Şimdi Ara

HP PAVILLION DV9000-9500-9600-9700-6000-6500-6600-6700-2000-2500-2600-2700 KULLANANLAR DERNEĞİ :) (590. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.547
Cevap
23
Favori
1.081.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • dv6189 kullanıyorum 2.5 senedir. son zamanlarda fandan gelen ses iyice canımı sıkmaya başladı. sanki laptop değil aspiratör kullanıyormuşum gibi hissediyorum. ne yapmam gerekir bir bilen varmı acaba?

Orjinalden alıntı: mck666

dv6189 kullanıyorum 2.5 senedir. son zamanlarda fandan gelen ses iyice canımı sıkmaya başladı. sanki laptop değil aspiratör kullanıyormuşum gibi hissediyorum. ne yapmam gerekir bir bilen varmı acaba?
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta bilgisayarım arıza yapmıştı servise götürdüm ve garantisi bittiği için bana anakartın değişeceğini söylediler ve 500 dolar artık kdvye yakın bir fiyat çıkardılar hafta sonu bende adanaya gidip babamın bilgisayarını almaya gittiğimde tanıdık laptop tamircisine götürdük ve sorunun ekran kartından kaynaklandığını ve analogtan digitale çeviremediği için laptopun kendi ekranına görüntü veremiyormuş bizde çözüm olarak laptopun ekranını çıkartıp monitor bağladık ve bunun sonucunda resimdeki görüntü oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigman80 -- 14 Nisan 2009; 18:20:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bigman80

Merhaba arkadaşlar geçen hafta bilgisayarım arıza yapmıştı servise götürdüm ve garantisi bittiği için bana anakartın değişeceğini söylediler ve 500 dolar artık kdvye yakın bir fiyat çıkardılar hafta sonu bende adanaya gidip babamın bilgisayarını almaya gittiğimde tanıdık laptop tamircisine götürdük ve sorunun ekran kartından kaynaklandığını ve analogtan digitale çeviremediği için laptopun kendi ekranına görüntü veremiyormuş bizde çözüm olarak laptopun ekranını çıkartıp monitor bağladık ve bunun sonucunda resimdeki görüntü oluştu.

Çok iyi olmuş

Sunroof//Infinity Sound//Navi

• Süpermiş :)) iyi kullanmalar bu resim çok güzel duruyor , dediğiniz gibi benimde anakart arıza yaptı garanti bitti diye ilgilenmediler, para istediler aynı dediğiniz gibi
    quote:

Merhaba arkadaşlar geçen hafta bilgisayarım arıza yapmıştı servise götürdüm ve garantisi bittiği için bana anakartın değişeceğini söylediler ve 500 dolar artık kdvye yakın bir fiyat çıkardılar hafta sonu bende adanaya gidip babamın bilgisayarını almaya gittiğimde tanıdık laptop tamircisine götürdük ve sorunun ekran kartından kaynaklandığını ve analogtan digitale çeviremediği için laptopun kendi ekranına görüntü veremiyormuş bizde çözüm olarak laptopun ekranını çıkartıp monitor bağladık ve bunun sonucunda resimdeki görüntü oluştu.

• Arkadaşlar iyi akşamlar bende hp pavilion dv 6000 zedelerdenim laptopum bir hafta önce bir uzun iki kısa bip sesi verdi açılışta yaklaşık 50-60 kez açma kapama işleminden sonra kendi kendine açıldı ve çalışmaya başladı bunu bir hafta süreyle tekrarladı ve şu anda hiç bir şekilde açılış ve kapanışlarda bir anormallik yok bu sorun nerden kaynaklanmıştır donanımsalmıdır ? servise bunu nasıl kanıtlaya bilirim :(

makina aşırı ısınıyor ve kendi kendine kapanıyor ,
    fanlar sürekli ve sesli çalışıyor ,
    hdd cayır cayır yanıyor ,
    ekran sürekli olarak donuyor ve reset atmadan düzelmiyor ,
    dvd aşırı sesli çalışıyor en fazla 15 dvd kaydetmişimdir aldığımdan bu yana ,
    makinanın içinden cıy cıy sesler geliyor :( ,
    kamera aldığımdan bu yana bulanık gösteriyor lensten kaynaklanan bir sorun var :( ,
    bir uzun iki kısa bip sesi vardı ortadan kayboldu :( ,
    bazen açılışlarda vista ekrana gelme süresi 15 dakikayı buluyor bazende hiç gelmiyor ? :(
    ve şu an itibariyle batarya şarj olmuyor bazen doluyor bazen dolmuyor çıkartıp takmalarda bataryayı tanımıyor yok gibi görüyor :(
    dokunmatik tuşlara dokununca pc kendini otomatik olarak açıyor
    sağ maus tuşu kenar kısmı çalışmıyor aldığımda daha öyleydi :( :(

ne yapmamı önerirsiniz acil yarımlarınızı bekliyorum
    makina hp pavilion dv 6362 ea garantisi devam ediyor serviste makinayı tamir edebilirlermi yada değiştiriler mi acaba bu zaman zarfında bana kulnamam için yedek makina vereceklermidir ...
    cevaplarınız için çok teşekkür ederim
    yurt dışındayım 3 ayda bir istanbula gelebiliyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İntercom_ -- 15 Nisan 2009; 2:36:11 >

