Şimdi Ara

HP TANKLI YAZICI KULLANALAR KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
15
Favori
40.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TAVSİYELER:

    * Yazıcıyı ilk alıp açtığınızda kartuşların gireceği yerden turuncu bir alet(resimdeki) çıkıyor. Onu atmayın, kartuşlardan da tıpa çıkacak. Çıkan tıpaları o turuncu alete takıp kilitli hava almayan poşete koyup saklayın. Eğer yazıcıyı taşıma durumu olursa-taşımadan kastım uzun mesafe, ev taşıma, yazıcının yan gelmesi durumları vs- o tuncun aleti kartuş kısmına tekrar takarak taşırsınız, aksi halde yazıcıya mürekkep dökülmesi olabilir. HP TANKLI YAZICI KULLANALAR KULÜBÜ
    * Bir de uzun süre kullanmayacaksanız 2-3 ay gibi Turuncuyu yerine takıp, tıpaları kartuşlara takıp, kartuşlarınızı da hava almayan poşette saklayabilirsiniz. Bu turuncu alet borulardaki mürekkebin kurumasını önleyecektir.

    * Yazıcı için 2 program var. Biri HP Smart(ben çok kullanmıyorum) diğeri:https://ftp.hp.com/pub/softlib/software13/printers/ITW410/ITW410_Full_WebPack_45.3.2597.exe
    Eğer kaliteli bişey basmayacaksanız bu programda "Tercihleri ayarla" kısmından baskı kalitesini Taslak yapın. Hem daha hızlı basar hem daha az mürekkep harcar.

    * Fotoğraf kağıdı alıp foto basacaksanız gene "Tercihleri ayarla" kısmında kağıt türünü "Diğer Foto İnkjet Kağıtlar" seçin "Diğer parlak inkjet kağıtları" seçerseniz bastığınız fotoğraf kağıdı elinizi boyuyor.Parlak seçmeyin yani.

    * Bende şöyle bir durum var belki telefona göre değişiyordur, siz de deneyip öğrenirsiniz: Telefondan fotoğraf bastığımda renkler istediğim gibi çıkmıyor. Fotoğrafı bilgisayara atıp bilgisayardan yazdırdığımda güzel çıkıyor. Bunu bir kontrol edin siz de.
    * Bilgisayardan fotoğraf basmak için "hp photo creations" vardı ama Hp desteğini kestiği için çalışmıyor. Ben de şunu buldum yine HP'nin bir programı "https://www.gezginler.net/indir/hp-photosmart-essential.html " fotoğrafı açıp direk bastır da diyebilirsiniz ama bu program biraz daha kullanışlı geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sauths -- 9 Nisan 2020; 14:24:33 >




  • Çocuğun dersleri için bazen yazıcı ihtiyacımız oluyo simdiye kadar hiç yazıcı kullanmadim nasil bisey alcagimi bilmiyorum rastgele bisey almaktansa sizlerin tavsiyelerinden faydalanmak isterim.özellik olarak wifi+fotokopi+tarayici+yazici+renkli+telofondan cikti alma
    fiyat olarak da en makulu olursa iyi olur tesekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykyo -- 9 Nisan 2020; 19:12:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bykyo B kullanıcısına yanıt
    Hocam,ben smarttank 515 aldım belirttiğiniz özellikleri karşılıyor.alalı 1 hafta oldu şuan için memnunum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bende 615 alarak aranıza katılmış bulunuyorum. ilk izlenimlerim beklentilerimi karşıladı şuanda memnunum.
  • Merhaba arkadaşlar!
    HP İnk tank wireless 415 kullanıyorum. Evde bir masaüstü ve bir sürü mobil cihaz var. Yazıcıyı masaüstüne kablo ile bağladım, mobil cihazlar kablosuz bağlanamıyor. Masaüstüne de kablosuz adaptör takip tüm cihazların yazıcıya kablosuz erişmesini sağlarsam sorun olmaz diye düşündüm. Masaüstü yazıcının dibinde. Yerinden oynarsam 2n fazla 2 mt uzakta kalır. Masaüstüne alacağım wi-fi adaptörünün bağlantı hızı ne olmalı? 150 Mb/s, 300 Mb/s hızlarından birkaç bin Mb/see kadr çıkıyor. Tabii fiyat ta 100 TL den 1000 TL ye doğru gidiyor. Sadece yazıcıya bağlanacak ve mesafe az. 150 Mb/s dual band usb adaptör idare eder mi? Konuyu bilen varsa yardım rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • architector A kullanıcısına yanıt
    Hocam en dandik adaptörü de alsanız iş görür, yeterki wifiye bağlansın. Çok büyük veri aktarmıyor. Ama adaptörü internette dolaşmak için de kullanacaksanız o zaman kaliteli bişey almanızı tavsiye ederim. Modeminizin usb girişi varsa yazıcıyı direkt modeme de bağlayabilirsiniz.
  • Evdeki 5 senelik Canon MG7550 bozulunca tankli yazici arayisina girdim.
    Daha cok oglumun odevleri icin ve fotograf basmak icin kullanacagim.

