Şimdi Ara

Hp Pavilion Internet Sorunu ! Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,Ben yeni HP pavilion dv6 notebook aldım .. Daha önce Asus kullanıyordum biraz eskimişti ve değiştirdim.Asusun kendi içinde wi-fi programları yoktu,direk wi-fi aktif edip ordan birağa bağlanabiliyordum. fakat bu HP de hem kendi wi-fi programı var Intelin yapmış olduğu hemde normal windowsun wi-fi kısmı var doğal olarak .. Modemimde sorun olmamasına rağmen ben bazen wireless ile internete giremiyorum,Dns sorunu veriyorda dns otomik alsada yada kendim versemde değişen birşey olmuyor,adeta kafasına göre bazen internete giriyor,bazen girmiyor gibi ...
    Girdiğindede aşırı yavaş oluyor,8mbit internetim var fakat ben 90kbs ile download yapıyorum bazen .. Wireless modeminde notebookuma uzaklığı 2 metre sadece düşünün..

Acaba bu wi-fi programlardan/driverlerdan dolayımı böyle şeyler yaşıyorum? Sorun nedir tam anlıyamadım fakat bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor,Online bir işlem yapamıyorum rahat rahat.Oyun oynamak,download etmek vb gibi ..

Yardım ederseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 10 Kasım 2011; 18:03:11 >

• malesef bende buna benzer bi sıkıntıyı daha önceki laptobum hp dv-6640 pavilion ile yaşadım ve harici usb adaptörden başka bir yöntemle çözemedim.
    windows7'den tut windows xp, windows 2000 hepsini denedim. bence harici bir usb adaptör al. almışkende güçlü birşey al. sorununu kökten çöz
    hemde istediğin bütün odalardan hızlı bir şekilde bağlantı kur.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND
  • Yanlış anlamayın ama okadar para verip bu notebook u alıyorum özellikleri çok güzel diye .. Fakat joystick alıyorum tanımıyor,gidip Usb hub alıyorum .. Wireless la internete giremiyorum adam gibi onun içinde usb adaptör almalıymışım.. bu ne saçmalık ama ya ? Dediğim gibi Modem hemen yanımda yani ona rağmen bazen giremiyorum internete,internet olmasına rağmen .. Bu wireless bağlantı gücünü gösteren başlat menüsündeki logoda Sarı kutu içinde ünlem oluyor.Bazende internet var olarak gözüksede pc'imde yinede giremiyorum.Çok ilginç bir durum bu ya ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Yanlış anlamayın ama okadar para verip bu notebook u alıyorum özellikleri çok güzel diye .. Fakat joystick alıyorum tanımıyor,gidip Usb hub alıyorum .. Wireless la internete giremiyorum adam gibi onun içinde usb adaptör almalıymışım.. bu ne saçmalık ama ya ? Dediğim gibi Modem hemen yanımda yani ona rağmen bazen giremiyorum internete,internet olmasına rağmen .. Bu wireless bağlantı gücünü gösteren başlat menüsündeki logoda Sarı kutu içinde ünlem oluyor.Bazende internet var olarak gözüksede pc'imde yinede giremiyorum.Çok ilginç bir durum bu ya ..

işte bende bu yüzden bi daha hp'nin yanından bile geçmiyorum. aslında güzel cihaz ama ıvır zıvır problemleri var.
    lenovo y560a aldım. kasa biraz tırt gibi dursada makina süper ıvır zıvır problemler yok.

• Ben sorunun bu hp nin kendi wi-fi driverlarından olduğunu düşünüyorum? Bişey yapmıyorum şuan belki yanlış birşey yapıp dahada kötü olmasın diye,bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum ..
  • Lütfen yardım edin arkadaşlar sorunum halen devam ediyor..
  • Öncelikle bir hp kullanıcısı olarak şunu belirteyim:

Neredeyse 6 yıldır hp dizüstü ve masaüstü bilgisayarı bir arada kullanıyorum. Öncesinde dv6000 serisi bir notebook ve şu anda da dv6-12 serisi başka bir notebook bilgisayarım var. Hani arkadaş demiş "ıvır zıvır" diye ancak, öncelikle şunu belirteyim, kasasına baktığınızda pc'ler arasında en narin kaasaya sahip hp, aynı zamanda bu narin kasanın güzel görünmesi için bilgisayarın az ısınması gerektiğinin, bataryasının çok büyük olmaması gerektiğinin, dolayısıyla cihaz üzerinde "maksimum" güç tasarrufu sağlaması gerektiğinin farkında...

Hp'de usb hub'a bir cihaz taktığınızda çalışmamasının sebebi, usb portlarına sadece "tek cihazı" tam anlamıyla çalıştırabilecek güç geliyor olması. Buna rağmen bu gücü 4'e bölerseniz, sıkıntı çıkması normal.

Ayrıca ben wireless konusunda benim kullandığım seri, bir çok markaya göre çok daha performanslı. Bugüne kadar çok şükür sıkıntı bir yana, diğer notebooklarda göremediğim ağlara bağlandım rahatlıkla.

Laf kalabalığını bırakıp, yapmanız gerekenlere gelince;

NOT: Aşağıda yer alan maddeleri sırayla uygulayın ve her maddeyi uyguladıktan sonra sorunun hala devam edip etmediğini kontrol edin, şayet sorun devam ediyorsa bir sonraki maddeyi uygulayın!!!

1) Öncelikle "güç seçenekleri" menüsünün altından kullandığınız güç profillerine "kablosuz ağ" sekmesinden güç tasarrufunu kapatın, tam performans çalışacak şekilde ayarlayın

2) Bilgisayarda ne kadar "wireless" ile ilgili program varsa kaldırın, wireless ayarlarını windows yapacak şekilde ayarlayın.

3) Hp'nin sitesinden değil de üreticinin sitesinden "wi-fi" kartın güncel sürücüsünü indirin, bilgisayarda kurulu olan sürücüyü kaldırın, yenisini kurun.

4) Hp'nin sitesinden "bağlantı merkezi" yazılımını indirin, bilgisayarınıza kurun, oradan aktif edin.

5) Anakartınızla ilgili hp'nin web sitesinden herhangi bir "bios" güncellemesi yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol edin, yayınlanmış ise gerekli yönergeleri adım adım izleyerek güncelleştirmeyi yapın.

6) Hp'nin web sitesinden sorununuzu içeren bir mail gönderin, kısa zamanda dönüyorlar.

7) Bilgisayarınızı servise götürün

Durum hakkında burdan bilgi verirseniz sevinirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wireless sorunu lüfen yardım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.