• Arkadaşlar selamlar,

bu pc lerde gerçektenepidemik bir anakart problemi olduğunun kanısına vardık. kendi aynı model pc'm garanti süresinin dolmasına 2 a kala aynı problemi yaptı ve hemen hp servisine gönderdim. 1 ay geçmesine rağmen pc gelmeyince aradım. bende bir uluslararası firmanın yedek parça departmanında çalıştığımdan dolayı prosedurleri çokçok iyi biliyorum. sürekli yedek parça dan dolayı bekliyor diyorlar. yurt dışından yedek parça temini max 12 gündür. tamiri son kullanıcıya ulaşması max 30 olarak sınırlandırılmıştır. hp servisleriyle bir süre münakasa ettikten sonra ürünümün yeni talebini istiyorum aksi halde insan halkları mahkemesine başvuracağım açıklamalı bir yazı gönderdim ve 3 gün içerisinde üst serisi yeni pc geldi. fakat aynı problem aynı model başka bir arkadaşımda da var fakat garanti dışı. bunu nasıl yaptırırım diye kara kara düşünüyorum.

bu gidişle sanırım dava açacağım hp ye büyük bir ihtimalle kazanırız diye düşünüyorum...

• DV6171EA vista üzerinde SATA sürücüsünü yükleyebilen var mı?
  • Aynı sorunları yaşadım, eğer garanti devam ediyorsa hemen servise götürün, anakart orunlarından kaynaklanıyor, bilgisayarın takılması başlangıçta kendini açamaması ekrana görüntü gelmemesi gibi, benim ilk servise götürdüm garanti kapsamında idi, anakartı değiştirdiler, ikinci götürdüğümde yine aynı sorunlar fakat bu sefer para istemişlerdi ama anakartı değiştirseler bile aynı sorun tekrarlıyor. Servise verin garanti devam ediyorsa,
    quote:

Orjinalden alıntı: _İntercom_

Arkadaşlar iyi akşamlar bende hp pavilion dv 6000 zedelerdenim laptopum bir hafta önce bir uzun iki kısa bip sesi verdi açılışta yaklaşık 50-60 kez açma kapama işleminden sonra kendi kendine açıldı ve çalışmaya başladı bunu bir hafta süreyle tekrarladı ve şu anda hiç bir şekilde açılış ve kapanışlarda bir anormallik yok bu sorun nerden kaynaklanmıştır donanımsalmıdır ? servise bunu nasıl kanıtlaya bilirim :(

hdd cayır cayır yanıyor ,
    ekran sürekli olarak donuyor ve reset atmadan düzelmiyor ,
    dvd aşırı sesli çalışıyor en fazla 15 dvd kaydetmişimdir aldığımdan bu yana ,
    makinanın içinden cıy cıy sesler geliyor :( ,
    kamera aldığımdan bu yana bulanık gösteriyor lensten kaynaklanan bir sorun var :( ,
    bir uzun iki kısa bip sesi vardı ortadan kayboldu :( ,
    bazen açılışlarda vista ekrana gelme süresi 15 dakikayı buluyor bazende hiç gelmiyor ? :(
    ve şu an itibariyle batarya şarj olmuyor bazen doluyor bazen dolmuyor çıkartıp takmalarda bataryayı tanımıyor yok gibi görüyor :(
    sağ maus tuşu kenar kısmı çalışmıyor aldığımda daha öyleydi :( :(

ne yapmamı önerirsiniz acil yarımlarınızı bekliyorum
    makina hp pavilion dv 6362 ea garantisi devam ediyor serviste makinayı tamir edebilirlermi yada değiştiriler mi acaba bu zaman zarfında bana kulnamam için yedek makina vereceklermidir ...
    cevaplarınız için çok teşekkür ederim
    yurt dışındayım 3 ayda bir istanbula gelebiliyorum :(

