Şimdi Ara

Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
1
Favori
119.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Bilgisayarımda (Hp DV 5 1021 ET) Biosta Sata diye birşey yok.. Sata korumalıymış ben böyle koruma görmedim...Ne Yapmam Gerekiyor..

Elimde Hp pavilion dv 6500 serisi bir laptop var. Dün makinaya format attım. Recovery bölümü falanda hepsini sildim. Elimde de Sata özelliği gömülü bir xp cd si var. Bu cd ile cihaz kuruluma başlıyor ve biçimlendirme kısmına kadar geliyor. Sonrası ntfs ile biçimlendirme tamamlanınca aynen şu uyarıyı alıyorum ;

" Kur, bölümü biçimlendiremedi. Disk hasarlı olabilir. Sürücünün açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanmış olmasını sağlayın. Disk, SCSI ise, SCSI aygıtlarının doğru şekilde bağlanmasını sağlayın. Ek bilgi için bilgisayar elkitabınıza ya da SCSI bağdaştırıcısı belgelerine bakın."

NOT: Bu serilerde BIOS ta SATA enable-disable seçeneği de mevcut değil.

Ne yapılması gerektiği hakkında yardımlarını bekliyorum.
  • bende de cq60-135et var xp ye dönmenin yolunu bulamadım bulan yapan varsa yardımcı olabilir mi?

ayrıca biosta şunu keşfettim keşke fotoğrafsını çekseydim işletim sistemi ile ilgili bişeyler yazan yerde vista yazısınız gördüm şok oldum adamlar bu bilgisayar vistadan ibarettir demek için bios a bile işlemişler vistayı yuh!
  • Vista kullanmaya devam edeceksen, recovery partitiona dokunmadan C yi 2ye bölebilirsin, vistada disk yönetimi bölününden harddisk bölümleme işlemini yapabilirsin.Yani şu an da sende C ve D (Recovery Partition) varsa, bölümledikten sonra C, G (ismine ne verdiğine bağlı) ve D (recovery partition) gibi olacak.

belli bi süre kullanıp bilg kapatıp açınca xp logosu geliyor ve orda takılıp kalıyor 10 dk falan bekleyince açılıyor ve dvd rom u görmüyor bu seferde ne yapıcam bilemedim lütfen yardım istiyorum arkadaşlar...
  • hp pavilion dv5 1100et laptop var... XP kurmayı düşünüyırum ama aklıma takılan bir konu var ..Diyelim ki Xp kurduk ama bilgisayarda parçadan kaynaklanan bir sorun çıktı ve vista yükleme ihtamilimiz kalmıyor ..Laptop u bu şekilde servise gönderebilrmiym yada göndersem bile servis kabul edermi?

http://rapidshare.com/files/203332819/1020et_xp_auto_driver.exe.html

Alıntıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 4 Mart 2009; 10:52:19 >

Xbox: WarDar77
  • bende şimdi yeni aldığım pc nin xp driverlerina bakınayım dedim.
    yeni ürünlerin artık xp driverlerini yüklemiyorlar bile.
    nedeni sanırım yeni nesil notebook lar yeni donanim ve oluşumuna göre vistayı kriter almalarından kaynaklanıyor olması.

her ne kadar vista yı sevmesemde iğrensemde bu ürünede alışmak gerekiyor.
    vista yaygınlaşması için üretici firmalara bu şekilde bir ortak karar alınmış olabilir.

ilk vista çıktığında millet ısınamadı.
    xp home ve xp prof çok daha stabil çalışması yeni kullanıcıları bile vista yüklü makineleri sildirecek kadar sinir bozucu idi.
    bir çeşit önlemlerini aldılar sonunda.
    xp yükleyenler eninde sonunda vista yı sevmeselerde dönüş yapmak zorunda kalıyorlar.
  • Slm arkadaşım benim elimde de hp presario V6000 serisi bi ürün var ve bu recovery atmıyor........bu başta anlattığın yolları yaparsam recovery geri gelir mi? ya bide benim bunu orjinali vista xp bişey farkettirir mi?
  • slm arkadaslar..elimde hp pavillion dv5 1120et laptop war su an işletim sistemi vista kullanıyorum ama xp cevırmek ıstıyorum fakat ne dısket yardımıyla nede sata cakılmıs xp cdsı ıle yapamıyorum..konuyu okudum bios ta SATA'yı Disable etme ozellıgıde yok :S yardım edersenız sıvınırım...

&#9602; &#9603; &#9604; &#9605; &#9606; &#9607; &#9608; - SoTe - W7K2D - &#9608; &#9607; &#9606; &#9605; &#9604; &#9603; &#9602;

Katılım zamanı: 23 Şubat 2006
    Paylaşımlarım : One Outs ( Anime ) - Ko | Şerif atamaları - One Piece çizimlerim - Iphone ile Uydu bulmak - Dreambox Dm800HD se - Assassin's Creed Embers 2011
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

bende şimdi yeni aldığım pc nin xp driverlerina bakınayım dedim.
    yeni ürünlerin artık xp driverlerini yüklemiyorlar bile.
    nedeni sanırım yeni nesil notebook lar yeni donanim ve oluşumuna göre vistayı kriter almalarından kaynaklanıyor olması.

her ne kadar vista yı sevmesemde iğrensemde bu ürünede alışmak gerekiyor.
    vista yaygınlaşması için üretici firmalara bu şekilde bir ortak karar alınmış olabilir.

ilk vista çıktığında millet ısınamadı.
    xp home ve xp prof çok daha stabil çalışması yeni kullanıcıları bile vista yüklü makineleri sildirecek kadar sinir bozucu idi.
    bir çeşit önlemlerini aldılar sonunda.
    xp yükleyenler eninde sonunda vista yı sevmeselerde dönüş yapmak zorunda kalıyorlar.

Aslına bakarsanız hepsinin xp driverleri mevcut.Bunları bulmakda size yardımcı olabilirim.Tabikide vista alıştıysanız problem yok :)

&#9602; &#9603; &#9604; &#9605; &#9606; &#9607; &#9608; - SoTe - W7K2D - &#9608; &#9607; &#9606; &#9605; &#9604; &#9603; &#9602;

Katılım zamanı: 23 Şubat 2006
    Paylaşımlarım : One Outs ( Anime ) - Ko | Şerif atamaları - One Piece çizimlerim - Iphone ile Uydu bulmak - Dreambox Dm800HD se - Assassin's Creed Embers 2011

• dv5000 var ancak driverlerından hangılerını atacagımı bulamadım yardım lutfen

Orjinalden alıntı: EstrEmO

dv5 serisine windows 7 kuran varmı acaba ?

Bende dv5 1021et modeli var. Windows 7 kurdum. Vista sürücülerini yükledim. Daha hızlı çalışıyor. Kurulumda herhangi bir problemle karşılaşmadım. Xp de kurmak istiyorum ama sanırım sata sürücülü kurulum cd si gerek.
  • hocam bende Hp pavilion dv5 1165 var biosunda sata yi disable etmek gibi bir secenek yok 4 tane sata driver indirdim cd ye ekledim fakat olmadi bu konuda ne yapmam gerek. bana yardimci olursaniz sevinirim caresizce vista kullanmak zorunda kaliyorum/......
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.