Şimdi Ara

HP PAVILLION DV9000-9500-9600-9700-6000-6500-6600-6700-2000-2500-2600-2700 KULLANANLAR DERNEĞİ :) (589. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.547
Cevap
23
Favori
1.081.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • kardeş aynı modelden bendede vardı.5 defa anakart 2 defa batarya 1 defa dvd writer 1 defada fan değiştirildi.ancak en son anakart değiştirilmesinde para iade hakkım doğduğundan dolayı 1 hafta önce para iadesi talebinde bulundum.sağolsun şebnem hanım hiçbir sorun çıkarmadı.ayrıca daha önce notebook u servise gönderdiysen serviste kalan günler garant. süresine ekleniyor.benimde normalde garantisi bitmişti ancak serviste kalan günler eklendi VE MUTLU SONA ULAŞTIM.EN İYİ TARAFI İSE BEN BUNU İKİNCİ EL OLARAK 935 YTL YE ALMIŞTIM ŞİMDİ 1820 YTL PARA ALICAM SÜPER BİRŞEY.EN KÖTÜ TARAFI İSE PARA FATURADAKİ İSMİ GEÇEN KİŞİNİN BANKA HESABINA YATACAK.ANCAK FATURADAKİ İSİM ARKADAŞIM OLUNCADA HİÇBİR SORUN TEŞKİL ETMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.açıkcası sizin yerinizde olmayı hiç istemem
    SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: yunus-uA

Lanet etmekten usandığım hp pavilion dv6148eu laptop ım yine anakart arızası verdi.. Hani şu meşhur 1 uzun 2 kısa bip sesiyle anlaşılan 3.kez veriyo bu arızayı ve 2si garantisi bittikten sonra gerçekleşti :( satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa..

• kardeş ekran kartları anakart üzerindedir ve ayrılamayacak şekilde monte edilmiştir.şöyle bir örnek vermek istiyorum.diyelim ki anakartın yandı anakart ile birlikte ekran kartı da değiştiriliyor veya ekran kartı yansa ekran kartı ile birlikte anakartta değiştirliyor.nerden biliyorum dersen notebook u 5 defa servise verdim ve 5 defa içini açtım.bir nevi hangi parçalar değiştirilmiş olduğunu kontrol ediyordum ve anakart ile birlikte ekran kartınında değiştini gördüm.
    saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: serdargurlek

quote:

Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

ekran kartı paylaşımlı değilse ayrıdır ama genelde anakarta tümleşik oluyorlar

işte benim öğrenmek istediğim şey bu. Ekran kartı tek başına değiştirilebilir mi yani dv6185ea modelinin ekran kartı bağıomsız mı ? Yada ben bunu nasıl anlayabilirim?

• kardeş kesinlikle takabilirsin sorun çıkarmaz.bende daha önce dediğim gibi pavilion dv6148eu vardı ve 2*2 (4)gb 667 mhz ocz ram taktım.xp nin 32 bit işletim sisteminde 3gb olarak gözüküyordu ancak 64 bitlik vista ultimate yüklediğimde 4gb ram olarak gözüküyordu.4gb olması için vista veya ultimate olması gerekmez sadece en önemli olan faktör 64 bitlik bir işletim sistemi kurmak.xp ninde 64 bitlik olanı var vista premium unda 64 bitlik olanı var vita ultimate ninde 64 bitilik olanı var.
    quote:

Orjinalden alıntı: TurbopascaL

Selam arkadaslar..

Oncelikle Hp magdurlarina gecmis olsun..

Elimde yaklasik 1,5 yildir kullandiigim 6680 var..su ana kadar en ufak bir donanim hatasiyla karsilasmadim..fakat ileride karislacacaz giib gokzuyor:) denenlere bakilrisa son 1-2- sayfayi okudum sadece..

6680EV Kullanici bilgilerinde bellek kapasitesi max 2 GB a kadar arttirilabilri diyor..
    bence 6680 nin veya 6600 serisinin en buyuk dezavantaji bellek kapasitesinin arttiralamamasidir..
    tabi ben alirken 1.5 yil once 4Gb bellekle satilan urun dahi yoktu diye hatirliyorum..
    simdikiler stanrdatr oldu ve minumum 8gb lara kdr arttriliyor..

Acaba 6680 nin max 2GB demesine ragmen bellek yuksetlme gibi bir imkani varmidir?