    Epson L3160 modeline karar kilmistim aslinda.
    Fakat arastirdikca HP Smart Tank 530 modeline de bakmaya basladim.
    Ozellikle murekkep konusunda daha tasarruflu HP sanki.
    Üzerindeki murekkepler 3 sene goturur diyorlar hatta. Ev kullaniminda 2 seneye de razi olurum aslinda. O kadar götürür mu?

    Fotograf kalitesi nasil acaba? Solma yada baska sorunlar oluyor mu?

    2 hafta kullanmasam tikanma vs oluyor mu o da ayri sorun?

    Epson'un kafa kalitesi malum. Hem sorun yapmiyor h3m de resim baskilari gayet iyi.

    O yuzden kullanicilardan da HP 530 icin yorum almak istedim zira Epson kadar yorum bulamıyorum internetten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sauths S kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Bu videosunu attıkların Hp INK jet 415 ile çok benziyor. İsmimi farklı?
  • YusfRdem kullanıcısına yanıt
    Bazıları 410 serisi bazıları DeskJet GT 5800 serisi. DeskJet GT 5800 415'in eski hali sanırım. Fark göremedim ben de.
  • sauths S kullanıcısına yanıt
    Aynen bende fark göremedim.
    Ya bende HP 2633 var. Kartuşu doldurup kullanıyordum. 3.5 ay kadar bu şekilde idare ettim. Ocak gibi aldığım zaman 130 lira vermiştim çiftine. Şimdi seti 220-250 arasında. 3 ayda bir para vermeyi de geçtim doldurması beni gerçekten öldürüyor :D

    Hava kalıyor havayı alıyorsun falan bayağı uğraş veriyor.
    Tank sistemi takayım dedim. Satan adam sağolsun açık konuştu. O modellerde içeri akıtma yapıyor hiç uğraşma dedi.
    Orjinal tanklı bişi alayım diyorum.

    Bu smart tank 515 ile 415 arasında ne fark var acaba ya. Birinin tank sistemi yanında diğerinin az daha içinde heralde. Arada 100 lira var almışken 515 mi olsun diyorum bilmiyorum ama. Wifili olması şart zaten.

    Bu epson şu bu iyi güzel diyorlarda parçaları bayağı pahalıymış. Bide şu atık tankı dolma olayı milleti bezdirmiş. Öyle anladım. 515 ile 415 in güzel yanı baskı kafalarının falan normal kartuş gibi olması. Çok güzel bir şey o. Mürekkepleri de ucuz. Bayağıda gider 70 ml mürekkep yani. Ben fatura, sipariş notu ve fotoğraf çıkarıyorum. O yüzden bayağı kullanıyorum. 2633'e günde 2 kere mürekkep enjekte ettiğim oldu.




  • YusfRdem kullanıcısına yanıt
    Çok baskı yapıyorsanız kesinlikle tanklı öneririm. 515, 415'ten pahalı ama fazladan ne gibi özelliği var bilmiyorum. Tankının içinde olması güzel görüntü açısından.
    Evet Epson daha kaliteli deniyor ama pahalı, baskı kafası yazıcı fiyatına, Atık tank dolma meselesi de epey can sıkıcıymış. HP'de öyle bişey yok ayrıca HP'nin kartuş sistemi çok kullanışlı.
  • sauths S kullanıcısına yanıt
    Evet kartuş olayı çok hoşuma gitti. Yani eğer alırsam ilk fırsatta lazım olmadan bir çiftte baskı kafası alayım diyorum. Zaten bozulacak ilk yer orası olur. Sonra hem zam gelir hemde bulmayla uğraşmamış olurum.
    515 ile 415 arasındaki fark heralde dizayn ya. Anladığım kadarıyla yani. teknoseyirde 515i önermişler. Ancak hakkında doğru düzgün yazı video yok. 415 biraz daha popüler.