• ben yine bir monitor bağlayıp işi kurtartık yine şanslı sayılırım aslında

Orjinalden alıntı: _İntercom_

eylülde dv6925 aldım su ana kadar sadece arkadasın söylediği bu olayları yasadım..ünlü anakart sorununu yasar mıyım? valla buraı okudukça ha bugün ha yarın bip sesleri eşliginde açacagım sanıyorum laptopu...

ben yine bir monitor bağlayıp işi kurtartık yine şanslı sayılırım aslında
  • iyi akşamlar arkadaşlar. abimde hp dv6000 var format gerekiyor. ben masaüstü bilgisayarlara çok format attım ama laptopa hiç atmadım. forumdan araştırdım bir iki şey anladım ama bir sorum olcaktı.
    d'de norton ghost'la alınmış image var. sistem ilk kurulduğunda alınmış. genelde boot cd yapın format atın denmiş. peki direkt olarak harddiskteki bu imageden cdsiz, dos'suz recovery yapabilirmiyiz? yani norton ghostu çalıştırınca "restore files or folders"tan bu işlem yapılabilirmi?

ayrı konu açmak istemedim umarım yanlış yere mesaj atmamışımdır. yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Orjinalden alıntı: volka

iyi akşamlar arkadaşlar. abimde hp dv6000 var format gerekiyor. ben masaüstü bilgisayarlara çok format attım ama laptopa hiç atmadım. forumdan araştırdım bir iki şey anladım ama bir sorum olcaktı.
    d'de norton ghost'la alınmış image var. sistem ilk kurulduğunda alınmış. genelde boot cd yapın format atın denmiş. peki direkt olarak harddiskteki bu imageden cdsiz, dos'suz recovery yapabilirmiyiz? yani norton ghostu çalıştırınca "restore files or folders"tan bu işlem yapılabilirmi?

ayrı konu açmak istemedim umarım yanlış yere mesaj atmamışımdır. yardımlar için şimdiden teşekkürler.
  • Ege_Aşığı, cevabınız için teşekkür ederim. bilgisayarda ilk başta vista yüklü imiş, sonra xp kurulup onun image'i alınmış. bundan dolayı bir sorun çıkabilir diye f11 yapmaktan çekindim. şimdi f11'den denesem, acaba en baştaki vistayımı kurar yoksa sonradan kurulan xp'yimi? bir de yukarda sorduğum gibi, norton ghost'taki "restore files or folders" seçeneğinden recovery olasılığı varmı? bana pek mümkün gibi gelmiyor ama dediğim gibi bu tarz programlar hakkında yeni yeni bilgi sahibi oluyorum.
    teşekkürler

Orjinalden alıntı: volka

Ege_Aşığı, cevabınız için teşekkür ederim. bilgisayarda ilk başta vista yüklü imiş, sonra xp kurulup onun image'i alınmış. bundan dolayı bir sorun çıkabilir diye f11 yapmaktan çekindim. şimdi f11'den denesem, acaba en baştaki vistayımı kurar yoksa sonradan kurulan xp'yimi? bir de yukarda sorduğum gibi, norton ghost'taki "restore files or folders" seçeneğinden recovery olasılığı varmı? bana pek mümkün gibi gelmiyor ama dediğim gibi bu tarz programlar hakkında yeni yeni bilgi sahibi oluyorum.
    teşekkürler

Bu konularda bilgin olduğunu düşündğm için sana sormayı uygun gördm :) dv6148eu ünlü sorunları olan model laptopımı satmaya karar verdim de :) benim yaklaşık 6-7 saat giden seyahat bataryam var, onu da satmayı düşünüyorum fakat piyasayı pek bilmiyorum, ne kadar eder ki??

Sen var ya sen..
  • Arkadaslar hp6187 laptopum var bu sabahtan beri acilmiyor 1 uzun 2 kisa dit sesi veriyor acilmiyor garantisi malesef bitti acaba sorun nedir yaptirmak istesem kaca mal olur degecek bi miktarsa yaptirabilirim cevaplar icin simdiden tesekkurler

Orjinalden alıntı: justify34

Arkadaslar hp6187 laptopum var bu sabahtan beri acilmiyor 1 uzun 2 kisa dit sesi veriyor acilmiyor garantisi malesef bitti acaba sorun nedir yaptirmak istesem kaca mal olur degecek bi miktarsa yaptirabilirim cevaplar icin simdiden tesekkurler

Anakart Bip Sesleri ve Anlamları

Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
    Birçok kısa bip Anakart arızası

1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata
    4 kısa Timer hatası
    5 kısa işlemci hatası
    6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    7 kısa İşlemci hatası
    8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 kısa BIOS ROM hatası
    10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
    11 kısa Tampon Bellek Hatası

Buradaki bilgilere göre ekran kartında sorun var..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.