Şimdi Ara

Hp victus 16 d1035nt vs Lenovo Legion 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hp victus

    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BG2FWYTL

    Batarya ve soğutma önceliğim.

    Bu ikisinden hangisi bu önceliklerim için uygun olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 8 Aralık 2022; 17:14:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • legion 5 bataryada daha iyi çünkü amd var. ayrıca victusda H model işlemci var. bu da demek oluyor ki çok enerji tüketecek. İntel amdden daha iyi performans verir.


    Ne için kullanacağınızı nerede ne zaman kullanacağınızı ne sıklıkla neler için kullanacağınızı yazmadığınız için ayrıntılı bir açıklama yapamam.


    Sorduğunuz soruya cevap verebilirim.

    Batarya süresi legion5de daha fazla olur.

    Isınma konusunda her bilgisayar ısınır birinde çok hissedersin birinde az. arada öyle çok fark olmaz. Net bir şey söyleyemem ama genelde hep amd ısınır derler. Bu işlemciye değil bilgisayarın soğutma sisteminin kalitesine bağlı. Her iki bilgisayarı da internetten ayrı ayrı inceleyip soğutma sistemleri nasılmış öğrenebilirsin.


    (Yakın zamanda legion 5 pro almayı düşünüyorum. Laptobu manyak derecede araştırdım. Sorun varsa sorabilirsin. Yedek plan olarak da victus almayi dusunuyorum.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rutherless R kullanıcısına yanıt
    Ben mühendislik öğrencisiyim. Yani kullanacağım programlar için sıkıntı çıkarmaması lazım. Oyun da oynayan biriyim ama oynadığım oyunlar yüksek performans isteyen oyunlar değil. Bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 25-26k civarına başka bir öneriniz varsa ve paylaşırsanız mutlu olurum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim. Ben de sizinle aynı durumdayım. Öncelikle bir soru soracağım. yurtdışından laptop getirtebileceğiniz bir tanıdığınız var mı?


    eğer cevabiniz evetse bu bütçeyle çok iyi bilgisayarlar alabilirsiniz. garantisi olmaz fakat türkiyede 50-60k olan laptopları yurtdisindan 25-30k ya alabilirsiniz.

    eğer cevabınız hayırsa, şahsi düşüncem bulabileceğiniz en iyi 2 bilgisayarı bulmuşsunuz. Laptopları teker teker incelemedim. ama legion ve victus serisi şuan alinabilecek en iyi bilgisayarlardan.


    bu fiyata daha iyi sistem vaat eden monster sizi cezbedebilir. Ama öğrencisiniz ve laptobun sizi uzun süre idare etmesini istediğinizi düşünüyorum ve bu yüzden monster tavsiye etmiyorum. etrafımdaki kullanan herkes şikayetçi. Şikayetçi olmayan 1 kişi var ki o da keşke asus alsaydım diyor.


    Ben msi alip almamak konusunda da kararsizdim. bu bütçeye sahip olduğumuz için f/p ürünü baktığımızı var sayiyorum. Ki msi burada direkt eleniyor zaten. Eğer harcayacak bir ton paraniz varsa msi alın.


    Asus rog serisi güzeldir ama tuf gibi oyuncu odaklıdır. öğrenci olduğunuzu ve yanınızda gezdireceğinizi düşünürsek bu tarz hantal oyuncu laptoplari size yakışmaz.


    Aslında size tavsiyem dell xps 15 almanız olur. Fakat fiyatı...


    lenovo legion alacaksanız gen7 almaya çalışın. gen6 ile gen7 arasında çooook fark var. Öte yandan victus incelerken öğrendiniz mi bilmiyorum ama ekranı hafif vurduğunuz zaman çok sallanıyor. klavyeyi tuşlarken ya da mouse pad ile gezerken sallanmiyor. sadece ekrana temas olduğu zaman çok sallanıyor.


    onun dışında fan sesi victusun daha az. legionun daha fazladır. çünkü içinde 3060 var ve aynı sistem 3070 ve 3080 soğutmak için de yapıldı. Fan sesleri otomatik çalisiyor. birden bire sınıfta çalışmaya başlarsa durduramazsınız. (fan kontrol uygulamaları mevcut. çalışıyor mu bilmiyorum araştırmadım.)


    Ben yurtdisindan legion 5 pro alacağım. eğer işler yolunda gitmezse ya victus alırım ya da indirimde dell xps 15 kovalarım.


    son olarak 5 pro ve 5 arasında öyle çok fark yok. hatta bazı konularda 5, prodan daha iyi. ama en iyisi tabiki de 7i pro. lenovo bilerek en iyi özelliklerini 7 serisine saklıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rutherless R kullanıcısına yanıt
    Hocam size denk gelmem çok iyi oldu. Çok yardımcı oldunuz. Maalesef yurtdışından laptop getirebilecek bir tanıdığım yok .

    Hocam monster için ise hem olumsuz yorumlar hem de bazı kişilerin bataryasının 1 saat bile dayanmadığını söylemesi benim için monster'ı direkt eledi.

    Msi konusunda param olsa alacağım marka çok net msi'dır. Ama msi'ın fiyatları ülkemizde mâlum.

    Asus Tuf için ısınma problemi var deniliyordu. Ancak Asus'un rog strix serisinin g513rm modelini çok beğeniyorum. Ancak bütçemi aşıyor :(


    Lenovo Legion gen 7 gerçekten çok pahalıymış. Victus'un bahsettiğiniz problemini duydum. Masada kullanacağım için çok büyük bir problem değil benim için.

    Dell Xps 15 gerçekten çok şık ve güzel duruyor ancak onun da fiyatı çok yüksek.