Arkadaslar ikinci kez yaziyorum 1 kisiden devap geldi eger deneyen varsa lutfen PM veya burdan msj atsin

• 3 gb gözükmesinin sebebi xp bellek adreslemesi sınırlı olduğu için vista kurarsanız 4 gb görebilrisiniz

Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

3 gb gözükmesinin sebebi xp bellek adreslemesi sınırlı olduğu için vista kurarsanız 4 gb görebilrisiniz

Benim bildiğim kadarı ile 32 bit Vistada bile 3 Gb gözüküyor. 64 bit işletim sistemi bile 4 gb görebiliyorsun..
  • slm.benimde dv6185ea laptopum ekran sorunu verdi.hemde garantisi 3 ay once doldu:( sorun şu,ekran birden soldu,hafiften çizgilenmeler var ve renkler bi garip.sorun ekran kartından mı monitorden mi anlayamadım.daha once başına bole bişey gelen varsa lutfen yardım..tşk
  • KARDEŞ BENCE ANAKART TAN DOLAYI.BU FORUMDA AYNI SEBEPTEN ŞİKAYETÇİ OLAN BİR ARKADAŞIN YAZISINI OKUMUŞTUM.ARKADAŞ NOTEBOOK U SERVİSE VERMİŞ İLK ÖNCE HARDDİSK DEĞİŞTİRİLMİŞ NOTEBOOK U ALIP KONTROL ETMİŞ SORUNUN HALEN DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTMİŞ.ANAKARTINI DEĞİŞTİRDİKLERİNDE SORUNUN ORTADAN KALKTIĞINI YAZMIŞTI. BİR DAHA HP Mİ ASLAAA!!!!!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: realdrako

slm.benimde dv6185ea laptopum ekran sorunu verdi.hemde garantisi 3 ay once doldu:( sorun şu,ekran birden soldu,hafiften çizgilenmeler var ve renkler bi garip.sorun ekran kartından mı monitorden mi anlayamadım.daha once başına bole bişey gelen varsa lutfen yardım..tşk

Garantisi bittikten bi hafta sonra aynı sorunun ortaya çıkması da çok manidardı bence :( Dışarda bi bilgisayarcıya yaptırdım, bi ay geçti gene aynı arızayı verdi, dün itibari ile esk.den ist.a günübirlik gitmek pahasına yine götürüp yaptırdım.. Bakalım sonumuz ne olacak.. Her ay uğraşmak özellkle bi öğrenci için çok zor..

Sen var ya sen..
  • merhabalar.benim dv-6062ea hdd mefta oldu.bgn yeni bi harddisk alıcam.fakat hangisini alayım bilmiyorum.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • iyi forumlar arkadaslar.dv 8000 kullanıcısıyım.format atıp xp kurdum tum drıverları yukledım fakat ses çıkmıyo...media playerde bişey açınca ses donanımı yok diyor.fakat ses kartı driverını da silip yeniden yükledim yine çıkmıyor.yardım ederseniz çok sevinirim...bilgisi olan arkadaşım olursa çok memnun olurum lütfen

Orjinalden alıntı: DarK HumaN

iyi forumlar arkadaslar.dv 8000 kullanıcısıyım.format atıp xp kurdum tum drıverları yukledım fakat ses çıkmıyo...media playerde bişey açınca ses donanımı yok diyor.fakat ses kartı driverını da silip yeniden yükledim yine çıkmıyor.yardım ederseniz çok sevinirim...bilgisi olan arkadaşım olursa çok memnun olurum lütfen

-----------------Alıntıdır------------------------------

Ses Kartı Sürücüleri ve kurulumu

Birçok arkadaş ses kartını kurmayı başaramıyor. Aşağıdaki işlemleri SIRASIYLA ve hiçbir adımı atlamadan yaparsanız sorunsuz bir şekilde notebook ses kartınızı kurabilirsiniz.

Önce ses yamasını kuruyoruz. Daha sonra realtek ses kartı driverını normal bir şekilde kuruyoruz.

http://www.notebookdriverdownload.net/files/Realtek_HD_Audio_Hotfix.rar - ses kartı yaması

ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R208.zip - ses kartı sürücüsü

Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz. Özellikler > donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. EN ALTTA SİSTEM AYGITLARININ ALTINDA sarı ünlem işaretiyle bir pci device göreceksiniz. Sağ tıklıyoruz.
    Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın.

