Şimdi Ara

HP Laptop Klavye Işık Sorunu ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar benim sorunum şimdi şu şekilde, HP 15-FC0003NT AMD ryzen 3 laptop satın aldım freedos olarak geldi yalnız format atıım lisans aldım sonra kullanmaya başlarken fark ettim Caps tuşuğun ışığı normal şekilde basınca yanıp sönüyor yalnız F5 ve F8 in de ışıkları var ama yanmıyor FN tuşuyla denesem dahi yanmıyor F5 sessize alma tuşu çalışıyor ama F8 mikrofon tuşu FN ile basınca F8 olarak çalışıyor ama yalnızca basınca mikrofunu kapatması gerekirken kapatmıyor yardımcı olur musunuz bu konu hakkında ? (Benim klavye tuşların F1 den F12 ye kadar FN tuşuna basmadan ikinci işlevlerini kullanıyorum)

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Laptop Klavye Işığı Sorunu: Çözüm Rehberi

Giriş

HP Pavilion dizüstü bilgisayar kullanıcıları arasında yaygın bir sorun, klavye ışığının çalışmamasıdır. Bu sorun, karanlık ortamlarda çalışmayı veya yazmayı zorlaştırabilir. Bu rehberde, HP Pavilion dizüstü bilgisayarınızdaki klavye ışığı sorununu çözmek için çeşitli yöntemlere göz atacağız.

Olası Nedenler

HP Pavilion klavye ışığı sorununa neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Pil gücünün düşük olması
    • BIOS ayarlarındaki bir sorun
    • Klavye sürücülerinin güncel olmaması
    • Donanım arızası

Çözüm Yöntemleri

1. Pil Gücünü Kontrol Et

Klavye ışığı, dizüstü bilgisayarın pil gücüyle çalışır. Pil zayıfsa veya boşsa, klavye ışığı çalışmayabilir. Dizüstü bilgisayarını bir prize takmayı veya pili şarj etmeyi dene.

2. BIOS Ayarlarını Kontrol Et

BIOS ayarlarında, klavye ışığının etkinleştirildiğinden emin ol. Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS'a gir (genellikle F2 veya F10 tuşlarına basılarak). Ardından, "Sistem Yapılandırması" veya "Gelişmiş Ayarlar" bölümünü bul ve "Klavye Işığı" seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin ol.

3. Klavye Sürücülerini Güncelle

Eski veya bozuk klavye sürücüleri, klavye ışığı sorunlarına neden olabilir. Sürücüleri güncellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aygıt Yöneticisi'ni aç (Başlat > Aygıt Yöneticisi'ni yaz ve Enter'a bas).
    • "Klavyeler" bölümünü genişlet.
    • HP Pavilion klavye sürücüsüne sağ tıkla ve "Sürücüyü Güncelle"yi seç.

4. Donanım Sorunlarını Gider

Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, donanımla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda, aşağıdaki adımları dene:

• Klavye bağlantısını kontrol et. Klavye, dizüstü bilgisayarın anakartına takılı olduğundan emin ol.
    • Klavye ışığını manuel olarak açmaya çalış. Bazı HP Pavilion modelleri, klavye ışığını açmak için fiziksel bir düğmeye sahiptir.
    • Profesyonel yardım al. Donanım sorunlarını çözmek için kalifiye bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Sonuç

Bu çözüm yöntemlerini uygulayarak, HP Pavilion dizüstü bilgisayarındaki klavye ışığı sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için HP desteğiyle iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.