    Fan sesi uçak kalkışı gibi ses vermedikçe benim için çok önemli değil.


    Umarım yurt dışında Legion 5 pro'yu halledersiniz hocam. Çok güzel olur öyle olursa.

    Yardımlarınız için çok sağ olun. Victus biraz daha ağır bastı bu konuşmadan sonra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Rica ederim dostum. Ben de bu forumda uzun zamandır sorularıma cevap arıyordum. Cevap verenim olmadı hiç. Bu yüzden size yardım etmek istedim ki zaten bildiğim bir konuydu.


    Dün arkadaşım yeni aldığı victusu gösterdi. Açıkçası beğendim ben. Eger benim lenovo işi olmazsa victus alıcam. victusta sanirsam 3050 ve 3050ti modelleri daha yaygın. 60 ve 70 serilerini bulmak nadir. Victusun ağırlığı 2.5 kilo idi. Bana ağır gelmedi açıkcası. Ama bazi arkadaslarim ağır dedi. Zaten gittiğiniz yerlerde sürekli kucağınızda falan durmayacağı için çok bir önemi yok. Masa düşünsün 😄. Ortaokul-lisede taşıdığım kitaplar 5 6 kilodan fazlaydi. Bu ekran sallanma olayını benim de sizin gibi takmadığımı anlamışsınızdır diye düşünüyorum.


    Evet dell pahalı. Ki zaten dell markası kendisini apple'ın rakibi olarak görüyor. Ama daha 40 firin ekmek yemeleri lazim.


    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı olsun. Kendinize iyi bakın. Üniversitenizde başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rutherless R kullanıcısına yanıt
    Hocam çok çok teşekkürler :) Çok yardımcı oldunuz. Umarım siz de lenovo'yu alabilirsiniz. Siz de kendinize çok iyi bakın. İyi akşamlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu Victus'a baktınız mı?



    amazon
    HP Victus Gaming 16 Dizüstü Bilgisayar, 16.1'' FHD 144 Hz IPS, AMD Ryzen 5 5600H, 8 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, Mika Gümüşü, 68P42EA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BH4ZY4SH




    Aralarında 6k fark var bu arada Victus ile Lenovo'nun. Bence 6k için gidip Victus almak daha mantıklı kalan paraylada gezip tozarsın :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 8 Aralık 2022; 23:12:36 >
  • The Outsider kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu gördüm de maksimum ram desteği ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt


    2x4 GB diyor hocam 2 ram slotu var yani. Victus serisinde yükseltilebiliyor diye biliyorum RAM

  • The Outsider kullanıcısına yanıt
    Ben de siz söyledikten sonra baktım da yükseltilebiliyor. Ancak ryzen 5 5600h ile i7 12700h arasında ciddi fark var. Bu farka değer mi sizce?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt

    Hocam 12. nesil inteller zaten Ryzen 5 5600h'ye tokat atar orası öyle. Ama bence i7 12700h'de biraz fazla pahalı 3060 için gerek yok. 3070 falan olsa daha mantıklı.


    Bence şu ürünede bakabilirsiniz. i5-12500h + 3060 var 2 opsiyonun tam ortası ve 24 bin TL


    https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-d1011nt-intel-core-i5-12500h-16gb-ddr5-512gb-6gb-rtx-3060-144hz-16-1-freedos-6g0e0ea-p-HBCV00002NT8KJ

  • Bence 25 k ya asus tuf yada game garaj bakabilirsin . Hp lerin kronikleri çok fazla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Flowles kullanıcısına yanıt
    Hocam game garaj'a çok güvenemedim. Bazı modellerinde kasaların iyi olmadığı ve ısınma problemi olduğu söyleniyor. Asus tuf'un victus ile aynı özelliğe sahip modelleri 28k olduğu için biraz zor :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Outsider kullanıcısına yanıt
    Evet, hocam bu aklıma yattı. Teşekkür ederim. Şu bilgisayar nasıldır sizce, hocam. Ben pek iyi bulmadım da çevremdeki biri ısrarla tavsiye ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hp bataryada 69wh olarak yuksek olsada benim victus batarya sagligi 1 yılda 140 dongude %83 e düştü hpnin kendi uygulaması gosteriyor. Ilk basta 6-7 saat kullaniyordum. Lenovo nasildir bilmiyorum. Eski asusumda batarya 4 yıl dayandi, bunda 2. Yılında olecek gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Batarya limitleyici kullandınız mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rutherless R kullanıcısına yanıt

    Öyle bjr ozellik yok. Batarya korumasi var aldigimdan beri acikti. Limitleme gibi bir ozellik yok ne yazikki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Bilip bilmediğinizi bilmiyorum. Ama belki merak eden olur diye söyleyeyim. Özellikle oyuncu laptoplarında yüksek performans istiyorsanız laptobu şarja takılı oynamanız lazım. Bazı oyunlarda batarya ile 20 fps alırken, fişe takılı olduğunda 100+ fps görülebiliyor. Bu yüzden fişe takılı oynamak daha iyi. Ama burada da şöyle bir sorun çıkıyor. Batarya %100 olduğunda eğer ki hala fişe takılı ise, bataryanın ömrü azalıyor. Bu yüzden özellikle oyuncu laptoplarında şarj limitleyici vardır. kimisi %60 a kimisi %50 ye sabitler. ve siz fişe takılı oynamaya devam edersiniz. Özellikle laptobunu masaüstü alternatifi olarak kullabanlar için çok önemli bir özellik bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rutherless R kullanıcısına yanıt

    Ozelligi biliyorum. Omen ve victus serisinde yok. Sadece hp elite serisinde var. Omen ve victusta sadece biostan acilan batarya koruması var. Oda bataryayi limitlemiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.