Kod: Tümünü seç
    C:\Program Files\Realtek\Audio\InstallShield

--------------------------------------------------------------

Daha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Ses kartınız başarı ile kurulmuştur.

• 320 gb western digital alabilirsiniz 5400 rpm olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: eternalses

merhabalar.benim dv-6062ea hdd mefta oldu.bgn yeni bi harddisk alıcam.fakat hangisini alayım bilmiyorum.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • HP Pavilion dv6390ea adlı laptopuna ekstra 1gb ram takan var mı (maximum 2 gb ram desktekliyor ya.. ).Bende şimdi 1gb ram takmak istiyorum.Fakat PC nin özelliklerinde "1024-MB DDR2 (512 + 512) 667 mhz" yazıyor.Buradan anladığım olay 2 tane 512mb lık ram takılmış.Bir laptopta 4 tane slot olacağını sanmıyorum.Sanırım bu 2 tane 512mb'lık ram tek bir plakette birleştirilmiş.Benim o zaman 1gb ddr2 667 mhz ram almam gerekiyor. ( bütünleşik yani ).Haklıyım sanırım.

Ram'i kendim takmayı planlıyorum.

Uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım. 2,5 yıl sonunda dv6000 serisi dv6189eu model ( baş belası ) laptoptan kurtuldum. En son sayısını hatırlamıyorum kaçıncı arıza olduğunu ( değişmeyen bir tek klavyesi Kalmıştı) cihazımının para iadesini garantisinin son gününde geri alamyı başardım. Burda Hp çok kızgın olduğum zamanlar olmuştu. Biliyorsunuz bu tii sesinden başlayan seriven ta bugünlere anakart değişimine kadar geldiki biz ilk hp ceo 'suna kadar yolladığımız mailllerle bunun bir donanım hatası olduğunu söylemiştik.

:Uzun lafın kısası HP teşekkür ederim bunca uzun yorucu bir yolcuk sonunda açıkcası beni şaşırtarak kısa zamanda cihazimin para iadesini yaptı. Arkadaşlar haklarımızı gerçekten düzgün bir şekilde aradığımızda sonuca ulaşmak hiçde zor değil. Herkese selamlar .

Orjinalden alıntı: LaNdciq

HP Pavilion dv6390ea adlı laptopuna ekstra 1gb ram takan var mı (maximum 2 gb ram desktekliyor ya.. ).Bende şimdi 1gb ram takmak istiyorum.Fakat PC nin özelliklerinde "1024-MB DDR2 (512 + 512) 667 mhz" yazıyor.Buradan anladığım olay 2 tane 512mb lık ram takılmış.Bir laptopta 4 tane slot olacağını sanmıyorum.Sanırım bu 2 tane 512mb'lık ram tek bir plakette birleştirilmiş.Benim o zaman 1gb ddr2 667 mhz ram almam gerekiyor. ( bütünleşik yani ).Haklıyım sanırım.

Ram'i kendim takmayı planlıyorum.

Orjinalden alıntı: yunus-uA

Lanet etmekten usandığım hp pavilion dv6148eu laptop ım yine anakart arızası verdi.. Hani şu meşhur 1 uzun 2 kısa bip sesiyle anlaşılan 3.kez veriyo bu arızayı ve 2si garantisi bittikten sonra gerçekleşti :( satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa..

Ben denedim fakat 2+1 olarak veriyor sesi...

Hp pavilion bir dizüstü bilgisayarımız var. Intel core 2 duo 2.20 ghz işlemci , 3 gb ram var. Vista'yı imajından yüklüyorum. Başka herhangi bir program yüklemeden kullanıyoruz.

1-)bilgisayarın açılması 5 dk lık bir süre alıyor. Açılılşta herhangi bir hata vermiyor.

2-)Hp 1005 yazıcıyı tanıtıp kullanıyoruz. Bilgisayarı kapatıp yazıcıyı çıkartıyoruz. Daha sonra tekrar yazıcıyı taktığımızda yazıcıyı tanıyamıyor aygıt yüklenemedi hatası veriyor. Yazıcıyı tek sefer tanıtmak yeterli değil mi , usbyi her taktığımızda tanımaya çalışması garip değil mi?

Bu noktadaki önerileriniz nelerdir?

düzeltme: sorun yok, vistanın gelişmiş güvenlik ayarlarındaymış :) bir senedir pildeyken oyun oynamıyordum o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indie -- 13 Nisan 2009; 12:59:23 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.