:

Ekran kartınız kuvvetli değil ve 1680x1050 oyun oynayamıyorsunuz ya da eski bir oyun oynuyorsunuz ve 1680x1050 desteği yok. Mecburen çözünürlük düşüreceksiniz değil mi? İşte o zaman önem kazanıyor bu özellik. 1024x768 bir çözünürlükte kullanacağınızı varsayalım. Bu monitörün menusunden ayarlayarak, ekranın sagdan soldan boşluk bırakıp sectiginiz çözünürlükle çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Ekrana yaymadığı için görüntüde herhangi bir bozulma olmuyor. Ha isterseniz yayadabilirsiniz...Ayrıca konsollarda da çok işe yarayacaktır bu özellik. Kısaca bu monitörle 1680x1050 den daha düşük olan istediginiz bir çözünürlükte bozulma olmadan rahatça oyun oynayabilirsiniz.

Samsung da bunu yapamazsınız. Çözünürlük düştüğü anda 2. resimdeki gibi görünür. Bence bu monitörün en can alıcı farkı da bu. Bu özellik Benq nun 24 inçlik monitöründe bile yok. (Yeni driverinda olacakmış.)

Görüntü kalitesi ile ilgili olarak Samsung ile bir karşılaştırma yapmam. O göz zevkidir.

Seçim sizin...

Merhaba,

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Siz düşük çözünürlüklerde oyun denediniz mi acaba? Çünkü Lcd lerin en kötü tarafı çözünürlük düşünce görüntü kalitesinin de çok düşmesi. Misal bende Philips in 17 inç Lcd si var. Çözünürlüğü 1024 e getirdiğim zaman görüntü oyunlarda çamur gibi oluyor...

Acaba sizin izlenimleriniz nasıl bu konuda? Çünkü bu moniitörün doğal çözünürlüğü çok daha yüksek 17 inçlere göre. O yüzden 1024 çözünürlükte daha fazla bozulma olması gerekmiyor mu?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılar.

• E yukarı da anlattım ya :) Monitörde menuden 1:1 pm i etkinleştirdiğinizde "Fit To Aspect Ratio", ekrana 1024 çözünürlük sinyali geldği anda sağdan soldan boşluk vererek size 4:3 görüntü verebiliyor. Böylece gercek 1024x768 çözünürlükte ekranta bozulma olmuyor. Yapamadığını söyleyen arkadaşlar var yukarıda ama ben yaptım...
  • quote:

E yukarı da anlattım ya :) Monitörde menuden 1:1 pm i etkinleştirdiğinizde "Fit To Aspect Ratio", ekrana 1024 çözünürlük sinyali geldği anda sağdan soldan boşluk vererek size 4:3 görüntü verebiliyor. Böylece gercek 1024x768 çözünürlükte ekranta bozulma olmuyor. Yapamadığını söyleyen arkadaşlar var yukarıda ama ben yaptım...

Teşekkürler cevap için ancak aslında benim sormak istediğim tam olarak bu değildi.

1680X1050 gibi 16:9 formatı bir çözünürlükten, 1024X768 gibi 4:3 formatı bir çözünürlüğe getirince görüntünün format değişikliğine bağlı bozulmasından ziyade, ben 1680x1050 den, yine 1440x900 gibi 16:9 formatı bir çözünürlüğe getirince görüntü kalitesinin nasıl etkilendiğini sormaya çalışmıştım...

Bu tarz, yine widescreen ama daha düşük çözünürlüklerde(mesela 1280x800 vs..) görüntü kalitesi nasıl değişiyor acaba?

Siz veya diğer kullanıcı arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

• bende ps3 üm için bu monitoru aldım kargoyla gelmiş şu an akşama alırım elimde olur.Yalnız aklımda bi kaç soru var.Benim normal pc im yok laptop var ayarları yapmam için normal bilgisayar kasasına bağlamammı lazım.Laptopum asus A6jc bunu monitöre bağlayabilirmiyim bağlarsam nasıl bir kablo gerekicek.Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.Sanırım ps3 e ilk bağlayacak ben olacağım sorun çıkmazsa akşam fotolarıda eklerim.
  • quote:

Bu monitörün Samsung 226bw ile olan farkları;

/>

/>

Seçim sizin...

İşte budur bir konuyla insanın fikirleri böyle mi değişiverir yaa, HP nin kendi sitesinde bu kadar bilgi yok bilgiler için teşekkürler ben alıncaya kadar yeni modeller gelmezse kararımı verdim ben de HP cilerin arasına katılacağım gibi görünüyor Şu intelin Temmuz sonu bombasını bekliyoruz bakalım tümden eski emektar sistemimi değiştireceğim

• Arkadaşlar bende bu monitörü alacamda pentadan sipariş edecem.Pentanın stoğunda RK282AA W2207V diye geçiyor.Diğer web sitelerindede öyle geçiyor.HDCP desteklemiyor sanırım.PS3 bağlayacağım için HDCP desteklemesi şart.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcgopat_s

Arkadaşlar bende bu monitörü alacamda pentadan sipariş edecem.Pentanın stoğunda RK282AA W2207V diye geçiyor.Diğer web sitelerindede öyle geçiyor.HDCP desteklemiyor sanırım.PS3 bağlayacağım için HDCP desteklemesi şart.

türkiye de v versiyonu yok,yanlış yazmışlar...bizdekiler ps3 ü destekliyor...ereyon da daha ucuz,ordan alabilirsin.ben ordan aldım.sorunsuz geldi.yalnız haftasonu siparişinde pazartesiden sonra sını hesapla(siparişin gelmesi için)...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pcgopat_s

Arkadaşlar bende bu monitörü alacamda pentadan sipariş edecem.Pentanın stoğunda RK282AA W2207V diye geçiyor.Diğer web sitelerindede öyle geçiyor.HDCP desteklemiyor sanırım.PS3 bağlayacağım için HDCP desteklemesi şart.

türkiye de v versiyonu yok,yanlış yazmışlar...bizdekiler ps3 ü destekliyor...ereyon da daha ucuz,ordan alabilirsin.ben ordan aldım.sorunsuz geldi.yalnız haftasonu siparişinde pazartesiden sonra sını hesapla(siparişin gelmesi için)...

Ozaman problem yok.saolasın
  • arkadaşlar ben ya bunu yada 226bw yi dşünüyorum arada kaldım resmen karar veremiyorum sizce hangisini alayım...hp de düşünme nedenim 5ms olması kullananlar oyunlardaki performansı nasıl onu söyliyebilirmisiniz...filmlerde filan nasıl kırpma filan varmı...son kararımı vericem lütfen yardım edin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

arkadaşlar ben ya bunu yada 226bw yi dşünüyorum arada kaldım resmen karar veremiyorum sizce hangisini alayım...hp de düşünme nedenim 5ms olması kullananlar oyunlardaki performansı nasıl onu söyliyebilirmisiniz...filmlerde filan nasıl kırpma filan varmı...son kararımı vericem lütfen yardım edin...

5 MS açık-kapalı süresi.226 bw nin 2 ms griden gri ye.aynı süre hp içinde geçerli.yani gecikme süreleri eşit.üst taraflarda bu açıklamayı yapmıştım.aralarındaki fark saçma sapan panel kandırmacasıı hp de olmaması ve hp nin parlak ekran olmasından kaynaklı daha canlı görüntülerin olması. bi de pivot ayağının plması.bende senin gibi 2 sinin arasında kaldım ama 2 monitörü de gördükten sonra çok rahat bi şekilde bunda karar kıldım.ve 2 gündür masaüstünü izlemekten kendimi alamıyorum.gerçekten mükemmel..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.