    Siz memnun musunuz? birde fotoğraf çıkardıysanız tam sayfa çıkarıyor mu? Yoksa kenarlarda boşluk kalıyor mu? Denediniz mi hiç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sauths

    Çok baskı yapıyorsanız kesinlikle tanklı öneririm. 515, 415'ten pahalı ama fazladan ne gibi özelliği var bilmiyorum. Tankının içinde olması güzel görüntü açısından.
    Evet Epson daha kaliteli deniyor ama pahalı, baskı kafası yazıcı fiyatına, Atık tank dolma meselesi de epey can sıkıcıymış. HP'de öyle bişey yok ayrıca HP'nin kartuş sistemi çok kullanışlı.
    Atik tank meselesi Epson'da var fakat HP'de yok mu tam anlayamadim.
    Bir de HP 515 yada 530 gibi modellerde baskı kafasinda eskilerdeki gibi cok sorun cikiyor mu?
    Kronik sorun denilebilecek seyler var mi bunlarda da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YusfRdem kullanıcısına yanıt
    Kartuş alabilirsiniz tabi ama HP'nin tek seferliğine ücretsiz gönderdiğini okudum biyerde. Müşteri hizmetleri bakımından iyiler. Ben de aldıktan 1 ay sonra yazılımsal sorun yaşadım. Kapımdan aldılar sıfır yazıcı gönderdiler :)
    Fotoğraf çok bastım memnunum, tabi fotoğraf basmak için yapılan bir makine değil bu, kendine göre iyi yani. Kenarlıksız baskı yapabiliyor.
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Bunda atık tank mevzusu yok yani ne kadar bassanız da Epson'daki gibi yazılımsal uyarı veya sorun yaşamazsınız. Ben de almadan önce baya bi yorum okumuştum, kronik sorun ben duymadım, kendim de yaşamadım.
  • sauths S kullanıcısına yanıt
    515 ile farkları neymiş acaba bir bakayım da detaylı. Sitesinden. Almışken o olsun. Satılan baskı kafaları aynı mı acaba. Ben en çok ona takıldım şimdi :D
    Bulunsun da piyasa da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 615 aldım ve bugün itibariyle kullanmaya başladım. Duplex baskısı ciddi sorun. 66 sayfalık bir çıktıyı duplex olarak almak istedim, kağıt sıkışması, yazıcı sisteminin gidip gelmesi, kendiliğinden yazdırmayı durdurması gibi sebepler nedeniyle bir o kadar sayfa da ziyan oldu.

    Bundan sonra gerekmedikçe kullanmam duplex baskı seçeneğini. Tek tek çıktı alınacağı zaman gayet iyi. Samsung SCX-4521F bir cihazım daha var. Teknolojisi iyice geri kaldığı için bu modeli aldım. Ancak lazer yazıcı candır dedirteceğe benziyor.

    Renkli çıktılarda renk kalitesi Epson, Canon markaların bir tık üzerinde. Zira pigment bazlı boya iyi kağıtta kalite farkını hissettiriyor.

    Yazıcının kendini internet üzerinden güncelliyor oluşu güzel. Ancak güncellemeyi baskı anında yapıp bir sürü sayfayı ziyan etmese daha iyi olaacaktı. Bundan sonra kolay kolay güncelleme alacağını düşünmüyorum.

    Bir de aldığımız çıktıların tamamı HP ye gönderiliyor. Artık hiçbir şeyin mahremiyeti kalmadı. Özel yazışmanız bile olsa hacklenebilir duruma geliyor. Bu bağlamda istediği izinleri gözden geçirince eski teknoloji ürünleri daha verimli ve sevimli görmeye başladım.

    Buradaki bilgi paylaşımı ortamını çok seviyorum. Selamlar.




  • LiVeVaLuE kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 415 var ben de 50 sayfaya yakın dubleks aldım bi sıkıntı çıkmadı tek seferlik bi olay olabilir. Güncellemeden sonra daha da iyileşmiştir diye düşünüyorum. Ben de firmware güncelledim daha doğrusu kendi kendine güncelledi. Baktım firmware tarihi Ağustos 2019 yani daha güncelleme gelmez bence de.
    Pdf için Adobe Acrobat Pro tavsiye ederim çıktı alırken yeterince özelleştirme yapabiliyorsunuz.
    Yazdıklarımızı göndermemesi için ayarlardan kapatabiliyoruz ne kadar güvenilir bilmiyorum ama bi seçenek eklemişler sonuçta :)
    HP TANKLI YAZICI KULLANALAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sauths -- 26 Nisan 2020; 13:58:14 >




  • Hocam bende 515 var .alalı 10 gün anca olmuştur.memnunum.bi sıkıntı yaşamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asas1453 A kullanıcısına yanıt
    sürekli kullanırsanız pek problem yaşmazsınız ama 1 ay kenarda hiç kullanmadan durursa mürekkep alkışı olmadıgından baskı uçları kuruma yapar sürekli kullanmaya özen gösterin işiniz olmasa bile 1 - 2 renkli siyah çıktı alın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.